Vår 1:a advent


Första ljuset i advent tändes idag utav lilla Nyponrosen under hög koncentration!
 
Adventsfurkost serverades till toner utav julmusik och på bordet nybakade scoenes till barnen,
 
Hyacinter, finns det någon juliga doft!? Julpiff har åkt fram i små hörn här hemma och barnen har påpekat att de önskar en gran i år, ska se vad jag kan ordna! ;)
 
 
-Mamma, jag vill ha min favoritklänning på mig idag! Meja var adventsfin i sin sjömansklänning som hon själv valde ut idag och jag ställde mig frågan, "Varför har den hängt i garderoben hela sommaren!?" Den är ju helt underbar, hon vill ha den på julafton, blir ju jättefint, självklart ska hon ha den!

 
Eftersom Meja varit frisk i två dagar nu bestämde vi oss för att gå på julmarknaden idag som vi sen tidigare planerat in. jättemysig utflykt!
 

Mysbelysning i barnrummet

 
I barnens rum hänger en trädgren på väggen med ljusbollar som ett lekfullt dekorativt inslag. En perfekt mysbeslysning så här i vintermörkret.
 
 
Vid fönstret finns en lina med lysande färgglade lyktor.
 
 
Sonen i dörröppnigen med del bus i blick och det varmaste hjärta jag mött.
 
 
 

Black Friday

 
-Mamma, jag har ont i halsen, hur får jag bort det? En ynklig hängig liten febervarm Meja tassade in till mig på morgonen i badrummet när jag stod och gjorde mig ordning till jobbet. Det blev att bädda ned Nyponrosen och anmäla VAB. En alvedon senare var hon betydligt piggare och till och med uttråkad då det inte fanns något hemma att göra, så vi plockade fram hattarna. ;-)
 
Idag skulle egentligen barnen vara hos mina föräldrar över natten då jag hade blivit VIP-bjuden på ett hemligt event under temat Black Friday. Det lät ju himla spännande, men passar inte alla gånger. Så vi tar en mysfredag ikväll jag o barnen istället.
 
Vad hittar ni andra på denna fredag?
 

Lite kärlek

 
Soffmys i detta nu med en kopp te här hemma där lugnet har spridit sig. Lyssnar på Vinterpärlor samtidigt som jag kastar ögon på Hollywoodfruar under tiden då jag bildredigerar vid datorn, multitasking. Fina skatterna sover och mitt inre är fyllt av kärlek, lugn och välbefinnande. Har till och med fått in julkänsla, för första gången sedan jag flyttade så känner jag att det ska bli mysigt att få ta fram julpiff. Ja, kanske till och med att jag tar in en liten gran i år...! I helgen ska mina finaste två få hjälpa till att få hemmet adventsfint. Vi ska även på julmarknad och tror till och med att det blir o baka pepparkakor!
 
Tjing tjing, kram och kärlek till er!
 

Norrköpings choklad

 
När jag åkte till Stockholm ville jag ta med mig en del från min stad till mina vänner som en gång bott här. Fick syn på dessa vackert inslagna chokladkakor i Jollas butikfönster när jag gick förbi och valet var givet. Snyggt omslag med bilder från Industrilandskapet som är så speciellt för Norrköping och innuti olika egengjorda smaksatta chokladkakor. Tipsar er gärna om ni som jag älskar choklad och är i Norrköping att Jollas butik och café med handgjorda chokladdelikatesserär värt ett besök.

I Stockholm

Levt på myskänslor idag från resan i helgen. En lugn och skön helg då vi tog dagarna lite som de kom och att få göra det kan vara så skönt ibland. Min bästis lilla E provade här min hatt och sin mammas skor, sötare lillskrutt får man leta efter.
 
Det här med att stå framför kameran, jag ska stå bakom. Förstår inte hur alla modebloggare ser så bekvämt avslappande ut, imponerad! Jag behöver nog öva upp självkänslan om jag ska fastna på bild och inte se stel ut som en skyltdocka, haha jaja. Men här ser ni fina scarfen som jag skrev om igår och hittade här
 
Min fina Lelde, vackra människa! Underbart med ljus, första novemberstrålarna sol jag sett på veckor.
 
Julljus i Stockholm, vi tog en sväng och tittade på redan vackert pyntade adventsfönster och julbelysning i city.
 
I Kungsträdgården kunde man åka skridskor, myskänslor!!
 
Tack för en fin helg kära vänner, vi ses snart igen!
 

STHLM i helgen

 
Min halsduk ovan med silvermönster är en ny favorit som fick följa med till Stockholm, jag hittade den här. Hittade faktiskt en scarf med som ni får se sen, roligt med fina accessoarer för höst och vinter!
 
Hej!
Jag sitter i soffan med ett rofyllt leende och en massa skön energi efter att ha fyllt min helg med mys i Stockholm tillsammans med fina vänner. Det började med ett besök på Fotomässan, wow vilket lyckorus jag befann mig i då! Jag blev så inspirerad och taggad att ta tag i mitt eget fotograferande till nya nivåer. Ja, utvecklas och prova nya saker. Som att fortsätta satsa fullhjärtat på den fotodokumentation som jag har påbörjat nu. Jag har inte hunnit skriva om den än men jag tänker lägga in ett inlägg snart om vad jag jobbar med. Jag följer just nu min nära vän Jenny på hennes dialys som hon genomgår i väntan på en ny njure. Mer som jag blev taggad för att göra rent fotomässigt är att resa med min kamera, jag vill bara dra iväg vind för våg och fota!! Helst skulle jag vilja resa till övergina platser runt om i världen och göra en fotobok. Vill även börja fota mer åt det konstnärliga hållet. Ja, det finns så otroligt mycket inom fotografering jag vill göra.
 
Jag tänkte inte skriva så mycket mer om helgen i Stockholm nu, men jag återkommer med en hel rad bilder imorgon. Nu väntar en dejt med kudden, natti natti fina!
 
 

Novembergrått dis och koppar i håret

 
Hej i novembermörkret. I det enda lilla ljus som kom in i mina fönster idag fastade jag själv på bild när kameran åkte fram. Det är inte lätt den här årstiden att fotografera inomhus, ljuset är minimalt och timmarna få. När molnen ligger som ett tjokt grå oumbärligt dis över staden dag efter dag blir fotograferingen en aning lidande. Inte ens ISO 2000 räckte helt till.
 
 
Idag åkte hatten på när jag skulle ut, ja jag vet, jag är lite förälskad i min hatt.
 
 
Men det jag var mest nöjd med idag var min frisyr! Satte i ljusa slingor i mitt kopparfärgade hår och fjädrar! Samt gjorde en slarvig inbakad fläta på sidan. Älskar mitt hår och mina nya färg så mycket just nu att det känns helt galet främmande att någonsin gå tillbaka till mina blonda rötter igen... Känner mig så hemma i den här färgen och tycker mina drag smälter samman så fint, jag känner mig bekväm och nöjd! Underbar känsla!
 
 
Dagens outfit! Snedskuren kjol reafyndad på H&M, t-shirt Gina, hatt Monki.
 
 
 
 
 

Jag vill bromsa dig i farten

 
Att stanna upp från sånt jag borde och sånt jag långt där inne vill. Det är något som är bra med att vara sjuk, att man tvingas ned i tempo, eftertanke och ta hand om sig själv bättre än man brukar. Jag har en fömåga att vilja leva fullt ut. Jag kan inte stå still för länge, då kliar det av rastlöshet i hela kroppen på mig. Det är en egenskap som är lite svår att väga mot att jag inte får glömma bort att jag behöver ta det lugnare nu sen jag ramlade ner i ett mörkt hål förra sommaren, gick genom rutan eller kalla det vad ni vill. Det är nu över ett år sedan men jag har inte hämtat andan helt än. Jag har med mig min tinnitus idag från då jag kraschade och kommer nog få leva länge med att jag inte kan vara där jag en gång var och rusade på. Det kanske jag inte ska heller, det kanske inte någon ska.
 
Jag kan idag bli så orolig när jag ser andra jaga på så som jag gjorde. Man ska hinna med så mycket, ska vara så mycket och ha så mycket. För några år sedan levde jag i en väldigt stressad värld där det hela tiden handlade om att klättra uppåt, ta sig ännu ett steg uppför stegen. Inget var gott nog, allt kunde bli bättre och man kunde ge ännu lite mer av sig själv i alla lägen. Man skulle vara så mycket för att få bekräftelse, synas och bli omtyckt.  
 
Det är inte hållbart att leva så. Därför blir jag så orolig när jag ser andra rusa på så som jag gjorde. Jag vill liksom bara i farten grabba tag i armen, av omtanke, säga, snälla ta hand om dig bättre än vad jag gjorde. Att vara i ett tillstånd där man tar sig tillbaka när man sprungit på för fort är att kämpa i en uppförsbake. Jag lever fortfarande väldigt aktivt och tar mig för nya roliga uppdrag, förfrågningar och hittar på nya påhitt, men jag låter dem ta den tid jag behöver. Och jag prioriterar framför allt bättre. Jag har även lärt mig att säga NEJ. Jag låter saker vänta, när jag känner stressen blossa upp. Och jag väljer bort bitar som påverkar mig negativt på en gång, jag tar hand om mig bättre nu än tidigare, det är något positivt med det hela. 
 
Ta hand om er och hoppas att helgen laddade er med energi!

Arbetets museum

Denna novembergrå lördag när regnet duggade tätt över Norrköping tog jag och skatterna en utflykt till Arbetets museum.
 
Skatterna innan vi gick in, precis på den här platsen tog jag gruppfoto på mina deltagare som fick gå min fotokurs i september.
 
Älskar Industrilandskapet och vattnet som rinnger genom Motala ström i vår stad, det gör Norrköpings innerstad så levande.
 
Mysstund inne på museet, både kuddar, gosedjur och böcker att låna för en rofylld stund.
 
Där ute regn över staden, här inne värme och mys
 
Vi besökte Framtidsland, en utställning som jag med mitt varmaste rekommenderar både liten och stor, den passar alla åldrar! Rolig, utforskande, lekfull, intressant och skapar nyfikenhet!
 
När vi hade besökt utställningen och ätit middag på restaurangen var det dags att gå hem, där ute hade mörkret sänkt sig.
 
Vackra vattenfallet som ändrar färg på vinterhalvåret, blir ett kommande projekt att fota närmsta månaderna. Minns en vinter för många år sedan som vattenfallet var helt täckt med is och det var så dramatsikt vackert att titta på när snöflingor yrde i mörkret och fallet skiftade färg, en fängslande show! Kan bara önska att få uppleva det på nytt, med kameran redo.
 
Louis De Geer speglade sin glans i vattet, åh Norrköping är verkligen så tacksamt att fotografera i mörker! Stolt över min stad!
 
I det stora kastanjeträdet lyser tusentals ljuspunkter, barnens ögon var stora!
 
 
 
 
 

Helgfrukost

 
Började dagen runt ett uppdukat bord med helgfrukost tillsammans med mina skatter. Lillan hade hjälpt till att duka fram och blandat oboy. Mysigt och rofyllt att börja helgen med god frukost, tända ljus och barn som trivs. Älskar att skämma bort dem med vardaliga enkla medel när man har chansen. Det är det här som sätter extra kvalité på dagarna, guldkanten.

Att få blomster

 
När man är sjuk och blir uppvaktad med omtänksamma presenter av de vackraste två som finns. En vacker höstfärgad bukett tillsammans med varsin teckning gav mina barn mig igår. Jo jag har världens vackraste skatter, omtänksamma och fulla av kärlek.
 
Sjuk? Ja, igen. Influensan satte klorna i mig ännu en gång, andra gången på fyra veckor. Jag tycker att jag har fått bacieller så det räcker för resten av den här vintern nu.
 

Bröllopsbokningar


Senaste tiden har det kommit in väldigt många förfrågningar inför nästa stora bröllopssäsong, sommaren 2015. Det är inte klokt, men ja hela augusti redan bokad! Jag tänkte bara ta på mig ett fåtal till fotograferingar nästa sommar. Eftersom jag har ett annat heltidsjobb, två barn och ett liv där jag även vill klämma in fritid, hopp och lek kan jag inte ta allt för många förrågningar. Jag är inte en fotograf som tar mig an mängder av bröllop och bokar upp mig varje helg, jag tar hellre på mig ett mindre antal. Ser till att få känslan rätt och få med de fina detaljerna, samt framför allt, det jag lever efter både privat och i mitt bildspråk, att fånga ögonblicken!
 
Men även om den kommande sommaren börjar bli fullplanerar alla redan så tar jag mig gärna an fotograferingar både nu i vinter och i vår. Vore helt underbart att få fotografera ett vinterbröllop i ett gnistrande vitt kristaliskt landskap. Har fått lyckan att fotografera ett bröllop när snöflingorna dalade ned en gång, magi! Vill fånga fler sånna förtrollande tillfällen! Eller lyckan att få fota ett brudpar i en vitsippeskog, i motljus där solen strilar in mellan träden. Det finns så mycket vackert att fånga och idéerna bara bubblar ur mig just nu känner jag.
 
Har precis ordnat en ny kategori här, bröllopsfotograf. Givetvis kan man även titta in i min fotoblogg med de uppdrag jag gjort, men jag har mer eller mindre lagt den lite på is nu. Så därför tänkte jag att det passar bättre att ha fotograferingar samlade här.

Buller och skratt här hemma igen

Pontus och Meja
 
"Jag har skrivit Pontus och Meja! Jag vill skriva något mer!"
 
Mamma, Pontus och Meja var på utflykt.
 
Myser i soffan med mina efterlängtade skatter. Nyponrosen har precis hoppat ned från mitt knä efter att ha skrivit första raderna utav detta blogginlägg. Hon är så duktig och har ett stort intresse för bokstäver och att läsa och skriva, kan flera bokstäver och ljudar ihop ord. De tycker jag är bra imponerande utav en 5 åring. Hon brukar lösa korsord med sin mormor och vann till och med en tävling för några veckor sedan i barnkrysset. Tror hon kommer läsa innan hon börjar första klass!
 
Bilden ovan är från när vi hade picknick uppe på berget förra veckan de var hos mig, även mitt bidrag till veckans buller och skratt.
 

Gnistrande liv

 
Vackra glasaskar av märke Lisbeth Dahl hittade i en vacker butik i hörnet utav en liten charmig kullerstensgränd i Gamla Stan förra året, örhängen TGR.
 

De där askarna är vackra och rymmer billigt gnister. Så där som jag känner att jag gnistrar av liv, ja inte för att jag känner mig billig då, haha! Men jag känner mig så, hel, glad och lycklig. Trodde inte man kunde resa sig så snabbt och känna sig starkare än någonsin, men det gör jag och det går inte att sätta ord på hur skönt det är och hur levande jag känner mig nu.  Ikväll väntar tjejmiddag och några drinkar ute, ska börja piffa till mig lite snart.
 
Ha en fin lördag alla!
 
 
 
 

Vit morgon

 
 
 
Vaknade ni också till en vit värld idag? Vad tycker ni om det? Jag är inte på något sätt redo, mitt sinne har fastat i sommarläge och knappt hunnit ställa om sig till höst. Jag är av någon anledning sen med omställningen i år. Kanske för att sommaren var så fantastisk och att hösten levererat sensommarvärme och vackra dagar. Men idag var det dags att plocka fram vinterjackan när jag skulle till jobbet, tänk det snöar än! Men det blir vitt och ljuset behövs i mörka november.
 
Bild 1, frukostfavorit senaste tiden. Vaniljyoghurt med granola, hallon och blåbär.
Bild 2, min kära hatt fick bli kvar hemma idag
Bild 3, landsbyggden intill där jag bor, men i förra veckan. Idag är den här staden inbäddad i vitt.
 
(Samtliga bilder från Instagram @myhappydays.se)

Att ta "en dagens"

 
Så här kan det gå till när denna mamman försöker sig på att komma med på bild. Det här är lite av vad ni inte fick se på bilderna jag la ut om dagens outfit
 
Ja och jag ska inte le så där stort på bild, har världen bredaste smile, jag ska nog allra helst gömma mig bakom kamerna när jag jagar små charmtroll och försöker fånga ögonblicken på bild. Men ibland är det roligt att själv hamna på bild, även om det inte är till min fördel denna gång. Jag bjuder på dessa två helt enkelt bara för att min lilla busfia är för go med sina upptåg.

L O V E

 
Kärleksbombar mig själv ikväll med bilder på mina underbara barn. Fylls av varmaste moderkärlek när jag ser dem, hur samspelta och fina de alltid är med varandra och hur STOLT jag är över att vara mamma till dessa två. Jaja, lite syskonkiv finns där också mellan varven, men mest bara massa kärlek. Tycker det är så otroligt fint!! Storebror som alltid är så mån om lillasyster, som lär henne läsa, tröstar henne när hon är ledsen och håller hennes hand. Hon som ser upp till honom och alltid ska härmas, göra som brorsan gör, gärna under bus och skratt.. Lyckan i livet att ha dessa skatter att rå om, älska gränslöst och vägvisa genom livet, ni gör mig hel!

Kolmårdens djurpark i regn

 
På höstlovet blev det en tur till Kolmårdens djurpark med kidsen för att besöka Halloween i parken. Vi lyckades pricka in den enda dagen med regn utav de 4 dagar med Halloween-firande på Kolmården, jippie! Men hur genomblöta vi än blev under 3,5 timmars promenad ute i ett never ending regn så hade vi himla mysigt, en riktig fin familjeutflykt i bästa vänners sällskap. Tänk er att sitta ute under tak med varm choklad och matsäck när regnet duggar tätt utanför, det var faktiskt mysfaktor. Men att bli, ursäkta ordvalet, nedpissad längs hela ryggen av vindpinnande regn när vi åkte linbanan var kanske inte det mest upplyftande jag gjort, Så det blev att snabbt ta sig hem därefter o bädda ned sig under ett varmt och gosigt täcke med barnen resten av den lördagen. Men jag skulle vilja säga att lördagen var perfekt, trots allt regn. 
 
 
Om vi backar bandet till fredagen var även den dagen väldigt lyckad. Min vän Cissi med barn var över och så vallade vi våra utkläda busfrön i området på "bus eller godis"-jakt. Vilket resulterade i att alla 4 små hjärtan hade överfulla skålar till kvällen sen då vi även hade pizzafest. Underbart att ha vänner av den bästa sort att ha roligt med! Lycka!

NoHate-dagen

  
Jag vill ikväll påminna er om att det är NoHate-dagen imorgon. Det är en dag då vi tillsammans hjälps åt att fylla och bomba internet med så mycket kärlek som möjligt. Näthat är idag ett stort problem och jag tycker att det är viktigt att vi alla står upp för ett snällare internet. Som ett eget bidrag vill jag lyfta dessa fina och snälla kommentarerna jag fått den senaste tiden:
 
"Hej.
Jag har kommit in på din blogg och instragamkonto av en slump. Jag tycker att din bilder är alldeles fantastiska. Jag har sett att du har fotat nåt bröllop. Undrar om det finns möjlighet att anlita dig till bröllop. Hittade inga kontakt uppgifter så skrev här i kommentarsfältet." /Jessica
 
 
"Starkt att du ville dela med dig.
Många kan nog känna igen sig i ett hjärtesvek, men det finns bara en sak att göra- bearbeta och gå vidare.
Livet ger oss lektioner och jag tror meningen är att vi ska komma närmare vår egen innersta kärna, lära något om oss själva. Fortsätt tro på kärleken och våga ha ett öppet hjärta." /Ivy
 
 
"Så fint skrivet! Följer din blogg med glädje eftersom jag tycker du förmedlar livet på ett fantastiskt sätt. Livet, som består av både glädje och sorg och allt däremellan. Tack för din inspiration och för att du i detta inlägg öppnar ditt hjärta för oss läsare! Kram" /Malin

 
"Åh hittade din blogg idag, gud vilka härliga bilder och fin blogg! Vilken inspiration. :-D" /Sanna
 
 
Här är några av de värmande kommentarer jag har fått senaste tiden, helt otroligt vilka fina fantastiska männskor det finns som vill sprida glädje med ett par rader eller några ord. Ni anar inte hur ett leende sprider sig i hela mig! Att jag visar dessa kommentarer är inte för att framhäva mig själv och min blogg utan för att rikta ljus på dem som redan idag bidrar till ett snällare internet! Tack!
 
På mitt Instagram @myhappydays.se nominerade jag tre av mina vänner i förra veckan och bad dem i sin tur att skicka vidare en bild på ett par händer som bildar ett hjärta. Vill bara påminna er som läser att även ni kan göra detta och använda hashtagen #NoHateSE. Du nominera 3 personer som du vill ska stå upp med dig för ett snällare internet
 
.
Alla bilder samlas här och där kan ni läsa mer om näthat, lyssna på podcasts samt ta del av tips mot näthat.
 
 
 

När man blir med hatt

 
 
I torsdag drabbades jag av en ögonblicklig förälskelse när jag och en av mina närmsta vänner tog en shoppingtur. En hatt! Där låg den o såg fin ut, provade den och sen var det som om den bara ville vara kvar på mitt huvud, jag kunde inte slita mig o den kunde inte slita sig. Nu tänker jag bära den varje höstdag som är kvar, med kärlek!
 
Har förresten sedan en tid tillbaka varit i ett behov av förändring, det syns på min outfit. Jag är en sån person som inte kan ha en och samma stil, jag mixar o varierar mig mycket. Allt från romatiskt, snobbigt, vardagligt,  slätstruket till rockigt. Just nu trivs jag väldigt bra i denna stil, vad man ska kalla den, rockig bohemisk? Håret fick en förändring idag med mina blonda clips on, blev ju snyggt till mina numera kopparfärgade längder.
 
 
 
 

RSS 2.0