Julrean igång!

Ett hett tips så här inför julen och klappjakten, missa inte att nuknuk har dragit igång sin julrea nu! Skynda och fynda!!!

Day 18 – Your favorite birthday

Hmm, alla? :-)
Min 28:e födesldag var i alla fall en av de allra mysigaste o finaste. En vacker och minnesvärd vinterdag då jag fick många stora vackra blomsterbuketter och trevligt fikabesök på kvällskvisten. Bjussar på lite bilder från den 18/2 2010:





Day 17 – Your favorite memory

Hur ska man kunna välja ett, ett enda? Ett enda av alla sina fina vackra minnen ur sitt 28-åriga liv? Ett av alla de lyckliga som värmer som en sol i hjärtat och sprider ett fridfullt lyckligt sken inom mig... Det går inte, jag vet inte alls vilket jag ska välja.

Kort o gott är de lyckligaste o finaste minnen från då mina barn kom till världen, båda i raketfart o den yngsta nästan i bilen på väg in. Kärleken när jag fick upp dem på mitt bröst, hörde deras fösrsta skrik ut i världen. Kunde beskåda de små underverken som legat och växt likt kärleksfrön i min mage. Det är stunder som inget går att slå, då vår kärlek blev till två mirakel, en son 2003 och en dotter 2009. Evig kärlek! ♥



Vit adventshelg

Vit, gnistrande vit ligger vintern bäddad över staden som ett dunigt täcke. Jag jublar små lyckliga hurrarop i mitt inre likt ett barns entusiasm över de små kristaller som dalat ned. Söndagens adventsmiddag i Valdemarsvik fick visserligen ställas in då det var en omöjlighet att komma ut i trafiken. Men vad jag log åt snön som aldrig ville sluta falla, hela söndagen föll den. Darling gjorde ett försök att skotta men bara en timme senare syntes inte ett spår av hans arbete. Tydligen hade Norrköping fått mest snö i hela landet under helgen enligt nyheterna. Kan jag tro det, föll ju en halvmeter på en dag!

Letar julfestklänning...

Jag letar vidare o söker inspiration på nätet efter en klänning till julfesten nästa vecka. Har bestämt mig för att go black och helst i en one shoulder dress. Då min absoluta favorit blev struken pga lång leveranstid tittade jag in på nelly som har 1-3 dgr levtid. Hittade dessa, tyvärr hade den vänstra utgått...

Någon som sett en svart one shoulder dress, på stan i Norrköping? Tipsa mig gärna! :-)


Bilder på one shoulder dress från nelly.com

Adventsljustake nr 2


Min andra adventsljustake, eller JUL-stake som jag kallar den. :-) Den är i handsmidat zink och av märke Madam Stoltz. Har köpt till stjärnor i plåt med utrskurna nummer 1-4 som jag hängt på.


Day 16 – Your first kiss...

...med min älskling.


Du kom fram till mig, jag frågade vad klockan var och tog uträknat tillfället i akt när du tittade ner. Sen den stunden var vi fast, det var bara du och jag i natten i vår egen bubbla. Omvärlden och karnevalen runt omkring oss tappde ljud och vart en virvlande suddig bakgrund i kuliserna. Du tog mig i din famn, vi satte oss på en brygga och doppade fötterna i vattnet och såg fyrverkerier på julihimlen spraka loss i kapp med våra känslor.



Adventsljustake nr 1

Jag köpte fyra rejäla blockljus, limmade på dem med limstift och strödde sedan över glitter. Så nu gnistrar de som vackraste snön. Köpte vackra stora siffror i rostig look, nålade fast dem på ljusen och ställde på en vacker silverbricka med spegel i botten.

Happy Day!

Jag har hittat ett par skor!! Skitsnygga pjuks till julfesten som är på fredag nästa vecka! De är riktigt fina, o så fick jag dem till nedsatt pris, tror det var 50%, för butiken ska upphöra. Nice!

Har även hittat en klänning som jag bra gärna vill bära då, nämligen denna nedan. Men, jag tror att jag får panga hål på den drömmen för det är ca 14 dgr levtid så jag får nog ta en sväng om i butikerna i city här i stan istället...

One shoulder dress, bild från Melba.se

Day 15 – Your dreams

Högst på listan står lycka och hälsa åt min familj o alla som jag håller av, att vi alla får ett gott, stort och lyckligt liv! Men det är nästan närmre att lägga in i en kategori under namnet "önskan" än dröm kanske?

Mycket av det jag drömt om har jag redan idag o störst av dem är familjen. Enda sedan små pinniga barnsben har min högsta dröm varit att en dag få bilda familj. Min dröm var stark och jag började besanna den redan i unga 20 år. Idag har jag en man, en son och en liten dotter, sann familjelycka! En dag längre fram i livet hoppas jag även att vi kan utöka syskonskaran med en till. :-)

Vår andra dröm, min och min mans, är att flytta till större. Till ett fristående hus på en härlig tomt i gränslandet stad/land...

Sen drömmer jag om att en dag kanske starta upp något eget, något att till en början ha vid sidan av mitt ordinarie jobb o beroende på hur bra det går kanske en dag satsa fullt ut. Det skulle vara inom de områden som ligger nära min kreativa sida, grafisk design, foto, bild och formgivning.

En dag kanske jag även kan få tid över till att börja ta körkort. Något som jag tidigare varit helt anti mot pga miljöhänsyn och istället gått/cyklat/samåkt eller åkt kommunalt. Men med barn så märker man ju hur smidigt det är att ha bil. Meningen var att jag skulle ha börjat köra nu under min föräldraledighet men så kom ett stort projket i vägen... Så det där med körkort får vänta. ;-)




Day 14 – What you wore today

Det här blir ett tråkigt inlägg i utmaningen, har inget kort o bjussa på o kläderna är noll inspirerade. Men svarta byxor från Sisters och svart polo från H&M. Thats it.

Vinnare idag igen :-)


Charmant - Sjal

Hej, nu har jag vunnit, igen! Valfri sjal från den trevliga webbutiken Creativelounge har jag blivit lycklig vinnare utav, vilken härlig vinst! Men hjälp vilken utmaning du gett mig nu Fru Sofie, för det är stört omöjligt att välja ut endast en, vill ju allihopa. ;-P Riktigt ögongodis! Vilken skulle ni valt? Jag har lyckats sålla ut 4 finalister o en av dem blir min, vilken tycker du? De ligger i den ordning som jag tror att jag gillar dem bäst. ;-)


Vinnare x 2 idag! :-)

Heeeeeeeeeeej på er! Har inte rört datorn på hela dagen, bara slängt in ett inlägg imorse o sen har jag haft så mycket annat roligt o sysselsätta mig med. Satte mig just nu o gled in på min blogg o möttes av en hel kommentarsstorm! Jisses, två fulla sidor att gå igenom. Jag tar det imorgon! Men när jag ögnade igenom kommentarerna så såg jag att jag tydligen blivit vinnare i dagens blogglotto, tack för upplysningen Hanna! :-) Blogglotto fungerar så att man anmäler sin blogg och dras den som vinnare nästa dag kommer alla bloggare som vill delta i tävlingen in på min sida. Lite roligt! För er som vill prova, gör det här:


O så min andra vinst, tradera igen! Hittade en helt oemotstånligt söt SVEA-klänning, rödrutik skjortklänning så vacker nu i juletider. Så den är för hoppningsvis snart hemma hos oss! :-) Priset vart lite dyrare än vad jag tänkt, men den var ny med lapp kvar o kostade 499:- (goolade jag fram) o nu fick jag den för 225:-. Så, mindre än halva priset i alla fall o det känns ok för en så fin klänning.


Bilden knyckte jag från tradera, fy mig.


Vi kom iväg till stan idag föresten, premiäråkte nya linjen för 2:an med spårvagn utanför HC. Det var tyvärr en av de äldre modellerna på spårvagnen med höga trappsteg och en smal dörr. Så jag tänkte först vända o gå hem då det är omöjligt utan hjälp av en som lyfter att få på en vagn. Men den supertrevliga chaförren sprang ut direkt innan jag hann vända o hjälpte mig på. Sen frågade hon snabbt vart jag skulle av med o hjälpte mig av vid södertull. Vart så tacksam och glad över hennes service o trevlig sätt, jag vet inte om det är hormonerna men jag kände mig lycklig o ville nästan böja grina, haha... Till saken hör att chafförerna i den här staden inte brukar var så värst trevliga, o jag fick utskällning av en vid ett tillfälle då jag bad om hjälp att komma på med vagn så därför vågade jag inte ens tänka tanken att fråga denna gång.

På stan kom jag hem med årets första julklapp, en söt sak som Meja ska få! Hittade den på favoritbutiken Casanova, älskar deras mysiga atmosfärsika butik! Har gått dit i många år! Avslöjar inte vad jag köpt men det är något jag samlar på till henne så ni som har koll kan nog räkna ut det dår jag skrivit om det tidigare. ;-) Hittade även fint till julklänningen hennes i form av rosett o skor, kom även hem med nummerskyltar till adventsljusen.

Har annars två sjuklingar sovandes nu på kvällen. Sonen var inte sitt vanliga överhypade energibrus idag, nej när jag hämtade honom från skolan var han lågmält, trött o klagade på att han frös trots den superdupervarma parkasen. När vi kom hem landade han på soffan med en filt, men den var för kall så han fick lov att ta ner sitt täcke. Ingen matlust o värkande hals, varm och rödrosiga kinder. O lillsnuttan som varit i fin form idag var väldigt trött o ledsen på kvällen, hon verkade helt utmattad o inte riktigt sig lik. Tror att hon fått en slänga sjuka hon med. Hon somnade med armen runt en tomtedocka som hon såg i en jullåda hemma idag. Den där tomten vart hennes storfavorit på en gång, hon släpper inte honom för en sekund. ;-)

Fick ett ryck själv att sätta igång o måla lillans bliviande rum nu på kvällen, vita vägar blir det! Alla utom en som det ska upp en fondvägg på. Lurar fortfarande på vad. Vill helst komma över en åt det rosa hållet med lite vintage/shabby chic stil. Funderar på romantiskt med rosor elelr kanske stort rosarutigt, typ kökshanduksaktigt? Kanske låter så konstigt att jag ger er skärmselhicka nu? Jag tror det blir en sväng till färghandeln snart!

Nu har jag skrivit så mycket att de som tog sig enda ner hit får en guldstjärna av mig!

Vi hörs nog imorgon, då ska jag svara på alla kommentarer med, see ya!

Day 13 – This week

Måndag: Ny vecka som börjar lugnt. Jag o lillan tar det lugnt hemma när Pontus är i skolan. På eftermiddagen har jag o sonen ett möte som vi åker på, efteråt svänger vi förbi mina föräldrar o stannar på middag o fika.
Tisdag: Börjar piffa till i hemmet inför advent. En mysa hemma dag, hade tänkt åka in till stan men vädret känns inte så lockande. Vi åker o veckohandlar på kvällen.


Onsdag: Köper en jättefin kudde som det står "HOME sweet HOME" på, de fanns i fler variationer o jag vill ha typ alla! :-) Jagar efter fler men de är slutsålda på alla Nettobutiker, min var den sista som fanns. Hoppas att det kommer in fler! Utelek i snön och pepparkaksbak.


Torsdag: Funderar på o ta mig in till city idag o göra de där ärendena som jag velat göra en längre tid nu. Leta kläder till ungarna och nytt påslakansett från Åhléns vill jag inhandla b.la.


Bild Åhléns

Fredag: Oplanerad dag av fredagsmys med familjen!
Lördag: Ska till frissan, slinga håret. Har lite beslutsångest, ska jag bara göra ljusa slingor eller även lägga i lite mörkt som jag haft tidigare? Ljusa och mörka slingor
Söndag: Las Vikas besök på adventsmiddag, grabbarna i familjen ska även klippa sig av min svärmor (hon är frisör).

En vintervit onsdag

Åh hoppla så var onsdagen nästan till ända. Denna dag var en sån där som bara svischade förbi framför näsan i hundra knyck.

Vi har hunnit varit ute o bekantat oss med den nyfallna vackra snön, vilka juliga känslor det frambringar. Har redan piffat lite inför 1:a advent här i hemmet men ännu har inga adventsstjärnor o liknande fönsterdekorationer kommit upp. Vet inte riktigt vart vi har gömt dem... De vanliga förvaringsplatserna är ett minne blott efter vår renovering. Under arbetets gång så flyttade jag runt på alla grejor till nya tillfälliga platser lite här o var, så det blir verkligen till o leta nu i veckan efter allt som ska fram.  På kvällskvisten så premiärbakade Piraten pepparkakor! Luktar ännu jul i huset. :-)

Får se om jag får lite mer tid till blogg o bilder imorgon, har nämligen fotat mkt sista tiden men har inte hunnit sitta ned med bilderna ännu. Det verkar alltid finnas så mkt annat som ska tas i tu med först.

Novemberkramar!

Day 12 – What’s in your bag


Svart väska från nuknuk innehållande följande:

Mobil, Extra tuggummi, Lyspyl, världens bästa o finaste läppstift Mist, papper, en lös sedel, paserkort till jobbet, fickspegel, nyckelknippa och svart pålånbok (som kanppt syns på bilden men den ligger precis framför väskan).

Utmaning - Pinsamast i tonåren

Jag fick  den här roliga utmaningen skapad av Mirre:

Berätta om din pinsamaste tonårshändelse som bara är så pinsam att man knappt kan berätta om den. Skriv ner den i ett blogginlägg och utmana 5 andra bloggdeltagare att utföra den. 

Jag utmanar: Linda, Viola Vamp, Josefin, Elin Josefine och Hanna


Här kommer mitt bidrag Den ofrivilliga flörterskan:

Var 15-16 år, jag o mina tjejkompisar var på biblioteket i stan. Vi stötte ihop med ett killgäng som en av mina kompisar kände. Vi börjde prata med dem och vi andra som inte kände dem presenterade oss o skakade hand. När jag skulle hälsa på den sista killen i gänget hände något märkligt. Jag fattar tag i hans hand, tar ögonkontakt och samtidigt får mitt ena ögonbryn spel o lever sitt eget liv. För just i den sekund jag ska presentera mig så börjar vänster ögonbryn att rycka, det åker upp o ner tre gånger i takt med att jag säger mitt namn "Josefin". Så det ser ut som jag råflörtar med killen. Han var inte sen med att möta upp min flörtning o spände ögonen djupt i mina, drog på ett charmigt leende och flörtade tillbaka med sitt ena ögonbryn när han sa sitt namn. Hahaha, vad jag skämdes just då! O killen var ju inte ens min typ. Undrade vad han trodde o tänkte? ;-)

Har aldrig tidigare o aldrig senare fått ryckningar i ögonbrynet, så det var bara helt galet att jag skulle få det just då i det ögonblicket.


Jenny!

Ett inlägg bara till Jenny N från skolan, vad kul att du hittade in hit. :-) Jag tittade in på din sida men kunde inte kommentera då jag inte är medlem, mail mig gärna på josefin.landhagen@home.se! Imponerad av ditt bildskapande, gillar det konstnärliga uttrycket o efterarbetet! Snyyyggt!

Kramar!



Btw, vad roligt o se att så många tog chansen o hejade på mig i inlägget längre ner! Kul o se vilka ni är som tittar in hit o kul att få hälsa tillbaka. Måste väll bjussa på en bild från arkivet också bara för att jag har svårt för o blogga utan bild. ;-)


Beautiful blogger

Hade den äran att få bli nominerad till denna fina award av Viola Vamp, tack!

Berätta 7 intressanta saker om dig själv och dela ut awarden till 7 bloggare:


  • Kan inte laga mat i ett stökigt kök, var sak måste vara på sin plats och det ska vara rena arbetsytor. Inte något skit i hörna som stör arbetsron i ögonvrån.
  • Är otroligt lättirriterad på störande småljud. Smaskande ljud från en som tuggar tuggummi med munnen öppen, sörplingar vid matbordet, penna som används som trumpinne i ett tyst klassrum osv...
  • Mina tår blir vita när jag fryser.
  • Jag har alltid varit förföljd av siffran 7.
  • Har en hjärtformad fläck i mitt ena öga.
  • Mina naglar är av sämsta kvalité om jag inte är gravid, då får jag starka långa klor!
  • Jag samlar på ljushus, har närmre 15 stycken just nu.


De jag utmanar med denna nominering är:

Mirre Lindah Fata Sandra Pernilla Emelie Mickan


Day 11 – Your siblings

Är äldst i syskonskaran och har tre småröder. De älskade o gadda ihop sig när jag var liten o reta upp mig. Ville bara flytta hemifrån så jag fick vara i fred. Jag är inte mina bröder så jättenära men mitt hjärta är fyllt av syskonkärlek o jag är stolt över dem varenda en. :-)

Petter är min äldsta lillebror och två år yngre än mig. Han gillar djur, natur och musik. Var lite av en rebell i tonåren o blev punkare en period. Något jag tyckte var lite coolt att han gick sin egen väg, men tyckte även det var roligt med tanke på vad pappa sagt en gång till mig. För när jag var 14 år tog jag nämligen hål i ena näsvingen på salong utan mina föräldrars godkännande. När jag kom hem vart inte pappa allt för glad. Fick utegångsförbud o så sa han "Du ska inte komma o se ut som någon punkare!". De där orden fick han allt äta upp då lillebror kom hem några år senare med spretig färgglad tuppkam! :-D

Sen har vi Emil, 5 år yngre än mig och lugnet själv. Har aldrig vad jag kan minnas sett honom arg, på sin höjd irriterad. Ska bli stor o rik på poker. Flyttade hemifrån för ett tag sedan o bor ihop med en rar tjej, de har varit tillsammans i några år nu.

Sist ut kom Rasmus, 11 år yngre än mig. Var familjens clown som liten o full med bus. Sen kom tonåren o dörren stängdes igen. Han går nu i gymnasiet o pluggar It. Ibland kan jag ana i hans ögon att den där lille skojaren finns kvar där inne. ;-)

Så himla roligt!

Måste bara lite kort skriva, det är så himla roligt att se att så många tittar in här hos mig på Happy Days! Besöksräknaren stiger dagligen o kommentarerna (samt privata mail) ni lämnar efter er sprider så mycket solsken i mitt hjärta, tack för era fina och värmande ord i novemberkylan! Så roligt o läsa att min blogg uppskattas o att ni diggar mina foton. Vilka underbara läsare jag har, kärlek till er! ❤

Eftersom det tillkommit en hel del nya besökare vore det kul att lära känna mina läsare lite bättre, lämna gärna en kommentar om vem du är och länk till din blogg så kikar jag in! ;-)

Är det förresten något du vill se mer av i bloggen eller något annat du har på hjärtat? Ställ en fråga på min bloggsvar (fråga-knappen nedan)


Day 10 – What you wore today


(Har nu på kvällen dragit på mig myskläder i ljusgrått, vitt och ljusrosa samt ett par rosa stickade raggisar.)

Julklappstips till er!

Har ni börjat att tänka på julklappar ännu? För dig som inte vet vad du ska önska dig eller har brist på fantasi vad du ska köpa till mamma/syrran/vännen/sambon/frun/flickvännen/dottern har jag ett riktigt bra tips! Hos nuknuk kan man beställa ett presentkort att ge bort. Den perfekta gåvan så kan mottagaren själv välja ut sin favoritpresent bland deras stora utbud av väskor och accessoarer.

Titta in hos nuknuk. Just nu har de även ett kanonerbjudande om 20% med rabattkoden SNÖ.


Day 09 – Your beliefs

Ni vet, det finns människor som alltid gör en glad, som alltid lurar på ett leende och verkar orubligt lyckliga glädjespridare oavsett vilken färgnyans dagen går i. De som skrattar och tror positivt, smittar av sitt ljus på alla smygande skuggor. Starkt sträcker ut sin hand, oavsett hur väl man känner varandra. Ja det finns faktiskt de som utan ansträgning eller medvetenhet ger andra värme bara genom sin närhet. Sånna människor har för mig alltid stuckit ut ur mängen och gett mig något att beundra och se upp till. Människor med stark positiv utstrålning som ger så mycket glädje och godhet av sig själva gör vardagen lite vackrare. Jag kanske aldrig kan bära ett så ständigt stort bekymmersfritt otrött leende i mitt ansikte, mina ögon kanske heller aldrig kan glittra i samma oskyliga ton och mitt hjärta kanske inte heller kan vara lika öppet eller modigt? Men jag gör vad jag kan, inspirerad till att leva i en gladare värld.

Jag kommer att tänka på filmen Pay It Forward, för den har ni väll sett? Det är verkligen en film som jag annars starkt kan rekommendera. Filmen handlar i alla fall om att man ska skicka vidare goda gärningar och det skapar på så vis glädje runt omkring. Har själv alltid trott på det goda i människan och att godhet föder godhet. Är själv en sådan person som tycker det är självklart att hjälpa andra då jag kan, det skänker i gengäld så mycket glädje tillbaka och det värmer att göra andra glada. Samtidigt så hoppas jag att lite av godheten i tankesättet smittar av sig och att de jag hjälpt/hjälper kanske själva gör något osjälviskt för någon annan en dag... Lite som i filmen, för det behövs egentligen så lite för att göra någon glad. Det kan räcka med att möta någon med ett leende på gatan!

Men de senaste åren har jag även fått börja lyfta lite på ögonbindeln o insett att det inte alltid är så att andra tänker likadant och vill återgälda en god gärning. Tyvärr har jag genom min vilja att finnas till hands för andra blivit både utnyttjad och lurad. Självklart är det sårande men mest av allt undrar jag hur det känns för den personen som medvetet ljuger och kallt lurar en person för egen räkning? Men fast jag fått det bevisat för mig att man faktiskt inte kan lita på alla och att många handlar själviskt så känner jag inte att jag vill ge upp min tro. Jag tänker fortsätta för det jag tror på, det goda och att sprida glädje och lycka!

GLÄDJE, är ni med?


Day 08 – A moment


*Pinsamhetsvarning!* Följande moment utspelade sig lör 21 feb 2004

 

Det var lördagskväll, mörkret låg över stan och jag hade piffat till mig för en date på tu man hand med Jonas. Han hade bjudit med mig ut på Cosmic Bowling (nedsläckta bowlingbanor med discosound och bländande ljuseffekter) för att fira att jag fyllt år tidigare i veckan.

Kvällen började jättetrevligt och det var fullt av folk när vi kom, alla banor vara bokade och många gäster var dessutom enbart där för att besöka restaurangen eller festa till i baren med oss spelare som underhållning vid banorna. Till en början kändes det lite störigt att ha en massa folk bakom ryggen som tittade på (eftersom restaurangdelen låg precis intill bowlingdelen), men efter ett tag hade man ju vant sig o vart helt inne och fokuserad på spelet. Vid banan intill våran hade ett festglatt gäng killar i 25-30 års ålder bokat in sig och var nog där för att förfesta innan de drog vidare ut på stan kan jag tänka.

Allt började bra och jag satte en strike redan på andra slaget (heter det slag?) och ledde över Jonas redan från början. MEN...

När halva första serien hade gått och det var min tur igen kände jag riktigt uti fingertopparna att jag skulle få en strike till, ja det verkligen brände till så jag satsade hårt. Det var bara det att jag satsade lite för mycket. Kraften i svingen jag tagit gav sån fart att jag kanade ut på själva banan. Där var det så halt att jag inte fick stopp på mina fötter, jag gled som på is hjälplöst fram någon meter tills jag gjorde något piruettliknade hopp i luften och slog omkull raklång in över killarnas bana bredvid!!! Allt detta gjorde jag med precisionen att hålla klotet kvar i näven, den höll jag upp i luften där jag låg sprattlandes till allmänt åtlöje med allas blickar brännande på mig. Hela restaurangen tjöt av skratt o jag kände mig blossande varm o högröd i ansiktet, svetten pärlade sig. Det är enda gången jag känt mig så bortgjord och till åtlöje att jag velat sjunka genom jorden. Jag stod över mina tre följande slag för jag skämdes så mycket att jag helst ville springa och gömma mig. Killarna bredvid hade ju skitkul åt mig dessutom, de fortsatte att skratta långt efter det inträffade och kastade många roade blickar på mig.

När det var dags för serie 2 vågade jag mig ut och slå igen för jag tänkte att de flesta vi det här laget glömt bort det pinsamma jag gjort. Hela den serien gick problemfritt och jag kände att jag kom igen mig och fick tillbaka flytet i spelet med flera strike och spärrar.

Dags för serie 3 och mitt ANDRA misstag den kvällen! Jag som trott att man inte kunde göra bort sig mer än jag gjort fick bakläxa. Denna gång var ju inte lika pinsam men HUR SJUTTON kan man göra TVÅ tabbar samma kväll? Jag kastade klotet bakåt när jag skulle slå fram, och den kom långt bak. Nu fick killarna bredvid verkligen kul åt mig och de vek sig o kiknade av skratt samt att den ena sa något till mig som jag inte uppfattade (kanske var det tur?).

Hur mycket jag än gjorde bort mig denna kväll så slutade det iaf med att jag vann överlägset mot Jonas med ca 90 poäng! Kunde man kanske inte tro va? :-)

 

 


Här är jag vid ett senare bowlingtillfälle med kollegorna från jobbet, full med glad entusiasm! Så ni kan ju ha den bilden i åtanke när ni föreställer er mig vid mitt pinsamma moment. ;-)



Day 07 – Your best friend

Hon är den person som känner mig utan och innan, vet allt om mig och som finns där vad det än gäller. Vi har känt varandra i 24 år, nästan hela våra liv. Minns fortfarande den där småruggiga förmiddagen då regnet lämnat asfaltsvåta gator med pölar efter sig. Hur jag stod i fönstret på övervåningen i vårt nya hus och spanade rakt ut i den gråa dagen med en drömmande blick över till grannens trädgård. Iaktog där de två flickorna som lekte i sandlådan. Nyinflyttad i villaområdet utan nyfunna vänner tyckte nog min mamma lite synd om mig som inte hade några barn att leka med om dagarna. Hon ville att vi skulle gå över o fråga om jag fick vara med o leka. Men jag protesterade blyg som jag var men det hjälpte inte så mycket. Mamma tog mig i handen o gick bestämt över gatan.

Minns nästan allt glasklart, hur vi ringde på dörren till det gula huset och att en något förvånad äldre kvinna öppnade. Jag hör fortfarande min mammas röst och kan nästan återge orden exakt när hon presenterade oss och frågade om jag fick leka med barnen en stund. Kvinnan log snabbt åt mig o visst skulle det gå bra att jag lekte med hennes barnbarn som var på besök. Vi gick runt hörnet o mamma lämnade mig. Jag satte mig ner på kanten, tystnaden la sig på platsen. Allt vart stilla och situationen kändes lite besvärlig... De andra flickorna tittade på mig och undrade nog vem jag var o vad gjorde där i deras sandlåda. Var väldigt väldigt väldigt blyg o tystlåten som barn, men just då fick jag oväntat mod. Jag var den första som tog ton och sa vad jag hette och frågade om jag fick vara med i leken. Den äldsta flickan svarade snabbt att hon hette Anna och att hennes lillasyster hette Monica. Som genom ett trollslag var tystnade bruten o det kändes som vi alltid hade suttit där tillsammans vi tre småtjejer o lekt i sandlådan tillsammans. Vi skrattade, bryggde kaffe med sand och regnvatten, kryddade kopparna med blå korn av pärlhyacinter som flöt på vattenytan. Den känslan som jag bar med mig hem sen var underbar, jag hade hittat ett par vänner!

Med tiden så kom Monica o jag varandra nära, hon kom ofta och hälsade på sin mormor och morfar om helgerna. Jag brukade stå där i fönstert och tittade efter henne, om hon skulle komma till helgen. Vi sprang fram o tillbaka mellan våra hus, in och ut. Lekte hela dagarna och vänskapen växte sig stark. Vi hade en egen värld, med många olika påhittade lekar och jag tror tid o rum stannade en aning när vi lekte o släpte loss vår otroliga fantasi. Har så många minnen från de här åren, lyckliga minnen! Jag borde skriva ner allt någon gång, så jag inte glömmer... Så här borde alla få växa upp, med en bästa vän i huset bredvid.

Tonåren kom, vi hängde fortfarande ihop, alltid! Kan inte minnas att vi bråkat en enda gång under vår uppväxt. Visst kunde vi tjura ihop vid några tillfällen o ta ett break på varsit håll en dag, men aldrig att vi blivit arga på varandra eller osams. Mycket äventyr var vi med om i tonåren, började hänga på stan o skaffa pojkvänner. När vi började bli äldre o började trampa in i vuxenlivet, fester vi varit på, krogar som besöktes o dansade loss på hela nätter, egen lya... Men det är andra historier som förblir hemlighet för bloggen. ;-)

Vi har alltid följt varandra i livet, från barndom till vuxna. Alla små o stora steg ut i världen har vi delat tillsammans, återberättat för varandra eller upplevt ihop. Hon är som den syster för mig jag aldrig haft, utan henne skulle mitt liv bli fruktansvärt tomt. Jag skulle inte vara hel, så viktig är Monica för mig.

"A friend is someone who knows the song in your heart, and can sing it back to you when you have forgotten the words."

En förvirrad morsa

Jag gjorde något pinsamt för exakt en vecka sedan, man kan ju tro att jag blivit allmät sinnesförvirrad, det kanske jag har? Den här händelsen som jag nu återger utspelade sig förra fredagen... ;-)

Sonens skola skulle anordna disco. När lapparna kom upp så vart jag väldigt glad och ivrig! Minnen som 7-åring i små klackade pumps, en lila liten axelväska och puffsigt våfflat hår dök upp. Såg rörliga bilder ur mitt då lilla perspektiv hur vi alla småttingar samlades i skolans gympasal och dansade loss i små steg åt sidan-dans, kommer ni ihåg den? En åt vänter, ihop och sen en åt höger o ihop. Var man rikgit cool så trampade man snett bakåt, hahaha... Jag minns att Cissi och jag hade likadan skor som dansade tillsammans bland upplysta färgklickar på golvet... Jag förstod redan då att jag var fast, disco var min grej!

Men nu var det sonens tur, mitt hjärta bubblade av spänning o jag frågade lite försiktigt om han villa gå, trodde jag skulle få ett tvärt NEJ! Men jaaa, han ville gå och började genast babbla på om danstävling och snygga discokläder. Så vi köpte en rockig t-shirt med silvrigt Rolling Stones tryck som han själv valde ut samt ett par svarta byxor med kedja som han vart överlycklig för! Han ville promt ha på sig dicsokläderna redan på fredagsmorgon men jag lyckades övertala honom att vänta tills kvällen.

Så slutade skolan och jag hämtade hem en förväntansfull kille som terroriserade resten av eftermiddagen med frågor om det inte var dags att gå snart, riktigt laddad ooch ivrig var han. När klockan närmade sig 17:30 gjorde vi oss iordning att gå. Men när vi närmade oss skolan vart jag lite fundersam. Var det inte här på skolan discot skulle vara, vart var alla o varför dunkade inte någon musik? Frita var fortfarande öppet o sista barnet på väg hem, så jag passade på o fråga vart discot skulle vara. Det var då jag kände mig så dum. För det var inget disco den dagen, det var ju nästa fredag, alltså idag.

Vi gick o köpte med massa gott hem o hade disco hemma istället med godis o musik. Men nu, just nu är det disco på rikgit o sonen lämnades för 1½ timme sedan. Jag följde honom med blicken utifrån och såg hur han direkt tog plats framför kiosken. gottegris där! ;-) Hoppas han har kul o inte får hemlängtan, lite pirrigt så här på discopremiären, mest för mig tror jag.


L O V E



"Nu är det fredagsmys...
" sjöng jag och sonen på morgonen, bästa dagen i veckan. Ska ta lillsnuttan o promenera till HC snart för o se om de fått in något fint till barnen. Kanske passar jag på o spejar efter den perfekta klänningen till julfesten med. ;-) Barnbidraget har ju kommit idag, tjihoo!

Önskar er finaste fredagen, myskramar!

Day 06 – Your day



Sov som vanligt halvt vaken hela natten eftersom en liten fröken sökte närhet o ville sova i sina föräldrars säng. Så klart jättemysigt o jag höll gärna om henne o kände vämen av hennes lilla kropp i min famn. Men... Hon sov oroligt, gnydde, spottade ur nappen o snyfftade efter den, så jag fick leta upp den gång på gång... Hade äntligen fått lite mer djupsömn på morgontimmarna när mobilens väckarklocka ringer. Lyfte ansträngt ett ögonlock halvvägs ur drömmen o undrade vad det var för oväsende. Såg ur en smal glipa hur Darling som tydligen redan var uppe kmmer in o tittar forskande på mig innan han stänger av larmet. Ögonlocket vart i samma stund blytungt och föll ihop, jag somnade om.

Meja väcker mig senare när hon satt sig klarvaken upp i sängen, jag får lite panik, vad är klockan? Rycker åt mig mobilen o ser att jag försovit mig 45 minuter! Första tanken, shit! Andra sekunden, äh vad gör det? Skönt o sova lite längre! Sen smilar jag o tänker att det minsann inte är likt mig, jag brukar aldrig försova mig. Men tyckte ändå att jag var värd att göra det bara för en gångs skull o kände att de tre extra kvartarna var just vad jag behövde för nu är jag pigg o laddad med energi. Så jag studsar upp ur sängen med Mejan på armen och går ner till skötbordet, ser på vägen ner att sonen redan är uppe o sitter bänkad framför tvn, vilken tur. Då slipper jag den fighten med att dra upp en sovande stock till klarvaken på 2 röda. Klär på stumpan o gör henne redo för dagen, går sen upp o gör mig i ordning. Drar på mig bästa första som ligger framme, inte så noga idag för jag har bestämt mig för att bara vara hemma o inte låta omvärlden se mig. ;-) Sätter på musikspelaren i mobilen, dansar runt i badrummet o mimar med i sångerna samtidigt som jag sminkar mig, måste ju vara lite snygg iaf när jag ska till skolan. Världens gladaste känsla i kroppen sprider sig! Lillan är med mig runt benen o poppar med samt plockar o styr med leksaker under tiden.

Går två trappor ner o gör frulle till ungarna. Hinner förhöra sonen på halva läsläxan och printa ned två rader om hur läxläsningen gått innan vi måste springa till skolan. Vi är framme precis när det ringer in, just i tid! Glider vidare med vagnen på en timmes morgonpromenad jag o lillan, målet är som vanligt stadigt inställt mot platsen som alltid gör mig så glad, varm, upprymd och förväntansfull. Sen gör vi den ordinarie usvängen vid nått mål och drar vidare fort hem igen.

Hemma så är det frukost som gäller för mig. Tar med mig två skivor mörkt fullkornsbröd med keso och en mugg mjölk till matbordet vid laptopen. Börjar med att titta igenom o godkänna alla kommentarer som kommit in i bloggen sedan igår. Sessan blir sugen på min frulle o vill ha lite mellanmål så hon får även hon en kesomacka som hon äter vid bordet mellan tuggor och sång. :-) Sen börjar hon bli lite grinig o man märker av att den sömlösa natten sätter sina spår nu för hon vill redan sova middag så jag tar henne i min famn och hon somnar i en kram. Bär upp henne till sin säng och får lite tid över till att uppdatera mig med andras bloggar o börja skriva detta inlägg. Gäller att vara effektiv. ;-)

Meja vaknar efter en timma och jag tänker att det passar med grötstund, men Meja skakar på huvudet o kniper igen. Nehej, ingen gröt, hon vet vad hon vill madame. ;-) Blir lite busstund o städning i köket istället fram tills Pontus ska hämtas i skolan. 

Vi hämtar Piraten o går hem. Tittar i hans väska och får se att fröken noterat ett "Bravo" på hans läsläxa. Känns mycket bra, ja verkligen toppen med tanke på hur han har fått slita så med alla dessa läxor denna vecka. Det har ju gjort att han inte kunnat lägga lika mycket fokus som vanligt men presterar ändå i ett "Bravo", sitt första skriftliga beröm från fröken! Jag blir så glad o stolt!

Eftermiddagen fortsätter med bus o mat varvat med att jag plockar o städar i hemmet. Lillan hjälper glatt till med att hänga tvätt o plocka ur diskmaskinen. Duktig hjälpreda jag har, min fina! :-) Vid 18:30 talar hon om att hon vill ha välling och sen slocknar hon på två röda för natten. Går ned o myser med sonen framför tvn en stund innan mannen kommer hem vid 19:22 efter att ha jobbat övertid.

Magen kurrar så jag fixar kvällsmackor, stekt ägg på. Mmmums! Mätt o belåten hoppar jag in i duschen, sonen nattas under tiden. Varm o rosig dras myskläder på o sen postar jag detta inlägg innan jag kurar ihop mig i soffan framför tvn resten av kvällen med tända ljus, gosig filt o kanske man kan stjäla någon puss från mannen. ;-)

Så mycket man kan skriva om en dag då det i stort sett inte hänt någonting!

Frozen



Minns ni solrosängen som jag visat på bild tidigare i bloggen, flera inlägg till och med under augusti så titta in på länken o scrolla ned. Det var inte mycket kvar av den nu, en vissen frusen solros stod kvar... Bilderna är från min morgonpromenad igår när staden var klädd i frost och inbäddad i en tjock vit dimma.

Hoppas ni alla haft en fin torsdag så långt, förstå vad härligt med fredag imorgon! Yes, min bästa dag på veckan!  Då ska vi ladda upp för fredagsmys och köpa gott till helgen, familjemys, bästa dagarna!

Day 05 – Your definition of love

Den viktigaste känslan som kan ta sin form på många olika sätt. Man kan älska personer, en betydelsefull sak, ett brinnande fritidsintresse, eller kanske sitt arbete. Kärlek föder andra härliga känslor, lycka, glädje, välmående, hopp, framtidstro, livslust, pirr, spänning... Man vill vara nära de man älskar, man vill göra det man älskar, allt för att man mår så bra av den känslan. Det finns mycket att älska i världen men starkast för mig är kärleken till mina barn, min familj och min man.

 

Kärlek i hjärtat bär jag med mig hela tiden, det värmer och gör mig glad o lycklig. Det räcker med att lukta på mina barn eller hålla deras små händer så känner jag den varma känslan komma över mig ännu mer. Det räcker med att titta i min mans ögon så känner jag tryggheten och pirret i mitt hjärta. Kärlek gör att man vill finnas till för varandra, hjälpa varandra o älska i nöd o lust, som det så vackert heter. Man vet aldig vad som väntar i livet men jag kommer aldrig någonsin att sluta älska mina barn, de är o förblir mina käraste skatter vad de än skulle hitta på i livet. Den kärleken är evig och jag tror att det just är kärleken till sina barn som är den starkaste känsla man kan ha.

 

Kärlek kan även göra väldigt väldigt ont, om det man håller kärt inte varar.

Lär dig livets stora gåta, älska, glömma och förlåta...

 

 


Lugnet är på väg

Gokväll sötnosar!

Nu har lilla Smulan badat, ätit välling o nattats. Näst på tur står storebror Piraten. Han fick se på tv:n en liten stund nu efter läxläsningen. Blir inte klok på alla läxor de får, han går i första klass men denna vecka så har han haft inte mindre än 4 stycken läxor! Frågar ni mig tycker jag det är helt galet för mycet för en 7-åring. Vad tycker ni? Hur mycket läxor får era barn hem, ni som har barn i 1:a klass speciellt?

Har haft en lugn dag annars, var dimmfrost ute imorse så jag o lillan tog vagnen o gick en sväng efter lämning av storebror på skolan. Tog så klart med mig kameran så jag hoppas att jag får tid o lägga in lite bilder senare ikväll. Det finns inget utrymme för bloggning på dagarna, all tid går åt till hem o dotter då, sen kommer sonen hem o så är det full rulle till nattningen. Därför är kvällarna mina bästa tillfällen att sitta lite längre stunder med datorn. O då ska mycket hinnas med på kort tid, så vi får se vad jag hinner ikväll. Men minst ett inlägg till måste jag skriva, har ju utmaningen jag gör. ;-)

Juligt


Mina julkänslor kom tidigt i år, redan i början av oktober ville jag börja inhandla nytt julpiff. Här ovan ses i bild vad som är nytt för i år!

JULstake, min fina efterlängtade adventsljusstake i zink med plats för 4 vanliga stearinljus! Jag har trånat efter den i ett år men de var helt omöjliga att få tag på. Jag letade efter en mitt i högsommaren till och med, förstå hur gärna jag ville ha den! Så jag startade att hålla bevakning på webbutiken Åstugan som jag visste var återförsäljare utav dessa o när de kom in så klickade jag till mig en illa kvickt! Dagen därpå var de redan slutsålda! Jag såg den första gången hos Hous of Philia, en inredningsblogg jag följt under ett års tid. Jag hittade in till den bloggen tack vare att jag sökte på just julstake o fick se hennes, hihi. Hade en bild i huvudet av hur jag skulle vilja ha min adventsljusstake o när jag fick se att den bilden jag hade inom mig faktiskt fanns på rikgit vart jag eld o lågor! Så därför är jag så lycklig åt min fina fina underbara Julstake. Har aldrig haft en advetnsljusstake tidigare om åren då jag inte hittat någon jag gillat, men det var alltså denna jag väntade på! :-D Happy Me!

Julklappsäck visst är den snygg!? Kommer bli jättefin under granen i år, beställde från H&M:s underbara Home-avdelning, bara älskar!

Cinnamon hur fin? Klickade hem 2 st till vår soffa, också de från H&M:s Home-avdelning. Köpt även i samma leverans en svart löpare med vackra gnistrande stenar på, perfekt til nyår! Såg att de med var slutsålda nu...

Betongbock underbar, vacker året om! Köptes på Gotland under vår kärleksresa och en klar favorit i hemmet!




Day 04 – What you ate today





Två skivor rostad mörkt bröd med keso

Lättmjök och havrefras

Tacogratäng med ris

1½ knäckemacka med ost

Två whiskykolor som jag snodde ur Darlings farsdagpresent (inte för att jag gillar whisky men jag var sötsugen o de smakar nästan bara kola)

Två rutor vit choklad som jag återigen snodde från Darling (fortfarande sötsugen o det är ju bara han som spar på sitt godis)

5 småskivor stark pepparsalami

En macka med stekt ägg

Kesomacka

Några glas vatten.






Classic Vintage, me like!


Samtliga bilder från Mio.se

Det här är såå jag! Vart överlycklig när jag bläddrade i Mio:s inredningskatalog på sensommaren och fich syn på de vackra bilderna, vilken mysig hemkänsla jag fick. Gillar deras stil Classic Vintage, mycket tilltalande och den stil som jag känt mig mer o mer hemma vid senaste åren. Gillar materialen, känslan av obehandlat trä, vit liggande träpanel, de dova ljusa färgerna med mycket vitt, det känns ombonat, rent och hemtrevligt. Snyggt och modernt blandat med en äldre känsla. Gillar golven, trägolv och plankgolv, har blivit sååå trött på allt som har med ek o göra, usch vad jag vill kasta ut allt i hemmet! ;-P Har så mycket idéer som ska få ta form snart! Gillar även när det finns inslag av betong och zink/metall, kantigt hårt och kallt med lite indusrielllook. Har en massa bilder på det med som jag kanske skulle lägga in i den nya bloggkategorin "Inredning Inspiration" vartefter. :-)

 

Är trött idag, kanske inte sovit så bra inatt o nacken o huvudet värker lätt. Längtar efter kvällsmyset o en lung stund just nu, bara lägga ned huvudet på en kudde i soffan o se på DH o sen sussa. Tittar in med ytterligare ett inlägg lite senare ikväll, hej så länge!

 

 


Bröllopet (del 3)

Lördag 9/10:
Vi lämnar barnen hos mina föräldrar tidigt på morgonen o åker 2 timmar i ett dimlandskap upp till Nynäshamn o tar där färjan på tre timmar över till Gotland, framme vid 14:30-tiden. Tar in på tjusiga och atmosfärsika Medeltidshotellet och blir visade upp till vår bröllopssvit "Det italienska sändebudets rum". Det ligger i ett eget hus en trappa upp, så det känns väldigt privat och rummet är mysigt inrett och känns lyxigt. Det är även deras största rum och har den extra detaljen med stort djupt badkar mitt i sovrummet. Vi packar in allt o ser oss runt i rummet. Sen blir det en runda på stan o lite shopping innan vi slår oss i ned med shoppingpåsar i varma kvällssolen på en uteservering med en varsin kall öl o bara njuter....!

På kvällen tar vi ett bad i vårt lyxiga badkar som står mitt i hotellrummet på kalkstensgolv.

Klär upp oss efteråt, går ut på stan för att leta bord på mysig restaurang. Allt verkar var fullt denna lördag då vi inte tänkt på att förboka bord, men vi hittar tillslut en finare pizzeria med världens godaste pizzor som vi äter o dricker vin till. O eftersom vi fått sån biolust då vi tidigare känt lukten av nypoppade smörade popcorn längst med en gränd som ledede oss till lilla bion gick vi dit på nytt. Mysigt o ta plats i en liten biosalong, kura ihop sig o njuta av en lugn kväll med sin älskade. Efter biomys var vi väldigt trötta och promenerade slingirga kullerstensgatorna tillbaka, vi gick lite vilse i mörkret så det vart en något längre promenad hand i hand, men vad gör det? :-)


Kärleksporten i solnedgång, nästa dag ska vi vigas här, vackrare plats att gifta sig på finns inte enligt mig! :-)


Har ni sett byxdressen?








H&M:s snygga byxdress (stora bilden till vänster) sålde slut på rekordtid i webben, jag hann bara titta lite drömskt på den... Nu undrar jag om det finns någon som sett om den kommit ut i butik ännu? Är så nyfiken på den, funderar på att ha på årets julfesten om den skulle vara snygg på. :-)



H&M har alltid varit en klar favoritbutik hos mig, gillar deras alltid träffsäkra design och modenyheter.  Just nu är det tokmycket fint på webbshoppen! Här är bara ett litet plock av fina nyheter. Alla bilder från HM.se

Day 03 – Your parents

Jag känner mig lyckligt lottad över att ha föräldrar som gett mig en trygg uppväxt och lycklig barndom. Att de alltid sett efter mig o mina tre syskon med största omsorg och satt oss först. Snälla, godhjärtade, generösa, alltid närvarande och beskyddande. De är sånna där rakt igenom goda människor som vill alla väl. Fick ofta höra av mina vänner att de tyckte så bra om mina föräldrar. För allt det gjorde som att de tex alltid ställde upp med skjuts om vi behövde och en självklarhet vara att de bjöd mina vänner på mat när det var middag eller lät mina vänner följa med då vi skulle göra någon utflykt.

I tonåren när jag ville slå mig fri och bli självständig var det nog jobbigt för dem med mitt uppror, mitt humör och det hormonmonster jag blivit som smällde i dörren. Det gör ont i hjärtat att tänka på idag, att man då inte uppskattade allt de gjorde för mig. Jag såg det inte då men jag ser det nu i efterhand, att jag hade föräldrar som brydde sig om mig och bara ville mitt bästa. Jag kunde t. ex. tycka det var jobbigt o pinsamt med hur pappa stod som en bodyguard utanför Hagadiscot varje fredag i högstadiet och ville se till att sin dotter kom hem ordentligt på natten. Fast innerst inne, även om jag inte ville erkänna det då, var jag nog glad att han gjorde det o var förvånad över att inte fler föräldrar såg efter sina barn på samma sätt... Jag tänkte inte på hur mycket tid mamma fick lägga ned på att sköta hemmet, oss ungar och att sätta lagad mat på bordet varje dag. Har tänkt på det där i efterhand, hur mycket de fick offra av sig själva och la mer eller mindre all tid åt oss barn. Att de sällan kostade på sig något åt sig själva, utan istället försåg oss barn med det vi behövde. De gjorde helt enklet allt för att vi barn skulle få det bästa.

 

Tack Karin och Kenneth för att ni är o alltid varit världens bästa föräldrar och morföräldrar och för den godhet ni lärt mig!


Jag har kommit fram till en sak...

...Bröllopsdel nr 3 blir enormt, ja alldeles megamycket för långt! Jag lovar att ingen skulle orka läsa all text och titta på alla bilder om jag lägger det i ett enda inlägg som var min fösta tanke. Så därför har jag beslutat mig för att att dela upp det på 3 delar, en del för lördag, en för söndag och en för måndag. Dvs en dag för alla dagar vi var på Gotland. Så sammanlagt blir det 5 delar, 2 har ni redan fått läsa och del 3 kommer senare idag! ;-)


Day 02 – Your first love

Daniel var min jämnåriga granne och vi hängde ihop i vått o tort från att vi var spädbarn. Vi brukade leka att vi gifte oss för det var vår plan att göra som vuxna, då skulle vi skaffa familj! Haha, gulligt värre! ;-) Den där "kärleken" varade tills vi var 7 år och började 1:a klass.


Day 01 – Introduce yourself

Josefin, kallas Jossan av mina nära, en Norrköpingstjej årgång -82. Mamma till två kärleksfrön och gift med deras pappa som varit mannen i mitt liv sedan jag var 16 år. Har min blogg som uttrycksrum för mitt bildskapande samt för att fånga dagarna i ord. Har alltid älskat att uttrycka mig i färg o form och givetvis var bild stora favoritämnet i skolan. Gick konst- o formgivning på gymnasiet och det var då jag fick chans att prova på fotokonsten och vart helt uppslukad av hur roligt det var, det kändes som jag hittat ”min grej”.

Gillar som sagt var att skapa, vara kreativ och tänka i nya tankebanor. En driven tjej som alltid vill göra sitt bästa ifrån sig och gillar utmaningar. Kritisk som få och tycker sällan något jag åstadkommer är perfekt, allt kan bli lite bättre.

 

Gillar även inredning och design men känner nu att vi har växt ur vårt radhus och dess funkisinredningsstil som vi bott i under snart 6 år. Ett nytt projekt att bita tag i nästa år...

 

Ett annat intresse som gör mig glad är shopping, mode och trendspaning. Kläder, skor, väskor, accesoarer, smycken, smink... Allt det där så tjejiga, ytliga, glitter o glamouriga. Gillar att göra mig fin och något som är väldigt typsikt mig är att jag vädligt ofta lockar håret.


Älsklingsfärgen är vinröd/mörk plommon.

 

Det första intrycket av mig brukar vara att jag är en lung person, kanske tyst o lite tillbakadragen. Nu för tiden tycker jag att jag släpt det där mer o mer men är i alla fall inte den som apar efter uppmärksamhet i större samlingar. Men med människor som jag känner så spelar jag ut mig själv och känner mig mer trygg med att visa vem jag är. Då kan de få se den rikgita Jossan, hon som är sjukt rolig och brukar bjuda på sig själv o dra skämt, kan spela lite pajas o latja. Då gillar jag att vara i centrum. :-)

 

This is me, lite olika pix de senaste åren o lite olika frisyrer.


Utmaning, ett inlägg varje dag!

Day 01 – Introduce yourself
Day 02 – Your first love
Day 03 – Your parents
Day 04 – What you ate today
Day 05 – Your definition of love
Day 06 – Your day
Day 07 – Your best friend
Day 08 – A moment
Day 09 – Your beliefs
Day 10 – What you wore today
Day 11 – Your siblings
Day 12 – What’s in your bag
Day 13 – This week
Day 14 – What you wore today
Day 15 – Your dreams
Day 16 – Your first kiss
Day 17 – Your favorite memory
Day 18 – Your favorite birthday
Day 19 – Something you regret
Day 20 – This month
Day 21 – Another moment
Day 22 – Something that upsets you
Day 23 – Something that makes you feel better
Day 24 – Something that makes you cry
Day 25 – A first
Day 26 – Your fears
Day 27 – Your favorite place
Day 28 – Something that you miss
Day 29 – Your aspirations
Day 30 – One last moment

Okej Linda, jag ska försöka att anta utmaningen. Ett inlägg varje dag enligt listan ovan. Vilka mer är med? Nu kör jag!

And @ home

Som anat av tidigare inlägg hoppade jag in extra o jobbade i dag. Gick en uppfriskande 40-minuters powerwalk till jobbet. Checkade in på kontoret och slog mig ned i grupp 8, världens goaste kollegor! Vi satte ribban lågt, lördagsnivå vad gällde våra skämt. Eller ska jag säga under bältet? ;-) Haha, jag tjöt av garv, älskar o träffa alla de underbara, måbra-medicin!

O tro nu inte att jag bara satt o garvade av tiden, nej det jobbade flitigt med ska tilläggas! Tycker det är perfekt o kunna hoppa in o bli varm i kläderna igen innan föräldraledigheten är slut o det drar igång på allvar. O toppen att få komma utanför hemmet o familjen o bara vara Jossan, andas egen luft och träffa kära kollegor som alltid lockar fram det bästa humöret! Sen är jobbet med roligt, bita tag i olika problem att lösa. Gillart!

Längtar faktiskt tillbaka, till att sitta där varje dag o ha en rikgit varadag. Men samtigit så njuter jag av föräldralediga dagar med lillan o tycker det är guld att få möjlighet att kunna stanna hemma så länge o rå om sina skatter!!

Men att komma hemifrån känns nyttigt med, man glömmer så lätt bort sig själv. Älskar de där stunderna mellan hem o jobb, de då jag bara är ute o går o tänker o andas o är helt själv. Bara jag. Saknar att gå hem från jobbet, släntra genvägen hem genom citybutikerna o råka få med mig något oplanerat som en ny fin tröja, till mig!

Jag hoppas på att få jobba extra snart igen!

Btw, rolig detlaj var att när jag öppnade min mail så hade jag sen 19/6-09 4805 mail att gå igenom, eller inte. Jag höll in delete tills jag kramapade, markerade då istället allt o slängde direkt. ;-)


Pssst, mössan är från nuknuk, glöm inte bort att passa på o handla där innan den 15/11 för att få 15% rabatt på en hel nybeställning. Använd rabattkoden: happydays


@ work

Sitter o jobbar just nu, antar jag. För o vara ärlig så vet jag inte alls vad jag gör i denna stund. Låter virrigt värre va? Detta inlägg är nämligen förtidsinställt, men meningen är att jag ska rycka in o köra extra nu denna lördag så det är nog just vad jag gör. ;-)

Hur som, nu ska jag sluta yra o önska er en härlig helg med denna bild på Meja tagen i veckan!

Tacopizza!

Fredagsmyset är här, bästa dagen på hela veckan, yes! 101112 är ett stort datum för oss idag då vi har något att fira, det gör vi med hemmagjorda tacopizzor!! Bjuder på mitt eget recept:

Du behöver för 2 stora pizzor:
  • En sats pizzadeg, egengjord alt färdigköpt
  • 400 g köttfärs som stekes och blandas med ett paket tacokrydda (jag tar den hetare varianten för mer sting)
  • 1 st avokado som skäres i bitar, storlek efter egen smak
  • 1 st röd paprika, skäres också i bitar efter egen smak
  • Oliver, fetaost, vitlök (köper Icas i marinad där dessa tre redan ligger tillsammans i förpackningen)
  • Tomatpuré
  • Krosade tomater (låt vattnet rinna av lite så det mest är tomatkött kvar)
  • Riven ost
  • Créme fraiche (blanda gärna i riven färsk vitlök)
  • Feferoni
Gör så här:
Stek köttfärs och smaksätt med tacokrydda (blandas med väldigt lite vatten, ca 2 msk)
Gör en sats pizzadeg för två pizzor
Bred ut tomatpuré och lite krossade tomater.
Fördela tacoköttet ovanpå.
Lägg ut avokado, paprika, oliver, fetaost, vitlök och feferoni.
Toppa med Créme fraiche i mitten och strö över lite ost.
In i ugnen ca 225 grader och klart på ca 15 min.

Tips!

Ha plåten i ugnen när den värms upp, så blir botten på pizzan bättre gräddad! Lyft sen bara över pizzan på bakpapper.

En påminnelse om del 3

Har tidigare redan publiderat del 1 och del 2 om vårt underbara bröllop. Men, jag har ju inte hunnit med att berätta om del 3, den stora bröllopsfinalen! Har redan fått en påminnelse o jag antar att det finns fler nyfikna? Så det är väll på tiden att jag berättar vad vi gjorde dagarna på kärleksresan o de små detaljerna som ni tidigare efterfrågat.

Del 3 är på gång!


Runaway bride?


Vad är det för dag idag?


Bjuder på mig själv ordentligt, snygging eller hur! ;-)
1 månad som gift idag, tjihoo! Ikväll blir det o fira.

Frukostbröd serverat


Det ringde på dörren imorse och Potus fick en tallrik med färskt nybakat, ljummet makedoniskt bröd med fetaost i när han öppnade. Det var verkligen supergott! Bättre grannar hittar man inte någon stans, alltid så omtänksamma och skämmer bort oss med gott då o då. :-)

Nu ska jag straxt följa sonen till skolan o sen väntar ett spännande möte för mig o Darling, har blivit ett par stycken nu senaste månaderna. Mycket som ska gå i lås...

Kram o ha en fin dag!

In action!

Här är kladdMeja igen, härliga utrycksfulla kort i min mening. För att jag skojade med henne o lät henne hållas, hade jag varit framme o torkat av, regiserat o grejat hade hon tappat intresset innan jag hunnit att blinka. Nej jag äskar att fånga ögonblicken just så som stunden var. O visst är det något speciellt med barn fulla med hela aniktet utav kladd? ;-)

Hej mitt vinterland!

Vaknar upp o spanar ut i mörkret, har det fallit någon snö inatt som det sades att det skulle? Titta, lite vitt på taken, kanske frost? Nej, det snöar, mysigt! Triumferat skvallrar jag för Piraten sen när han vaknar. Men när vi ska gå till skolan triumferar jag inte lika mycket, alla ungarnas vinterkläder ska på och efter något som känns som en evighet tar vi oss ut i snålblåst med blötsnö och lillan skriker i vagnen av att det drar in, jag inser halvägs att vi skulle tagit på regnskyddet. Och vi är försenade, pust... Nu är vintern här! ;-)

Tänkte först att jag skulle tagit en morgonpromenad till en favoritplats men jag gav upp den tanken väldigt snabbt, istället gick jag hem o värmde mig med en kopp varm chokladchilithé. O nu när man tinat upp o blickar ut på vinterlansdkapet så känns det lite magiskt o mysigt igen.

Trevlig vinterdag!

Smaskigt!


Meja mumsar glatt i sig mellanmålsgröt med blåbär. Hon var på strålande humör och lade sina busiga leenden till. Vart en liten fotosession vid matbordet, fick många klockrena bilder o kanske smyger jag in några av de andra senare.


Måndagskväll hos oss; Daling jobbar övertid, Piraten spelar wii och lilla Smulan använder sin basmonsterröst och placerar ut ungspapper på golvet som hon sedan promenerar runt på, själv fastnade jag en stund här med lite ps och blogg. Ska lägga minstingen inom en timma, sen blir det nog lite mystid med storan innan nattning o så får vi se när mannen dyker upp. Extracash är alltid bra o speciellt när man sparar till något fint.

 

Nej nu är det bäst jag sätter stopp för påhitten lillan har för sig. ;-)

 

Kramar!

 


Glimt från nya kontoret


Ovan skrivbordet en lina för foton, räkningar och färgglada fåglar. Postern på bilden designad av mig.



Kall start på ny vecka!

 


Är så glad över att jag handlade en härligt varm parkas under förra veckan. För efter höstlovet så startade en kall vintervecka med 5 huttrande minus. Centimetertjock lager utav frost täckte löven på backen, glittrigt o vackert i solskenet. Hade med mig kameran på vägen till skolan men det var inte många bilder jag tog, mina fingrar frös. Hade nämligen lånat ut vantarna till lillsessan som jag i all hast på morgonen glömt ta på vantar. Såg sött ut där hon satt i alldeles för stora vantar. Vart tyvärr ingen bild på det heller men ni får föreställa er. :-)

Tjing, nu ska jag se vad man kan göra av den här dagen!


Frostig söndag


Bilder fotade 2008

God morgon/förmiddag!
Hemma hos oss pågår frulle just nu och Lillan städar. Hon plockar upp flingor som hamnat på golvet och kastar i soppåsen, duktiga tjejan. Ska snart plocka ihop min fotoväska, har uppdrag hos ett par bekanta där deras tvillingdöttrar och son ska förevigas på bild. Vad som händer senare idag få vi se, kanske lite småplock i vårt nya kontor? Blir faktiskt gansa bra det där! Måste bara piffa lite o fixa inrednignen innan jag visar upp vad som hänt. :-)

 

Ha en fin dag, vi hörs!


Jag o mina torra vinterläppar tävlar

” Tävla hos Angel-like.com, om tre st aloe lips från Forever, ett läppcerat som passar till det mesta, innehåller aloe vera, jojoba och bivax och skyddar mot kyla.”


Stenmarck & jag


Det var någon som var nyfiken på bilden på mig o Martin. Här är vi på en företagsfest för vad vart det, 4 år sedan? Han kom fram till mig i publiken o rykte kameran ur handen på mig, trodde han var sur för att jag tagit kort på honom på scenen men istället så höll han den framför sig o fotade oss, vilken mästerfotograf va! Sen sjöng vi i micken tillsammans o kamerorna filmade oss så det syntes på alla biodukar på festen. Så nu fick jag skryta lite om det också. ;-)

 

Godmorgon lördag! Solen hälsar trevlig dag utanför köksfönstret o hemma hos oss har vi redan hunnit komma igång med dagen. Ska äta lite frulle o fixa morgonfrillan nu, snart ska ungarna lämnas bort så jag o min Darling kan börja ta itu med återstående renovering. Vi kommer inte bli klara idag, men en bra bit på vägen kommer vi nog. Såg i kommentarerna (som jag inte hunnit godkänna) att ni var nyfikna på  vårt hem samt hur skjutdörrsgarderoberna blev med bildbevis. Jag kan visa bilder, men jag är inte så stolt över vårt hus längre som jag var för några år sedan. Det känns som om jag har växt ifrån "funkisstilen" som vi inredde lite utefter. Det är därför jag så sällan nu för tiden visar upp mitt hus då jag inte känner att jag längre trivs 100%. Det blir roligare o visa er vårt nya hem framöver isället. Men några bilder från hemmet kan jag nog slänga in o visa vid senare tillfälle. :-)

 

Kram o trevlig helg!


Projekt skjutdörrsgarderob!!


Tjohoo bloggen!

Har massa kommentarer att beta av o godkänna samt besvara efter en dag borta från datorn, men det tar jag imorgon för nu väntar fredagsmys! Darling och Piraten har precis kommit hem med massa gottit som vi ska hugga in på och lillasyster Smulan sussar för natten.

Tänkte bara uppdatera lite kort med vad vi har pysslat med här hemma idag, nämligen garderobsbygge. Skjutdörrsgarderoben är så gott som klar nu, lite finsnickeri med inramning av småväggar återstår som tas imorgon. Då ska vi även passa på att gå på röjning i gamla kontret och bygga i nya eftersom vi har ordnat med barnvakt. Inte så lätt o arbeta med barnen hemma. Därför har det dragit ut så förbaskat, vi skulle egentlgien blivit klara redan på semestern, men ja det drog som sagt ut på tiden... Men nu är vi trötta på att leva i en ständig röra o nu ska det bli ordning o reda i hemmet igen!

För er som hittat in hit nyligen kan jag berätta att vi håller på att renovera om hemma. Efter sart 6 år i radhus med ständig renovering var vi färdiga med allt men nu börjar vi om igen då Meja ska få ett eget sovrum. Det rum hon ska få är idag kontor. Så kontoret ska därför flyttas till det vi tidigare hade som walkin closet och i vårt sovrum har vi nu byggt en skjutdörrsgarderob åt kläderna istället. Så här ser planen ut:


Utmanad!

Jag har blivit utmanad av min fina vän Linda:


4 tv-program jag gillar;
-Californication
-True Blood
-Gossip Girl (tittar då och då, har inte fått in rutinen att följa serien tyvärr men jag gillar den mkt)
-Amerikanska kriminalserier som CSI, Criminal minds..

4 saker jag har gjort idag;
-Varit i grannstaden Linköping med min familj och besökt Ikea samt ikanohuset
-Köpt en röd o varm parkas, McKinley! Tjoho vad tokfin o gosig, så glad!
-Haft trevligt besök av bästa vännen o sett ett vackert foto, myyyys! ;-)
-Hämtat ut ett paket med en efterlängtad julstake som jag jagat efter i 1 års tid, ni får se den vid senare tillfälle. Men jag är så glad att jag hann, de är redan slutsålda efter bara någon dag!

4 saker jag längtar efter;
-Gränslandet och att börja vår dröm! ;-)
-Kompismyskvällar med tacos och rödvin
-Bli klar med hemrenovering, varför tar det så lång tid?
-Julfesten

4 saker på önskelistan;
-En ny säng med lyxig madrass
-Fler objektiv till min Nikon D700
-Varma sköna fårskinstofflor
-En evighetsgarderob som alltid spottar ut massa massa snygga kläder, give it to me baby! ;-)

4 saker jag avskyr;
-Falskhet
-Inte bli respekterad
-Mobbning och grupptryck
-Kräksjuka

4 saker jag tycker om;
-Lyssna på musik, det gör mig glad o får mig må bra
-Fotografera
-Ta långpromenader
-Gå på date med Darling

4 saker jag har ätit idag;
-Förskräckligt mycket godis
-En kokt med bröd
-Lassangette med sallad
-O inget mer än

4 saker om mig själv;
-Jag har sjunigt tillsammans med Martin Stenmarck i mikrofon inför stor publik, samtidigt så tog han kort på oss då han bokstavligen rykte min kameran ur handen på mig, vill ni se bilden? ;-D
-Jag har ridit på kamel i öknen i solnedgång och sett stjärnhimlen träda fram över Saharas sanddynor... Magiskt, längtar tillbaka!
-Jag har fått en röd ros av Joe Labero och deltagit i ett av hans trollerinummer på scen
-Jag har även blivit intervjuvad av Pontus Gårdinger med kamerateam och fått tunghäfta, fick inte fram ett pip.


4 personer som jag utmanar:
Mirre
Anna
Mickan
Fröken M




Genom eld


Är helt frälst, vilken uuunderbar låt! Jag är lite sent ute o upptäcka denna pärla kanske men bättre sent än aldrig! :-)

 

Sträcker upp mina händer
Tror att det här kan vara början på nått stort
Jag står precis på gränsen
Horisonten är nån annans konstruktion

Brukade hata mig själv

Måndag-fredag blev en kedja kring min fot
Men det är nånting ikväll
Som får mig att tro att vi kan gå

Genom eld

Bara för ikväll
Håll den tänd
Vi kan gå I eld


Jag i intervjuv för Ungmamma



Hej på er, nu kommer något som jag tycker är JÄTTEROLIGT och SPÄNNANDE och som jag ska tvinga er att läsa allihopa, vart enda ord! Blink, blink! ;-) Jag berättade ju för en tid sedan att jag vart intervjuad för en artikel och nu är den publicerad. Det vart en 4 sidor lång artikel!

Vill ösa massa lovord över tidningens skapare Fata med den underbara bloggen chicmommy, hennes drivkraft och engagemang är beundrandsväret. Hon borde få en stor utmärkelse för det arbeta hon gjort och gör med Ungmamma-tidningen.

Titta in, läs och njut av webbtidningen Ungmamma! Intervjun med mig hittar ni på sidorna 5-8!

Speciellt bara för er!



Det var så många som ville vara med o tävla i min nuknuk-tävling men tyvärr kunde jag ju bara dra en vinnare. Som tröstpris får ni andra därför 15% rabatt på en hel nybeställningen hos nuknuk. Kanonbra så här inför vintern, ni har väll börjat fundera på julklappar va? ;-)

Använd rabattkoden: happydays
Gäller tom 15e nov.


Gooo morgon!


Tokfastande för denna fina låt nu på morgonen som jag bara måste delge mig av.


Tisdagen susade förbi

Idag har det varit fullt ös mevetslös, typ. ;-) Vi har besökt tropicariet med ungarna, tittat på hajar som matats, apor, krokodiler, ormar, papegojor, firrar osv... Så roligt att göra små utflykter nu med Meja när hon är så stor att hon tycker det är spännande o vara med o upptäcka saker. Hon var helt fashinerad, sprang fram o tillbaka o tittade o pekade på allt. Jag hade inte med mig kameran för första gången, kände jag bara skulle umgås med familjen o inte trixa med kort o leka mästerfotograf stup i kvarten som jag brukar.

Eftermiddagen tog jag o lillan en snabbis till världens bästa centrum, den nerför 7 minutersbacken. ;-) Lyx o bo nära men farligt för plånboken! Gjorde några snabba påhälsningar i klädbutikerna o spanade efter söta klänningar till lilla hjärtat men fastnade inte för någon. Sen blev det o traska in i matbutiken då det var vårt egentliga ärende. O där inne upptäcker jag det, min dotter är en TJUV! Hon har slitit med sig en vit tröja i stl 110 ned i vagnen från KappAhl, hjälp!  Bara att traska tillbaka o be om ursäkt för sin klåfingriga dotter, pinsamt!

På kvällen så rullade o stekte jag tre omgågar köttbullar, hemlagat är godast, mmm! Kvällsmaten blev köttbuellemacka med rödbetssallad och glögg! Juligt värre och så gott! Skulle tagit en bild men mackan åkte ned fasligt fort att det inte fanns mer än smulor att fota, haha... Hade ju varit lite kul o frestat er med en bild annars. ;-)

Imorgon komme det upp något väldigt roligt i bloggen, nästan så jag inte kan hålla mig utan vill slänga in det med en gång! ;-)

O bilden har egentligen inget alls med texten o göra (låter nästan lite "bullen"-varning nu) men jag kände att någon bild var jag tvungen att bjuda på för att det inte skulle bli för tråkigt, haha... En bild på mig för 2-3 år sedan med världen ocoolaste tröja! ;-P

Kramar!

Ps, så roligt att det tittar in fler besökare, hej vilka är ni!? Gillar ni min blogg o vill återkomma kan ni ju passa på att lägga till mig på bloglovin genom ett klick på hjärtat här nedan! ;-D

Vinnaren i nuknuk-tävlingen!!

Det var roligt att se att så många ville vara med och tävla och hade så bra motiveringar till vinsten. Valet föll på Veronica, att åka runt med plastpåse som väska kändes bara för sorgligt. Nej klart du ska ha en riktig väska, så grattis till vinsten!

"Om jag vann så skulle jag välja den här: http://www.nuknuk.se/produkter/vaskor-2/handvaska-svart-guld.html av det enkla skälet att jag nu har insett att man inte kan vara väsklös som pendlande student. Efter ett år som mammaledig har jag ju släpat runt på skötväskan i ur och skur men när sen skolan började så har det blivit vilken påse som nu ligger närmast för tillfället. Och det är ju trist om något. :) Så, en väska skulle jag ha valt och den där är ju helt galet snygg!"

 

Du kommer att bli kontaktad!

 


Snart 10.000!

Sen jag startade upp den här bloggen har det på 4 månader trillat in snart 10.000 besökare, wow vad kul! :-)

God morgon på er, nu ska vi se vad vi kan göra av denna höstlovslediga dag i familjen, kanske lite busfabriken?

Lite senare under dagen kommer vinnaren att presenteras i nuknuk-tävligen som nu är avslutad, så håll utkik!

1/11 2009


Dopkorten jag gjorde och skickade ut inför dopdagen


Festklädd tjej på sin dopdag


För ett år sedan en sista vacker höstdag den 1 november döptes vår tös. Dopet ägde rum en väldigt vacker guldglimmande höstdag i eftermiddagssolen, tjocka lager prasslande löv på marken och ca 7 grader varmt, vindarna var stillsamma. Kyrkan vi döpte henne i ligger vackert beläget på en kulle ute på landsbygden o festen efteråt hade vi i intillligande församlingshemmet, en jättefin och ganska nybyggd lokal. Där hade vi sedan en överraskning för alla gäster o främst barnen som var många. Vi hade bokat in en ballongkonstnär som gjorde roliga ballongdjur till alla barn samt framförde en föreställning med trollerinummer där vi gäster fick delta! Sååå lyckat och både stora och små var roade, vad vi skrattade!!

 

Så här skrev jag efter dopet i min låsta blogg jag hade då:

 

"Som en vacker skimrande dröm...
...tagen ur en förtrollande höstsaga var Mejas dopdag. Blir rörd och nästan tårögd när jag tänker tillbaka på hur fint allt var, en perfekt dag fylld med så mycket kärlek, glädje och gemenskap. Vackra minnen att låsa in med guldnyckel förevigt bevarande i mitt hjärtas kammare, sparade för att tas fram och berättas för vår dotter när hon blir större. Då ska hon både få se och höra om vilken dag av lycka hennes dop var när vi samlades alla för att fira och välkomna henne, vårt flickebarn Meja Joline Lycka, himlens förlorade ängel."

För mig/oss är dop inte så mycket religon och tro utan mer en fin tradition. Att samla all släkt o alla vänner för att välkomna en ny liten människa till världen. Känna gemenskap o fira den nyfödda! Samtidigt så tycke jag att det känns lite fint med en välsignelse i kyrkan, det blir lite heligt och vackert i den speciella atmosfären, kyrkor är vackra platser.

O nu sitter jag här ett år senare o tänker tillbaka på denna vackra sista höstdag, då Meja var 2½ månad gammal. Så liten då o nu så stor. Tiden går fort, väldigt mycket för fort...

Tusentals kramar till dig gumman idag, mitt lilla hjärta! ♥





Sista tävlingsdagen, skynda er!!!

Imorgon drar jag den lycklige vinnaren!

Blir det du?

Väska, mössa, halsduk, halsband, handledsvärmare, armband, benvärmare... Vad ur nuknuks stora sortiment kan bli din vinst?

----->Tävla här om din favoritprodukt hos nuknuk<-----

 


RSS 2.0