Härliga söndag!

Bjuder på en bild från vår picknick på ängen i början av sommaren, en favorit i repris vore inte fel!

Vilken vacker dag vi haft! Mestadels har den spenderats på Höjdarbacken i solläge och med toppenhumör. Försökte att få den ovårdade minst sagt vildväxta ängen till gräsmatta i lite trim med en handjagare men insåg ganska snabbt att det inte var lätt att klippa halvmeterhögt gräs med den. Så jag tog en paus och solade i en vilostol istället. ;-) Annars så har vi även varit inne i huset och beundrat hur väggarna blir vackra och vita, snart är hela övervåningen inflyttningsklar! Det blir så snyggt och golvet blir vackrare ju mer jag tittar på det, kommer fram så fint mot de vita väggarna. Meja har fortsatt att dansa lyckodans på golvet i sitt rum och sprungit in och ur sin klädkammare och stolt berättat där kommer hennes kläder hänga och där kommer man sätta på lampan. Jo då, hon vet precis hur det ska vara! :-)

Vill passa på att sist men inte minst påminna om fotoskolan del 6, läxan där jag bad er att släppa loss med kameran! Kanske var det en svår läxa att bryta mönstret om att hålla fast i det perfekta i en bild och tänka i mer kreativa banor? För hittills har jag bara fått in en läxa, av Marie. Så kom igen nu, foto handlar ju egentligen som med övrig konst om att fånga intresset hos betraktaren o det är egentligen det som avgör om en bild är intressant att titta på eller ej, inte om den är "korrekt" utförd i sin helhet. För att citera läxan:

"
Fotografera vad som helst, hur som helst! Fotografier kan även vara abstrakta och ickeföreställande precis som i vilken konstart som helst. Kanske hittar du något intressant detalj i din omgivning? Något med vackra färgkontraster som kan vara fint i bild? Eller kanske fångar ett vackert reflekterande ljus i ett vattenspel din uppmärksamhet? Kanske vart den "misslyckade" oskarpa bilden rätt intressant i alla fall? Eller kanske har du valt att skapa en bild med hjälp av lång slutartid (se fotoskolan del 3) för att få ett spännande resultat med oskärpa och rörelse i bilden? Det är välkommet att utforska fotograferingen genom att experimentera med de manuella inställningarna om man vill. Liksom att man självklart även får ta nytta av övriga delar av fotoskolan, bara man inte känner sig låst vid att det ska bli ett så "korrekt" resultat som möjligt, för nu vill jag att man släpper loss och gärna tänker lite utanför ramarna. Fånga en intressant kreativ bild!"

Glädjedans på vårt nya golv!


Mobilbilder mannen tog nu ikväll


Var ute på en tidig pw imorse innan resten av familjen vaknat och passade då på att ta vägen förbi vårt nybygge för att se till vårt hus. O tänka sig, idag o det var det äntligen rörelse där ute igen, jippie! Så nu på kvällen tog vi en runda för att kolla dagens arbete och titta, vårt fina golv ligger klart på hela övervåningen! Det blev verkligen kalas!! Bilderna är lite mörka och gryniga från mobilen, hoppas ni har överseende med det. Golvet vi valde är ett plankgolv som heter ljus ek från Alloc, jättefin färgton i ljusaste sandgrått. Vi valde det efter stor omsorg och är så glada över att se resultatet. Vi hade även ett spontant besök av ett par bekanta som hade vägarna förbi nu när vi var där ikväll som liksom vi blev helt förälskade i golvet! :-)

 

Bättre golvbilder får det bli vid senare tillfälle, nu väntar lördagsmys!

 


Fredagskväll hos oss

Kvällssolen locker till en stunds vila med lite gott här hemma i trädgården efter en fredag mestadels ute på vift i olika ärenden, till största delen husbyggebetonade sådana. Jag är inte den flitigaste bloggerskan just nu som vana besökare säkert noterat, det är semestertider och med det känner jag att jag vill koppla bort datorn och umgås med familjen, kvalitetstid.

Sen tar det på kraft och humör när man ser att det inte händer något på bygget. Speciellt nu när vi inte själva längre får göra det vi från början hade fått löfte om att utföra själva, då vill man ju inte att huset bara ska stå där utan att det händer något. Särskilt inte med tanke på att vi vi tagit semester för att utföra detta jobb just nu. Så ledsamt att åka till bygget och pyssla med det lilla vi just nu får göra och se att vi är de enda som jobbar, att se att det finns massor kvar att göra som vi själva skulle kunna påbörja men inte får. Det är väl även därför jag inte bloggar så mycket just nu då jag inte vill att det här ska vara en blogg med gnäll. Så nu ska jag lämna tråkiga tankar och sätta mig i solen o njuta av här och nu och se framåt och drömma om den dag då bygget är inflyttningsklart.

Önskar en fin kväll, kramar till er fina som tittar in!!


Fotoskolan del 6, lek med kameran!

I föregående delar av fotoskolan har jag gått igenom stora viktiga grundblock för bilduppbyggandet; ljus, vinklar, perspektiv, porträttfotografering och manuella inställningar. Dessa har ni nu fått smaka på i varje fotoläxa och det är viktigt att man känner till dessa bitar och hur de fungerar tillsammans eftersom de lägger grunden för bilduppbyggnaden. För den ovana kameraanvändaren blir det mycket att tänka på innan det kommer per automatik och jag förstår att det kan kännas lite svårt och även krångligt speciellt med den manuella biten. Men jag måste berömma alla deltagare som vecka efter vecka visat prov på sina nya kunskaper, att även de som tycker det är svårt försöker och att man tydligt ser en klar utveckling! Ni är så duktiga allihopa och jag blir otroligt glad när jag ser era resultat, härligt kämpat!

Denna gång tänkte jag inte tjata på om alla grundregler vi gått igenom tidigare, jag tänkte istället att vi landar lite i del 6 av fotoskolan med en rolig bildövning och uppmaning om att leka med kameran och denna gång inte tänka så mycket alls! Detta kommer även förhoppningsvis öppna upp ögonen för fotografering ytterligare då jag gärna vill att man ska fota på känsla.


Ställde in manuell fokusering på kamerna och valde att ha oskärpa i bilden. Fotograferade mot buskar och träd i eftermiddagsljuset en höstdag då naturen bytte färg.


För det måste inte bli tekniskt perfekt, det viktiga är att känslan finns där i bilden, att den förmedlar något och känns intressant att titta på, att bilden fångar betraktarens uppmärksamhet. En bild blir inte bra bara för att den har den optimala skärpan, kvalitativa inställningar osv, den blir bra för att känslan finns där och förmedlar något. Är man uppstressad av krav när man fotograferar och glömmer bort att ha roligt under tiden och inte kan slappna av är det lätt att det låser sig. Finns inte känslan inom dig som fotograf när du trycker av finns den säkert inte heller på bilden sen.En bild tagen med mobilen en vinterdag, gillar att bilden blev oskarp då det ger ett intressant och något målande utseende
.

 


En bild där skärpan inte hängde med, men jag älskar känslan i bilden vilket ändå gör den till en av mina favoritbilder på sonen. Jag gillar hur tungan hänger på snedden, plåstret på armbågen och att han fångades mitt i en rörelse, det ser busigt ut och det är precis vad min son är.


Fotografera vad som helst, hur som helst! Fotografier kan även vara abstrakta och ickeföreställande precis som i vilken konstart som helst. Kanske hittar du något intressant detalj i din omgivning? Något med vackra färgkontraster som kan vara fint i bild? Eller kanske fångar ett vackert reflekterande ljus i ett vattenspel din uppmärksamhet? Kanske vart den "misslyckade" oskarpa bilden rätt intressant i alla fall? Eller kanske har du valt att skapa en bild med hjälp av lång slutartid (se fotoskolan del 3) för att få ett spännande resultat med oskärpa och rörelse i bilden? Det är välkommet att utforska fotograferingen genom att experimentera med de manuella inställningarna om man vill. Liksom att man självklart även får ta nytta av övriga delar av fotoskolan, bara man inte känner sig låst vid att det ska bli ett så "korrekt" resultat som möjligt, för nu vill jag att man släpper loss och gärna tänker lite utanför ramarna. Fånga en intressant kreativ bild!

 


Självporträtt tagen med en enkel kompaktkamera. Jag höll kameran framför mig och dansade runt i en cirkel när jag knäpte av utan blixt, därav vart bilden med rörelseoskärpa och man känner farten i bilden.Fotoläxan (till onsdag 4/8):
Slappna av och släpp loss kreativiteten, ta kort lite oplanerat, oväntat och hur som helst. Utmana dig själv att inte tänka så mycket utan gå på impuls och bara gå loss i ditt fotograferande!! Välj sedan ut någon eller några av de bilder du anser bäst och beskriv vad det är i den/dem du tycker om och gärna lite kortfattat hur bilden blev till.

 

När du gjort läxan publicera den i din blogg och tag med länken till ditt inlägg som en kommentar till detta kapitel. Alla som gjort läxan publiceras i en länklista här i detta inlägg så man enkelt kan följa upp varandra. Har du ingen blogg är det klart att du får vara med i alla fall. Lycka till!

Nästa torsdag, dagen efter läxan, kommer kapitel 7 i fotoskolan som tar upp kamerautrustning!

Vi som gjort läxan:
Marie
, Sanna, SusannesSaker, Nea, Mia, Nathalie, Lisa, Josefin, mamma till Saga, Elinore, Lotta, Ljuva Drömmar, Mira, AnnaSmyckeform, Cissi, Anna, Therese, Lottiz, Alexandra, Helena, Yohanna i Las Palmas, Elin, Maria, Sara, Annie, Maria, Linnea, AnnikaS, Ingen Vanlig Tina, M, Kela och Sussi


Fotoläxan del 5

Jo, jag täntke passa på att ta upp en sak som jag kommit fram till. Jag vet att många deltagare i fotoskolan önskar sig bra redigeringstips i photoshop också. Däremot har jag märkt att nu när det inte återstår så många lektioner kvar i min 10 veckors serie har jag kommit fram till att jag kommer göra en Photoshopskola i höst! Så därför fortsätter jag att skriva om just själva fotograferingen i fotoskolan och om bildredigering i den nya skolan som kommer i höst. Låter det bra? :-)


Här kommer nu den berömda guldstjärna igen till de som utfört fotoläxan del 5 och redovisat den för mig i sina bloggar.


Tess, Marie, Lotta, Helena, Batoul, Kela, Barnens Hjältar, Rebecca, Sofia, Sussi, Sofia, Anna, Nathalie, Dessie - Home and desire, Marielle, Mia, Anna, Therese, Elin, SusannesSaker, Cissi, Mira, Maria, Sanna, Emma, Elin, Alexandra och Yohanna i Las Palmas

Har jag missat dig? Säg gärna till så ordnar jag det!


Vill man vara med i min fotoskola utan att redovisa läxa varje gång går det givetvis jättebra. Man är välkommen att delta med eller utan blogg och man kan hoppa in även nu i efterhand. Man behöver inte anmäla sig. Min skola har inga krångliga regler eller krav på deltagarna, bara glada uppmuntringar att utöka sitt kunnande i fotokonsten. Med skolan vill jag helt enkelt bara sprida fotoglädje till er andra och hoppas ni ska inspireras att fotografera mera i sommar med utökad kunskap! Så välkommen att delta!

Sen sommarkväll

Har varit ute med vind i håret ikväll under cruisingt genom stan i papsens bil, vi kom hem för en timme sen. Nu sover barnen så jag och mannen ska äta min egenlagade tacopizza framför True Blood snart, mysstund. Jag kommer inte att hinna publicera och gå igenom alla som deltagit i fotoläxa nr 5 idag, som ni nog förstår. Så jag senarelägger det till imorgon då även del 6 i fotoskolan kommer upp under dagen. Hoppas det är ok med en liten försening!

Summer Favorit

Sommarens favoritoutfit i garderoben är denna säsong, absoluta favorittröjan från Lindex, samt sköna snygga khakishorts H&M.

Nybyggelandet ikväll

Blir många vändor till vårt kära hus ute på Höjdarbacken om dagarna nu under slutspurten på bygget, idag vart vi kvar till sent ute i silande kvällsljuset. Älskar vår tomt, den bästa av dem alla! Inte bara det att vi fick störst tomtyta, solen finns på tomten hela dagen från morgon till sena kvällstimmen, straxt efter 21:30 började den att gå ned bakom skogen. Ser framför mig hur man kan ha grillkvällar i kvällssolen länge kommande sommar! Ikväll provade jag och barnen en av landsvägarna och hittade små roligheter i dikena som en liten groda, flera sniglar och en surrande skalbagge, riktigt äventyr för mina filurer och som de trivs!

Vinnare av biobiljetter!

Sandra - mamma till Molly tog hem vinsten om 2 biobiljetter till filmen Bilar 2, grattis!! Ett vinnaremail kommer att skickas till dig! :-)

Jag tror faktiskt att alla hade rätt svar på frågan, för visst var det den här mannen som var rätt svar!

Gränslandet

Vår fina utsikt en liten stenkastbit från huset, vackrare promenadvyer får man leta efter. Här tar jag och lillan små bensträckare och letar efter bebisgrodor i dikena, tar en cykelutflykt till hagarna med hästar eller tar sövande barnvagnspromenader på grusiga landsvägar kantade av veteslag. Mitt hjärta har hittat hem och andetagen i mina steg vid Gränslandet där vi bygger bo andas lugn och harmoni. Uppskattar naturen, känslan av att bo på landet men egentligen tillhöra staden och ha allt inom cykelavstånd. Perfekta läget enligt mig, visste inte att en plats kunde kännas så här mycket "hem". Har letat så länge efter ställe i livet att landa på, inte känna den rastlösa känslan hänga över sig att vara på väg, att bara ha stannat upp vid en hållplats och inte vara framme än. Men nu känns det som det är här vi vill vara tills vi blir gamla och grå och förhoppningsvis tillägna många lyckliga år av livet med familj, släkt och vänner i huset vid gränslandet, huset på Höjdarbacken där staden slutar och landet tar vid.

Pippilotta

Älskar vår lilla fröken Nyponros hår, vår guldlock med sina korkskruvar. Oftast låter jag just därför håret vara utsläppt så att de ska komma till sin rätt, men igår fick det bli en pippilottafrisyr, busigt sött. :-)

Hej och godmorgon nya härliga vecka, för visst hoppas vi på att denna vecka är fullladdad med positiva händelser! Just nu befinner jag mig mest troligt i ett av byggvaruhusen i stan med min äkta hälft och beställer byggmaterial till huset. Jag tidsinställer ofta mina inlägg nämligen, en funktion jag verkligen uppskattar med blogg.se. Så det här satt jag och skrev på söndagskvällen medans maten tillagades. Bäst att kika till grillspetten och hälla upp lite rött och sluta skriva nu. ;-)

Kram och trevlig måndag!

Never, never give up

Så blåser det sista av helgen förbi i världen här utanför, vind i trädkrona och moln drar in över kvällen. Hela helgen har vi fart fram och tillbaka till huset på Höjdarbacken och pysslat. Mejas rum är nu färdigtapetserat och Pontus rum står på tur. Man vill egentligen dansa fram av lycka över att se sitt fina hem ta form men bromsas samtidigt upp av en klump i magen av oro för slutskedet på bygget. Nästa vecka tar vi sats och siktar framåt med allt vad vi har, "The secret of our success is that we never, never give up".

Hoppas ni har förståelse för att jag inte hinner prioitera att svara på era frågor just nu och lägga in alla klara fotoläxor! Jag tar det så snart som möjligt.Kramar

Grymt trevlig helg önskar grisen!


Ungar verkar älska att trycka näsan mot rutan, sött värre! Här är lilla grismeja i farten. :-)


Hej hörrni! Helgen har landat över oss för länge sedan men jag har inte haft någon internetuppkoppling sedan åskan slog ut bredbandet för oss i natt. Så nu som först kan jag kika in och vinka! Här är vi  just nu mitt uppe i nattningen av lilla yrvädret som fått senare och senare sovvanor nu på sommaren. Men det vore trevlig med lite egen tid på kvällen för en stunds avkoppling och säcka ihop i soffan och ta igen sig med något gott, så hoppas lilla grisen somnar snart nu. ;-)

Tack fina ni för stöttande rader ang förra inlägget, ♥!

Kraaam

Att bygga hus

 

Har varit lite off på bloggen senaste två dagarna och det har sina orsaker. Det är inte alltid en dans på rosor att bygga hus. Just nu är jag så himla glad över att vi snart är färdiga, att det inte är mycket kvar att göra och att allt mer eller mindre börjar bli klart. Är otroligt tacksam för skyddsnät genom Fiskarhedenvillan som är vår husleverantör och det färdigställandeskydd vi har hos dem. Hoppas att det som återstår att göra nu blir gjort snabbt och klart i tid, för om en månad ska vi kunna flytta in. Annars står vi utan boende en ovis tid framöver...

Att bygga hus är otroligt tidskrävande och verkligen inte lätt att få allt att fungera då man samtidigt måste ta hand om sin familj, barnen måste gå i första hand och tiden räcker inte till åt bygget. Känner mig även sen igår en aning bedövad på glädje då problem med en underentreprenad tyvärr suddade ut en hel del lyckokänslor. Just nu skiter jag i alla småproblem som att visa eldosor inte sitter på rätt plats, att min nisch i badrummet inte blir av liksom den stora inkaklade spegeln jag sett framför mig inte hann med att sättas upp. Nu vill jag bara ha klart huset i tid, ha ett hem att flytta in i om en månad. Igår var en så otroligt rörig dag från början till slut och vi gick inte och la oss förens vid 2-tiden på natten mitt i sommarens argasta åskoväder med blixtar som sken upp rummet vart annat andetag...

Det är lätt att slå upp en obekymmersfri glad scen för sitt inre när man tänker tanken att bygga sitt egna hus efter de önskemål man har. Och visst, det är en häftig upplevelse och många lyckokänslor, men sanningen är även att man får räkna med att allt kanske inte blir in i minsta detalj så som man vill ha. Man får göra sina val och prioriteringar på vad som är viktigt och räkna med att det kommer problem längs vägen. Men kanske är det även en tjusning i det att man får hitta nya lösningar till det estetiska, det är ju egentligen små bekymmer här i världen och viktigast är egentligen att man har tak över huvudet.

Men ikväll efter två slitiga dagar i huset så försökte vi släppa bekymmersgrubblet genom att ta en familjeutflykt och åka över till ett smultronställe, grannstaden Söderköping. Så vackert i kvällsljuset, vi strosade längs kanalen och slog oss ned och åt stenungsbakade italienska pizzor i solen, tittade på båtarna i kanalen bredvid och kände en rogivande lycka över en mysig stund med hela familjen. Sen promenerade vi vidare och tog glass som efterrätt på ett fik längre ned. Mysig och vacker stad, glad att det är så nära att man kan ta små spontana besök när lusten faller på. :-) Vi avslutade kvällen med ett besök hemma i vår fina lekpark på höjden i nybyggeland.

Nu ser vi framåt med is i magen och hoppas det som återstår ska bli klart tid samt att vi slippa fler problem! Jag ser fram emot att pappa kommer och hjälper oss med att börja tapetsera imorgon, först ut Mejas rum! Vet att han har mycket att stå i själv och jag kan inte nog beskriva hur tacksam och glad jag är över att han trots det tar sig tid och ställer upp och att min mamma hjälper till så myclet med att passa barnen. Ledsamt i hjärtat att behöva lämna bort dem för att bygga o ledsamt att vi tyvärr inte har någon annan som kan ställa upp med passning... Vill ju inte tjata på lilla mamma jämnt.

 

Nu väntar fredagsmys med mannen framför tv:n, imorgon en ny dag med jobb på Höjdarbacken!

 

Söderköping denna kväll


Tävlingsdags!

 

 

Jag har fått en unik och rolig möjlighet att för Disney's räkning tävla ut 2 st biobiljetter till filmen Bilar 2! Du tävlar hos mig på Happy Days genom att lämna en kommentar med rätt svar på följande fråga:


Owen Wilson gör den engelska rösten, men vem gör Blixten McQueens svenska röst?
(Vet du inte svaret finns en ledtråd gömd här i bloggen där jag poserar brevid rätt svar)


1) Ingemar Stenmark

2) Martin Stenmarck

3) Jan Stenmark


Dubbla din vinstchans genom att gilla detta inlägg på bloglovin och länka gärna till tävlingen i din blogg/facebook med bilden.

Tävlingen avslutas och en vinnare redovisas tisdag den 26/7-11, lycka till!!

AVSLUTAD!!

Fotoskolan del 5, fånga barnen på bild!

Att fotografera barn är något utav de roligaste utmaningar jag tycker man kan ge sig på. Men också inte alltid det lättaste. Det gäller att de är med på noterna annars kan de promt sätta sig på tvären. Och att tjata till sig en bild är inte roligt, varken för dig som fotograf eller för den lille modellen. Bilderna brukar sällan vid sånna tillfällen bli särskilt bra heller. Så jag tänkte dela med mig av lite användbara tips denna gång gällande barnfotografering.

Personligen gillar jag att fotografera bilder på barn "in action", när de är i farten och är precis så stojiga, tokiga eller rara som de brukar vara. De bilderna brukar spegla personligheten fint samt leverera en äkthetskänsla och man kan känna att man dras in i barnets värld genom bild.

Så mitt starkaste tips är att passa på att ta bilder i barnens lek. Delta gärna själv och låt kameran vara med som en naturlig del i leken. Var beredd med kameran nära till hands och fånga ögonblicken!

Selma 2½ år fångad i farten på sin cykel


Emelie 5 år slappnar och och skrattar med hjälp av storebror som busar


Meja 22 månader fångad på bild i busiga vattenleken

Fånga barnet i dess naturliga miljö! Ute i trädgården, hoppandes i vattenpölar, i lekplatsen, i soffan eller kanske i ett stökigt rum? Där barnet är tryggt med att vara och har roligt helt enelt.

Använd gärna oväntade vinklar, kanske kan du stå lite ovanför barnet när leken pågår och säga något roligt som fångar uppmärksamheten så att modellen tittar upp snabbt när du i samma ögoblick tar en bild? Eller krymp ihop till barnets nivå och fånga bilderna ur ett barns perspektiv. Det finns många roliga vinklar att fånga, prova dig fram!

Fånga ögonblicken, gärna i en rolig vinkel! Här jar jag varit beredd med kameran och fångat Pontus 7 år när han gungar rakt mot mig.

Ta med en favoritpryl! Kanske har barnet en kär nalle som alltid släpas med i vått och tort? Klart att den ska vara med på bild! Det blir även ett fint minne för äldre dagar då favoritprylen är med på bild samt att den även inger en trygghet för barnet under fotograferingen.

Vill du ta fina bilder på något speciellt ställe, försök att flytta med leken dit. Kanske kan du locka med något extra roligt att leka med som såpbubblor eller något annat barnet tycker om.

Jobba snabbt! Barn tröttnar fort så här gäller det att vara med innan tålamodet tryter eller sömnen kliar i ögonen. Välj gärna rätt tid på dagen då barnet är fulltankad med mat och utvilad. Men skulle det inte vara roligt att fotografera i allafall, ta en paus. Försökr fotografer senare efter en stund eller ta det en annan dag om du inte fick bilderna du ville ha på en gång.

Mutor, kan man alltid ta till tycker jag. Klart att en modell som gjort ett fint jobb ifrån sig ska få en belöning! Kanske en glass efteråt när jobbet är klart kan kännas lockande? Det kan göra en fotografering roligare om man vet att det väntar något gott för besväret sen.


Fotoläxan (till onsdag 27/7)
-Fånga barnen på bild, ta del av tipsen från detta inlägg när du fotograferar modellen/modellerna. Använd dina kunskaper från tidigare delar i fotoskolan vad gäller bildkompositon+ljus. Har du möjligehet att använda manuella inställningar så prova gärna dessa och ange då gärna även vilka värden du använde till bilden (bländare/slutare/ISO).

När du gjort läxan publicera den i din blogg och tag med länken till ditt inlägg som en kommentar till detta kapitel. Alla som gjort läxan publiceras i en länklista här i detta inlägg så man enkelt kan följa upp varandra. Har du ingen blogg är det klart att du får vara med i alla fall. Lycka till!

Nästa torsdag, dagen efter läxan, kommer kapitel 6 i fotoskolan, lek med kameran!


Vi som gjort läxan:
Tess, Marie, Lotta, Helena, Batoul, Kela, Barnens Hjältar, Rebecca, Sofia, Sussi, Sofia, Anna, Nathalie, Dessie - Home and desire, Marielle, Mia, Anna, Therese, Elin, SusannesSaker, Cissi, Mira, Maria, Sanna, Emma, Elin och Yohanna i Las Palmas

Fotoläxan del 4

Imorgon är det dags igen för min fotoskola med del 5 som tar upp konsten att fånga barn på bild!

Ni som nyligen har hittat in hit och vill hoppa på fotoskolan är varmt välkommna att delta. Alla kan var med, klara läxor länkar jag nedan tillsammans med guldstjärnan för väl utfört arbet.

Just nu pågår läxinlämning till del nr 4, sista inlämning är idag fram till midnatt, så skynda att göra läxan i fotoskolan del 4 som handlar om porträttfotografering! De som hittills lämnat in sitt arbete och belönas med en guldstjärna är:Josefin, mamma till Saga, Marie, Jenni och fröken Flis, Tina på Balkongen, Sussi, Lotta, Natta, fru Vallmo, Helena, Alexandra, Mira, Maria, Anna, Anna, Mica, Tess, Anna, Maria, Elinore, Lottiz, Elin, Marielle, SusannesSaker, Anna, AnnikaS, Annie, Ann-Louise, Emma, Yohanna, Ljuva drömmar, Sanna, Kela, Mia och Rebecca.

Har jag missat dig? Säg gärna till så ordnar jag det!


Vill man vara med i min fotoskola utan att redovisa läxa varje gång går det givetvis jättebra. Man är välkommen att delta med eller utan blogg och man kan hoppa in även nu i efterhand. Man behöver inte anmäla sig. Min skola har inga krångliga regler eller krav på deltagarna, bara glada uppmuntringar att utöka sitt kunnande i fotokonsten. Med skolan vill jag helt enkelt bara sprida fotoglädje till er andra och hoppas ni ska inspireras att fotografera mera i sommar med utökad kunskap! Så välkommen att delta!

Blocketfynd!

Har inte hunnit med att visa mitt fina fynd från Blocket som jag klippte till på i förra veckan. Ett gammalt fönster med spegelglas, kommer bli kanonfint i nya huset som kommer inredningsmässigt gå åt vintage, lantligt, lite industriella bitar, loppisfynd, shabby chict och vitt vitt vitt! Gillar den ljusa luftiga känslan och rymden man skapar med vitt, samt hur ljuset reflerkteras så fint i hemmet. Jag upplever ljusa hem som en inre ro och frid och på något vis njutnigsfullt.

Just nu funderar jag på att måla fönsterramen i ett tunt ej täckande lager vit färg. Vill nog ha den lite ljusare men inte helt vit. Trät kan gärna få lysa igenom, vad tror ni om det?

Nu fortsätter min jakt efter fynd, jag letar ett gammalt fönster att sätta in i väggen mellan kontor och vardagsrum samt några gamla fönsterdörrar att ha i barnens klädkammare i deras rum. Samt så behövs ytterligare en gammal fönsterdörr till en garderob i hallen vi ska bygga upp. Tycker det är så fint att ta till vara på gamla vackra ting! Har ni några gamla dörrar och fönster att avvara till Höjdarbacken? :-)

Efter regn kommer s☼l!

Tisdagen kommer med solsken till Norrköping, härligt strålande solsken som letar sig in genom mitt köksfönter och lyser upp vårt radhus och mitt inre. Ska förberede en frukostbricka nu och ta med ut och äta på vår soldränkta framsida.

Ha en härlig dag! :)

Måndag med regn

Vad gör man med en regnig måndag? Vi har varit ute och utforskat vattenpölarna lillan och jag. Fast jag hoppade inte i dem som hon gjorde förstårs, det vore väl annars en rolig syn! Har även kastat pannkakor i luften och serverat dem med grädde och jordgubbsylt till mina älsklingar. En sväng in till affären har jag gjort med för att fylla på förrådet, utan att bli igenkänd och skriva autografer. Jättemärkligt, jag menar, hallå, jag var ju på löpsedeln o allt i lördags! ;-) Nu ska jag forstätta denna måndagseftermiddag med att packa ned lite av vårat hem i banankartonger... Det är ju snart dags att flytta till Höjdarbacken, längtar, toklängar!

Pang! Pang!

På förmiddagen när vi var i full färd med att göra oss klara för att åka och jobba på huset hamnade jag i ett lömskt bakhåll. För när jag vända mig om mot dörren och skulle gå in efter en väska som skulle med till bilen stod hon där i dörröppningen med cowboyhatten och ett finurligt flin bakom pickan som hon siktade med på mig. Sen var det pang pang för hela slanten och hon for gatan fram i en barfotadans till fnittrigt skratt. Tokiga Mejan hade varit inne hos storebror och klät ut sig, en av hennes favoritlekar. Man finner henne ofta komma i olika mössor, hattar, skor och väskor på armen. O idag ville vår lilla tussa vara en riktig tuff madame!

ReportagetTack söta fina ni för den glada responsen från min "omslagsdebut" igår, verkligen en galen känsla att se sig själv på löpet och framsidan av Expressen när man skulle till affären och köpa glass.

Fått några kommentarer om att jag som redan är så smal inte borde ha något att träna bort. Och nej det har jag verkligen inte, måste nog skriva att rubriken är lite missvisande intill mig. För det är inte för att hålla vikten jag tränar utan för konditionens skull. Men själva artikeln beskriver hur man kan komma i form med powerwalk och intervallträning vilket jag gör emellanåt för att jag gillar träningsformen. Så därför kontaktade Expressen mig för att de gärna ville ha med mig i artikeln på ett "litet" hörn. Har man läst reportaget, som jag för övrigt tycker var väldigt bra, så står det inte heller någon stans att just jag tränar för att själv gå ned i vikt utan bara att jag tycker det är en rolig träningsfrom som piggar upp och ger positiv energi! Så var inte oroliga,
får äta extra mycket när jag tränar för att inte försvinna, för smalare än vad jag är vill jag inte bli. ;-)

Det var det, gårdagens nyheter... ;-) Nu ska jag ut till huset och jobba med mannen och min pappa som så snällt ställer upp för oss! Måste säga att vi har världens bästa pappor båda två, de är guld värda för all hjälp med bygget!!

Kramar

Jag på Expressens löpsedel!

Mannen fotograferade mig som hastigast med mobilen i affären


Ni köper väl tidningen idag? :-)

Powerwalk

Tjiho, landade precis med rumpan på stolen högröd i ansiktet med blodet pumpandes i tinningen. Är just hemkommen efter en frisk och rask powervalk ute i ett grått Norrköping med regnet hängandes i luften. Jag fick en spark i baken igår att komma igång igen, brukar köra några varv i veckan denna årstid normalt sett men jag kan ärligt erkänna att jag varit svårstartad denna säsong. Kan vara det att jag haft så mycket annat att göra att tiden inte räckt till samt att jag varit förkyld hela juni och först nu börjar piggna till helt. Så nu när semestern äntligen är här kan jag nog åter igen komma igång. Älskar att komma ut och andas med peppande musik i öronen, en stund av egen tid, tid att tänka, bara vara och pressa mig själv tills svetten bryter fram. Ser det faktiskt som en tid av lyx då man som mamma inte har så mycket egen tid. Sen blir man piggare och orkar mer, mår bättre helt enkelt. :-)

Hoppas ni alla har en fin start på helgen, här hade lugnet lagt sig nu när jag kom hem till radhuset och en av två busfrön sover. Ska snart inta soffläge tillsammans med kärleken och en flim, fredagsmysl!

Må så gott och härlig start på helgen önskar jag er!!Vinnaren

Tävlingen i samarbet med Creative Lounge är avslutad, grattis Anna! Du blev vinnaren utav en valfri sjal från populära Ester Elenora. Maila mig dina adressuppgifter på josefin.landhagen@home.se så skickas vinsten snart!

Räknar nedHej från kontoret, här är det nedräkning för om lite mindre än 3 timmar väntar semestern!! Dagar utan spikat schema, mer tid med familjen och känslan av luft i stegen... Det ska även bli roligt att kunna jobba vidare på vårt husbygge nu så här i slutspurten så vi kan flytta in snart.

Igår hade jag en väldigt annorlunda och händelsfylld dag, från morgon till kväll gick det i ett. Mitt under lunchen blev jag bla uppringd av en reporter från en kvällstidning och senare på kvällen fotograferad, vi får se vad det blir av det hela. Pirrigt!

Förresten, håll ut, jag kommer att presentera en vinnare utav Ester Eleonora sjalen senare ikväll och även lägga in alla deltagare i fotoläxorna 3+4 och besvara era kommetnarer så snart som möjligt :-)

Trevlig fredag!

Design åt ljuvali.se

Om ni kikat in hos fina Stina så har ni nog sett vad vår hemlis ihop senaste tiden handlat om, just det, ljuvali.se!! Jag kan med stor glädje och stolhet presentera för er hennes fina webshop med helt underbara detaljer för hemmet. Butikens design är gjord utav mig, otroligt smickrande att bli tillfrågad och väldigt roligt att få utforma webshopen tillsammans med Stina och hennes önskemål. Tack för gott sammarbete!

Fotoskolan del 4, porträtt

Det är dags för del 4 i min fotoskola i en serie utav 10 delar som välkomnar alla som vill få ut mer av sitt fotograferande att vara med. Denna gång tänkte jag lägga tyngdpunkten på porträttfotografering.


Det första jag tänker på när jag tar ett porträtt är omgivningen, dvs det som kommer att agera bakgrund till porträttbilden. Ska det vara en ren enfärgad bakgrund för största möjliga framtoning av modellen i bilden eller ska det vara ett porträtt i miljö, tex i köket, ute i trädgården, på ett fik, i skogen mm för mer bildupplevelse? Vad vill jag förmedla med bilden? Vill jag att den ska tala om något speciellt så försöker jag bygga upp den stämningen tillsammans med bakgrunden.


Porträtt i miljö där havet och sandstranden blir en vacker del av bilden och förstärker känslan


Porträtt i motljus på kvällen med fjärrutlösare, tänk på att låta ljuset vara en del i bilden!

 


Bakgrunden kan vara framträdande på ett diskret sätt med, här för att ge lite extra karraktär åt bilden. Tänk även på att man kan fotografera ett porträtt ur olika vinklar och inte bara framifrån.


Tips, rensa bakgrunden!

För att inte få en rörig känsla i bilden försöker jag alltid att "rensa" bakgrunden från onödig föremål så mycket som möjligt för att de inte ska stjäla uppmärksamhet från modellen. Därför försöker jag gärna sök upp en plats som inte har för mycket störande detaljer. Utomhus kan man hitta många vackra platser att ta porträtt på där grönskan och naturen många gånger ger en vacker och naturlig bakgrund.

Tips, "studiobilder" med naturligt ljus!
Vill man ge sig på att fota mer rena bilder med en enfärgad bakgrund är ett tips att söka upp en vägg intill ett fönster inomhus. Placera modellen något steg framför väggen för att undvika skuggor bakom sig på väggen. Det ger ett vackert och mjukt naturligt ljusinsläpp på modellen som blir vädligt fint vid porträtt med naturligt ljus men med studiokänsla. Så har jag gjort på de flesta av de bilder jag fotograferat personer med vit/svart bakgrund. I det rum där jag har min lilla "studiohörna" för poträtt är väggarna vitmålade, men vill jag ha svart bakgrund (som jag tycker blir riktigt fint till svartvita bilder) har jag enkel t bara hängt upp en svart filt på ett bakgrundsstaiv mot väggen. Enkel budgettlösning som fungerar kanon!


Porträtt fotograferat mot vitmålad vägg med naturligt ljusinsläpp med modellen sittandes på en vit filt på golvetMed svart filt upphängd på bakgrundsstativ och en reflexskärm

 


Tänk gärna på det jag tog upp i del 1 av fotoskolan med bildkompositionen. Använd gärna olika vinklar, beskär och bestäm dig för hur du sätter kompositionen i bilden. Hela ansiktet behöver inte vara med i bild och du kan med fördel prova att fotografera porträtt i olika vinklar.


Hela ansiktet behöver inte vara med i bild, det kan resultera i ett ännu mer fängslande porträtt.Plocka gärna in något tillsammans med modellen för att göra bilden, i detta fallsolrosor.Fotoläxan (till onsdag 21/7)
-Porträttfotografering, ta del av tipsen från detta inlägg när du fotograferar modellen/modellerna. Använd dina kunskaper från tidigare del 1+2 (bildkompositon+ljus). Har du möjligehet att använda manuella inställningar så prova gärna dessa och ange då gärna även vilka värden du använde till bilden (bländare/slutare/ISO).

När du gjort läxan publicera den i din blogg och tag med länken till ditt inlägg som en kommentar till detta kapitel. Alla som gjort läxan publiceras i en länklista här i detta inlägg så man enkelt kan följa upp varandra. Har du ingen blogg är det klart att du får vara med i alla fall. Lycka till!

Nästa torsdag, dagen efter läxan, kommer kapitel 5 i fotoskolan, fånga barnen på bild!


Vi som gjort läxan:
Josefin, mamma till Saga, Marie, Jenni och fröken Flis, Tina på Balkongen, Sussi, Lotta, Natta, fru Vallmo, Helena, Alexandra, Mira, Maria, Anna, Anna, Mica, Tess, Anna, Maria, Elinore, Lottiz, Elin, Marielle, SusannesSaker, Anna, AnnikaS, Annie, Ann-Louise och du?

En stor nyhet släps snart

 


Nu händer det grejer mina vänner, för mycket mycket mycket snart kommer det att ske något stort som jag jobbat på och utformat tillsammans med en av de finaste personer jag lärt känna i bloggvärlden. Efter många långa sena nätter, svårsövda barn, ringar under ögonen på morgonen men mest av allt en stor portion glädje under ett härligt och roligt sammarbete kan vi nu inom kort presentera vårt arbete för er alla, spännande va?!

Tack Stina, blir tårögd av dina ord, lycka till nu vännen och kör så att det ryker!!
Varmaste lyckoönskningar och gladaste kramar

Fotoläxan del 3


Sista inlämningsdagen idag fram till midnatt, så skynda att göra läxan i fotoskolan del 3! Alla kan var med, klara läxor länkar jag nedan tillsammans med guldstjärnan för väl utfört arbet

 

Josefin, mamma till Saga, M, Nathalie, Annie, Maria, Tess, Fru Vallmo, Helena, AnnikaS, Elin, Lotta, Anna, Mira, Nicolinafoto, Marie, Sanna, Anna, Alexandra, Anna, Sussi, Marielle, Yohanna i Las Palmas, Sofia, Anna, Everlasting Cissi, Kela, Maria, Ljuva drömmar, Susannes saker, Lottiz, Stina, Mia, och Ann-Louise

Har jag missat dig? Säg gärna till så ordnar jag det!


Vill man vara med i min fotoskola utan att redovisa läxa varje gång går det givetvis jättebra. Man är välkommen att delta med eller utan blogg och man kan hoppa in även nu i efterhand. Man behöver inte anmäla sig. Min skola har inga krångliga regler eller krav på deltagarna, bara glada uppmuntringar att utöka sitt kunnande i fotokonsten. Med skolan vill jag helt enkelt bara sprida fotoglädje till er andra och hoppas ni ska inspireras att fotografera mera i sommar med utökad kunskap! Så välkommen att delta, imorgon kommer del 4 som tar upp porträttfotografering!

Arbetsledaren på bygget...

Lite halvdassig bilder från mobilen, men hellre det än inga alls från vårt husbygge? För jag vet att ni är nyfikna och vill se mer uppdateringar kring vårt husbygge så jag ska ta med mig kameran oftare så det blir bättre dokumentationer. Men det känns mest som en enda röra över allt just nu och det är inte så estetiskt att fotografera. Men snart kommer rummen att ta mer form och då kommer fler bilder invändigt med.

Svårt att föreställa sig hur allt mer eller mindre ska hinna bli klart på ca en månad, det är ganska mycket kvar. Vi har inte beställt bänskivan till köket än och det är nog dags att göra! Likaså har vi inte hunnit bestämma badrumsinredning mm. Tur att vi har en arbetsledare som håller kollen på oss och driver på bygget! ;-)

Mot Göteboooorg!!


Gissa om jag vart happy igår när ett finurligt litet paket anlände med posten. En söt plåtväska med en gullig robot  visade sig innehålla en skatt inför semestern! Vi ska till götet, tjohooo!! Göteborgspass till hela familjen för 2 dagar och åkpass på Liseberg. Nu ska jag in och planera vår resa, ska bli underbart och jag drömmer mig redan bort. Vi har inte spikat när resan blir ännu, det får vi anpassa till husbygget som just nu är i ett stressigt slutskede (ska vi verkligen flytta nästa månad redan?). Men en spontan avstickare med familjen kommer det att bli för ett par dagar. :-)

Tack så mycket för denna möjlighet!

In action!!


Slutspurt på tävlingen!!

Nu börjar nedräkningen närma sig för att dra en vinnare utav en fantastiskt fin och vacker Ester Eleonora sjal i sammarbete med Creative Lounge. Blir det du som vinner din favorit?

Var med och tävla hos mig på Happy Days, tävla här!


Tävlingen avslutas 14/7-11, lycka till!!

Till ljudet av mitt hjärta

"Meja lyssna mammas hjärta"
sa lilla sockerloppan och kröp trött upp i min famn och la huvet med örat trykt mot mitt bröst. Hennes läppar kröktes i ett litet trött leende och sen vart ögonlocken tunga. Några tunga andetag senare sussade hon gott på mitt bröst till ljudet av mitt mammahjärtas slag.

Igår kändes det som att ha en liten bebis på mitt bröst på nytt med lilla fröken Nyponros som somnade tryggt i min famn för natten. Det fick mig att idag kasta återblickar till tiden som nyss var... Bilder ur arkivet med en liten jollrande fröken på armen, lyckliga mammaledigheten då vi fångade varje ögonblick, mamma-dotter-mys om vardagarna, förrådet fullt av kärleksfulla minnen. Om en månad fyller du 2 år, min lilla skatt med sina stora kliv ut i världen. Vår fröken Bråttom som inte vill stanna tiden som jag o leva i stunden utan vill fort vända blad till nytt kapitel, sugen på livet och självständighet har hon från livets första sekund varit snabb med att lära. Men igår frös jag ett ögonblick av känsla att ha förflyttats tillbaka i tiden igen, igår hade jag åter min bebis sussandes sött på mitt bröst. ♥

Mitt stora lyckopiller in action


Lekparken idag på kvällskvisten.

 

(292 prenumeranter, ser jag rätt? Jag tycker det är helt galet att min blogg på så kort tid som på ett par veckor ökat med 120 nya följare! Galet men smickrande och jag blir så otroligt glad att ni gillar det jag gör och tackar för all respons, härliga kommentarer och säger till alla nya VARMT VÄLKOMNA! Jag är nog lite fånig men jag blundar nästan med ena ögat när jag kikar in i min blogg o håller andan, för att den inte ska ha tappat några läsare när jag senaste tiden inte hunnit med på samma sätt som jag brukar. Så när jag kikade som hastigast nu idag så stod där inte längre 284 som igår utan  292!!! Jag som trodde jag dalat ned, hihi... Happy Days stoltserar numera som nr 21 20 hos bloglovin i kategorin Föräldraskap bland alla listade föräldrabloggar i Sverige, det är galet!)


Helgen ligger redo!

Helgen hos oss har vaknat, solen ler över dagen, barnen äter sig kladdiga med youghurt och i mina högtalare Winnerbäck. Den mannen är en sann ordkonstnär, helt fantastiskt levande texter som tar sig under skinnet in i hjärtat. ♥ Nu ska jag bada en liten kladd-Meja och sen ska även jag få i mig lite frulle ute i morgonsolen. Den här helgen ska vi ta vara på dagarna och leva ute i största möjliga mån och njuta av strålande vackert väder. :-)

Ha en fin start på helgen, solskenskram!


Redigering mitt i natten

Betar av min senaste bröllopsfotografering undan för undan, 4 timmar med ca 1500 bilder tar sin tid att gå igenom, så jag jobbar lite varje stund jag får över för att bli klar så snart som möjligt. Man får passa på när barnen sover. Eller sa jag sover? Nu hörde jag att lillan vaknade så jag får nog stänga av för idag, natti natti!

Sunny Friday!


Skickar en solig hälsning från kontoret! Här silar sig det lockande solskenet in och det är nedräkning inför helgen, det ska bli skönt att ta igen sig under 2 lata dagar med familjen snart. Hoppas på vackert väder, men än så länge ser det lovande ut. 

Roligt att flera redan antagit min fotoläxa i del 3, har dock inte hunnit ge något omdömme ännu men det kommer!Jag hade inte tid o kika in så mycket igår då jag jobbade på något stort under kvällen, vad det är får ni snart ta del av... Något som jag är oehört glad och smickrad över att få vara med på en bit utav och som jag jobbt med under en längre tid i hemlighet nu. Så håll i hatten tills avslöjandet kommer, för det göra det nog snart! ;-)

Nu är det bäst jag återgår till jobbet från min rast, ha en skön och trevlig fredag!


Fotoskolan del 3, manuella inställningar

I förra kapitlet lärde vi oss om det viktiga ljuset. Då nämnde jag som hastigast bländaren och slutaren och i denna del av fotoskolan ska vi ta en närmre titt på hur de fungerar.

På många kameror (inte bara systemkameror) brukar det finnas ett manuellt läge, där man själv får göra sina inställningar. Där kan man ställa in bländaren och slutaren bland annat. Men hur fungerar dem?

Bländaren, tänk dig att det är som kamerats öga. Du bestämmer med den hur öppet ögat ska vara, alltså hur mycket ljus som ska släppas in. Bländaröppning kan ställas in i olika talsteg, vill man ha mycket ljus i bilden ska man välja ett litet tal (tex 2,8), då är bländaröppningen stor precis som ögats pupill blir stort då det är mörkt och man behöver få in mer ljus för att se bättre. Väljer man däremot ett högt tal, tex 14, så har man en mindre öppning på bländaren likaså som man kan jämföra med att pupillen drar ihop sig i ljusa miljöer som dagsljus.

Tips!
Bländaren bestämmer även skärpedjupet, dvs hur mycket som ska hamna i skärpa i bilden. Har du en stor bländaröppning blir mer i bilden suddigt och skärpan hamnar enbart på en den del som kameran fokuserar på. Vill du ha skärpa i så gott som hela bilden så använd mindre bländaröppning.
Här ser man att den vänstra bildens bakgrund blir mer oskarp med stor bländaröppning och att bakgruden framträder mer med en mindre bländaröppning.

Slutaren
bestämmer hur länge ljuset ska släppas in genom bländaren. Dessa två måste alltså synkas mot varandra för bästa resultat. Har du en stor bländaröppning bör slutartiden vara snabb, med liten bländaröppning bör slutartiden vara lite längre för längre tid av ljusinsläpp.

Tips!
Tänk på att det är bra att ha snabb slutare när föremålet rör sig för att frysa en händelse. Vill man däremot ha rörelseoskärpa som en effekt i bilden kan man dra fördel av att ha en längre slutartid. Lång slutartid brukar man rekommendera för dåliga ljusförhållanden, kanske vill du ta en tjusig nattbild över en stad? Men ska du ha en lång slutartid så kan det vara bra att ha kameran på ett stativ för att slippa skakningsoskärpa pga ostadig hand. Alternativt ställ in självutlösaren och ställ ifrån dig kameran när bilden tas så att den står helt stilla.

Med lång slutartid kan man "måla" med kameran. Denna bild tog jag genom bilrutan på kvällen, de ljusa strecken är strålkastare och lysen från bilarna som paserade.

Med kort slutartid fryser man tiden fort och dropparna på bilden blir hängandes i luften.

ISO,
en tredje del som är bra att känna till och anger ljuskänlighet. Låga värden vid mycket ljus och höga vid mindre ljus, tänk bara på att brusighet kan uppstå vid högt ISO. Vart gränsen går för brus är väldigt olika från kamera till kamera men uppstår oftas inte förens efter 800 ISO.
200 passar bra utomhus i normalt dagsljus
400 Inomhus
500+ För skymning samt kvällsbilder.


Fotoläxan (till onsdag 13/7)
-Valfri bildtolkning utav ordet Sommar, men försök att använda dig av de bitar vi gick igenom i del 1+2 (bildkompositon+ljus). Har du möjligehet att använda manuella inställningar så prova gärna dessa och ange då gärna även vilka värden du använde till bilden (bländare/slutare/ISO).

När du gjort läxan publicera den i din blogg och tag med länken till ditt inlägg som en kommentar till detta kapitel. Alla som gjort läxan publiceras i en länklista här i detta inlägg så man enkelt kan följa upp varandra. Har du ingen blogg är det klart att du får vara med i alla fall. Lycka till!

Nästa torsdag, dagen efter läxan, kommer kapitel 4 i fotoskolan om porträttfotografering.


Vi som gjort läxan:
Josefin, mamma till Saga, M, Nathalie, Annie, Maria, Tess, Fru Vallmo, Helena, AnnikaS, Elin, Lotta, Anna, Mira, Nicolinafoto, Marie, Sanna, Anna, Alexandra, Anna, Sussi, Marielle, Ann-Louise

Fotoläxan del 2

Även denna gång delar jag ut en guldstjärna till alla deltagare! Här är de som valt att redovisa sin fotoläxa i sin blogg:

Chicmommy, Josefin, mamma till Saga, Tess, Marie, Sussi, Everlasting, Fru Vallmo, SusannesSaker, Lotta, M, Maria, Anna, Marias foto, Elinore, Lindha, Marielle, Helena, Anna, Emma, Elin, Rebecca, Sofia, Susanne, Mia, AnnikaS, Anna, Kela, Amanda, Cissi, Anna, Elinochalva, Dessi-Home and desire, Linnea (FOTO), Tina på Balkongen, Annlouise, Mira, Hanna, Elins fotoverkstad, Yohanna i Las Palmas, Stina, Sanna och Alexandra.

Har jag missat dig? Säg gärna till så ordnar jag det!


Vill man vara med i min fotoskola utan att redovisa läxa varje gång går det givetvis jättebra. Man är välkommen att delta med eller utan blogg och man kan hoppa in även nu i efterhand. Min skola har inga krångliga regler eller krav på deltagarna, bara glada uppmuntringar att utöka sitt kunnande i fotokonsten. Med skolan vill jag helt enkelt bara sprida fotoglädje till er andra och hoppas ni ska inspireras att fotografera mera i sommar med utökad kunskap! Så välkommen att delta, imorgon kommer del 3 som tar upp bländare/slutare/iso och en ny fotoutmaning för alla!

Mitt leende sitter fast

Oredigerade bilder från bröllopet idag

Så här vill jag ha det jämt!
Så kände jag förut idag när jag satt i solen med en glasspaus utanför rådhuset och väntade in tiden då mitt brudpar skulle vigas. Timmarna innan jag pausade där i solen med en god brownimjukglass så hade jag fotograferat förberedelserna på hotellrummet med påklädning samt bröllopsporträtt ute lite runt om i staden. Och känslan som ligger i luften, glädjen och spända förväntningar hos brudparet som smittar av sig och letar sig in i hjärtat. Man rycks med och går mest runt och fånler hela tiden över parets lycka. Det är vackert med kärlek! Det är inte dumt att få göra det man brinner för samt ta en paus i solen mellan "tagningarna" och mumsa på en god glass! Lycka!

Återkommer senare idag med en fullständig läxlista, passa på att göra läxan så länge. Nu solstolen! :-)


Stort fotoprojekt imorgon

Liten Meja leker elefeant?


Här är en trött pingla så här vid dagens slut och ikväll ska jag lägga mig i tid och inte sitta uppe och nattsudda. För imorgon har jag ett stort och viktigt arbete framför mig som bröllopsfotograf under flera timmar. Dags att förbereda kameraväskan och ladda batterier! :-)

Jag har inte hunnit godkänna alla inkomna fotoläxor ännu, det är på gång! Så bli inte orolig om din kommentar och läxa inte syns, det kommer en uppdatering imorgon. Alla är välkomna att delta i min fotoskola, med eller utan blogg och vare sig man gjort del nr 1 eller ej! Inlämning går bra under hela onsdagen!

Tack förresten för alla fina kommentarer till mitt föregående inlägg igår (även där långt ifrån godkänt alla än). Ni skulle sett hur jag tvekade att trycka fingertopparna mot tangenterna igår natt, väldigt trött och utmattad efter en lång dag, färdig att klappa ihop rakt över bordet men klar i tanken. Fingertopparna hängde i luften för några sekunder, sen rann det av mig av bara farten och efteråt, lättnad! Vishet och klokhet kommer med åren, något som hjälpt mig att blomma ut är mammarollen som gett mig en så otrolig inre styrka. Den här resan har även fått mig att vilja göra allt i min makt för att mina barn inte ska få känna sig små och osäkra, jag ska ge dem så mycket kärlek, mod och tro sig själva som jag bara kan!

Tack för er värme och lova att vara snälla mot er själva!


Jag bestämde mig

För inte så länge sedan bestämde jag mig, jag ville blomma ut, ville vara den jag är innerst inne fullt ut. Vägrade sitta kvar på den blyga tysta tjejens plats längre, så som andra sett mig men som jag inte är. Hon som bara var en vindpust i skolans korridor, satt tyst i sin osäkerhet och inte verkade ha något alls att komma med. Jag ville inte leva ett liv på det sättet och jag vill sluta att tycka illa om mig själv och det ansikte jag mötte i spegeln. Varför kunde jag inte duga precis så som jag var? Varför var jag tvungen att tycka så illa om mig själv?

Så jag bestämde mig för att det inte var rättvist mot mig själv och att jag ville bli lycklig och stark rakt igenom och sakta men säkert bygggdes självförtroendet upp. Idag är jag äntligen hon, som jag alltid varit längst där inne. Tänk att man ska behöva bli vuxen för att komma ur sin blyghet? Sorgligt men sant. Så detta inlägg är mest en hyllning till mig själv, faktiskt, för just nu känner jag mig mäkta stolt över en inre resa jag gjort under så många långa år. O kanske kan det även vara en uppmuntran till de som liksom jag en gång tvekat över sig själv, tro på dig själv, bli den du vill vara! Jag duger precis som jag är och det gör du också!

Du & Jag ♥

Den soliga julidagen med sin tropiska värmen låg som ett klistrat dis över eftermiddagen. Väskan var packade med förväntan och bubblig glädje och bussen fullsatt till sista plats. Och där satt han, killen som fångade min uppmärksamhet på en gång och fick mitt hjärta att slå lite extra fort av nyfikenhet. Senare på kvällen kolliderade våra världar när vi av en slump stötte ihop igen och han tog kontakt med ett leende. "Dig känner jag igen från bussen...". Jag tror det var kärlek vid första ögonkastet, för det var så det kändes när han satte mitt tonårshjärta i brand. Det var vi från den stunden och kvällen var vår. ♥

Tänk att man kan hitta så rätt blott 16 år gammal, jag visste det redan då, kände att det här är för framtiden. Och under våra 13 år ihop har vi skapat en familj av vår kärlek tillsammans, vår son -03 och vår dotter -09. Även nygifta efter ett impulsivt bröllop från fireri till "JA" på bara 10 dagar och har en ny spännande framtid till mötes i nybyggt hus som vi flyttar in i nu i sommar. Mycket glädjefyllda år att se tillbaka på denna årsdag, önskar lyckan fortsätter vandra på vår kärleksstig.

Sötaste socker

Fröken Bus i fredagsoutfit H&M.

Helgen är snart över och 2 veckor kvar av jobb väntar innan semestern, längtar dit! Ska bli skönt med mer tid tillsammans med mina älsklingar, även om semestern för oss i år kommer innebära mycket hårt slit med sista biten på huset så att vi kan flytta in i augusti. Men lite dagsutflykterska vi hinna med, som Kolmården, Tomtit, skärgårdsutflykter mm.

Sänder förresten ut en liten varning för de som kommer träffa på mig imorgon, håll er på en armlängds avstånd för både igår och idag har jag vräkt i mig vitlök, bara så att ni vet! ;-) Hoppas det ska ta död på envisa förkylningssymptom som inte vill ge sig efter snart en månad.

Hoppas ni haft en fin helg, nu ska jag ta itu med tvätten!

Glöm inte bort fotoläxanSkickar ut en påminnelse om fotoläxan i del två, det viktiga ljuset.
Inlämning senast onsdag 6/7!

Tävling, vinn valfri Ester Elenora sjal


Happy Days fyllde som bekant precis 1 år i dagarna och det firas med att ha en ny tävling i sammarbete med helt underbara butiken Creative Lounge. Den vackra sjalen jag tidigare visat hittar man hos dem i deras webbshop. Den är utav märket Ester Elenora som har ett stort utbud av vackra och exklusiva sjalar med vintage shabby chick känsla, nu kan du ha turen att vinna just din favorit!

Enkla regler för att delta:
  1. Besök Creative Lounge och länka till den Ester Eleonora sjal du vill vinna i en kommentar till detta inlägg samt "gilla" Creative Lounge på Facebook (alt anmäl er till nyhetsbrevet).
  1. Dubbla din vinstchans genom att gilla detta inlägg på bloglovin och/eller länka tävlingen i din blogg/facebook gärna med bild + text nedan:

"Jag är med och tävlar hos Happy Days om sjal från Ester Elenora i sammarbete med Creative Lounge, var med och tävla här du också!"


Tävlingen avslutas 14/7-11, lycka till!!

Cykelpremiär!


Igår köpte jag mig en efterlängtad cykel! En svart pärla som känns som rena friheten att susa fram på! En cyklehjälm till lillan fick det bli med och idag sattes barnsitsen på sen efter sonen. Vi använde den bara 1-2 gånger då han var liten och den satt på mannens cykel så själv körde jag aldrig. Så idag var det premiär för både Meja och mig, vilken härlig upplevelse!

Vi körde en liten runda till Höjdarbacken och ut på landsvägarna därifrån. Vi såg en liten bebisgroda som korsade gångstigen, hälsade på pållarna i hagen och såg änderna i dammen. Det slår mig varje gång vi gör en liten utflykt bortom Gränslandet om Höjdarbacken att det är som att kliva rakt in i en scen ur Änglagård. Svensk sommar, landet, grönskan, tystheten, djurlivet och bara känslan av att vara så rätt!! Här ska vi vara! O tänk snart bor vi granne med allt det här vackra på riktigt!

Solskensfrukost

Vi startade en ledig fredag med att inta frukost uppdukad ute på soliga framsidan, det är bland det bästa med denna årstid, att man flyttar ut och lever mer ute än inne. Lycka att kunna njuta av en lugn morgon till fågelkvitter i skogen, suset i trädkronorna och solen som smeker ansiktet.

Nu lägger vi dock i nästa växel som är lite högre, lillan vill sparka boll, favoritsysesslesättningen! :-)

Ha en fin fredag, återkommer lite senare idag, kram så länge!

RSS 2.0