Tack Bråvalla 2014!

 
Tre dagar i ett svep samansvaetsad av upptramad festivallera. Bråvalla levererad trots 2 dagar ihärdigt regnande en solskenshistioria till fest för att alla besökare. Minnet kommer sitta som ett trött men lyckligt leende på mina läppar för en lång tid framöver. För trött, det är just vad jag är efter mer eller mindre 3 vakna dyng.
 
Det blev mycket jobb och lite sova för denna fröken, ja som för så många andra besökare med. Men, jag var ju inte bara där för att ha roligt utan jag var fotograf i första hand. En fotograf som sprang runt med en tung väska på ryggen alla dagar och dokumenterade så väl livet som artisterna. Samtidigt som jag så klart njöt av att bara vara där, se, uppleva och delta i festen. Men tre sena nätter, jobb tidiga mornar, ihärdigt regnande, ett avbrott för dopfotografering mitt i det, jaaa det tog på krafterna så jag var faktiskt så pass slut att jag inte gick ur sängen på hela söndagen. Men roligt, det hade jag och klart det blir en repis 2015!
 
Var ni på Bråvalla? Vad tyckte ni? Bästa minnet? Tokigaste? Berätta!

Bråvalla dag 1

 
Första dagen av Bråvallafestivalen 2014 kan sammanfattas i ett ord, underbar!! Vädret grymt och besökarna på bästa festivalhumör. Igår blev min favoritspelning Den svenska björnstammen, vilken fest det var i publikhavet, helt sanslöst härligt galen stämningen, wow! Men kan man bli annat än glad av deras musik? Mina förväntningar på Lana Del Rey grusades dock, kom dit lite sent o missade öppningen men det kändes tyvärr inte som det gjorde något, Lana var inte på topp o kändes avslagen, synd. Annars så har jag hängt mkt i presscenter o festat på VIP-en med den svenska kändiseliten. Är på Bråvalla som pressfotograf för musiksidan Drefvet, gå in o håll er uppdaterade på vad som händer under Bråvalla o läs alla artistrecensioner.
 
 
 
 
 

Pressfotograf på Bråvalla


Härligt väder ute på Bråvalla när jag var där och hämtade ut mitt pressband. Kunde inte låta bli att le triumferat när jag gick förbi flera-timmars-köerna (den ni ser här är bara en av flera och fick inte ens med hela kön i bild) mot lilla pressbåset. Där kunde jag hämta ut banden på 5 min o nöjt knalla förbi köerna igen. Hoppas innerligt att vädret är med oss på festivalen nu och att det inte blir en repris på lervällingen från förra året. 

Jag kommer hålla er uppdaterade med vad som händer på Bråvalla och bombardera bloggen med bilder, så häng med! 

Bara ett orosmoln o detr nätet som strular på min dator, mobilbloggar nu. Alltså denna dator, jag vet inte hur många gånger jag svurit över den. Dags för ny, om ni vill tipsa om en smidig laptop särskilt bra för bildredigering hojta bara till i kommentarsfältet här. 

Ska ni på Bråvalla föresten!? Ser ni en blond tjej i festivalvimlet med en Nikon D700 kan det va jag, kom gärna fram o hälsa då så får jag ta en snygg bild på er med. ;) 

See ya!! 


FIBBER

 
Mina barn är förtjusta i sällskapsspel, både igår och idag spelades det Fibber här hemma, den med flest näsor förlorar. Många skratt, ja asflabb rent ut sagt har det blivit. Är så glad att barnen är så stora att man kan ha kul tillsammans, göra saker ihop. Ja till och med kunna prata och diskutera med varandra. Tänkte på det häromdagen, åren liksom springer på o lillan blir ju 5 år nu i sommar, hon hade ju precis lärt sig gå när jag startade den här bloggen.
 
(Översta bilden finns även som biddrag till Buller & Skratt för denna veckan. Bilden med den risiga mamman a la pudelvarning kan ni snabbt scrolla förbi, känner inte riktigt igen mig på den bilden, haha. Kanske är glasögonen? Den fick bara vara med för o visa hur roligt vi hade ;-) )
 
 
 
 

Att ha ett förflutet

 
Alla bitar där bakom mig har bildat den jag är idag, byggt upp min grund på den mark där jag står jordnära och stadigt. Alla har vi ett förflutet, livet är en resa och man förändras längs med hela vägen.
 
Jag kan erkänna att jag har valt de snårigaste stigar, gått över berg och haft mina dalar. Men jag är stolt, för att jag tog de vägar jag var tvungen att ta och jag kommer fortsätta att så göra. Kanske hade det varit enklare att gå raksträckan fram, gjort allt i rätt följd? Så som det förväntas att man ska göra, för allt är ju så prydligt uppradat från det att man föds. Men mitt hjärta talar till mig på ett annat sätt, ibland förstår jag inte dess val själv. Förnut o känsla samarbetar inte alltid, men i slutet så har hjärtslagen alltid varit det som hörts tydligast för mig.
 
Alla val jag gjort i mitt liv har tagit mig hit där jag är idag. Jag är kan stå upp för mig själv o jag tänker aldrig någonsin låta något ur mitt förlutna gör mig mindre värd. Har mött trångsynta människor längs min väg jag vandrat som lyft på ögonbryen och fält kommentarer. Allt från att jag valde att skaffa barn tidigt i livet blott 20 år och utan fast jobb till att jag skilde mig efter att ha bott i ett nybyggt hus i bara ett halvår. Men min resa är inte deras så de behöver inte förstå. Den är min.
 
Och jag fortsätter att gå min egen väg, den jag alltid har gått.

En fjäril på ängen

 
Första sommarlovsveckan firades in med glasstårta och nyplockade söta jordgubbar. Nyponrosen ville ha en fjäril målad i ansiktet och blev en fjäril på ängen när vi gick ut i sommarkvällen för o möta upp vänner för en mysig pizzakväll. Älskar ljuset på sommarkvällarna och att spendera tid med finaste människor. Den här sommaren kommer bli amazing, det känns så.
 
 
 
 

Midsommarafton 2014

Picknick i gröngräset på Abborreberg, en av Norrköpings pärlor
Midsommarfirande med dans runt stången
Spontan syskonkärlek, mamma är snabb med kameran
Årets krans, en ranka murkröna
Midsommarfirandet fortsatte in på kvällen med fika och grillat.
 

Vädret var hyfsat i år men kallt. Appropå kall midsommar så fick jag höra igår på middagen att vi tydligen har en släkting som frös ihjäl på midsommarafton för ja kanske 80 år sedan. Jisses! Jag är nog väldigt hemsk som skrattar åt detta öde, men hallå, frysa ihjäl på midsommar!! Igår kändes det iof stundvis inte som en omöjlighet.
 

Att göra en Jossan...


Idag gjorde jag en typisk Jossan. Satt på bussen hem från jobbet, tar ur hörlurarna innan sista hållplatsen på resan och märker när jag stoppar ner dem i väskan hur killen på andra sidan gången söker ögonkontakt med mig. Så jag tittar dit o möts av ett leende. "Vilken bra musik du spelar!" Jag förvånad då jag undrar hur han kan veta om att jag lyssnat på världens bästa och nyuppdaterade spellista: "Va?" Han fortsätter roat..."Ja, jag hörde, du spelade för alla."
 
Haha, ja vad säger man? Hade gått med lurarna i öronen o lyssnat på musik heeela vägen från jobbet, genom stan, in på Ica o handlat mat, i kön till kassan,  i väntan på busshållplatsen och så slutligen på bussen hem. Haha!! Alltså, hur lyckas man?? Jag hade på något märkligt sätt satt på högtalaren samtidigt som jag hade musik i snäckorna o märkte ingenting. Men killen tyckte tyligen det var kul o fortsatte prata på om musiken o spellistan som tydligen föll honom i smaken. Tur jag inte hade en skämslista på i alla fall när alla hörde...
 
Ja det här är jag, har en förmåga att vara väldigt klumpig, fumlig, allmänt klantig och säger de mest tokiga osammanhängande saker ibland. Jag bara är sån, oftast brukar den här ytterst charmiga sidan av mig roa mina vänner och min omgivning, så jag har lärt mig att bjuda på det!  ;-)

Husvisning idag

 
Jag är fylld av funderingar, stora. Som gnagt i mig senaste dagarna. Allt började med en sömnlös natt i helgen o slutade med att jag idag var på husvisning! När jag låg där i mörkret den där natten trillade jag in på en husannons o nu vet jag varken ut eller in. Ska jag köpa det här huset som är precis allt jag någonsin drömt om eller ska jag fortsätta mitt liv här där jag är idag? Jag börjar i ärlighetens namn bli rastlös, vill ju vidare här i livet. Även om jag har det väldigt bra där jag är, så vill jag till någon ny plats...
 
Men huset, där skulle barnen få ett varsit rum, det har både öppen spis i vardagsrummet och kakelugn i "mitt" sovrum. O fina trägolv! O nyrenoverat kök och badrum! Sa jag att det är ett litet rött trähus med vita knutar och en äng utanför tomten??
 
Men varför denna tvekan? Jo, det ligger väldigt långt utanför stan, vilket förstårs förklarar att priset är lågt. Men det blir ju inte så lätt när man är separerad o har delad vårdnad om barnen. Vart ska de gå i skola? O jag som inte har körkort än, hinner jag klart med det till hösten och inflytt?
 
På tomten står ett extra litet hus som man kan inreda till gästrum eller fotostudio...
 
Ja, allt känns så rätt, förutom platsen långt från staden där jag idag lever mitt spontan liv. Där jag tar mig ner på stan hur o när jag vill, där jag kan boka in en fika eller en aw med vänner o vara där på en kvart. Jag är ju spontan... Jag gillar det här att ha min frihet o att kunna göra det jag vill när jag vill.
 
Ibland kan jag verkligen tycka att det är jobbigt o vara en sån optimist som bara ska hitta lösningar på allt. Idag vill jag bara att någon bankar in vett i mitt huvud o ryter i; "NEJ! Det här går inte!" Kväver den lilla rösten inom mig som skriker "Jooo, allt går, du klarar det, du kan!"
 
Så lilla röda fina hus, vad ska jag göra med min dröm...

Jobbdag hemma

 
Det här sitter jag med idag, hela denna måndag fram till kvällen då tänkte jag bryta för AW med en fin vän ute. Känner mig lycklig som kan viga en hel måndag åt det som jag tycker är roligast, fotojobb! Översta bilden från bröllopet i Nyköping och de övriga från helgens bröllop på Husby Säteri.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bröllopspeppar

 
Imorgon väntar en dag som bröllopsfotograf igen, taggar med att jobba på förra lördagens bröllopsbilder. Hoppas att vädret håller sig nu, förra helgen hade vi tur att det var uppehåll mitt i fotograferingen då det både spöregnade och åskade innan vigseln... Det var som att himlen höll igen just under de timmar vi var utomhus, vilken tur! Bilderna ovan är från Nyköping då jag förevigade Rebecca & Kristoffers dag förra helgen.

Sommarlov!

 
"Meja, jag vill att du ska ha den här rosen, för att jag älskar dig så mycket."
 
Tårarna brast, jag kunde inte hejda mig där i klassrummet när sommarlovspojken kom fram och sträkte fram sin röda avslutningsros till lillasyster. Hur kan man vara så genomfin och snäll? Världens mest omtänksamma pojke, alltid kärleksfull och mån om alla andra, ser de som är mindre. Så otroligt stolt över hans godhet och varma hjärta att det inte finns några gränser. Stolt att den här grabben, som fått kämpa med mycket i livet alltid är en till synes bekymmersfri optimist med ett smittande skratt och humor. Pontus, jag älskar dig för just den du är och är så tacksam att du finns i mitt liv!
 
Nu börjar ett fantastiskt sommarlov!
 
 
 
 
 

Galna byxor

 
Onsdag, trött Josie idag, så trött att jag nästan somnade på jobbet flertalet gånger. På skrivbordet. Över tangelntbordet. Inte bra. Pollenallergin som slagit till ordentligt nu, både den och medicinen som ska dämpa allt kli och nysande tröttar ut mig fullständigt. Piffade upp dagen med ett par galna byxor i alla fall. Galet fina eller galet galna? Ja bestäm ni. Sköna och svala är de i alla fall. (Från New Yorker)
 
Men tröttheten till trots väldigt glad, rofylld och lycklig. Ser fram mot skolavslutning imorgon och inte mindre en 5 heliga dagars ledighet! Jag är så bortskämd med ledighet numera att jag inte vet vad, med alla klämdagar o röda dagar. Har gått ned i tid från mitt ordinarie jobb med, en dag ledig i veckan, det är välbehövligt. Eller ja ledig är jag ju egentligen inte, lite fel o säga. Det är då jag styr med mina privata jobb. Men ändå, tid att disponera fritt över och lägga upp jobb på i min takt o så som jag vill. Och i sommar nu framöver kommer jag även vara ledig varannan vecka fram till semestern i augusti, alltså, uuuunderbart!! ♥
 
Ser fram emot sommaren som ligger här o väntar som ett enda stort äventyr...! Blir pirrigt lycklig och fylld av förväntan bara jag tänker på den. :-)
 

Create your own music

 
Find what makes your heart sing and create your own music.
 
Hittade detta fina citat igår, fastande verkligen för det, orden talade direkt till hjärtat. Tänkvärt!
 
Vad är er musik? Min är framförallt fotograferingen. Sitter i denna stund och redigerar och jobbar på senaste bilderna från bröllopet i lördags, Har ett nytt bröllop nu på lördag så vill få klart bilderna så snart som möjligt. 
 
Mer musik i hjärtat för mig är, sommarnätter, barnskratt, texter och musik, bruset från havet, långa promenader, sitta i solnedgången, kyssar, skratta hejdlöst, underbara vänner, förlora blicken mot en stjärnklar himmel, söt blomdoft ljumma nätter, jordgubbar i en skål med mjök, att bli skjutsad på cykel, en hand i min, sovmornar, brunbrända ben, blommor och choklad...
 
Kanske är lite av en (sommar)romantiker...? Men livets små enkla ting ligger mig väldigt varmt om hjärtat, liksom denna årstid som jag försöker att andas in och fånga varje minut av så jag överlever resten av året... Min musik skapas framför allt av ögonblicken.
 
Carpe Punctum - Fånga ögonblicket
 
(Selfie plockad från instagram @myhappydays_se, skäms på mig som lägger upp en mobilbild)

O så blev det tyst...

 
 
Lillan somnade på två blinkningar i soffan, tippar jag. För tyst blev det fort och när jag kikade in i vardagsrummet efter en kort stund fann jag henne så här. Det tar på krafterna att starta upp en ny vecka även för en liten.
 
(v24)
 
 
 
 

Fotoutflykt en sommardag

 
 
Sommar! Ja är det inte det nu? Jag tycker att det är heeelt okej att ge klartecken för att kalla detta nu för just sommar i alla fall! Så nu kör vi på det! ;-)
 
Idag har jag varit ute och rastat kameran på en promenad i mina områden, både landsvägar och skogsstigar har nötts. Underbart att ha naturen så nära. Hamnade även i en hästhage där jag fick agera modell framför min väns kamera, får se om jag kan bjussa på några bilder här sen. ;-) Utflykten slutade på höga höjder, ett berg med milsvid utskikt. Önskade i den stunden att jag planerat utflykten lite bättre och att där fanns en picknickkorg med rosé och lite smått o gott att plocka fram, så underbart där uppe i kvällssolen... Får bli en bättre planerad repris!
 
Nu väntar dejt med kudden och imorgon en ny arbetsvecka, sov gott!
 
 
 
 

Bröllop 14-06-07

 
Igår var jag i Nyköping som bröllopsfotograf hela dagen då vackra paret Rebecca och Kristoffer sa "Ja!" till varandra. Som alltid, blir jag så tagen och berörd, berusad av alla känslor. Kärlek, äkta kärlek, som man kan se i blickarna som kastas, tårar på kinderna, kemin och en utstrålning av värme och självklar gemenskap.
 
Bröllopsfesten höll till i Lasätter där jag fotograferade även förra sommaren. Det är så vackert där och jag är glad att jag fick chans att vara på plats ännu en gång och fotografera en bröllopsfest i ladan. 
 
När jag kom hem på kvällen var jag helt slut. Det blev tapas, lite smuttande på ett glas vitt, ett varmt bad o sen somnade jag i princip på soffan. Det blir som ett träningspass o vara bröllopsfotograf en hel dag, man står i alla möjliga ställningar och gör det utan att tänka på det. Så träning får man på köpet. ;-) Sen var jag så fylld av intryck, när jag satt på tåget hem och tittade ut genom fönstret försökte jag samla alla tankar och känslor. Nästan som att lägga ett pussel, har en förmåga att analysera och försöka få bitar på plats. Men ibland så är det bättre att bara låta livspusslet vara och så får bitarna hitta till rätta av sig själv.
 
 
 
 
 

Att lämna spår

 
En av de finast pimpade entrérna måste jag ha efter lillans framfart i helgen. Jag drog på munnen när jag kom hem idag efter jobbet och möttes av ritade rutor hela vägen upp till mig. Tycker om när skatterna lämnat spår efter sig den toma veckan då barnskratt, tjiv, lek och bus inte studsar mellan väggarna här hemma. Det är fint, att känna deras närvaro även när det är pappavecka. Översta bilden vecka 22:s bidrag till Buller & Skratt
 
Ja hemma var det tyst idag när jag kom hem med dunkande huvudvärk, vilket just därför var skönt. Satte mig i solen med en glass på balkongen och bara var, landade och tog in ensamheten. Ny vecka, 2 år av varannan vecka liv, vad fort det går...
 
 
 
 

RSS 2.0