MammaMejaMys-dag



Det spränger av kärlek i mig i dag, bästa humöret i morgontimmen susandes fram över köksgolvet med sessan i min famn i en virvlande dans tilll "You Learn" i lyckokänslor och lilla frökens fnissningar, jag o min lilla skatt! Soluppgångens varma morgonljus i köket skvallrar om en vacker dag som väntar på oss. Vi är hemma och njuter av en ledig fredag, bara tjejerna i huset. MammaMejaMys brukar vi kalla våra egna stunder då vi hittar på roligheter. Denna solskensdag blir det lite utelek och promenader här i vårt underbara läge på Gränslandet. Och så ska vi nog ta oss en sväng till Världens Centrum som numera ligger väldigt mycket längre bort än den där bensträckaren på 1o minuters marsch som vi hade från vårt tidigare bo. Men gå dit ska vi i alla fall och så blir det nog lagom att plocka upp storebror Piraten på hemvägen. Sen börjar, FREDAGSMYSET!!! Fredagar är bästa dagarna, tycker ni inte? ;-)

Ha en strålande härlig fredag nu alla rara, hoppas ni får en massa bubbliga fredagskänslor i kroppen precis som jag har, sprallig värre!



Vintage roses


Så här ser den ut, vår fina tapet som går upp i trappan på våra höga väggar som är ca 5 meter i högsta höjd. Stackars pappa hade lite o göra med dem kan jag lova. Stå på en stege flera meter upp i en trappa och få en lång lång lång våd millimeterrätt på plats, med mönsterpassning desutom och få det passa runt om ett fönster högst där uppe! Det såg svettigt ut men resultatet är beundransvärt, men så är han ju proffs på sitt jobb med. :-)

Tapeten heter förrsten Space Engl. Rose Vit och jag hittade den på ett mycket otippat ställe. Vanligtvis har jag haft den lilla ovana att vara en finsmakare vad gäller tapeter och bara fallit för tjusiga designtapter från de dyra kollektionerna till våra tidigare boenden. Men denna gång fastnade min blick på en tapet inne på Rusta när jag sprang igenom butiken och jag kunde inte släppa den ur tanken sen! Kände mig först lite osäker på om jag skulle våga ta en Rusta-tapet, orolig för hur den skulle vara kvalitétsmässigt. Men jag kunde helt enkelt inte sluta tänka på den då den speglade vintagekänslan i hemmet så bra, så ja, den fick det bli! Och jag är totalt tokkär! Nöjd över mitt val och kvalitén finns det inte heller några invändningar på.

Så roligt att se sitt hem börja ta form mer och mer nu. Tapter ska upp på entréplan, liggande panel ska spikas upp vid entrén och i köket. Sen ska jag lämna in en skiss på vårt matbord till en snickare vi känner som ska få bygga det. Tror även att jag ska höra om han har möjlighet att bygga mig den där drömmen om en Porch Swing till entrén med. Fin fint kommer det bli! :-)

Lalalala, jag ler och drömmer mig bort tills allt står klart och man kan börja med "piffet" i hemmet, som att få upp ramar, ljusstakar, dekorativa hörnor med vackra stilleben i sitt blickfång, alla möbler på plats och kunna njuta av ett färdigt hem... :-)

En eftermiddag med sessan Nyponros

 

Idag tog jag o sessan Nyponros en höstig eftermidagspromenad med kameran över axeln. Här ett litet axplock av en hel del bilder från vår eftermiddag, varmt i luften och löv på marken, love it! Sen fortsatte eftermiddagen full fart fram, ta hand om hem, läxläsning, tvätta, städa, kvällsmat o läggning och ja hela faderullan. Kom just på att jag glömde tömma tvätten med, ops! Orka så här dags? Någon hade nämligen slängt in en blöja i tvättmaksinen så jag fick extrajobb med att tömma den på gelelikande fyllning och sen köra den två gånger till...! Jag ser att klockan smygit sig nära midnatt nu och med en ny arbetsdag i sikte är det väl bäst att man kryper till kojs. Har precis hunnit besvara några mail och skickat en beställning. Mer blir det inte gjort idag.

Vart köper man mer tid på dygnet? :-)

Kram och natti!

Tapter upp!



I helgen började projket tapetsera trappa och hall i en tapet med vit botten och gråsvarta blommor. Jag sprang av en slump på en väldigt förtjusande tapet för en tid sedan som jag inte kunde släppa ur tanken, den känns lite lagom söt och gammaldags med vintagekänsla som är lite tema i vårt nya hus. Och det visade sig vara ett bra beslut att gå ifrån idén om att trappan liksom övriga väggar i huset skulle vara vita, för oj jag jublar över hur snyggt det blir med den mönstrade tapeten! Färgskalan knyts så bra ihop med övriga tänket i huset, allt känns så väl balanserat designmässigt om jag får säga det själv ;-). Vit ljus bas med svarta och grå kontraste i hemmet som gör det enkelt att blanda in vilka andra färger man vill senare utan att det ska skära sig. Det ger även en tidlös känsla som vi eftersträvat för att vi inte ska tröttna fort.

Har lite smakprover jag ska visa er inom kort på hur det ser ut hos oss nu. Tack världens snällaste och hjälpsammaste målare som ställer upp för oss i huset, du är bäst pappa och jag vet inte hur vi ska kunna tacka dig nog för all hjälp och hur vi skulle kunna klara oss utan dig! ♥

Personlig barntavla

Fina lilla skatten med sin personlig barntavla från Barntavlor.se



Hej onsdag!

Hoppas att ni alla har fått en fin start på dagen, skickar iväg en liten solig hälsning om en vacker höstdag till er alla! Tycker det är så mysigt ute nu när sensommarvärmen ännu svagt finns kvar, löven börjar dala ned och världen ändrar färg, väcker starka fotokänslor inom mig, vill ut och fånga hösten på bild och ta härliga höstporträtt. Oktober är verkligen en favoritmånad så jag ser fram emot den och hoppas på fina fototillfällen. :-)

Här ovan ser ni en fin tavla som kom på posten till Meja från duktiga Sofia i förra veckan, visst är den tjusig!? Var ju bara tvungen att visa!

Kram!

Like a balloon...

Den här ljuva lampan föll jag för inne på underbar favoritbutiken La Vie på Gotland. Om jag inte minns fel köpte jag den i våras under vår resa som jag vann med boende i taksvit. Men jag kan även ha köpte den för ett år sedan på vår bröllopsresa...

I alla fall, den har legat väl inpaketerad länge och väntat på att få komma upp i sessans rum och nu hänger den äntligen så fin i taket, tycker den är så vacker och skulle kunna ha köpt på mig ett helt gäng, de fanns i många olika utföranden och storlekar. Såg förresten häromdagen att de hittat in i sortimentet på Åhlens med i vit och turkost utförande. Så det får bli ett tips till er som liksom jag blev barnsligt förjust i dessa men kanske inte har svängen förbi Visby. :-)


Verklighetsdvala

Lugnet har lagt sig, stora känslostormarna från fredagens dram har ridit ut, under ytan brusar det dock fortfarande små efterskalv av kalla känslor som tog sig in under skinnet i chock och förtvivlan. Det känns på något sätt överdrivet att känna så här, för det gick ju bra och alla farhågor som målats upp i en allt för vild fantasi kunde med lättnad suddas ut. Men det jag tror är chocken vill nog inte släppa greppet helt ännu och måndagen blev någon sorts verklighetsdvala med tankar om upplevelsen kvar i botten, har nog inte skakat av mig allt. Var underbart att få sluta tidigt idag och mötas av en glad liten Nyponros som sprang maraton på 10 meter ropandes "mammaaaaaaaaaa!" innan hon kastade sig i min famn på gården, vackraste stunden på hela dagen!

Tack för era rader i föregående inlägg!

Ambulansfärden

Verkligheten kan skaka om ibland, för oss vändes fredagen upp och ned genom en dramatisk händelse. I ett kort samtal från Darling som blivit uppring från dagis fick jag reda på att vår lilla skatt hade blivit attackerad och stucken av flera jordgetingar, ambulans var på väg... Mer fick jag inte veta, dagis gick inte att nå och Jonas visste inte mer än så och han var utanför stan... Panikkänslor, rädsla och oro, ville vara hos min lilla tös NU! Sprang ut från jobbet och jagade upp en taxi som åkte allt för sakta genom en stad med bilköer som aldrig tycktes ta slut. Utanför bilfönstret ven en ambulans förbi oss i all världen fart i riktning mot dagiset...

Framme vid dagis kändes det lite som ett krigsläger när man kom in i entrén. På golvet omringade av ambulanspersonal satt två fröknar som också hade blivit stuckna och mådde jättedåligt. Jag slussades vidare in i ett annat rum där mannen precis minuten innan mig efter blåljusfart genom stan hunnit fram och höll om vår lilla Nyponros. Hon var ledsen och ville inte låta sig undersökas. Jag o lillan fick åka en av 5 ambulanser in till akuten, de tog prover, hon var observant, skeptisk o lite rädd. Men ambulanspersonalen var otroligt duktiga och lugna, hade god hand med barn och med lite lirkande fick de ta alla värden och ge medicin. En nalle fick hon med sig från ambulansen och den är hennes käraste ägodel just nu, hon håller hårt i den.

På sjukhuset vart det några olika ronder undersökningar och så fick vi vara kvar ett par timmar för observation. Men som tur var verkade vår lilla skatt inte farit illa av sticken mer än den traumatiska händelsen. Hon var trött och extra ledsen resten av dagen och sov oroligt under natten men svullanden gick ned till dagen därpå.

Det som hänt var att personal och barn varit ute i skogen varav en liten 2-åring ramlat ned i ett jordgetingsbo som något djur hade grävt fram. Personalen fick kasta sig över barnen och fly fältet, jag är så oerhört tacksam över deras snabba insatts och agerande, tårögd över hur de beskyddat våra små!

Den här händelsen har satt sina spår, man förstår hur skört allt kan vara när det ställs på sin spets. Är så oerhört tacksam över att vår lilla sockerloppa klarade sig så bra trots flera stick, man vet ju aldrig hur man reagerar på stick innan. Jag var ju så orolig, finns inga ord i världen som räcker till. Känner både lättnad, oerhörd glädje, gränslös kärlek men också så mycket jobbiga känslor från händelsen som ligger under ytan... Men hon mår bra och det är det viktigaste! ♥



Vad vill du lära dig i photoshop?


Jag har ju sen tidigare lovat er att dra igång en photoshopskola i höst, så nu undrar jag: Vad vill ni lära er? Jag ska sätta ihop lite lektioner nu framöver och inför det vore det givetvis bra att planera utefter era förslag. Lämna en kommentar om vad du vill läsa om i skolan!


Fondtapet, fototapet?

Är inne på att ev göra ena väggen i sonens rum till en fondvägg och kikade då på lite fototapeter. Hittade dessa lite coolare som jag tycker passar både nu och många år framåt. Men ännu spånar jag bara, vi får ju se vad sonen tycker med, han måste ju få säga sitt med. ;-)


Bilder lånade från photowall.se


Rabatt till mina läsare på Blackballoon


Foto: www.blackballoon.se

Som tack för ert fina engagemang och respons på tävlingen erbjuder Blackballoon mina läsare 25% rabatt på hela My Hideaways sortiment under en vecka, t o m 29/9! Uppge rabattkoden HAPPYDAYS vid din beställning för att ta del av erbjudandet!

 


Grattis...

...Marie!
Du kammade hem vinsten om det lyxiga kuddfodralet Mulberry Black från My HIDEAWAY.
Maila mig din adress på josefin.landhagen@home.se så kommer vinsten inom kort.


Vackra detaljer

Är lite extra förtjust i välarbetade detaljer, kanske därför jag inte kan låta bli att fotografera denna underbara tunika.
Vintage by Fé från CL.


Önskar er alla en Happy Thursday, tänk att det snart är helg, känner nästan fredagsmyset börja bubbla i mig alla redan! Ha en fin dag nu så hörs vi av senare, nu ska jag sätta av mot jobbet och mina härliga kollegor, de bästa!

Vinnaren av kuddfodrale från My HIDEAWAY kommer att presenteras under dagen med, så håll utkik, det kanskte blir just du? :-)


Tävlingen avslutas ikväll!

Glöm inte bort tävlingen, avslutas nu ikväll kl 18!

Ta chansen att vinna My HIDEAWAYs kuddfodral, värde 1300 kr!


En svängom på vårt plankgolv

Lilla Sessan tar sig gärna en svängom i sitt rum på det fina golvet. Att spela munspel är något hon är en hejjar på med. :-)


 

Trevlig lillörda på er så här mitt i arbetsveckan!

 

Får fortfarande både mail och kommentarer om golvet vi valde till huset, vad roligt att ni gillar det! Det är från Alloc och vi är toknöjda! Vi ville ha den där råa äkta känslan av ett gammalt slitet golv, men det skulle gärna vara slitstarkt också och tåla hur en barnfamilj far fram.

 

Vi la ner mycket tid på att hitta rätt golv, frågade alla vi kände om åsikter och hörde med de som nyss byggt hus samt självklart frågade vi golvexpererna i olika butiker om råd. Vi sökte på olika forum och la ner en massa jobb på att hitta rätt. Valet föll på slitstarka Alloc, laminatgolv med livstidsgaranti! Ytan är även lite skrovlig som på ett äkta trägolv, så det är lätt o tro att det är ett äkta plankgolv man går på. Det är skönt under fötterna och det är tyst att gå på eftersom de har något som de kallas "Silent System" vilket gör att de inte alls är så det där hårda och knackiga man kan uppleva i vissa laminatgolv. Alloc har desutom en mycket speciellt patenterade låssystem i aluminium vilket gör dem lätta att lägga och "klibbar" även fast i varandra för att sitta extra stadigt.


Just golvet är ett av valen till husen som vi är mest nöjda med, vi har modellen ljus ek i plank från Allocs originalserie 2011.


(Tapeten i Mejas rum är från Boråstapeter, Fioton 933 , en svagt ljusrosa tapet med silverskimrande medaljongmönster)

Dagens Happy Days

Lite snapshots från dagens jag fångad på bild i spegel innan avfärd mot jobbet under morgontimmen.
Stor härlig glesstickad cardigan från H&M, svart klänning Gina, boots Skopunkten, väska nuknuk och sjal Ester Elenora från CL.

 

Upp som en sol idag från gårdagens pannkaka, det gäller att ta revansch! Jag har som trogna läsare säkert noterat inte varit den som bidragit med så mycket "gnäll" i min blogg tidigare och det tänker jag inte börja med nu heller. Men en dag som bara vill bråka kan alla ha, jag är inte mer än människa. Men för det mesta så försöker jag hålla mig optimistisk och ser hellre möjligheter i problem än problem i möjligheter, livet blir helt enkelt lite gladare så. Håller ni inte med!? Det var gulliga rader ni hade lämnat efter er, tack! ♥ 

Idag har jag känt igen den vanliga vardagen igen och humöret har varit på topp! Nu sover småttingarna, magen har fått kvällsmat och brasan sprakar åter och sprider värme i vårt hus, underbart!

Vissa dagar...

Happy Days, and some other days... Vet inte om ni andra kände av det, men var det inte något speciellt grått med just denna måndag? Märkte även på jobbet att det var fler än jag som hade ödet mot sig denna dag och som verkade lite extra trötta. För mig började måndagen som en pannkaka redan på morgon och slutade i flopp.. Vissa dar vill man bara skaka av sig fort!

Måndagmorgon, börjar med försening pga att mina skor är bort, 5 min innan familjen hoppar in i bilen får jag helt enkelt göra om hela min outfit för dagen för att skorna jag skulle ha var spårlöst borta o det jag hade på mig passade inte mina andra pjux som fick bli reservskor. Sonens skor var med bort o tog ett tag att leta fram, allt letande efter skor ledde till att lillan kom 10 min för sent in i frukosten o började grina i frökens tålmodiga famn medans alla andra ungar runt borden tittade på... Sorry!! Sonen kom 20 min för sent, fick springa ut i regnet in till frukosten utan jacka för den låg i skåpet i skolan tillsammans med regnkläderna, man känner sig som världens bästa förälder ibland alltså...

Jag själv kom 15 min för sent, trodde jag, men det visade sig att jag istället var 1 timme för tidig. I vanliga fall skulle jag blivit irriterad över det men just då kände jag bara en slags triumf över att ha tid till godo medans min dator tog 35 min på sig att starta upp, det gav mig tid att andas o komma ned i varv...

Efter en för kort lunch (ja var lite virrig o gick tillbaka till min plats o började jobba efter bara 30 min) kom nästa tråkighet, tack för era röster o för alla varma ord på vägen, de räckte säkert långt men inte ända fram tyvärr, grattis till de andra 5 som nu tävlar om att bli årets bloggmama, lycka till! Men vad är väl en bal på slottet? Nu slipper jag bekymmret med att välja rätt klänning till mama-kvällen... Äsch, jag lurar bara mig själv, klart det hade varit ett rätt angeläget litet "problem". Nåja, tack för era röster som sagt var, ert stöd o arrangemang har gett sån otrolig glädje för mig och Happy Days, ni skulle bara veta! Och att faktistk blivit nominerad över huvud taget till något så stort som årets bloggmama, ja tänka sig, det är ju egentligen otroligt smickrande bara det!

Jobbade sent, hemma vid 19-tiden, upptäcker att lillan skruttar runt i någon annans jacka? Uppenbarligen har inte maken ögon för sånna detaljer när han hämtar från dagis... Upptäcker även att sonen inte fått med sina gympakläder samt har både jacka och två par skor kvar i skolan. Vad är det med män o minnet/förståndet ibland? Karln hade ju i alla fall städat, diskat, svabbat golv i hela huset tills jag kom hem, så det får väl kompensera hans andra missar. ;-)

Skulle avsluta dagen med att tända en mysig brasa, poff... Verkar vara något som täpper till röret? Blir o ringa sotaren på nytt imorgon.

Hoppas ni andra inte märkte av något extra grått med denna måndag, kramar!



Har ni haft en fab helg?


Här har det varit lite torrt på blogginlägg då datorn inte varit så högt prioriterad under helgen. Har ju funnits så mycket annat att stå i under ledigheten här i hemmet samt kvalitétstid med familjen. Men vi har haft en fin helg, även om jag har varit lite tröttare än vanligt och nästan kunnat somnat ståendes mitt på dagen, funderar på om jag har brist på något?

Nu ska jag slumra till lite framför brasan en stund innan sängen ropar, ny arbetsvecka imorgon så man får hoppas man är mer piggelin då...

Kram på er!


Ps, häng gärna på tävlingen, den är kort och avslutas redan nu på onsdag, skynda skynda!


My HIDEAWAY, tävling!!

 


Vi firar in helgen med en trevlig tävling tycker jag!


I samarbete med underbara netbutiken Blackballoon har ni möjlighet att här på Happy Days vinna ett lika fint kuddfodral från fina My HIDEAWAY som jag har, Mulberry Black värde 1300 kr.

Kuddfodralet har grafitgrå botten med vackert handbroderat motiv i nyanserna av vit och rosa, mäter 60x60 cm. Om ni inte kände till det sen innan så är samtliga kuddfodral från My HIDEAWAY sydda och broderade för hand, riktigt fina! Så detta är ett riktigt fint och exklusivt pris!


Enkla regler för att delta:

1. Gilla Blackballon på Facebook eller signa för nyhetsbrevet.

2. Skriv en kommentar till detta inlägg om att du är med och deltar samt vad du vill att Blackballoon ska promota/skriva om på Facebook alternativt i nyhetsbrevet.

3. Gilla detta inlägg på bloglovin för en extra vinstlott!

 

Tävlingen pågår t o m den 21 sep, lycka till!





Jag behöver din hjälp till final!


Rösta på Happy Days som årets bloggmama, din röst betyder så mycket!



Ett sista försök till fiskning av era röster för att Happy Days ska komma i final för titeln årets Bloggmama 2011 hos mama.nu. Jag har lite ångest, magont och känner mig nervös för resultatet, am I in or out? Sista chansen att rösta är nu, den 17/9 avslutas nämligen röstningen.

Det vore så himla roligt att komma i topp 5, jag räknar ju verkligen inte med att vinna i den stenhårda konkurrensen. Men att bara få lukta på mållinjen vore helt underbart, så snälla se till att den inte rycks bort framför näsan på mig nu när jag trots allt är så nära att dra in dess arom... ;-)

En söt läsare skrev:

"Marianne: Jag försöker rösta på dig från varje dator jag kommer åt som årets bloggmama.

Du har en fantastisk blogg som sprider värme och glädje oavsett vilken ålder man befinner sig i.


Att dina bilder är outstanding är ju inte heller helt fel.

Jag håller tummarna ♥"

Sånna kommentarer gör mig så rörd och glad, tack snälla! Det är inte klokt vad underbara läsare det finns där ute!

Så vill du göra mina fredag riktigt HAPPY klicka in på mama.nu och lägg en röst på mig, tack! :-)




Gissa vad vi gör...!

 

På sköna kuddar myser vi med lite rött i glasen och känner hur värmen sprider sig i huset från brasans flammande dans i vår kakelkamin. Det sprakar hemtrevligt från veden och kinderna är varma av både vin o värme. Vad jag längtat efter denna stund, tänk att få tända en egen brasa i sin egen kamin! Gissa om vi kommer elda framöver! ;-)

 

Som ni nog förstår så gick sotningen igenom, allt ok för att elda och vi var inte sena med att lassa in och premiärprova. Så nu ska jag inte bli långvarig här, ville bara kasta in ett litet "hej" så här på kvällskivsten o önska alla en trevlig kväll! Nu ska jag tillbaka till min Darling, glaset rött och den härliga kudden Mulberry Black från tjusiga märket My HIDEAWAY, finns på Blackballoon.

 

Kramar!

 



Prinsessa i gummistövlar

Lillan ville leka prinsessa häromdagen, det fixade vi med hennes vackra tyllklänning och som pricken över i bestämde hon sig för att matcha med sina Falby-gummistövlar. Tänk att klänningen passar än även om den är något kortare i längden nu än när hon bar den på sin 1-års dag för 1 år sedan. Nu fick ni en liten glimt från hennes rum med, men mer bilder utlovas inom kort!

Nu har jag brådis, dags att ta tag i lister, trappa och så kommer farbror Sotaren på besök snart med. Förhoppningsvis får vi ok och kan börja elda i kakelkaminen sen, håll en tumme!


Rösta på Happy Days, sista chansen idag och imorgon!



Springyta!


Vår nya öppna planlösning tillåter mycket lek, bus och spring vilket våra charmtroll älskar. Och jag kan erkänna att jag inte alls tycker det är jobbigt utan det lyser i mitt mammahjärta när jag hör barnen skratta av tafatt här i huset. Lillans skratt av förtjusning och fnissningar när hon springer runt runt runt med sin dockvagn. Från hallen, in i vardagsrummet, genom köket ut i hallen igen och runt ett par varv till, passande nog med en medalj från vårruset runt halsen. Underbart!

Ser ni listerna på bilderna, de är numera vitmålad, grundade och ska målas två gånger till. Och trappan ska målas... Vilket jobb! Men roligast av allt blir när vi ska måla taket vitt nästa sommar, ha ha ha... Nej, jag skrattar inte. Men det kommer bli fint, tids nog!

Tjingeling!

Rösta på Happy Days!


Rum för en liten prinsessa

Barnens rum är de i huset som är mest färdiga, lillans så gott som helt klart. Så snart kan jag nog bjuda in er nyfikan på en liten bildlig rundtur. :-)


Godmorgon världen, godmorgon denna höstvindarnas onsdag!
Vad roligt att se att så många nya läsare hittat in hit och lagt till Happy Days som favorit, varmt välkomna och känn er som hemma!

Denna vecka pågår projekt målning av lister, har heeela huset att ta itu med, puh! Men det är mödan värt när man ser hur fint det blir då furulisterna göms bakom vit färg. Tapet köpte jag igår till väggarna i trappan med, ångrade mig i sista sekund från valet på att köra vit tapet i hela huset och fann förälskelsen i en vit med lite gråsvarta blomster på med vintagekänsla över sig, känns så rätt i huset! Fint att bryta av lite lagom med en mönstrad tapet just där i trappan tycker jag. Happy Face! Ni får se sen, det pirrar i magen av glädje då jag ser resultatet framför mig. Trappan ja, just det den ska jag ju måla vit med... Bäst att jobba på!


Under farmors äppelträd

Fallfruktens tid, lycka vore att ha ett eget äppelträd! På tomten ska det bli frukträd sen, drömmer om att få skörda egen frukt, ta in en korg äpplen på höstkanten och göra en kaka på solmogna äpplen som växer utanför dörren...


Rösta på Happy Days!


Purple autumn

Mörk plommon tar plats i hemmet, tycker det är en så fin accentfärg under hösten. Därför är vårt hem just nu invaderat av godbitar från H&M Home. Blev nämligen helt knäsvag av deras handdukar med acquardvävt mönster i velour och de matchande soffkuddarna med samma reliefmönster på sammet i lila färgton, underbart vackra! Kudden på första bilden och sista är två lika men fotograferade i olika sorters ljus, så de upplevs som olika i färg. Så glad över att ha en Home-butik i stan!

Bara några få dagar kvar, in och rösta på Happy Days!


Konjakfavoriter i höst

Tröja H&M, halsbandsur Vintage by fé från CL, skor skopunkten, väska och ring nuknuk.

Happy Days behöver fler röster!

"Var med och rösta fram Årets Bloggmama 2011! Omröstningen pågår till och med 17 september. De fem bloggar som får flest röster går vidare till finalen som avgörs av vår kändisjury som består av Anitha Schulman, Cecilia Blankens och Anine Bing. Vinnaren presenteras på Årets mama den 13 november. Vinnaren erbjuds ett exklusivt bloggkontrakt på mama.nu under ett år."

Självklart röstar ni väl på Happy Days!?



I blåbärsskogen

Jag tänkte låta bilderna från igår tala för sig själv först, men så såg jag en liten detalj som jag kanske är tvungen att förklara. Jag vill bara göra klart att jag inte är någon snusare alls, men bakfickorna är väldigt bra o praktiska att lägga linslocken i från objektiven när man fotograferar. ;-)

Happy Sunday!

Lilla jag igår på en solig sensommarpromenad


Jag älskar verkligen denna årstid, lugnet efter ett härjigt febervarmt semesterSverige. Tempot som saktas ned och vardagen som lunkar in tillsammans med höstens söta fruktiga toner i luften. Här ute i gränslandet märks lugnet extra tydligt när man går ut på promenad på landet. Tiden står lite stilla här, det är Hakunamatata Feeling och en känsla av lugn och frid, att allt ordnar sig, dont worry be happy... Den känslan vill jag så frö av och ta vara på, inte stressa upp mig för mindre och ta det lite kallt. Man mår så mycket bättre då, eller hur!?

 

Idag väntar nya äventyr, bland annat ska vi ut på vift till världens bästa svärmor på lite födelsdagfirande, det ska bli kalajs! Önskar er en genomhärlig söndag, ladda med positiv energi inför den nya veckan och ta hand om er!


De e lörda!

Helgen är helig, den är extra värdefull för en heltidsarbetande familj, för då får man rå om sina skatter lite extra mycket och ha det dyrbaraste som finns, tid ihop. O nu när vi flyttat till en ny del av staden, visserligen inte så långt bort från där vi bodde förr, så ska det blir lite extra mysigt att få utforska nya hemtrakterna med utflykter till både skog och landsbyggd. Mer jag hoppas på få ut av denna helg är lite tur på en o annan loppisrunda, nya möbler till hemmet är önskvärt och jag brinner av iver att få skapa något fint av ett billigt fynd. En gammal skänk skulle gärna kunna få bli en mediabänk hemma hos oss, hoppas det står någon och väntar på mig idag. ;-)


O vet ni, förlåt mitt tjat, men jag skulle väldigt jättegärna vilja ha era röster till årets bloggmama, om ni tycker om min blogg vill säga. För det är jättestort för mig, så overkligt stort att jag nyper mig i armen och blundar hårt. Att min blogg Happy Days skulle kunna bli nominerad till detta fina pris trodde jag knappt kunde hända. Av mer än tusen bidrag tog man ut min blogg som en av 20 möjliga kanidater att ta hem det stora priset som Bloggmama 2011. Bara det gör mig otroligt smickrad! Jag vågar inte räkna med en vinst, för jag vet att jag har en stenhård och tuff konkurrens om priset bland många bra och vassa toppbloggare. Så nej vinner ett års bloggkontrakt för mama.nu gör jag väl kanske inte. Men skulle jag bara hamna bland bästa 5, ja då skulle jag bli toklycklig!! Så hjälp mig fram, in och rösta på Happy Days om du inte redan gjort det! Du har fram till 17 september på dig, bara en vecka kvar!

Rösta på Happy Days som årets bloggmama, din röst betyder så mycket!


Lite mera kök

Lite mer bilder från vårt vita kök, husets hjärta! Hängde upp vår design kristallkrona Octopus som tidigare hängde i vårt sovrum i radhuset. Den hade vi egentligen inte tänkt ta med oss till nya huset men hann inte lägga ut på Blocket innan flytten. Lite otymlig att ha ståendes någon stans så det är bättre att den hänger uppe. Den går ju färgmässigt ihop med köket i alla fall, även om vi vill ha lite mer gammaldags charm inredningsmässigt nu (till matsalen har vi köpt två ottava-lampor). Vad tycker ni, fungerar kronan i köket? Jag kan inte bestämma mig för om jag tycker det går an eller bara ser hopplöst ut. Nåja, den får väl hänga uppe i köket tills vidare.

 

Älskar förresten vin/kokbokshyllan som blev en fin avgänsare från vitrinskåpen till ugn och mikro. En kalasbra lösning vår duktiga köksarkitekt på Ballingslöv tog fram åt oss efter ritningen jag lämnade om vårt drömkök. Jag ritade nämligen köket själv men hade svårt att få ihop vitrindelen med högskåpet för ugn/mikro på andra sidan, men det löste hon perfekt! Tack igen!

 

Nu väntar fredagsmys runt hörnet, stänger av här och sjunger vidare på "got 2 luv U..."!

 

Psst... Glöm inte att rösta på mig, din röst betyder så mycket!


Från köket...

Litet sneak peak från nya köket i huset bjuder jag på ikväll. Köket är från Ballingslöv i lantlig stil med en frukostbar ut mot matsal och vardagsrum. Köket är helt monterat och klart så när som på två försenade luckor. Sen ska givetvis väggen där bakom få tapet och en glasskiva som stänkskydd (tror jag) samt lite målning av lister. Men riktigt bra känns det!

Vackra klänningen samt tunikan med knytband i midjan och den vackra brodyren på ryggen är från ett starkt favoritmärke, Vintage by fé, från Creative Lounge.


Lite Kalabalik!


Gomorron finaste vänner!

Här är inte så mycket mer kalabalik än mitt nya fina smycke på armen, har ni inte redan spanat in Lite Kalabalik så gör det! Min heter Lite Marsipan och kommer naturligtvis från bästa webshopen Creative Lounge, finns i många spännnde och mumsiga färger, som att välja ur en glad godispåse för smyckesälskaren! Färg piggar även upp så här nu när höstrusket närmar sig, jag blir glad av färg på accenterna!

Ska nog även ta in lite plomonfärg som accentfärg i hemmet nu när jag ska inreda vardagsrum, matsal och kök. Basen kommer att vara vit med svarta detaljer och så lite piff med ljus, blommor osv i plommon, det kommer bli fint tror jag! Vart hade jag nu lagt de där ljusstakarna i fattigmanssilver då..?

Trevlig onsdag!


Psst... Glöm inte att rösta på mig!



Att komma i ordning

Soluppgång på våran äng utanför huset, förtrollande vacker syn att mötas av på morgnarna!

 

Vi fortsätter med att försöka att komma igång och få piff på huset här hemma, var sak på sin plats och hitta rätt bland alla kartonger. På vift just nu tycks min fina samling ljusstakar i fattigmanssilver vara tillsammans med en blå porslinsservis, och ett upplägningsfat och ja... En hel del annat! Men den som letar finner, det dyker förhoppningsvis upp förr eller senare! Det är lite som julafton fast med en jättehög inslagna paket i tidningspapper att öppna, kanske man blir mätt på paketöppning till jul?


Imorgon fortsätter paketöppningen, nu kvällsmys!

 

Psst... Glöm inte att rösta på mig!


Bloggar live från Höjdarbacken!


Mys inne med septemberregn mot rutan denna mörka kväll. Här inne sprider sig en varm stämning inbäddad av doftljus som flammar och sprider ljus i höstrusket. Riktigt höstmys! Har fått internetuppkoppling nu idag så här kommer mitt första blogginlägg live från Höjdarbacken där vi numera bor!!

Allt är inte klart i huset ännu, det är lister som ska målas och tapeter på bottenvåningen som ska komma upp. Trappan ska jag med ge mig på och måla vit, den är i obehandlad furu för tillfället. Så lite jobb återstår samt en del fix snickarna ska färdigställa, men oj vad det är trivsamt och fint alla redan, känner sån glädje och tacksamhet varje stund.

Jag förstår att ni är nyfikna på vårt nya bo och jag kommer så klart ge er mer bilder även om det inte är klart och helt inrett i något rum ännu. Ännu finns en hel del flyttkartonger att packa upp, tar de aldrig slut?

På återseende snart igen, tills dess, glöm inte rösta på mig!


Årets Bloggmama!!

Heeeeeeeeej!!

Vi är och har varit helt mediebefriade sedan slutet på augusti när flyttlasset gick av, varken internet, tv eller tele har vi dragit igång i vårt nya hem på Höjdarbacken ännu. Men nu på besök hos mina föräldrar var jag tvungen att kika in en snabbis här och skriva lite kort. Vilken kommentarstorm jag möttes av, tack rara för era hälsningar! Vi mår bra, är lyckliga och helt förälskde i vårt nya hem, vårt underbara hem! Nyper mig nästan i armen för att förstå att det är sant, att allt det vi planerat och drömt om senaste året nu är verklighet och att vi bor i huset nu. Allt har gått bra med flytten, vi fick bo en natt hos mina föräldrar men sen efter besiktningen som även den gick bra har vi bott i huset.
Men nu till något annat roligt!!!!!!!



Jag med min blogg Happy Days har blivit nominerad på mamma.nu som årets Bloggmama, så kittlande roligt!!


IN OCH RÖSTA PÅ MIN BLOGG NU!! :-D

RSS 2.0