Vraket

 
Vardagen är full, från tidig morgon till sen kväll. Idag har den även varit full med massa tankar som jag försöker reda ut. En stund vid datorn hann jag med efter att mina kärleksfrön somnat för natten.
 
Det visade sig att jag hade glömt bort bildmappen med bilderna från skeppsvraket helt och hållet. Är inte van vid att iscensätta bilder på detta dätt, men det är roligt. Här har jag jobbat med en tanke, ett litet fotoprojekt där betraktaren får någon typ av historia fri att tolka. Det är roligt o utmanande att göra något nytt. Tänker mer o mer på att det faktiskt skulle vara roligt att gå en fotoutbildnig eller redigeringskurs, på distans. Kanske finns det någon bra som mina läsare känner till? Känner att jag vill utveckla mig mer, lära mig ännu mer!
 
Imorgon ska jag börja en annan skola, bilskolan! Något jag mer eller mindre förträngt för att mitt liv rullat på allt för fort sista tiden, Men kanske just det här som behövs, något annat att fokusera och koncentrera sig på. Jag längtar efter att ha det där kortet i handen, att nästa sommar kunna ta med barnen på en lång o härlig semester. Vill åka till Gotland, hyra en stuga och andas in havet... Det är min dröm! Förstå vilken frihet att ta sig hur som var som när som, jag kommer köra igenom hela Sverige uppifrån och ned, dra ut på turné land och rike runt, en riktig roadtrip, det vore något. ;-)
 
 
 
 

Remington Silk

 
Gooomorron söndag!
 
Sitter och går igenom bilder från veckan på mig när jag hade så fin stylig i håret. Jag och några vänner skulle ut och äta en bit mat och spela music quiz (som för övrigt gick så galet bra!) så jag fixade mig med lockar i håret inför den kvällen. Blev så nöjd och fick även kommentarer och komplimanger över håret på puben under kvällen, jätteroligt!
 
Gjorde dem med en ny konformad tång från Remingtons silkserie som jag fick hem för några dagar sedan. Åh, den är så bra, jag älskar den! Bästa och hållbaraste resultatet, ska lägga in en tutorialvideo i veckan så ni får se hur jag gör lockarna.

 
Desas fina produkter från Remington fick jag hem att prova och jag kan säga att den här Silkserienär såå bra!!
 
Det kommer upp en tävling i bloggen med så håll gärna koll i min blogg lite extra mycket kommande dagar, för den här tvälingen vill ingen missa!

Porterstek

 
Klassisk hösträtt som är så god och enkel att göra, kanske kan jag inspirera till söndagsmiddagen imorgon?
 
6-8 pers
 
1,5 kg högrev fransyska eller innanlår
 
Kokspad:
0,5 liter flaska porter eller mörkt öl
0,5 dl koncentrerad svartvinbärsaft
0,5 dl vatten
3/4 dl äkta soya
6-7 torkade enbär
6-8 vitpepparkorn
2 tsk oregano eller timjan
2 st skivade gula lökar
3 st köttbuljonstärningar
 
Sås:
Kokspad
1 dl grädde
4 msk vetemjöl
 
Lägg alla ingredienser till kokspadet i en gryta och låt koka upp, lägg sedan i köttet. Jag gjorde grytbitar denna gång, det gick lika bra. Låt koka på svag värme tills köttet blir mört, ca 1,5-2 timmar för en hel stek, vänd köttet några gånger. Nu när jag kokade grytbitar så kortade jag ned tiden till ca ca 70-80 min. Sila kokspadet och gör såsen. Serveras förslagsvis med kokad potatis och morötter samt svartvinbärsgele eller lingon.
 
 
 
 

Morgonstund ♥

 
Rise and shine!
 
Idag denna efterlängtade lördag var min plan att sova bort hela förmiddagen mer eller mindre. Men det blev en tidig fredagskväll och jag sov så himla skönt under natten, vilket jag inte gjort på bra länge. Så klockan 06:30 var den här donnan helt klarvaken och utsövd, bara upp o hoppa och sätta sig i soffan med en kopp fylld med honungste. Så här sitter jag nu och myser under en filt med ljus tända och ser hur dagen gryr utanför hemmet. Underbara lördag! ♥
 
Jag mår bra nu, om man bortser från liiite halsont, men annars fint! Igår var jag tillbaka i matchen på jobbet och som jag hade längtat, det låter kanske galet, men jaaa! Det var så otroligt skönt och befriande att få bryta ihop i fredagshumör med mina underbara kollegor, som jag tycker såå mycket om!! Och det var skönt att kunna göra nytta igen. Back on track!
 
Just det, recept på porterstek var efterfrågad, det kommer under dagen, promise!

Sjukt

 
Ett litet livstecken från mig, har inte haft möjlighet att uppdaterat bloggen då jag legat nedbäddad och fryst mig knottrig i feberhetta. Nu börjar det kännas bättre men är lite yrslig idag så det blir att återhämta sig ordentligt med varma koppar honungste och mycket vila.
 
Annars så mår jag rent mental bra, känner mig glad med massa positiv anda. Det är härligt! Tröttheten, om man bortser från feber, har känts bättre senaste dagarna med. Så jag hoppas att det vänder för mig nu. Jag har ju så mycket vilja och så många projekt jag vill dra i. Det är frustrerande när energin inte räcker till allt man vill. Känner mig många gånger omsprungen och tittar smått ångestfullt på alla andra som verkar ha tusen järn i elden med massa energi och en nästintill omänsklig drivkraft. Alla är så duktiga och företagsamma, jag vill med! Men jag har lärt mig att allt har sin tid och man får fokusera på här och nu, sig själv och se till att må bra rakt igenom först och främst. Det ska jag göra nu och hämta mig en ny kopp te.

Kärleksfull frukost

Överrskade mina gryn med hembakat till söndagsfrukosten, scones! Det är barnens favoritfrukost och att få uppleva den glädjen när de kände lukten från köket, varm i själen! Vill ni baka? Rekommenderar detta recept på frukostscones. Hjärtformen fick jag av att använda en pepparkaksform, platta ut degen till ca 0,5 cm tjock och tryck ut. Gräddningstiden ca 8 minuter mot de 12 som står i receptet.
 
Te, ett måste till scones
 
 Ljus på ett second hand fyndat fat
 
Hjärtan till mina hjärtan
 

"Vilket äventyr vi har!"

 
Åhh vilken helt underbar dag!! Idag har jag känt mig som i nästan vanlig form, en riktigt riiiktig lovely lördag. Jag och barnen har haft det så mysigt, älskar helg med skatterna! Bilden här ovan har Meja fotograferat, visst är den bra!? Hon har verkligen fått smak för fotograferingen och springer runt och letar motiv. Plötsligt kan hon utbrista  "Det här måste jag fota!" Så kul! Storebror var dock inte så sugen på att vara med på bild.
 

Lilla kökshjälpen lagar mat.
En flitig hjälpreda i köket har hon varit med, hjälpt mig att laga porterstek som kom att bli någon form av portergryta istället. Men lika gott det, mm!!  Grytor och stekar är ju så höstigt, desutom så enkelt. Bara låta stå och puttra upp med allt gott och sedan servera. Vill ni ha receptet?
 
Efter maten försökte jag locka med mig båda mina busfrön på en skogspromenad men det var bara lilla fröken Nyponros som glatt kvittrandes hoppade i sina stövlar och var redo för att ge sig ut. Jag värderar och uppskattar verkligen att bo så nära naturen, en kort promenad gatan upp och vi var inne i skogen. Där fick Meja span på en häst och följde nyfiket efter till en hage där vi blev ståendes ett tag och tittade på hästarna,
Här är vi! Ajfånen fick fånga oss i skogen.
 
Efter skogspromand och besök till hästhagen tog vi oss till stora lekpaken i närområdet där lillan fick fortsätta springa av sig bus i kroppen. På vägen hem utbrast hon med gladaste stämma "Vilket äventyr vi har!" Jaa, jag kunde inte sammanfattat det bättre själv, verkligen en mysig och äventyrlig lördagseftermiddag som slutade med lördagsgodis och Barnkanalen i soffan.
 

Morgonstund

Praktisk förvaring under soffbordet, perfekt gömma för fjärrkontroller, inredningsmagasin och värmeljus.
Sötaste morgonfrisyren och lov att för första gången äta frukost i soffan.
Själv vaknade jag utan aptit idag, petade i mig lite i alla fall.
Mysmorgon med dottern!
Och efter frukoststunden i morgonljus, nöjd!
 
Nu har det gått några timmar sedan lördagsmorgon vaknade med frukosstund framför Barnkanalen med lilla skatten. Riktigt nöjd med nya mattan och soffbordet, känns mer hemtrevligt och ombonat nu. Tavlorna bakom på väggen är bara provisoriska, det ska upp något annat där sedan, vad får vi se. Tavellisten sitter egentligen för högt, men det gör den för att det fanns hål bakom att dölja. Som sagt var, ska styla om så småningom!
 
Nu tänkte jag ta en sväng till närköpet och inhandla några saknade varor till dagens middag, ska ge mig på porterstek, känns som en bra helgmiddag och gott så här på hösten. Ha en underbar dag och tack igen för att det kommer in så fina kommentarer, blev ritkigt rörd av flera igår!  ♥
 
Som denna:
"Du inspireatar med din blogg. Vackra bilder och fina "högt som lågt"-skildringar. Du verkar dessutom vara en närvarande och fin mamma. Du får snart tillbaka din ork, ibland går man igenom ett eldprov som suger musten ur en och det tar ett tag att återhämta sig. Men du verkar vara för klok och insiktsfull för att fastna i mönster, du vill vidare. Livet kommer att ge dig allt med tiden för att du är du. Tusen kramar och massa pepp från Lina."
 
Och denna:
"Hej ! Har följt din blogg en längre tid , men har aldrig lämnat en kommentar . Du verkar ha gått igenom en del som hör livet till .Men att dela med sig så fint på detta sätt , underbart . Du inspirerar med din bilder , dina ord på ett så positivt sätt . Sänder massor av hälsningar till dig . Kram Susanne I"
 
Och som alla kommentarer till det här inlägget, vart går gränsen
 
♥ TACK ♥

Solo mamma ikväll

 
Tjejkvällen slutade tidigt då minsta deltagaren somnade straxt efter 19:30, sonen bortlovad över natten. Fredagsmys och solo mamma i soffan här, känner mig en smula ensam ikväll när jag inte har någon att slåss om godisskålen med och en mobil som är precis knäpptyst. Men får passa på att njuta av lugnet och kasta nöjda blickar på mitt soffbord som anlände idag, Hemnes från Ikea. Skickade efter med posten för bara 49 kr, det tycker jag är grymt prisvärt o få hem ett helt soffbord för! Och vad skönt det är att hemmet börjar se ut som ett hem, hur klarade jag mig utan soffbord i ett helt år? Det är en gåta... ;)
 
Hoppas ni har en trevlig fredagskväll, kram och tack även för att ni stannar upp och kommenterar, det har betytt jättemycket för mig senaste dagarna och gett mig energi. Blir så glad över era rader, tack igen och fortsätt gärna skriva!
 

Kvällens Instagram

 
 
Det blev en spontanplåtning ikväll med Meja vid skeppsvraket iklädd sjömansklänningen. Inte anade jag att det skulle vara så här vackert ljus då! Ja, riktig vacker solnedgång och helt spegelblank yta! Vilken drömscen, som att kliva in i en tavla... Hade med mig min systemkamera med men har inte hunnit med att ladda över bilderna och att gå igenom dem än. Så ni får nöja er med min mobilbild från Instagram @myhappydays_se just nu.
 
Och tack för att ni skriver så fina kommentarer till mig, det är även roligt för mig att se nya namn synas bland raderna. Det är ju alltid kul o lära känna sina läsare bättre så lämna gärna ett hej så hälsar jag tillbaka! :)
 

Att ha vänta på något gott

 
Salig, ett ord som beskriver min känsla på ett bra sätt när jag igår lyssnade igenom herr Winnerbäcks efterlängtade skivsläpp. Och sista spåret på plattan med samma namn, Hosianna, fick mig att fullkomligt kipa efter andan, gå sönder till varenda träffsäker ton och varje berörande stavelse. Känns som något hämtat ur mitt liv och jag kunde inte sluta att spela den om och om igen, fastande från första stund. Så glad att den desutom är ca dubbelt så lång som en vanlig låt med sina 7,12 minuter, då kan man lyssna och njuta extra länge!
 

Modell i ödehus

 
För några veckor sedan hade jag med mig min vän Carro som modell till ett ödehus. Här är några av fotografierna, fler finns i min fotoblogg.

Privatlivet, vart går gränsen?

 
Gomorron fina läsare!

 
Vaknade med en amazing oövervinnerlig känsla denna morgon, kändes som att jag laddat på med kraft och fått en ny inre styrka under natten. Sånna mornar gillas och är precis vad jag behöver idag efter några dagar som känts tunga. Jag har tappat så mycket ork och energi, det gör mig frustrerad. Jag vill bara vara mig själv igen, är trött på att vara trött och att inte kunna hålla samma tempo med en stark evighetsbrinnande låga som vanligt.
 
Jag vet inte om man kan anklaga B12-bristen för allt i mitt mående, allt jag varit med om och tvingats gå igenom senaste åren har ju också satt sina spår. Det har känts svårt att skriva om allt här, bloggen är ju offentlig och jag har inte haft lust att blotta hela mitt privatliv med mer än några bilder och rader från vardagen. Det kanske är så att jag vill koncentrera mig på det positiva här för att bloggen för mig hjälper mig att se det ljusa i livet vilket gör det lättare att gå vidare och må bra? 
 
Har senaste tiden funderat väldigt mycket på just det här med privatlivet, när man vill skriva allt man inte kan. Har alltid dragit en väldigt tydlig linje, kanske lite för hårt dragen, för vad jag lämnar ut i bloggen. Det kan bli så fel, det kan tyckas som att jag alltid trallar på, och hur jag egentligen mått senaste tiden syns inte ett spår av. Jag har inte skrivit för att skydda mig själv och de i min närhet. Och jag har inte haft något behov av att öppna mig här, har mina vänner att prata med, de är helt underbara och har lyft upp mig, fått mig se framåt och bara funnits där o lyssnat på ett evigt ältande och malande.
 
Men nu tänkte jag försöka att ändra på mig lite, och skriva till en viss del mer personligt, i den mån som det känns okej. Kommer fortfarande ha en gräns men jag måste få lov att må dåligt här med de dagar som är så.

Och hur mår jag då kanske ni undrar? Jag mår i det stora bra, jag mår som allra bäst när jag är med vänner och har roligt. När jag fotograferar och när jag bloggar, skulle jag inte ha de bitarna i mitt liv och få nya utmaningar och möjligheter iom dem så skulle jag gå sönder. Och självklart mår jag bra när jag är med mina älskade barn. Är glad för att jag har så många fina människor i mitt liv och även glad för att jag får lära känna nya personer. Men, jag är ständigt trött och energilös i bakgrunden. Har pratat med min läkare om detta men han ansåg inte att det fanns något behov av att höja min medicin för B12-bristen. Jag ska träffa en ny läkare förhoppningsvis nästa vecka och se vad han säger. Vill ju bara må bra! Det är väldigt frustrerande att inte få vara energiknippet Jossan som alltid har massa projekt på gång, som är driven och företagsam. Jag saknar mig och har svårt att acceptera läget, vill inte ha det så här.
 
Idag känns det i alla fall som en bra dag, jag är laddad fast tröttheten redan knackar mig på axeln, ska lägga mig och vila en stund snart. Idag blir nog sista vab-dagen hemma med sonen. Ska försöka att få med honom ut i friska luften idag, han har bara legat på soffan i två dagar nu så behöver komma ut innan han återvänder till skolan. Ska om jag hinner även passa på att beta av ytterligare lite bildredigering som legat och väntat på mig länge...
 
Ha en fin dag alla, och jag är glad att ni tittar in. Ni får gärna lämna en kommentar efter er om ni vill. Det är många som läser men samma fina personer som alltid lämnar rader efter sig. Vilka är ni mer som läser?

Sommarminne på bild

 
Älskar den här sommarbilden på finaste killen i världen, det lyser av obekymmersfri lycka. Den är från när vi var ute i kvällsljuset tidigare i sommar på maskrosängen med lillasyster. Och hans fräknar, älskar varenda lilla prick! 
 
Idag är det vabbelivab här hemma, fick åka från jobbet igår när skolan ringde hem mig, sonen hade feber. Idag blir en vilodag för sjuklingen i soffan och jag ska passa på att beta av lite liggande bildredigeringar. Kanske även baka lite bullar eller äppelpaj och skämma bort sjuklingen med.
 
Kram på er och ha en FAB onsdag, tänk att halva veckan snart redan gått...

Att bli stolt

När man bläddrar i bildmappar kan man hitta en o annan bild som man hoppat över att visa tidigare. Här är jag och Nyponrosen hos barnens mormor och morfar i maj, vilket kopparfärgat hår jag hade då...
 
Kan inte låta bli att bli fotsatt ständigt imponerad utav lillans förstånd gång på gång, slås verkligen av vilken skarptänkt liten prick det här är. Hon är så där lillgammal och äldre i sinnet många gånger än sina 4 år kan jag tycka. Alltid varit tidig, framåt, klok och självständig. Idag inget undantag.
 
Vi var hos tandläkaren för kontroll denna eftermiddag, Meja slog i sin ena framtand så att en flisa gick av i våras. Så vi har fått extra uppföljning på det för att se att allt fortsätter se bra ut. Idag när vi kom dit var det ny personal. Då de frågade om hon ville sitta i mitt knä i tandläkarstolen gick hon istället självmant fram och satte sig ensam med ett modigt flin. Och undersökningen gick så klockrent, hon var med på allt utan det minsta obehag, helt lugn och avslappand låg hon ner och lät undersöknignen pågå utan ett ljud. När det var över efter mycker beröm var det dags för belöning. Tandläkaren och hygienisten som var helt chockade och tagna av hur duktig hon var bad henne till och med komma tillbaka bara för att hälsa på och lovade henne då välja en till sak ur lådan. När vi gick ut ur rummet hörde jag hur de utbrast bakom våra ryggar "Åhh sååå SÖT och såå duktig!!". Det värmde rejält och mammahjärtat dunkade väldigt stolt.
 
Nu är det så att Meja har lätt för sig och ja jag blir stolt, för jag tycker hon är så duktig. Men jag vet även hur det är att ha ett barn som inte har det lika enkelt för sig och får kämpa med mycket. Så vad gäller stolthet för sina barn vet jag allt om att bli stolt för minsta lilla till stora bedrifter efter mycket kämpande. Både gör mig otroligt stolta, på sina sätt. Det kan handla om så mycket mer än att visa sig duktig, som att vara en kärleksfull, snäll, omtänksam och underbar person. ♥

 

Badtunna och mustaschfest


Mustaschprydd drinkbricka och varmt väder ute på landet bjöd in till en solskens sensommar i september när det är som bäst! Vilken dag! Kan garanterat räknas in som en av sommarens härligaste kvällar.


Spontan mustaschfest ute på landet med härliga vänner!

Jag och Lego, nedfallan gula löv talade tydligt om att hösten kommit till landet.
Eldning i tunnan för att få upp härlig tepratur till nattbadet


Grillad kycklig stod på menyn serverad tillsammans med potatisgratäng, fräsch grekisk sallad och bea. Mmm!!



Party lights in the night!

5 timmar i badtunnan under stjärnklar septemberhimmel satt vi 5 vänner. Så himla härligt det var att hoppa ner i 39 gradit varmt vatten, mitt i natten i bäckmörkret på landet omringad av höstvackra björkar som fällde sina gula löv över oss. När vi alla i tunnan tittade upp mot det svarta himlavalvet ovanför oss fick vi syn på en fallande "sputnik". Något oidentiferat var det som föll, inte en stjärna men något lika stort men i en mindre hastighet, Häftigt!

Den omtalade hängbaren, himla trevlig!

Badtunnan by night

Att bo vid gränsen, granne med landet

 
Jag på en septemberbild ifrån den plats som jag i fantasin diktade upp som Gränslandet en gång, tänkte skriva några ord om det. Fick en lång kommentar igår under mitt inlägg till Höststrimmor av en besökare som tog illa vid sig av att jag kallar platsen där jag bor för gränslandet. Hon växte upp här innan hus byggdes på platsen och tycker inte om hur stadsgränsen flyttats ut och blir illa berörd av ordet jag använder. Det är givetvis tråkigt om mitt ordval gör någon illa till mods, fört det är inte min mening. 
 
För mig är det här platsen där gränsen går mellan land och stad. De sista husen inann åkermarkerna tar vid. Högst där uppe på en höjd byggde jag ett hus för 3 år sedan. Det huset som jag trodde skulle bli mitt framtida hem blev inte min ändhållplats, snarare bara en hållplats på vägen. Jag bodde ungefär ett halvår i det huset, då kändes det väldigt romantiskt och glädjeyllt att tänka så, att vi var granne med naturen, landet. Idag bor jag som sagt var inte kvar i huset, men kvar i området bara några hus längre bort från "gränsen".
 
Jag kände det som en outtalad anklagaelse över att jag hade "hjälpt till" att bebygga platsen. Den lilla yta som är bebyggd tycker jag är tillräcklig och jag har ingen önskan om att stadsdelen ska förlängas, tvärtom vill jag bevara området just som det är nu. Att platsen skulle bebyggas var ett beslut från kommunens sida och inget som jag har en del i på något sätt. Jag hoppas att kommunen liksom vi anser att landet ska fortsätta att bevaras just som det är nu idag. För jag njuter av att ha naturen med skog och landsbyggd i närheten. Jag är ute här flera gånger i veckan på landsvägarna, antingen i träningsskor eller med en kamera i min hand. Här ute hittar jag alltid kraft, energi och ro, det är här ute vid landet som jag mår som allra bäst,

Hälsning från Instagram

 
Bilden direkt från mitt Instagram @myhappydays_se
 
Chill i soffan och ta igen liggande bildredigering pågår just nu denna söndagseftermiddag. Lite trött idag efter trevligheter på landet igår, det blev inte mindre än 5 timmar i badtunnan! Sanslöst vackert där ute med fallande björklöv och en varm stjärnklar septembernatt med finaste vänner. Självklart var kameran med så bilder kommer ni få men först imorgon... Nu ska jag fortsätta min lugna söndag här hemma hos mig med soft musik som går på repeat i högtalarna, 
 

Sovmorgon

 
Nyvaken lördagsmorgon med frukost på sängen, lyx att få sova hur länge man vill. Nu har jag varit uppe sedan ca 10:30, hunnit piffa till mig lite och ska ta min vän kameran med mig ut på fälten här intill har jag tänkte. Till kvällen väntas det middag och badtunna på landet hos vänner, ni kanske minns kräftskivan? Till den trevliga stugan med hängbaren ska jag. Blir en himla trevlig lördag!

Hos mig

Lite inredningsdetaljer från mig denna morgon.
 
Dimman låg mjökvit och tjock utanför hemmet denna fredagmorgon, den 13:e till på köpet. Tror ni på skrock? Jag tror tvärtom att det här kommer bli en fin dag, startade den med trevligt morgonhumör och sovmorgon. Ikväll väntar vinkväll över fotografier tillsammans med en vän, det ser jag fram emot! Roligt med vänner som delar ens intresse. Ha en FAB dag fina ni som kikar in, kram på er!
 
Ps. Tack för alla tummar som ni ville hålla. Jag behövde dem för att kunna genomföra en resa som jag o min vän planerat till slutet av september, till London. Men det gick inte att få ledigt den dag vi behövde ta ut för resan. Så vi försöker att styra upp det senare i höst eventuellt. Men tack fina ni!

Septemberkväll på balkongen

Bästa tv-läget från balkongen ute i september, vilken varm kväll!
 
Mitt nya favoritte, looove it!
 
 Och inne i vardagsrummet, saknar ett soffbord men har inte haft möjlighet att köpa den jag hittat på Ikea än, man tar sig inte dit så lätt utan bil..
 
Todeloo på kvällskivsten, har ni en fin tisdagskväll? Min har spenderats i kortärmat ute på balkongen över inte bara en utan hela tre koppar te! Och jag har sett på tv från balkongen, både Idol och Hollywoodfruar, bästa läget! Att jag inte provat detta förr? Det var så varmt ute och jag ville inte gå från balkongen bara för att se på tv. Så det gick utmärkt att sitta kvar där ute o dricka mitt nya favoritte och njuta av septemberkvällen. Och tet, jag är såld! Det är så sjukt gott att man typ vill äta upp det, strawberry cupcake, bara namnet säger ju allt! Tummen upp Lipton!
 
Uppdatering ang maginfluensan, lillan är fortfarande sjuk men hennes pappa ser efter henne nu o jag får täta uppdateringar, man är ju orolig för sina små... Tummen upp även till förskolan som idag skickade ut mail om deras rutiner för att minimera smitorisken, bra där. Man kan ju inte skylla allt på förskolan, vi föräldrar har med ett stort ansvar i att se till att hålla barnen hemma 48 timmar efter sista sjukdomssymtomen, vilket jag hoppas att alla ser till att göra nu...
 
Och på tal om tummarna, håller ni i dem? Jag behöver dem verkligen imorgon då jag kommer få svar på om det blir möjligt att genomföra det jag och vännen har planerat, hoppas så jag får ont i magen av nervositet...!!
 

Norrköping skiner

 
 

Solen skiner över Norrköping idag igen, ännu en vacker förhöstdag, är helt salig över detta väder i år, precis vad vi behövde efter förra sommarens frånvaro. Idag är jag lite extra glad för att jag väntar med spänning på om något jag o en fin vän planerar till slutet av månaden kommer gå att genomföra, snälla ni, håll en tumme! Det vore såå himla roligt, jag får återkomma med mer info och med besked till er så snart jag vet hur allt blir. Men ni håller era tummar under tiden va!?
 
 
 
 Btw, lovade ju att berätta vad paketet jag fick i förra veckan innehöll, en fin blus Saint Tropez och armband Snö of sweden, som jag bär på bilderna ovan
 
 
 

Spyornas tid är kommen...

 
 
Inatt vaknade jag av hulkningar från toaletten, spyornas tid är åter kommen. Gick som ur dvala upp halvsovandes och fann lillan hängandes över toan, lillfian hade sjävständig och förståndig som hon är, trots bara nyfyllda 4 år, själv gått upp mitt i natten och kräkts i toan. Tack o lov! Att städa sängkläder i nattens mörka trötta timmar är ingen höjdare. Så idag är det vab på schemat.
 
Förra höst-våren härjade magsjukan ca 7 ggr för henne och oss, ni kanske minns att jag skrev om det när jag var orolig över min Turkietresa? Värsta dagisepedemin, kan väl inte vara normalt med så mycket magsjuka?? Sonen gick på ett annat dagis o där kom magsjukan 1-2 ggr höst-vinter, det kan man ju acceptera inom ramen för vad som är normalt på en förskola. Men så här som vi har det på Mejas förskola är ju inte klokt! Förrförra året gick magsjukan massor med, nästan alla barnen där drabbas och förra året blev barn inlagda på sjukhuset med vätskebrist, vad kan va fel? Mathantering? Hygienen på avdelningen? Föräldrar som lämnar tillbaka barnen innan de är friska/fortfarande smittar?
 
En sak är säker, så här kan det inte fortsätta! Vägrar vara med om en repris för 3:e året i rad med a nerver ending story av magsjuka! Ni som följer mig på instagram jag nog sett den kommentarsstorm som pågår där nu, @myhappydays_se

"Sommardimma"

 
Startade min lördagsmorgon med fotografering innan klockan slagit 7, förlorade mig ute på landsbyggden i en tjock mjölkvit "sommardimma" som sonen så poetiskt kallade den. Jag tror jag var uppe och i stövlarna på 10 minuter, slängde kameran över axeln och på med kläder på lillan så tog hon och jag en cykeltur mitt ut i ett vitt Gränslandet. För en fotograf är gryningstimmen med dimslöjor något väldigt magiskt vackert som man bara måste få på bild, det gäller att fånga ögonblicket så länge det varar.


Trevlig lördag och hoppas ni gillar bilderna! Min favorit är bild nummer två, allén.Vilken är er?
 
 
 

Höstboar hemma

Ljung och fårskinnsfäll har flyttat ut på balkongen där sommaren städats bort. Den fina mattan är från Indiska, köpt förra sommaren.
 
Visst är det härlig förhöstväder ute!? Hösten får gärna bli en lång och varm fortsättning på sommaren som ju var helt l.o.v.e.l.y. i år!
 
Vädret ger mig energi liksom hösten inspiration vilket lett till att höstboandet har tagit fart! Jag har börjat piffa till det för att få mysigt och fint i hemmet denna årstid då man mer o mer börjar dra sig tillbaka inomhus. Nya möbler står på önskelistan, som ett soffbord, sideboard med vitrindörrar, steghylla till köket, hallbänk och förvaringsmöbel till barnens rum. Men man får väl ta lite i taget. Vardagsrumsväggarna vill jag fylla med mina foton och egna posters bakom fina ramar. Känner verkligen starkt inrednignssug nu och förändringarnas vind har svept in och jag har redan börjat att göra om. Ni får hålla er liite till tåls så kommer mer bilder från hemmet framöver. Looovar!
 
Typiskt (eller tur) att jag har glömt plånboken hemma idag för det kliar verkligen i fingrarna att köpa fina inredningsdetaljer just nu. Så ingen shopping blir det idag istället väntar en lunchdejt med fin vän som bjuder på Kina direkt efter jobbet (slutar vid lunch idag) och därefter ska jag unna mig massage, vilken trevlig start på helgen!
 
Härlig fredag önskar jag er!

Lokal festdag, äppelpaj och en present

 
Varje år den första veckan i september firar vår stadsdel sin egen dag, jag, vännen C och barnen var givetvis på plats. Det spelades i lottstånd, åktes karusell och så klart det sonen väntat på hela dagen, godisregnet. Som tradition kastas alltid lådvis med godis ut från närbutikens tak över kvarterens alla brusfrön som fångar godis med glädje och iver.
 
Innan vi besökte festligheterna bakades en äppelkaka när min fina vän Carro kom på besök. Kakan gömde även rabarber och jordgubbar så det blev väl mer en frukt/bärkaka, man måste ju få lov att experimentera lite ibland.
 
Visst är det riktig höstkänsla att baka äppelpaj med svenska närodlade äpplen!? Tänk om man hade haft en egen trädgård med äppelskörd att göra kaka på...
 
 
Och något mer roligt, jag fick med mig en fin present hem från jobbet idag, vill ni se vad?
Två små fina ting gömde shoppingkassen, ska se om jag kan fota dem imorgon :) Mattan inunder är föressten en nyhet i hemmet, gåsöga heter den. Mer bilder på hemmet snart i bloggen. Är just nu inne i en göra-om-fas, man behöver förändringar ibland och vad passar bättre än så här till hösten att boa in sig hemma och få det hemtrevligt o mysigt?

Kvällstur på cykel

Landsbygden tur och retur i vamt kvällssken. Lillan på cykel o jag med kameran i täten. Underbar tisdagskväll!

Höststrimmor

 
 
 
 
 
Bilder från min prommenad på Gränslandet igår, älskade landsbyggd! Tänk att jag bor granne med allt det här... Precis i gränsen, mellan stad och land bor jag, så skönt att komma ut o andas, tänka, vara och samla energi här där allt är så stilla.

September

Började morgonen med att låta september rufsa om mitt solblekta sommarhår över skördade åkermarker på landsbyggden. Jag är färdig med sensommaren nu och redo för höstens färgspel, mysiga kvällar med levande ljus och blöta regndroppspromenader under ett paraply. Välkommen september, välkommen höst!

RSS 2.0