Höststrimmor

 
 
 
 
 
Bilder från min prommenad på Gränslandet igår, älskade landsbyggd! Tänk att jag bor granne med allt det här... Precis i gränsen, mellan stad och land bor jag, så skönt att komma ut o andas, tänka, vara och samla energi här där allt är så stilla.

Kommentarer
Postat av: Elin

Så underbara bilder som vanligt, du kan verkligen fånga "den där" speciella känslan och ögonblicken! Hoppas du får en fin vecka! kram

Svar: Tack fina Elin och desamma önskar jag dig så klart, kram på dig!!
Josefin -Happy Days-

2013-09-02 @ 09:48:55
URL: http://elinochalva.blogg.se
Postat av: Madelene Englund

Underbara bilder:D
Bor precis likadant, och det är gudomligt:D

Svar: Visst är det, trivs så himla bra här
Josefin -Happy Days-

2013-09-02 @ 10:06:16
URL: http://madeleneenglund.blogg.se/
Postat av: Emelie @florainspiro

Underbara bilder! Du kan t o m få en trave inplastade balar att se vackra ut ;)Landsbyggden/naturen är verkligen bästa stället för att motionera och samla tankarna, det saknar jag verkligen med att bo mitt i stan...

Svar: Hihi, ja det var vackert även om jag föredrar dem oinplastade, tack!
Josefin -Happy Days-

2013-09-02 @ 10:12:25
URL: http://blog.florainspiro.com/
Postat av: Junitjej

Fin tröja och fina bilder!

Svar: Ja visst är den, tack!
Josefin -Happy Days-

2013-09-02 @ 11:53:56
URL: http://www.junitjejen.se
Postat av: tinajo

Vackra höstbilder!

Svar: tusen tack
Josefin -Happy Days-

2013-09-02 @ 12:41:20
URL: http://tinajoathome.com/
Postat av: Mamma Marianne

Nydelige bilder! Jeg elsker stemningen dem gir meg. Denne årstiden er så fin. Å bo midt mellom land og by er helt perfekt, der trives jeg også best ;)

Svar: Ja här är underbart, tack fin du!
Josefin -Happy Days-

2013-09-02 @ 13:14:41
URL: http://mammamarianne.com
Postat av: aina [fotoblogg]

Fina bilder!

Svar: tack tack
Josefin -Happy Days-

2013-09-02 @ 13:14:56
URL: http://ainaphoto.blogg.se
Postat av: annie

jäklar va fina bilder!

Svar: Men tack så mkt!
Josefin -Happy Days-

2013-09-02 @ 13:21:19
URL: http://anniejosefssons.blogg.se
Postat av: Saragunmarie

Så himla fina bilder! :)

2013-09-02 @ 14:09:13
URL: http://saragunmarie.blogg.se/
Postat av: Saragunmarie

Så himla fina bilder! :)

Svar: Glad jag blir, tack
Josefin -Happy Days-

2013-09-02 @ 14:09:13
URL: http://saragunmarie.blogg.se/
Postat av: Gunilla T

Jag bor nära naturen. Underbart med höstens färger. Den höga luft. När solen ännu värmer.
En skogspromenad. En cykelsväng. Bara att ta för sig av allt det vackra. Det bästa. Det är gratis!

Svar: Ja du bor ju alldeles underbart, skönt o komma ut o ha naturen inpå knuten :)
Josefin -Happy Days-

2013-09-03 @ 09:27:32
Postat av: Ebba Molin

väldigt vackra bilder! höstkänsla<3

Svar: Tack söta!
Josefin -Happy Days-

2013-09-03 @ 12:45:05
URL: http://molinebbas.blogg.se/
Postat av: Marie

Fiiina bilder, älskar hösten

Svar: Tack, ja den är underbar
Josefin -Happy Days-

2013-09-03 @ 22:19:45
URL: http://myflowergirl.blogg.se
Postat av: Elin

Du bor där jag växte upp, mitt i en hage där hästarna hade sommar bete. Blir ledsen när du skriver "Gränslandet", det är inget gränslad då "landbyggden" som du skriver, som en gång fanns där försvann då du och flera andra valde att bygga där ni är. Jag har foton där jag och min mamma står på andra sidan "kullen" där Bjärby/rambodal finns nu, men det hade knappt börjat existera när jag var liten. Då fanns landet där, skyddat bortom kullen och det är inte allt för länge sedan, då vi är lika gamla.

Du bryr dig säker inte om detta men jag ber dig sluta skriva "Gränslandet", det var mitt hem en gång i tiden, mina föräldrar bor där. Så många gånger som jag har gått och cyklat på de vägarna. Det gör ont i mig att mitt barndoms hem ses som ett gränslad. Jag vet att du inte har en aning om detta, att du inte kan platsens historia. Vet inte om du bott på landet?

Borde egentligen inte skrivit något men jag kunde inte hålla mig då jag för ett tag sedan kom över din blogg och till min förvåning kände igen mig och vet mycket väl om platserna på fotona och blev inte alls glad över benämningen du gett platsen. Mina känslor grundar sig i den överklagan som mina föräldrar och andra som bor i området lämnat in men ej blev hörd och bygget började och husen spillde över "kanten" och tog bort känslan av landet totalt.

Jag förstår att du är väldigt nöjd över ditt boende, det skulle jag också vara. Det är väldigt vackert och jag och mina föräldrar hoppas att det skall få hållas så. Vi hoppas att husen ej skall komma närmre, att du får fortsätta se den fina utsikten och inte baksidan av ännu ett hus.

Svar: Det är trist att du tar illa vid dig och det beklagar jag för jag har ingen önskan om att på något sätt såra någon av det jag skriver. Men du känner inte till historien till varför jag kallar platsen Gränslandet. För mig är det här platsen där gränsen går mellan land och stad. De sista husen inann åkermarkerna tar vid. Högst där uppe på en höjd byggde jag ett hus för 3 år sedan. Det huset som jag trodde skulle bli mitt framtida hem blev inte min ändhållplats, snarare bara en hållplats på vägen. Jag bodde ungefär ett halvår i det huset, då kändes det väldigt romantiskt och glädjeyllt att tänka så, att vi var granne med naturen, landet. Idag bor jag som sagt var inte kvar i huset, men kvar i området bara några hus längre bort från "gränsen".
Jag vet mycket väl att det var en hage här innan, jag vet även hur det såg ut då jag själv besökte platsen mycket i mina tonår då jag hade vänner i området. Man ska aldrig dömma någon eller anta något utan att veta hur det ligger till. Ja jag hade varit väldigt nöjd med mitt boende där med landet som granne, jag älskade utsikten av soluppgång över åkermark utanför mitt fönster. Men jag bor inte kvar i det huset som vi byggde på platsen som angränsar till landet men det är en annan historia. Den lilla yta som är bebyggd tycker jag är tillräcklig och jag har ingen önskan om att stadsdelen ska förlängas, tvärtom vill jag bevara området just som det är nu. Att platsen skulle bebyggas var ett beslut från kommunen och inget som jag har en del av på något sätt. Jag hoppas att kommunen liksom vi anser att landet ska fortsätta att bevaras just som det är nu idag.
Josefin -Happy Days-

2013-09-15 @ 23:06:52
URL: http://smisagnaria.se
Postat av: Elin

Jag håller fortfarande vid att jag inte skulle skrivit något, men ibland gör man saker man inte borde. Jag var rädd för att du skulle ta det på detta vis vilket inte var meningen. Jag är inte ute efter att "hoppa på" någon och jag menar inte att du tog några beslut om bygget av själva platsen. Jag vet att det var kommunen som besluta att bygga, då jag skrev om överklagan som ej blev hörd. Jag antar inte att du inte kände till platsen men jag antar att din vän inte bodde där jag bodde för där fanns bara jag och mina systrar. Så dina vänner bodde i Rambodal eller Bjärby?

Jag är inte ute efter att skapa fiender eller bråka, det var inte min mening att skapa dålig stämning. Jag är bara ledsen för att det har förändrats och att det inte känns bra att det har blivit ett "gränsland", mitt barndomshem som har förvandlats till något som de som är uppvuxna i stan ser som landet men i själva verket inte är det. Viktigt! Inget personligt till dig, jag vet inte var du är uppvuxen så ta det inte personligt. Ta det som att en före detta landet bo som sett bebyggelsen närmat sig mer och mer och är ledsen över detta, inget mer än så.

Svar: Jag vet inte alls vart exakt du bodde men just där husen står idag där har jag varit flera ggr innan när allt var fortfarande var orört så jag vet hur det såg ut. Jag hade flera vänner i området och vi var bland annat uppe i skogarna intill marken, jag har ungdomsminnen från platsen som även för mig är speciell. Och jag kallar det ju just för gränslandet eftersom det inte är landet. Landet kommer ju därefter.
Josefin -Happy Days-

2013-09-16 @ 13:43:24
URL: http://www.smisagnaria.se


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0