Liten hjälpreda i köket blir stor

 
Liten blir stor! 
 
I köket stod min 12-åring och stekte pannkakor i helgen till hela familjen. En riktig hejare på det är hon! Men åren har verkligen gått fort! Ni som hängt med mig här ett tag kanske minns dessa bilder på min lilla hjälpreda i köket? 
 
 
 
 

Vårvinter

 
Vårvinter i mars, solen börjar värma bort de sista resterna av snön som fläckvis dröjt sig kvar. Vi njuter för fullt av egen trädgård nu när är dagarna blir länger och varmare. Lilla Buspralinen tultar nyfiket runt med kottar i jackfickan och stenar i handen. Nyponrosen sparkar boll och blåser såpbubblor tills lillasyster kiknar av skratt. Vi har varit bortskämda med så många solskensdagar det senaste som gett nya rutier, lunchpromenader med vagnen och sen en paus i solen mot husväggen för mamman när middagsluren kickar in för lilla fröken. Det är en härlig tid! 
 
 
 
En bonusbild på lillasyster med tofsen, så gulligt ju när man kan börja göra frisyrer.
 
 
 
Hoppas ni också haft möjlighet att njuta av vädret!  

Saftig morotskaka recept

 
Recept på saftig och smakrik morotskaka
 
Igår slängde jag ihop en kaka till familjen att fika på efter skola och jobb. Om du tycker om morotskaka måste du prova denna, du kommer inte att bli besviken! Receptet är från början taget efter Leilas populära morotskaka men jag gjorde om det lite utefter vad vi hade hemma. 
 
 
Recept på saftig morotskaka
 
Du behöver:
3 st ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1,5 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
0,5 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1,5 dl rapsolja
4,5 dl rårivna morötter
 
Mascarpone Frosting
250 g mascarpone 
2 dl florsocker
Saft från en halv citron 
Skal av 1 citron
 
Gör så här:
  1. Vispa ägg + strösocker vitt och luftigt.
  2. Blanda de torra ingrediensernai en bunke. Sikta över äggblandningen och vänd ner till en jämn smet. 
  3. Tillsätt rapsolja + rårivna morötter.
  4. In i ugnen på 150 grader i 50 min, luftvärme.
  5. Gör frosting när kakan svalnat. Blanda 250g mascarpone, 2 dl florsocker samt saften från 0,5 citron och rivet citronskal.
  6. Bred ut och dekorera med valnötter. 
 
Ät och njut!
 
 
Gilla gärna inlägget om du vill se mer recept framöver. 
 
 

RSS 2.0