Godisbud en måndag


En bättre måndag hemma hos oss då vi oväntat hade fått godisbud när vi kom hem från jobb och skola idag. Vilken trevlig överraskning att mötas av en låda full med godisnyheter, det blir spännande att prova på lördag. Båda barnen blev överlyckliga! Nyponrosen hoppade jämfota och Pontus ville att jag skulle framföra ett jättestort tack till Cloetta som skickat oss denna låda att provsmaka godiset innan det når ut i butik v. 38. Jag är väldigt nyfiken på Polly puffarna...! 

Grinden jag byggde!Sorry, förlåt! Det slog mig just att jag glömt o visa hur det blev med mitt semesterprojekt bygga grind! Jag fick till och med en påminnelse i kommentarerna för en tid sedan men trots det så blev bilderna liggandes, ledsen för det. För grinden har varit klar sedan länge nu o se så här ser den ut! Mitt första egna byggprojket. Tidigare i radhuset så blev det ju en hel del renovering som kök o inbyggd garderob tillsammans med barnens pappa, men det här var mitt egna bygge. Kanske inte så mycket för världen att skryta med men jag tyckte det var kul! Jag gillar att jobba med händerna, som att bygga och måla, det ger mig nån typ av lung. Är så där rastlös av mig o gillar att ha ngt o sysselsätta mig med. En anledning till att jag vill flytta till hus, få nya projekt o bita tag i, haha! Men, grinden blev väl bra!? För att vara första grinden jag byggt själv tycker jag den får godkänt..! :)

Är det föresten något mer jag glömt o visa eller brätta om så påminn mig nu!
Eller vill du önska ett inlägg? Det går med bra!

Husvisning"Hur går det med husletandet, har du hittat något nytt?" Jag blev tyst för en sekund, tänkte på huset jag inte ville engagera mig i för att det var för fint, för bra, för underbart perfekt med sin gamla charm, sina punchverandor, gamla skurgolv i original och läget vi vattnet. Men så gick det inte längre att stå emot, jag flyttade in i huset i tanken ett par dagar. Jag gick runt i rummen, förälskade mig. Jag spelade upp situationer i mitt huvud om mysiga middagar med vänner runt ett uppdukat bord, skratt som fyllde rummet i ett sorl med musik. Och jag såg tidiga höstmornar när dimman från viken letar sig upp mot huset. Hur jag skulle fatta tag i kameran och smyga ut i ruffsigt nyvaket hår och gummistövlar, fånga den vackra naturen i stilla morgongryning på bild... Hur jag skulle älska att stå där i det relativt nybyggda köket, elda i den gamla vedspisen, laga mat. Tända upp flera ljus på matbordet på punchverandan. Dansa barfota på de ljusa plankgolven, jag satt ute på en av verandorna i solen, plockade äpplen under det fina trädet precis utanför entrén. Och jag tänkte en stilla tanke på vart julgrannen skulle stå och hur jag skulle tassa runt på kalla vintergolv i fårskinnstofflor och alldeles för stora men varma tröjor. Jag såg barnen leka på tomten, såg hur jag inredde deras rum, hur vi gick strandpromenader i området, myste och äntligen fick ett hus att kalla hem. Något vi verkligen längtar efter alla tre. Jag lät min fantasi leka fritt, så fritt att jag ville ha alllt det där.

Så jag var tvungen att gå på visningen idag och ja jag blev hopplöst förälskad. På riktigt. I allt. För allt var så mycket bättre, så mycket mer än vad jag kunnat tänka mig. För bra. När något är för bra för att vara sant så har jag fått erfara att det brukar vara just så. För där fanns brister jag inte vill betala för efter att huspriset kommer trissas upp av alldeles för många spekulanter o i ärlighetens namn, det ligger nog lite lite lite för långt ut från stan. Men jag gick runt o kände på det hem jag bott i under några dagar. Det var fint att få uppleva det och känna av huset på plats.

Jag fortsätter min husjakt, någon gång hittar vi hem! 

LO VE mina nya sneakers

 

Det händer att jag faller för impulsen mitt i natten när jag inte kan sova, plötsligt drabbad av en förälskelse bara så där. Klick ett, två tre och ops så blev jag med ett par skor, dessa sneakers! Morgonen efter undrade jag lite sömdrucket vad jag gjort, haha! Kanske inte så genomtänkt o shoppa skor mitt i natten med en mobil i handen när man inte ser allt helt klart med grus i ögonen och liten bild. Men jag gillar detaljer och jag gillar när det känns originellet och när en design är genomtänkt. Så ja jag fastande lite för dessa söta skor med kärleksbudskapet baktill, något inte alla lägger märke till. Men om man gör, så blir det ju lite extra kul! 

Jag tog med mig kameran ikväll och ställde upp den på en av alla landsvägar här ute hos mig i det varma kvällsljuset. För när jag köpte dessa skor, så köpte jag dem också av den anledningen att jag så gärna ville fota dem, haha. Kanske lite skadat men sån är jag! Jag kan köpa saker bara för att jag tror de skulle göra sig på bild. ;)


Skorna hittade jag på Ellos, följ länken ovan.

Sensommarmode 
 
1 här | 2 här | 3 här | 4 här | 5 här
 
 

Än har inte sommaren helt övergett oss och jag vill gärna hänga kvar vid den så länge som möjligt, krama ut den sista värmen. Hittade denna fina outfit med mode från Zalando som jag gärna klickat hem. Perfekt för en utekväll på stan, snart sista chansen att sitta på en uteservering denna säsong... Ni hittar produkterna under de länkar som är angivna. 

Sponsrat inlägg

Barnkalas på picknickfiltar


Meja hade sitt första barnakals i söndags och blev firad att hon fyllt 6 år. Det blev några avhopp precis innan men dessa fyra tjejer hade väldigt roligt och mysigt tillsammans. Vi började med att alla fick en varsin prinsesskrona att dekorera med färg och pärlor. Sedan bjöds det på picknick utomhus i gräset. Vädret var ju helt underbart så det blev riktigt lyckat! Pontus var med som "lekfarbror" och hjälpte mig styra upp kalaset. Han är så fantastisk med mindre barn och väldigt pedagogisk och hjälpsam med massa humor. Som när vi hade fiskdamm i slutet, så fick han hoppa in bakom filten. Där skojade han med barnen som fick dra upp både bläckfisk, anka och krokodil innan godispåsarna kom på kroken. Barnen hade så kul och skrattade oavbrutet! Jag hade inte kunnat drömma om ett mer lyckat kalas åt min dotter, hon strålade. Allt enkelt uppstyrt, saft, bullar och kakor ute på filtar, spontan bus o lek i lilla lekparken och en fiskdamm som Meja önskat sig. Det tråkigaste enligt min Nyponros var att kalaset gick för fort och att alla gick hem, så det var ett gott betyg. 

Cruising på stan


Lördagskvällen gjorde vi nere på stan där det var den årliga Cruisingen. Jag tog med mig min vän Cissi och hennes kids i pappas Cadillac tillsammans med min ena lillebror.


Brudarna i bilen


Andra brudar som åkte fint. 


Så roligt att se hur alla väljer att sitta på bilarna, det är en upplevelse att bara spana på allt folk.. 


Jag och Cissi var "Pink Ladies" men det var visst en av hennes söner som gillade den jackan med... I alla fall tills vi berättade vad som stod på ryggen, haha!! Tyckte det såg effektfullt ut när bilarna här kom i "stoppljusfärger". 


Lasse Peking var nere på stan


Solen gick ned.


Jag fick chans att plåta i snyggt motljus i solnedgången, gillar denna bild!


Pappa var lika fototokig som jag


Olika sätt att åka på...


Härlig stämmning och fullt med folk på stan, riktigt fin och varm sommarkväll!

Bränt gummi och rökmoln fyllde gatorna. Detta fick bli min sista bild på grabbarna grus på taket av en bil. För  inte så lätt o fota nattfoto på fri hand åkandes i bil. Körde på ISO 4000 och det blev rätt mkt brus, så jag ber om ursäkt för kvalitén, efter denna bild gav jag upp. 


Vi hade en så trevlig kväll i bilen nere på stan där flera hundra bilar samlats och åkte gata upp och ned. Kungsgatan var avstängd för "vanliga" bilar i 4 timmar då bara raggarbilar åkte runt. Väldigt glad och trevlig stämning, vädret var fantastiskt med! En av sommarens varmaste dagar. 

Idag har det varit 6-årskalas med picknickfika utomhus. Jag kommer med en bilduppdatering från vår söndag imorgon, så har ni något att se fram emot då. ;-)

Trevlig kväll!


Tornby Gårdsbutik


Tänkte idag dela med mig utav ett lokalt tips från en favorit denna sommar, Tornby Gårdsbutik. Det är en charmig liten gårdsrestaurang som ligger bara en cykeltur ut på landet från mig och är härligt omgivet utav öppna fält och frisk lantluft.

Bilderna är blandade med mobilen som jag hade med mig första gången och systemkameran som fick följa med idag. Har alltså varit där två gånger nu och ätit lunch utomhus, blir lika förälskad varje gång! Maten är i toppklass och personalen alltid vänliga, glada och servicinriktade. De har garanterat den godaste cesarsallad jag ätit i mitt liv och brödet till maten, mmm mmm mmm, så luftigt och smakrikt! Utöver lunch och rättigheter har de även försäljning av närodlade grönsaker, potatis, presentartiklar och nybakat fikabröd. Att tänka på, boka bord eller kom i tid, för strax efter 11:30 är det proppfullt på parkeringen, trots det ingen trängsel eller stress utan man sitter i lugn o ro. 

Ett steg närmre min drömSatt med ett sommarbröllop tidigare idag och fylldes av kärlek och lyckorus när jag gick igenom bilderna! Upptäckte på nytt hur mycket jag faktiskt älskar att fånga de vackra ögonblicken, detaljerna och känslor på bild. Det finns så stor lycka i fotografering för mig. Jag älskar att fotografera, utrycka mig i bild och få vara kreativ. I grunden är det bara för min egen skull jag plåtar, för att jag mår så bra med tyngden av systemkameran i min hand och för den inspriation och kreativa lycka det ger mig. Men det är klart att det även ger mig glädje när jag märker att andra påverkas positivt av det jag gör, delad glädje är dubbel glädje! 

Jag försöker därför nu att sopa undan det ifrågasättande tvivlet jag haft malandes inom mig senaste dagarna efter upplevelsen av avsaknad respons. Jag fortsätter med min passion för foto och vill ni ta del av det jag göra får ni gärna följa med. För jag kan inte sluta, det går inte en dag utan att jag använder kameran. Jag ser världen i bilder och jag delar gärna med mig av det.  

Snart kommer jag att göra något nytt med mitt bildskapande, jag kom in på en liten utbildning idag jag ska läsa kvällstid i höst. Det kommer att leda mig i rätt riktning för något jag länge velat. Det är dags att ta tag i drömmar och förverkliga dem nu.

Fields of gold


I söndags tog jag min cykel och gav mig ut på en tur längs dammiga landsvägar och guldfärgade kornfält. Att ha det här runt hörnet från där jag bor är något som jag uppskattar otroligt mycket. Friheten, vinden, tystaden, lugnet och en rofylldhet som lägger sig som balsam över själen. Varje gång jag kommer ut hit, ovasett årstid, så känner jag hur hjärtat hittar hem. När jag började min tur var det seneftermiddag, men jag ville även vara med och fånga ljuset i de magsika guldiga timmarna när solen gr ned. Så jag tog ytterligare en cykeltur lite senare på kvällen, då såg det ut så här:

 
Här vill jag bo! Drömmen om det lilla huset på landet om hörnet från där jag nu bor griper allt starkare tag om mitt hjärta. Tänk, förr var jag ett riktigt asfaltsbarn även om jag alltid velat bo i hus. Nej jag är ingen lägenhetsmänniska, känner mig så kvävd om jag inte har en bit trädgård att gå ut i. Men förr kunde jag inte lämna stadsgränsen, gärna hus men centralt, nära till kommunikation och stadens puls. Men idag längtar jag bara ut till lugnet här, behovet av staden minskar mer och mer. O ändå, så ligger det här bara en cykeltur från staden, inte alls jättelångt utanför, så enligt mig perfekt! Om jag nu bara kunde finna det här huset att kalla hem också... 

Kräftskivan

 
Här satt vi under björkarnas rasslande i sensommarvinden och lät skratten eka långt in i skogarna på lördagens kräftskiva. Så mysigt! Bad i den vedeldade tunnan blev det med, inte mindre än 5, (ja F E M), timmar var den här fröken i och badade under stjärnorna tillsammans med bästa vänner där samtalsämnen avlöste varnadra med skål och skratt. Ett härligt solskensminne! 

En försmak av kräftskivaIgår var det kräftskiva och jag har med mig massa härliga bilder därifrån. Men vet ni, jag gör så här, jag återkommer med bilduppdatering. För jag är på språng ut nu igen, tänkte ta mig en härlig cykeltur ut på landet här hos mig och de vackra guldfärgade fälten som svajar för vinden, underbart väder och ljus nu!
 

6-års porträtt

 
I tisdags fyllde Nyponrosen 6 år, passade på att fota min fina tjej i trädgården innan kalaset. 

Jag märker att det senaste dagarna varit lite glesare med blogguppdatering, det har sin förklaring i att jag helt enkelt kännt noll lust att sitta framför datorn, luften bara pyst ut. Valt att fånga dagarna istället och leva här i nuet. Det har varit bra välbehövliga dagar utan stress och måsten. Det är bara en vecka kvar på semestern nu och solen skiner, så jag tänker ta denna fredag och gå ut o njuta av solen tillsammans med en vän. 

Happy Friday!
 

När misslyckat blir väldigt lyckat

 


 
Minns ni fotograferingen med Meja och ballongerna som inte riktigt blev som tänkt? Ibland går det hela vägen trots allt! För misslyckad photoshoot blev väldigt lyckad! Så lyckad att min bild ovan utsågs till en av de tio bästa bland tusentals bilder under veckan på stora instagtagramkotot thechildrenoftheworld!!! Det gick en susning genom hela mig, åh hjälp! Jag känner mig så hedrad och glad. Det roliga är att precis innan jag knäpte den här bilden ovan så hade Meja sagt, "Det här är skiiittråkigt!" på sitt suraste tweenie- sätt. Haha, så ja vi avslutade med denna bild och gick hem. Men det gjorde tydligen susen ändå och jag älskar bilderna vi tog då mer och mer,  blev till och med bättre än den misslyckade sessionen jag hade planerat. Skulle vilja fortsätta att plåta åt detta håll och kanske få ihop till en ny fotoutställning en dag.

 

 

Redigeringstoner


För andra natten i rad håller Melissa Horns toner mig sällskap, inatt som bakgrundsmusik när jag sitter med bröllopsredigering. Men för att inte bli helt bröllopsvimmelkantig var jag tvungen att ta en paus och bryta av med att gå igenom bilder från en liten utflykt igår. Ängen med blåklint i solnedgånens varma ljus, magic hour, är från då.

Musik och framför allt texter fungerar som terapi för mig. Det finns alltid en låt för varje tillfälle. När jag mår på ett visst sätt så letar sig alltid någon textrad in i mig, liksom hittar rätt känsla och sätter ord på det jag känner och går igenom. Igår kom en rad från Melissas sånger till mig, minns tyvärr inte vilken nu, men sen blev det timmar av lyssnande. 

Flickan på ängen

 

Jag hade tänkt mig en hel knippe med ballonger och sjunkande sensommarmotljus. Men när vi gick ut på kvällen för att fotografera på ängen hade stora moln dragit fram och heliumgasen räckte bara till tre ballonger. Modellen var butter och tyckte det var "skittråkigt", jag kände att jag inte alls fick till det på de få snabba bilder jag tog. Men efter att ha tittat på dem och justerat fram en känsla i ps som jag tyckte passade bra blev jag ändå rätt nöjd. Men de bilderna jag har i huvudet, kanske vi tar en annan dag i alla fall. (Ps, jag vet inte alls hur bilderna upplevs i bloggen, tycker att kvalitén blir så sjuuuukt dålig, speciellt skärpan som antingen är för mkt eller för lite, då jag gör om till lågupplöst med min Retina-skärm. Det är ju för att jag har en så pass mkt bättre skärm än standard så klart som det ser kasst ut när bilderna kommer ut i bloggen. Hoppas att det ser ok ut för er i alla fall... Nästan så jag får skaffa mig en sämre dator om jag ska kunna blogga ordentligt o se hur det ser ut i småformat! :-O )

Dans i kvällsljuset


Att dansa i sommarkvällens sista värmande ljus på balkongen


Kramas! Varje gång jag fotar de här två så känns det som att jag fångar en fin kärlekshistoria på bild, syskonbandet mellan dem är så varmt!

Sen kan man bli full i skratt när man ser hur Nyponrosen sitter i soffan... Bekvämt? 

Sista timmen innan det blev för kyligt tände jag ljusslingan, levande ljus och satte mig ned med en kopp te på balkongen. Har fått förkylning och halsont därv te som jag annars bara dricker höst/vinter..

Så var det sytt, igen!


Vet inte vad det är med mig och den här semestern, men nu har jag varit på akuten igen. Ni kanske minns att jag skrev om olyckan när jag föll och slog i huvudet? Började min förmiddag med att förbereda picknick till stranden med barnen men det slutade med en utflykt till akuten istället för att sy dit fingertoppen jag nästan skar av. Har aldrig behövt sytt förr och nu slår jag till på o bli sydd 2 ggr inom en månad. Det är faktiskt så komiskt att det illa nog är exakt på dagen sen jag var här sist och fick sy ögonbrynet. Personalen föreslog klippkort men bad mig hålla mig borta från fler dumheter nu så de slapp se mig igen om en månad, haha...

Och ja, jag har även ett plåster på långfingret för det tog bara en timme efter att jag kommit hem innan jag skar mig igen! Jag vet inte, men det känns som att det här är så typiskt mig?? Pontus har förbjudit mig att t.o.m använda matkniven nu.


En tur i Cadillacen


Vi åkte Cadillac ut mot Löfstadslott idag där det var bilträff för raggarbilar.


Sommar att åka utan tak och njuta av solen!


Vi hittade en undangömd rosträdgård i slottsträdgården, där fick barnen spring i benen men jag fångade en bild på dem tillsammans ändå.


Vackra rosor!


Snygga bilar

En nöjd liten fotograf som fick låna morfars kamera.
Svartvit eller färg, vilken gillar ni mest?


På vägen hem hoppade jag ut ur bilen för att fota vägkantsblomster. Vad är detta för blomma?

Hejdå pappa/morfar och tack för en trevlig tur!

Sommaren kom med augusti


Jag vaknade till solsken idag, första auguti kom med sommar! Jag hamnade hos mina föräldrar och lyckligtvis med min kamera med mig.
 

Har legat i gräset på en filt och solat, ätit smultron under trappan.


Fotat lavendel som såg ut att kramas, man måste vara två...


Mamma såg en "elefantvattenkanna" i ett moln...


Jag försökte mig på att fånga bin med min 50mm vilket inte är optimala insektsobjektivet. Fick för mig att testa att fota lite murriga än vad jag brukar. 


Mer lavendel


Ett försök att fånga ett bi i farten


Grannen Anna-Lisa i sin otroliga trädgård, här lekte jag mycket som barn med min barndomsvän Monica.


Äpplen på kvist!! Tänk att det redan är frukt på grenarna.

Grillmästarpappa, blev bjuden på god middag! 

RSS 2.0