Gammalt högskåp får nytt liv

Minns ni det gamla högskåpet med vitrindörrar i rokokostil som jag visade er att jag fyndat på en loppis? Jag bestämde mig för att ge mitt fina äldre skåp massor kärlek och ett lyft med ny färg, så här vackert står det nu i vardagsrummet efter min förvandling! Här ser ni även mer av det nya golvet som är lagt i hela lägeheten med.
 
 
Valet föll på en riktigt mörkgrå nyans, steget efter är svart. Jag valde en matt snickerifärg som även fungerar som grundfärg, alltså en kombinerad grund- och färdigfärg, smidigt! Visade mina följare mitt skåp på Instagram igår, (häng med där @myhappydays.se) och fick så otroligt mycket fin respons, speciellt på finishen, så kul! Även min pappa som är målarmästare gav mig den fina komplimangen att det såg "fabriksnytt ut". Det syns knappt att jag faktiskt målat den för hand, det blev verkligen så bra finish med rätt färg och pensel! Sen är jag en otrolig perfektionist med som inte riktigt kan göra något halvhjärtat, jag vill ju kunna se på mitt skåp med stolthet varje dag och ja jag är riktigt nöjd!
 
Helt kär och betagen i mitt högskåp, lycka! Tänk vad lite färg och tålamod kan göra underverk! Älskar förresten att jobba med pensel, tycker om lugnet som sänker sig i kroppen och att följa penseldragen, se hur något nytt tar form, det är avkoppling för mig och frigör mig från stress. Sen är det så himla kul och att få göra iordning en möbel till något magiskt och ge det nytt liv! Satt i mina tankar när jag målade skåpet att jag skulle starta en egen möbelrenoveringsfirma, haha! Nåja, så lär det ju inte bli, men en hobby kan jag ju ha det som! 
 
Originalbeslagen lät jag så klart vara kvar, så fina! Vad tycker ni om finishen och mitt jobb på skåpet? 
 
Här har ni förebilden. 

Sen sist...

 
Sen sist så har jag...
  1. Knarkat romantiska amerikanska julfilmer som är så där nästan sockersöta att det blir sliskigt. Där alla önskningar går i uppfyllelse, flickan får prinsen och halva riket. Snön yr likt tussar mot de vintiga landskapen av höga fjäll och charmiga småstäders tak som kulisser i bakgrudnen när de äntligen möter varandra i en magisk ödeskyss. Ja jag sa ju det, äckligt sött! Jag ser minst 2 om dagen, har nog snart gått igenom hela Netflix-utbud och det är ju en hel månad kvar till jul, jag kommer kanske ligga och kräkas av sötsjuka sen, vi får se... 

  2. Jag slår in julklappar (köpt nästan alla nu) och tar fram mer och mer juldekorationer. Det är nästan som om jag försöker att kväva något med all julkänsla som jag manar fram. Eller så är det bara för att jag hittat en känsla jag mår bra i, som jag vill överdosera. Julen har fått en helt annan betydelse för mig i år. Förra året, var julen något jag var tvungen att överleva.

  3. Penslarna har arbetat sig varma, jag har målat och renoverat på mitt högskåp dagligen, det blir som en dröm, jag är helt kär i mitt fina skåp! Köpte en vinröd tassel att hänga på det igår.

  4. Mycket energi har lagts på skolans två paralella inlämningsuppgifter, stresstermotetern slog nästan i taket där ett tag och tyvärr när jag är stressad så blir jag en mindre trevlig person, ber om ursäkt till alla som utsatts för den sidan den här perioden! Men nu är båda inlämnade och klara och jag får hoppas på det bästa! 

  5. Soffraggare kan man nästan kalla mig nu, jag letar efter en ny soffa till hemmet och ägnar nog 1-2 timmar om dagen att gå igenom olika anonser. Har kommit fram till att jag vill ha en mörk soffa, grå eller svart i sammet, gärna en svängd modell med hjul på. Men även öppnat upp mig för att ta in en antik soffa i mitt hem, om jag hittar en modell som är skön och snygg nog, jag gillar designen på de äldre sofforna, mer former! 

  6. Tänkt på att jag inreder med känsla nu när jag renoverar, tidigare har det mer varit fokus på trender osv. Men nu inreder jag direkt från hjärtat, följer efter vad jag verkligen vill ha. Det känns så himla skönt! Det är roligt och befriande och tillåter mig att vara kreativ och prova mig fram på ett sätt som gör mig glad. 

  7. Lyssnar mycket på den låtar (utöver listan Christams Peacful Piano):
    Mitt liv - Stor feat Yoel905 
    Mad world - Lily Allen 


Pepparkaksbak

 
 
Om ni bara kunde känna den underbara doften som bäddat in hemmet idag, pepparkakor, hyacinter och apelsiner! Finns så mycket julkänsla i de dofterna att man blir hög av lyckokänslor! Jag har två stuidedagslediga barn hemma och vi har haft en supermysig dag ihop! Pepparkaksbak på förmiddagen tillsammans med stilla pianojulmusik i bakgrunden. Sen fick nog båda barnen julfeber för de tjatade om att köpa julpynt! Så vi tog en långpromenad till centrum och hittade en massa fint där. 
 
Känner mig varm i hjärtat efter den här dagen och över dessa bilder på mina två som jag var snabb nog att fånga i köket, såå såå himla fina ihop! Jag får ju inte styla mina bilder med barnen, det skulle de aldrig godkänna så här var jag snabb istället. De är verkligen så där fina mot varandra, känner mig lyckligt lottad! 

Gifflar- den perfekta utflyktsmaten

 
 
Som liten brukade min mamma ofta baka dessa goda gifflar åt mig och mina syskon när vi skulle på utflykt, mättande och smidiga att ta med sig. Perfekta så här i tider med vinterutflykter med skolan till skridskobanan eller liknande aktiviteter. De är gjorde med en köttfärsröra i mitten och en spröd briochedeg. De går även fint att frysa in, så jag brukar dubbla receptet när jag är igång för att ha ett lager extra till hands i frysen att ta av. 
 
 
 
Detta behövs till 12 st gifflar
 
Briochedeg:
6 dl vetemjöl
1 tsk salt
150 g smör
25 g jäst
2 msk vatten
3 ägg samt 1 ägg till pensling
 
Fyllning:
I receptet står det att man kan göra köttfärsen så här, dock brukar jag göra min vanliga köttfärssås men med mindre vätska så den inte är rinnig, jag brukar även sila av vätska från min köttfärssås innan jag fyller upp bröden, se bilden. :) 
Här är grundreceptets köttfärsfyllning men som jag inte brukar göra:
300 g köttfärs
1 gul lök
1,5 msk olja
1 1/4 dl buljong
0,5 tsk salt
1 kryddmått peppar
0,5 msk senap
1 msk vetemjöl
2 ägg
3 msk grädde
100 g oliver
 
Gör så här:
  1. Blanda mjöl och salt, finfördela smöret i blandningen samt tillsätt äggen och jästen som har lösts upp i ljummet vatten. Låt degen jäsa i 30 minuter. 

  2. Gör din köttfärsås, antingen om du gör din vanliga men med mindre vätska eller så följer du det i originalreceptet som är som följer:
    Fräs färs och finhackad lök i olja, späd med buljong och tillsätt kryddor och senap. Vispa samman grädde och ägg och rör ner i färsen. Rör allt under svag värme tills blandningen tjocknat, tillsätt de hackade oliverna och låt köttfärsen svalna. 

  3. Dela degen i två bitar, kavla ut två rundlar och skär ut 6 stycken trekanter i varje rundel.

  4. Fördela fyllning i en rad på degbitarna, rulla ihop till gifflar och snyt ihop ändarna så att fyllningen inte rinner ut.

  5. Lägg gifflarna på plåt med bakplåtspapper, låt jäsa 15 minuter. Pensla sedan med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen på 225 grader i 10-12 minuter. 
Låt er väl smaka! 
 

Alvastra klosterruin

 
Bilder från en utfflykt till Alvastra klosterruin vid Ombergs fot (Ödehögs kommun) för en månad sedan. Jag var här första gången för 13 år sedan då jag jobbade som fotograf för Stadsbibloteket i Norrköping. Kändes kul att återvända och se ruinen omgiven i höstglödens sprakande färger.
 
Idag är det novembergrått ute men det dalar faktiskt ned vita flingor just nu i skrivande stund, så det lättar upp lite på den tunga känslan. Så vackert på något vis att betrakta de små tussarnas väg från skyn... Nu ska jag fortsätta att jobba med ett skolarbete, blev så glad igår när jag fick betyget på den första avslutade kursen, VG (högsta betyg) genom hela kursens alla arbeten inkl tentan, yay! 

Loppisfyndat högskåp

 

 
Ett gammalt högskåp med vitrindörrar har hittat hem, ett fynd från helgens loppisrunda. Jag har länge varit på jakt efter ett skåp likt detta med äldre charm, detaljer och vackra former till mitt vardagsrum. Ja faktiskt hade jag redan drömmar om att inreda ett sånt här skåp till en garderob åt Nyponrosen när hon var runt året. Så belv det aldrig (men huuur fint hade det inte varit!?) och nu kommer jag istället att fylla det jag köpt med vackra saker att vila ögonen på i mitt vardagsrum. Jag gillar verkligen att köpa möbler second hand, dessutom går pengarna jag handlat för till olika projekt för utsatta barn, vilket känns så himla varmt i hjärtat! Att kunna köpa en så fin möbel och känna att man samtigit bidragit till något viktigt. 
 
En grundmålning är igång, insidan ska bli vit, men sen är fråga, vilken färg ska skåpet få? Jag är inne på att måla det i någon mörk kulör som grå eller svart, vad tycker ni? 

Kreativitet

 
Gårdagens morgonstund med tända ljus och en fantastisk soluppgång tillsammans med plugg, förevigad med mobilen därav en gryningare kvalité. Ni vet nog vid det här laget att jag annars är perfektionist när det kommer till mina bilder. ;-) 
 
I flera dagar har jag gått runt och grunnat på en arbetsuppgift om content marketing som vi har blivit tilldelade i skolan. Jag har suttit framför datorn och letat inspiration, gått ut och gått en mil och funderat, släppt det och gjort annat för att låta kreativiteten sakta ta sig tid att komma fram. Jag vill göra något annorlunda, något som sticker ut och som känns väldigt kul och dessutom sätta personlig prägel på det jag gör. Inatt vaknade jag ett par gånger med massor tankar, inte ens när jag skulle sova kunde arbetet lämna mig. Men så tänkte jag, jag måste möta det här från ett annat håll, jag måste tänka utanför boxen. Då lossnade det! Man kan inte alltid börja med A, ibland måste man börja med C. Så nu vet jag exakt vad mitt arbete ska utgå från och det är så fantastiskt härligt! Dessutom tror jag på idén stenhårt, så där att jag gjorde en liten glädjedans i köket nyss. ;-) Yepp! Nu ska jag sätta fart med skolarbetet och sen ta helg! 

Ha en fin fredag alla!! 
 

Hyacinter har flyttat in

 
I veckan fick jag sån enorm längtan efter hyacinter, julkänslorna har över lag börjat att smyga sig på. Tror mycket av det handlar om att jag ser fram emot att få se nyrenoverade hemmet julfint, det kommer att bli något alldeles speciellt i år med nya golvet, nya möbler och min öppna spis!
 
Av en slump sprang jag lycklickt nog på ett erbjudande om hyacinter för bara en tia styck igår, så då var jag inte sen med att köpa med mig dessa fina hem! Blommorna hamnade i vinglas och en silvrig ljuslykta, kul att vara kreativ och tänka utanför ramarna vad som kan passa som krukor. Glas på fot till hyacinterna tyckte jag blev riktigt fint. 
 
Nu ska vi iväg och fira fars dag, hoppas att ni få en fin söndag, kram!

Bästa tipsen för att klara gråa november

 
 

 
 
Så här klarar du gråa november med mina bästa power-tips!
  1. Sätt färg på dagarna! November kan vara så mörk och grå att det behövs glada färger i vår omgivning. Jag kan välja att ta på mig en knallrosa eller orange tröja för att känna mig piggare.
  2. Dekorera hemmet med vackra snittblommor, ett vackert blickfång piggar alltid upp och blommor gör mig personligen alltid glad!
  3. Piffa till dig, om jag känner mig fin mår jag iallfall lite bättre. 
  4. Läppstift! Knalliga färger på läpparna ger lite extra lyster i ett vinterblekt ansikte, genast verkar man så mycket fräschare och piggare. 
  5. Parfym, ta på din favoritdoft det ger välbefinnande. 
  6. Unna dig massage eller åk bort på en spahelg. Om plånboken känns tom så ordna ett hemmaspa, bjud över en eller ett par vänner och fixa er med ansiktsmasker, fotpeeling, nagelack mm. Kul sätt att umgås!
  7. Lyssna på musik!
  8. Träna, kroppen sänder lyckosignaler vid träning till hjärnan så förutom att du blir starkare kommer du även känna dig gladare. 
  9. Gå långpromenader, frisk luft och vardagsmotion är en bra medicin!
  10. Läs intressanta böcker
  11. Umgås, prata och skratta med vänner
  12. Bjud in till en kväll med vännerna och laga mat ihop
  13. Gå på aw, ett riktigt kul tips är att gå ut ett gäng och köra musik quiz
  14. Baka 
  15. Laga god mat
  16. Gör något kreativt som att måla, dansa, rita, skulptera, fotografera, sjunga eller skriv
  17. Börja en kurs på kvällstid i något som känns intressant för dig, dreja kanske?
  18. Tänd ljus när mörkret sänker sig, gärna doftljus 
  19. Möblera om (eller renovera om i ett rum) Projekt i hemmet är kul och förnyelse behövs ibland. 
  20. Meditera
  21. Gå på loppisjakt efter roliga saker, man vet aldrig vad man kan hitta. 
  22. Gå på museum eller någon intressant utställning
  23. Ordna myskvällar mitt i veckan
  24. Gå ut i naturen, sitt vid en sjö och vandra i skogen. Rofyllt och laddar själen med så mycket energi
  25. Var ute så mycket som möjligt under dagen för att suga i det lilla dagsljus som finns, ta en lunchpromenad t.ex. 
  26. Gå på bio
  27. Ordna en filmkväll hemma och se komedier
  28. Unna dig ett frisörbesök och kanske prova en nya frisyr eller hårfärg.
  29. Åk iväg till en annan stad över en weekend och upptäck nya platser.
 
Nu vill jag att vi tillsammans fortsätter att fylla på den här listan. Om du har ett riktigt bra supertips så skriv det bland kommentarerna.
 
 
 
 

Höstens sista färger

Bilderna från promenaden är för några veckor sedan, idag var det bara grått ute...  
 
Den här råa gråa onsdagen ha satt sig på min sinnesstämning, vädermänniska som jag är påverkas jag jättelätt av solfattiga dagar. Diset har legat tjockt hela dagen, vid lunch tog jag mig ut för att bryta av mina studier med motion och frisk luft och försvann in i dimman och ensamheten på smala grusade vägar där landet tog vid. De sista färgerna är på väg bort nu och ett färglöst landskap har börjat breda ut sig, kändes tungt och dystert, hur ska jag härda ut ända till våren? November tycks klistra sin färglöshet på allt som kommer i sin väg och jag är trots ett fantastiskt år som berikat mig med så många äventyr, glada händelser och energiboostar inte alls förberedd för att gå in i en period av mörker och kyla, inte alls. Det är så det hugger tag i hjärtat, jag och november, vi är inte gjorda för varandra, måtte vintern gå fort! Jag hoppas att det blir småkyligt ute snart så att ett lager av nyfallen snö och frostiga iskristaller kan lägga sitt ljus över det färglösa och lysa upp solfattiga dagar. 

Idag har jag balanserat upp med att drömma mig tillbaka, till vårens första värmande dagar och till resor jag gjort i år. Minnen som värmer. Jag är tacksam för det här året, för allt jag fått uppleva och den lycka som varit med mig. Jag har även tränat med en ny app idag som jag hittat som heter 7 minutes workout, hittills gillar jag den! Går ut på att göra olika övningar under vägledning som visas i appen, träningspasset är 7 minuter men intensivt. Känns skönt för hela kroppen och jag behöver verkligen röra på mig då det lätt blir mycket stillastittande dagar med studiematrial, känner av att kroppen blir stel och spänd. Jag körde ett pass på både förmiddagen och eftermiddagen så får se om träningsvärken knackar på dörren ordentlig nu. Träningsglädje hjälper humöret också! 
 
Hur mår ni så här i novembermörkret, fler än jag som blir påverkade av gråa dagar? 
 

Myshelg

 
Helgen kändes tre dagar lång men gick ändå alldeles för fort, som det oftast gör när man bara vill stanna tiden. Haft en hektiskt vecka med avslutning på en kurs i skolan, därav har ni fått se mindre aktivitet från mig här närmsta tiden. Så när fredagskvällen kom och jag blev upphämtad vid tågstationen efter två skoldagar med klasskamraterna i Tranås kändes det verkligen så skönt att äntligen få komma ner i varv och ta helg. Det firades in med sushi, prosecco och senare mys vid brasan tillsammans med ost och kex. 
 
 
 
I helgen har Rickard och jag hunnit med att jobba med golvet, ätit ute på restaurang och gjort ett biobesök. Under söndagen var vädret så friskt och skönt att vi bestämde oss för att ta en skogspromenad och avsluta med krovgrillning på kvällen. Att det sedan blev ändrade planer med eldning i spisen, stekt korv istället och sen göra en kvällsutflykt med varm choklad och äggmacka till en utsiktsplats där vi såg Norrköpings ljus långt borta i mörkret gjorde ju inte ett dugg.  
 
En mysig och händelserik helg. 

RSS 2.0