Love is like playing the piano...

 "Love is like playing the piano.  First you must learn, to play by the rules.  Then you must forget the rules and play from your heart." 

“Inspiration is always a surprising visitor.”

 
Och den får gärna besöka mig snaaart den kära inspirationen som varit på vift de senaste dagarna... Men jag tror o vet att den är med mig på lördag i alla fall då ett mysigt bröllop väntar på att bli förevigad i en lada ute på landet... Ser fram emot!
 
 
Dagarna går så fort, jag har tagit vara på varje minut den här semestern och jag är så glad för allt jag fått uppleva de lediga veckorna. Idag knackade måndagen mig på axeln igen med det främmande ljudet av väckarklockan ringandes i fjärran. Vardagen kickstartade på nytt, kan inte förstå hur fort tiden går när man vill att den bara ska stå stilla... Men än finns det mycket kvar av sommaren att kramar ut, och jag hoppas att den och värmen varar långt in i september! ♥

Fredagsmys

Lediga sommardagar med skatterna är de bästa av dagar, räknar mig lyckligt lottad som har berikats med finaste av busfrön i mitt liv! Fredagsmyset med mina två små har nu bytts ut till små snarkningar från deras sovrum och den här mamman ska njuta av kvällssolen på balkongen med svalkande iste i glaset. Trevlig fredagskväll!


Energin återvänder

 
Efter 1,5 vecka med B12-tabletter börjar jag nu återfår energin, det går inte att beskriva hur skönt det är att börja känna igen sig själv. Det är ingen överdrift, har verkligen verkligen kännt mig som en 90-åring i kroppen, tror det är svårt att förstå om man inte själv varit med om det. Nu ska jag njuta av en fin torsdag och jag önsker er den bästa. Hoppas att ni är ute och njuter av dagen!

Varamon

 En dag på härliga Varamon i Motala med barnen

Folkparken


Hopp och studs på stora studsmattan
 Gungeligung
 
Vilken sommar vi har, bättre kan det inte bli och det är helt underbart att vakna på morgonen till en klarblå himmel, om och om igen! Nej här har vi en som inte klagar på värmen utan tacksamt ler så brett hon bara kan!
 
Dagen spenderades bland annat med att besöka Folkparken med barnen samt äta glass i kvällssolen på mysiga sommarcafét Solsidan. Har ni Norrköpingsbor varit där? Fantastiskt mysigt läge intill strömmen och fina sittplatser under grönska...
 
 

Nyponrosen i motljus

 
 
 
Bubbellycka i sommarkvällens varma motljus.
 
Låt sommaren aldrig ta slut, vad jag älskar varma vackra kvällar som dessa! Ska väva in varje minut av lycka i mitt hjärta och plocka fram de mörka dagarna på året. Då ska jag blunda och minnas det varma diset över staden, när luften var fylld av glädjeskratt och sommaren bjöd på varma nätter. Hur svalorna flög lågt och skrek, barnen var uppe sent, brunbrända ben och allt för mycket glass på en och samma dag. ♥

Så söt kan ingen prinsessa vara, som mammas Nyponros
Min lillskatt, älskade finaste Bus-Smulan ♥

Svalkande iste

 
Sommartips i värmen!

Glöm inte bort att dricka, dricka och dricka massor av vätska nu när sommaren visar sig från sin ljuvligaste sida! En svalkande och sommargod dricka är kall iste, min favorit. Jag brukar göra det enkelt för mig och köpa Liptons persiko- eller citroniste, pulver i påse att blanda ut med vatten. Tillsätt massor av is och fräscha bitar av lime i glaset så blir det extra friskt.

Picknick i björkarnas skugga

Vattenmelon är svalkande gott en varm sommardag...
 
Stora fina skatten ♥
 
Att busa och kittlas på picknick hör väl till ;-)
 
Man behöver inte göra några stora äventyr av en dag, det räcker gott och väl med att bjuda in bästa vänner till picknick i lekparken. Vi har myst på filtar i skuggan, barnen har lekt, lunch har ätits, saft och vatten i mängder intagits, det har pratats om livet i stort och smått, skrattats, busats och vi har alla haft en så härlig sommardag. Vi avslutade med en promenad till hästarna i hagarna och och så var lyckan gjord för de minsta. Mer behövs egentligen inte. ♥
 

När jag kom hem var jag trots det "lilla" äventyret helt slut och det blev pang bom ner i sängen och sova en timme, igår efter Gamla Linköping sov jag vid två tillfällen på eftermiddagen. Det kan ta några veckor för kroppen att återfår ork och energi med B12-brist. Jag äter tabletter mot bristen nu och hoppas märka skillnad snart, de senaste dagarna har orken verkligen sinat... Tack för era gulliga kommentarer i inlägget tidigare! ♥

Av 647 tävlande, vinnaren är...

 
Rekord i antal tävlande i min blogg denna gång, vad roligt att så många ville vara med och vinna ett produktkit. Tävlingen om smink från Boots N°7 var riktig populär! Svaret jag sökte var 1935 och det kunde ni så klart, bara en vinnare kunde dras och lotten föll på EMMAWHO, grattis!

Kontakta mig på josefin.landhagen@gmail.com med dina adressuppgifter så skickas vinsten!
 
 

Gamla Linköping


Grannstaden fick sig ett besök av oss idag, närmare bestämt Gamla Linköping som är en riktig sommaridyll, så vackert! Jag myser när jag går längs kullerstensgatorna där mellan gamla faluröda träbyggnader... Skulle kunna spendera en hel dag här, sitta på lummig innergårdar och fika, besöka de gammaldagsa butikerna, strosa runt och bara njuta. En tur med Tuff-Tuff tåget till Valla-lekparken intill blev det med, perfekta utflykten för barnen. ♥

B12-brist


Sen en tid tillbaka har jag varit trött, väääldigt trött. Jag menar, så trött att jag på jobbet velat gå och lägga mig och sova middag, knappt kunnat hålla ögonen öppna sista timmarna innan hemgång. När jag kommit hem har jag stupat i säng och sovit bort någon timme innan kvällen...
 
En söndag innan semestern var jag till och med så trött att jag gick och la mig för att sova tre (!!!) gånger mitt på dagen. Och jag det hjälpte inte, jag fortsatte att gå i en ögontung dvala resten av dagen och jag började känna mig nedstämnd och ledsen, blev lättirriterad och hade dåligt med tålamod.
 
Eftersom jag är en väldigt energisk person i vanliga fall som kan ha tusen bollar i luften samtidigt, aldrig blir trött och har energi så det räcker och blir över för ett helt fotbollslag började jag bli orolig när jag inte längre kände igen mig själv. Jag såg över min livsstil, men konstaterade snabbt att jag levde sunt. Motionerade, åt rätt mat men började tillsätta extra järn i min kost för att få upp orken. Det hjälpte inte. Efter den söndagen bestämde jag mig för att söka hjälp. 6 provrör blod senare visade det sig att jag lider av brist på vitamin B12 som kan orsaka trötthet, depression, illamående mm... Behandlas det inte kan det på sikt ge bestående skador i kropp och nervsystem.

Så nu har jag fått extra tillskott att äta, hoppas att det ska hjälpa mig få tillbaka min energi och återigen bli den peppade tjejen jag brukar vara. Har någon av mina läsare erfarenhet av B12-brist att dela med sig av?

Var rädda om er och känner ni att något inte stämmer, beställ läkartid!

Parkhäng

Idag har vi ägnat oss åt parkhäng i fina renoverade Vasaparken, vilken oas för barn i stan! Vi packade väskan med badkläder och matsäck o trampade iväg på cykel in till stan, där spenderades flera timmar i bästa sällskapet. Det blir en favorit i repris mycket snart. Dagar som denna som bjuder på klarblå himmel och bästa humöret görs bäst i att spenderas utomhus, och har man inte en strand nära till hands så är perfekta stället en lekpark med plaskmöjligheter.

Klok son


Efter två tomma veckor var mina skatter äntligen i min famn igen igår, som jag längtat! Sonen blev överraskad med en ny välbehövlig cykel som han hoppade upp och for iväg på snabbare än blixten. Gissa om han vart överraskad och glad!?

Lillan ska med få en cykel nu då hon lovade att sluta med nappen och faktiskt gjorde det! Stolt över Nyponrosens beslutsamhet! (Mutor är bra ibland.) Stolt är jag även över sonens kloka resonemang på vår cykelutflykt till andra sidan stan igår. Det lät bland annat så här:

"Har du några drömmar mamma? Det har inte jag, jag har redan allt jag vill ha."
Det känns så oerhört tryggt i hjärtat att höra att sitt barn har allt i världen han kan tänkas vilja ha!

Och så lät det så här:
"Jag tycker att tjejer ska få mer respekt, mer än killar, de är många gånger bättre i tävlingar och så. Varför tror killar alltid att de är bättre?"

Kloka älskade unge!!Retro dockvagn


Skatterna och jag gjorde en cykelutflykt till andra sidan stan idag för att hälsa på mina föräldrar. Där plockades den klarröda gamla dockvagnen fram som min mamma fyndat för 50 kr. Visst är den fin?

Med en virkad mormorsfilt i vagnen sov dockan tryggt på promenaden.
Morfar satte en vacker vallmo bakom örat under dockvagnspromenad på min barndomsgata i ett av Norrköpings grönskande villaområden.

När hon blir stor...

 Jag på en brygga igår

Gomorron vänner, nya som gamla läsare!
Ny vecka och kanske många som återgår till jobb idag denna måndag? Andra liksom jag fortsätter att njuta av semester... Oavsett vad ni gör av dagen, gör den till den bästa! ♥


Jag har funderat väldigt mycket på livet sista tiden, jag känner liksom att det är dags för en förändring nu. Har så mycket viljestyrka inom mig, drivkraft och längtan efter något nytt! Något som ger mig tillbaka glädjen i vardagen. Jag behöver nya utmaningar, ny orörd mark under mina fötter, trampa upp nya vägar och se vart de kan ta mig. Skulle vilja starta ett eget projekt, bygga upp ett företag vid sidan om mitt ordinarie jobb, i alla fall till en början... Har så många idéer som jag vill förverkliga, men vart börjar man...? Och finns tiden? Men det här är något jag måste göra, jag måste. Jag har tänkt på det här i så många år, men har behövt en spark i baken och hjälp att komma igång med allt det praktiska. Jag säger att inte att det blir nu idag eller imorgon, men det kommer att bli, kanske till nästa år att jag funderat ut allt och att bitarna börjar falla på plats... Jag kan inte sluta att tänka på det, alls... Det maler på i mitt huvud hela tiden och kommer så att göra tills jag gjort något åt saken.
 
 
Tack fina ni för alla positiva kommentarer på bilderna på mig igår, vet att fotografen är smickrad och glad. 

RapsfältNej det blev inte strandhäng idag, molnen låg tunga och regnet hängde i luften. Istället hamnade jag på ett rapsfält som modell med en duktig assistent med mig. Lånade ut min kamera och ställde in den rätt, samt redigerade i efterhand. Men annars är bildkomposition, bildspråk, vinklar och idéer från fotografen, jag är imponerad!
 
Och så himla vackert Sverige är! Kan det bli mer sommar än gula rapsfält? Jag är så glad över den här dagen och de fina bilderna som ett minne från juli... 
 
 
 
 

Strandhäng på VaramonÅhh vad jag ÄLSKAR sommaren!! Fick jag bestämma skulle det var sommar 6 månader, 2 månader höst, 2 månader vinter och 2 månader vår på ett år. Jag är en riktig soldyrkare och trivs och mår som allra bäst när solen visar sig från sin bästa sida. Som idag, vilken helt makalöst underbar dag, inte ett moln på en klarblå himmel och inget kunde passa bättre än strandhäng och bad. Så färden gick med matsäck till Motala och den stora Varamon sandstranden. Bättre kunde jag inte spenderat lördagen! Om vädret håller i sig, hoppas, så blir det en ny sväng ut imorgon igen!

Stockholm en torsdag i juli

Fiskar har ätit på mina fötter idag! 
 
En solskensladdad dag i Sthlm med bebismys och fina vännen har jag ägnat mig åt denna torsdag. Mötte upp vännen med dotter i Humlegården, där blev det lite promenad och häng på parkbänk innan hon avslöjade att hon hade en överraskning på gång åt mig! Hmm, jag kunde då aldrig gissat att den skulle bestå i fiskar som åt på mina fötter! Det kittaldes som man skulle doppat fötterna i kolsyrat vatten, men när man vant sig var det avkopplande och skönt. Min fina L, alltid full med busiga upptåg och påhittig som få! ♥

Efter att våra fötter blivit lena och fina avnjöt vi en Italiensk lunch på Vapiano, vilken trevlig restaurang! Jag var nyfiken och kollade upp namnet, det betyder ungefär: människor som tar det lugnt lever ett långt och friskt liv, vilket lät mycket sunt och tänkvärt! Lägg det på minnet!

Mer som vi hann med var att göra en rundtur i vackra Gamla stan, det blev mer parkhäng med glass och så avverkades trevlig men nästintill shoppinglös tur i city. En vistelse som var ren balsam för själen!

Långklänning är något jag inte använder så ofta men väldigt skönt, dennna fina fick vara med mig till Storstan idag.
.
L i Gamla stans folkvimmel

Hum hum från Humlegården

RAVIOLI CON CARNE (ravioli med bolognesefyllning, grädde, tomatsås, körsbärstomater, morötter och salladslök). Så sjukt gott, mm!

Fotograferade töserna i humlegården, men de bilderna är reserverade till föräldrarna så ni får bara en tjuvkik, men himla fina blev de, superfina!
 
Alltid liv och rörelse i Gamla stan, och så fina retrocyklar, looove!

-Mamma, jag älskar dig

 
"Mamma, jag älskar dig."
 
Att höra de tre stora orden över telefonen från snart 4-åriga Nyponrosen när man saknar sina små skatter som mest. Känslomässig flodvåg, vissa dagar gör extra ont i hjärtat att inte ha dem nära...

Lördagen på PiP 2013

Såå, nu är vi framme vid lördagens plåtningar på Putte i Parken i Karlstad. Här är ett litet urplock från artister som min kamera fångade då.

Festivalfotografen hamnade själv på bild i vimlet.

Snygga Oskar Linnros var i sitt esse och överraskade med ett väldigt bra framträdande, han verkade glad över att stå på den soldränkta scenen.


Hon den där fotografen på PiP 2013...

Coola Amnada Jensen bjöd på en snygg, konstnärlig och uttrycksfull show!


Scooter avslutade festivalen på lördagnatt med att bjuda på gamla klassisker som "Faster Harder Scooter" och "How much is the fish". Allt under en pyrotechnoshow som drog ett övertändt hoppande publikhav, det kändes som att man hade backat tillbaka 15 år till tonåren... Det var en rolig avslutning på en grym festival!

 

Familjefotografering med Linda BlomVisst hade ni rätt, för det var bloggaren och min kollega Linda Blom med familj som jag hade fotografering med under mitt besök i Karlstad. Jättehärlig och sprudlande glad tjej, precis så go som hon verkar vara i bloggen med en jättemysig familj. Och Selmas stora blå är väldigt lätta att drunkna i... Håll hårt i henne i tonåren Linda! ;-)
 

The Sounds och Håkan Hellström

På fredagen under festivalen Putte i Parken föll det sig så lyckligt att två av mina favoriter var på plats och jag var där för att plåta. The Sounds och Håkan Hellström, vilken känsla! Dels att få se dem live på plats men att dessutom få plåta dem som pressfotograf, stort för mig! Kvällen var helt fantastisk, ja... Den var som en glädjefylld ballong som bara steg högre och högre upp i himlen... Svävande känslor...

The Sounds!! Vilken dröm att få plåta coola Maja på scen, i diketskanten intill scenen med andra presskollegor dessutom. Det kändes stort!


Håkan var sist ut på fredagskvällen och hans fans väntade otåligt...

Sen kom han in, den energiska mannen i snygghatten!


Rosorna var många...


...Liksom känslostormarna hos en helt lyrisk publik!

Och Håkan levererade som alltid, vilken passion på scenen och vilken glädje! Det här var bland de bästa jag sett, helt känsloomtumlad när gick hem till hotellet den natten.

 

Leva i nuet

 
Det var v
acker sommarromantik över gårdagskvällen när solen gick ned över den plats mitt hjärtat alltid känner sig lite extra hemma på, Himmelstalund.
Julikvällen var helt underbar varm, hade bara en tunn klänning på när jag cyklade Norrköpings lummiga trädkrönta gator fram... Fångade måsar i skyn med min iphone. Tycker om att bara komma ut och vara, njuta av det vackra runt omkring, stanna upp i nuet, andas och ta in, rensa tankarna, fota på infall bara för att fånga något i stunden, en känsla eller frysa ett ögonblick. Då mår hon bra och det är stunder som dessa som kommer värma mig i minnet i vinter.
 
Tog just ett beslut, ett beslut som jag var tvungen att ta. Man får inte glömma bort sig själv mitt i allt när dagarna snurrar på. Den är tjejen hon vill så mycket, det finns en hel eld av iver inom henne. Men tiden, det är den som saknas. Man får prioritera vad som är viktigast, vad man mår bäst av. För mig handlar det nu om att satsa mer på min blogg och så självkart på mitt egna fotograferande och lite mindre på porträttfotouppdrag. Har även tänkt mer o mer på att fånga de drömmar som ligger och svävar framför mig, försöka att göra något av dem...
 
 
Ps, tack så mycket för all positvi feedback de senaste dagarna, såå glad jag blir, det ska ni veta!! Och vad roligt att så många nya bersökare hittat hit, ni kan enkelt lägga till min blogg som favorit på tex bloglovin så får ni automatsika uppdateringar så fort jag skickar ett nytt inlägg. Klicka på hjärtat som blinkar här inunder.

4 festivaldagar senare


Jag bjuder på min outfit och ostyriga hårsvall som inte gick att få fason på under festivalen i Karlstad. Håret ville tydligen vara lika busigt och livligt som dagarna var. Har fått så mycket lockar framtill senaste tiden, på ett okontrollerat icke charmigt sätt tyävrr. Och plattången ville inte samarbeta med mig dessa intensiva dagar. Resesällskapet kallade mig för 90-talsbrud, haha, tror det finns en viss koppling på dessa bilder. ;-)
 
 
4 festivaldagar senare och många minnen rikare har jag nu kommit hem från Värmland och landat i soffan med ett nöjt leende... Hur beskriver man en resa det inte går att sätta ord på för allt som jag känner just nu...? Vart ska jag börja? Herreguuu, vad mycket jag har varit med om. Befinner mig fortfarande i alla möjliga sorters lyckorus.
 
Igår så här dags så stod jag i diket och fotade Scooter tillsammans med 10-talet andra pressfotografer under en pyrotechnoshow utan dess like. Tryckvågor av värme skickades rakt mot mig och kameran när bomberna smällde av, så nära stod vi men med noga säkerhetsregler och vakter samt sjukvårdare tätt intill... Alla bilder ligger kvar i kameran så kan inte visa just nu, men displayen lovar gott! Det ser ut som det blivit riktigt snygga och häftiga bilder från inte bara på Scooter utan även på bla Oskar Linnros och coola Amanda Jensen under gårdagen.
 
Räknade på att jag under dessa dagar har fotat ca 16 artister. Ska leverera mer så fort jag hunnit sammanställt allt, så länge får jag roa er med min 90-tals look från en underbar fredagskväll i Karlstad. 

Fotografering med bloggkollega

Karlstads sötaste bebis, vilka ögon! 

Idag hann jag med en snabb fotosession innan mitt pressjobb på Putte i Parken. Hade bokat in ett fotografering med en fin bloggkollega
på Everyday för en familjefotografering i Mariegbergsskogen, vad trevligt det var! Det har varit meningen att vi skulle setts vid ca 2-3 tillfällen tidigare i olika bloggrelaterade samanhang men så har ej blivit av. Men nu så!
 
Kan ni gissa vem jag träffat? ;-)

En lyckans dag


Det är natt men den nya dagen gryr redan och det är så där ljust utanför mitt hotellrumsfönster som bara en svenska sommarnatt i juli kan vara. Jag ligger på magen i sängen och har bläddrat mig igenom fredagens fotoarbete, försöker att samla alla intryck från den tredje dagen här i Karlstad. Fredagen den 5/7-13 kom att bli en stor dag i mitt liv. Det var den dagen jag stod som pressfotograf direkt i diket och plåtade både The Sounds och Håkan Hellström. Magiskt. Jag finner inte ord nog att beskriva allt det som jag känner inom mig just nu. Jag är stum... Speciellt efter Håkans konsert som berörde mig djupt in i själen och lämnade kvar lyckliga tårar på min kind.
 
Jag återkommer med bilder, nu ska sovas så jag orkar med en familjeplåtning jag ser fram emot på förmiddagen... ;-)
 
Kram
 

Putte i Parken dag 2

Några bilder plåtade igår från Hardcore Superstar samt Maskinen. Båda spelningarna grymt vibrerande av energi och vilket ös!

I Karlstad!

 
Skickar en hyfsat solig hälsning från Karlstad! Befinner mig just nu på plats som pressfotograf under festivalen Putte i Parken, såå himla grymt! Har hunnit med att fota artister som Timo Räisänen, Miles Kane, Johnossi (direkt från pressplats i diket), Icona Pop och The Darkness. Såå grymt roligt!
 
Jag har inte agerat som fotograf i detta sammanhang tidigare så det är helt nytt för mig, men förbaskat kul! Ska plåta vidare under festivalen och ser fram emot Håkan Hellström, Amanda Jensen, The Sounds, Oskar Linnros och Scooter mfl. Det här är mäktigt och en dröm som går i uppfyllelse. Har lekt med tanken under åren att det vore så häftigt att få stå med pressfotograferna och plåta, ta riktigt snygga ögonblicksbilder. Men jag inser även att det är svårt. Svårt att få en klockren bild och jag har ett nytt objketiv som jag använder och inte är riktigt sams med än. Men skam den som ger sig, jag kör på!
 
Timo Räisänen

Johnossi
Miles Kane


The Darkness

Kommer man som pressfotograf får man en väst på sig :)

Med övriga pressfotografer på väg in i "diket" för att fota Johnossi

Det var lite bilder, mer kommer under dagarna! :)

N°7, missa inte tävlingen!

N°7 på läpparna, sommarfavoriten i sminkväskan. Tävla om make up från Boots N°7 hos mig på Happy Days!
 
 
 
 
Dagens det här får du inte missa:
Påminnelse, missa för allt i världen inte att delta i den populära tävlingen om produkter från Boots N°7 till ett värde av ca 1000 kr! Än finns chans kvar så pass på!!
 

Pasta med baconostsås

 
 
Jag har en förmåga att slänga ihop maträtter på måfå utefter vad som finns i kylskåpet. För en tid sedan så gjorde jag en pastarätt med baconost som blev så god så den tänkte jag tipsa er om idag.

Pastasås med bacon, champinjoner och körsbärstomater, ca 5 pers:

Stek bacon och färska skivade champinjoner i smör/olja. Tillsätt ca 70% av en stor tub baconost, tillsätt cremfresch, ca 1,5-2 dl. Låt koka samman, häll i delade körsbärstomater och puttra med lätt på slutet. Smaka av med salt och peppar. jag hade även i en liten liten släng sambal oelek i för att få lätt sting på såsen. Serveras till pasta och en god sallad.

Snabblagat och gott, svårare än så behöver det inte vara!

RSS 2.0