Köksrenovering

 
 
 
Hej mitt från pågående köksrenovering!
 
I veckan har vi både haft rörmokare och elektriker på plats som hjälpt oss och nästa vecka beräknas köket levereras. På skissen ovan ser ni hur det nya köket kommer att bli, på bilden under är det samma vy. Under fönstret och längs med väggen bort kommer vi att ha en rad med bänkskåp som avslutas med ett högt frukostskåp. På andra sidan blir det en L-form med en köksö som går ut från väggen, där kommer det även bli sittplatser. Vi behåller självklart det fina gamla skafferiet längst ned. 
 
Den ursprungliga idén var dock något helt annat, jag drömde om en fristående köksö mitt i rummet bland annat. Men eftersom det är mycket att ta hänsyn till i gamla hus kom vi att få ändra och bolla idéer tusen ggr innan ritningen var klar och vi kände oss nöjda. 
 
För oss var det viktigt att ta hänsyn till husets ålder och karaktär, vi ville behålla den äldre och mysiga hemtrevliga känslan. Så vi satsar på ett klassiskt kök i ljusgrå toner med en ljus stenskiva. Det kommer ge köket harmoni och ett lugn. Detaljerna vi har plockat in har vi valt utefter att de ska se äldre ut men samtidigt ha en modern känsla i. Men även sticka ut och vara lite kaxiga, vi har valt borstad mässing tillsammans med svart som accent.
 
 
Under sommaren har vi levt med ett kök som varit utplockat och spridits ut runt om bottenvåningen. Kyl och frys har fått stå i vardagsrummet, micro och porslin samt bestick i hallen och vi har bara haft ugn, diskho samt diskmaskin i köket. Detta eftersom det krävt en massa förarbete, vi har bland annat slipat trägolvet och vitpigmenterat det. I köket då vi köpte det låg det knasigt nog 5 olika typer av golv! Ja det låter helt galet men är absolut sant. 4 olika laminatgolv rev vi ut och under kom det vackra originalgolvet fram som nu behandlats och är lika i hela köket, såväl som arbetsdelen och matplatsen. 
 
 
Tycker du att det är roligt att följa renoveringen får du gärna gilla detta inlägg, tryck på hjärtat!

Sommarberättelser

Mysig kväll med sommarplockis och mouserande alkoholfritt i glasen. 
 
Så glad i fasadbelysningen som var installerad vid köpet av huset. Visst lyser det stämningsfullt så här på kvällen?
 
Det blev många smultron på strån, trädgården visade sig innehålla en skatt av dessa röda bär.
 
Sommarplockis med stora barnen i kvällssolen på terassen i loungehörnan.
 
 Mums! 
 
 Dansa i sommarregn!
 
Minsta goa skatten!
 
Mys i kvällsljuset, åh som man kommer att sakna stunderna som dessa när vintern lagt sitt kalla mörker över oss och kortar ner dagarna. 
 
Hur gosig får man lov att vara, mammahjärtat svämmar över av kärlek!! Minsta lyckopillret, livets överraskning.
 
 Mina töser! 
 
Bjuder på en mix av olika bilder från sommaren, jag har inte riktigt haft tiden att uppdatera under semesten. Med en liten bebis som bor i famnen och med husrenovering samt sommarlovslediga barn hemma så går dagarna väldigt fort. Bloggen fick därför vila och även kameran som inte använts lika flitigt. Jag har varit lite mer närvaranade på Instagram i stories där, så kika gärna in och följ mig där med @myhappydays.se.
 

Meja 12 år

Hurra för min Nyponros som igår fyllde 12 år! 
 
Meja och jag bakade dagen till ära en rosa chokladtårta spacklad med smörkräm och fylld med chokladfluff och glasskräm. För att vara första gången vi gav oss på att baka en tårta från grunden med egna bottnar kände vi oss nöjda! Det var väldigt roligt och dekorationen kom helt spontant. 
 
Lillan pralinen i sin bärsele, toppen och mysigt tycker Enya.
 
När jag skulle fota födelsedagsbarnet med tårtan i trädgården råkade jag göra några dubbelexponeringar, men det blev ju effektfullt.
 
Närbild, så här såg dekorationen ut på tårtan!
 
Äppeltyngda grenar i vår trädgård! Vet ej vad det är för sort men de doftar helt underbart, så där gammaldags på något vis.
 
Kalas ute för mitt sensommarbarn, så härligt att kunna duka upp under bar himmel ute i grönskan.
 
Minsta busfröt älskar att rycka mig i håret. Hon blir just idag ett halvår föresten, Så hurra för båda mina töser! 

RSS 2.0