♥ 9 år ♥


För 9 år sedan just idag mötte min blick de vackrasta små gnistrande ögon jag sett och förlorade mig totalt i gränslös kärlek...  Där låg han i min famn, ett litet knyte på 44 cm och 2,3 kg, 6 veckor för tidigt född, en speciell pojke kom in i mitt liv. En helt underbar person fylld med godhet, kärlek och energi!



Grattis på 9-årsdagen min stora skatt!!


Tävling, vinn exklusivt hårvårdskit från L’Oréal


Är väldigt solig i sinnet idag och glad över det vackra vårvädret här ute som jag snart ska ta del av, har spännande happenings på G idag! Är även lite extra uppspelt och glad över att få tävla ut ett exklusivt hårvårdskit från L’Oréal till en av mina läsare i samarbete med Blogg.se.

Vinstpotten består av hårvårdsserie i tre steg från L’Oréal Kérastase, värde 800 kr:
Renande: Hårbad Cristalliste Fins 250 ml, hårbad för fint hår
Vårdande: Lait Cristalliste 200 ml, vårdande och utredande balsam
Skyddande: Lumière Liquide 50 ml, glansförstärkande leave-in


För att delta ska du svara på två frågor:
1) Vad kallas teknologin som är hemligheten med Kerastase Cristalliste? (Svaret kan ni hitta här)
2) Motivera varför du vill vinna hårvårdskittet:
3) Gilla gärna detta inlägg på bloglovin och/eller länka tävlingen i din blogg/facebook, gärna med bild + text nedan:

"Jag är med och tävlar hos Happy Days, var med och tävla om exklusivt hårvårdskit från L’Oréal du också!"


Lycka till, tävling avslutas söndag den 6 maj

Intensiva dagar

Vojne vojne, vad det rusar på! Här är det full planering som gäller, har alla dagar uppbokade typ en vecka framöver. Men så är det ju lite speciellt nu så här till helgen med, lite happenings... Både för mig och även något på G för er läsare... ;-) O så Valborg, födelsedagsfirande, fotouppdrag, biomys o för att inte tala om att jag nästa vecka ska starta ett nytt kapitel i mitt liv, spännande så det pirrar!!

Har massa nytagna bilder på minneskortet att dela med mig av, men jag hinner liksom inte med det just nu, det kommer. Jag får väl bjuda på en gammal favorit på mig och lillstumpan så länge, hoppas den duger lika bra!

Vi hörs, kram!

Erbjudande

Vill tipsa mina läsare om att ni nu har chansen att köpa fina twelve south bookbook för iphone 4 för 569:- ink frakt.

Du beställer den hos Gadgetkungen.se och uppge koden: Ga2012MHappY


"The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams."

 


Om att uppdatera


Repslagaregatan i Norrköping idag ser ut så här fotad med min iPhone, lika vackert vår efter vår... Vad heter träden som står där förresten, är det körsbärsträd fast jag inte minns att de brukar få körsbär? Någon lokalbo som vet?



Jag drog en siesta från datorn, som märktes. Det var inte på något sätt planerat utan blev bara så, lite spontan bloggsemester tyckte jag var välbehövligt. Jag stängde locket till min laptop förra onsdagen och sedan vart den ståendes oöppnad fram tills nu, ledsen att ni blev utan uppdateringar under nästan en vecka... Men att bara få stanna upp mitt i livet och leva här och nu var just vad jag behövde.

Jag har inte öppnat datorn utan istället användt min iPhone och uppdaterat flitigt på Instagram under mitt alias tiistla, flera bilder om dagen till och med har det trillat in där. Det känns så himla roligt att få fånga spontana bilder med en mobilkamera utan att behöva ha höga krav på kvalitén, bara fånga bitar av dagarna på bild och kunna ge lite av min dag... Senaste bilderna jag lagt in där har visat hur vacker Norrköping är just nu när träden står i full rosa blom, åhh, det är så fint att hjärtat tar dubbelslag!! Jag blir så lycklig när jag ser våren slå ut i blom, början på något nytt, en ljus framtid... ♥

Jag kommer uppdatera bloggen mer nu framöver, var inte oroliga för att jag övergett Happy Days, skulle aldrig hända! ;-)

Vinnaren...!

Postat av: Linda

"Jag har gillat på fejjan :)
Det rosa skalet skulle passa perfekt till min
fina vita fån
Jag kan då skutta fram längs med gatorna med ett dån
behöver ej vara rädd för repor och annan skit
kan istället bara njuta av bevara den vit :)"


Grattis, det rosa skalet är ditt, jag kontaktar dig för vinsten!


Glöm inte bort!!

 

Missa inte att delta i tävlingen, avslutas på söndag! Skynda skynda!!


Dagen idag

Blond te- och Instagrammissbrukare...


Många koppar te var det här! Har blivit missbrukare denna veckan tror jag, startade i måndags med att jag tog 4 koppar innan kl 9 på morgonen för o värma halsen. Nu *peppar* *peppar* 75 koppar hunoungste senare känns det bra nog för att återuppta jobbandet imorgon. O så har jag blivit blondin igen, längtade efter ljusa toner till vår o sommar, känns alltid lite fräschare denna årstid även om jag verkligen trivdes i det mörka med. O så Instagram, det har jag med börjat använda lite mer, så himla roligt! Får försöka använda det mer flitigt. Vad säger ni, mer vardagsbilder genom Instagram? Då heter jag tiistla där om ni vill söka upp mig. :-)

Finaste ni! ♥


Vår i stan idag, vackra blommande kvistar som sträcker sig mot aprilhimlen...

 

 

Den här bloggen, det är lyckopiller för mig. Helt fantastiskt att man kan få in alla intressen och blandade alster inom skriveri/foto/bildskapande/inredning/skaparlust och kunna dela med sig av allt det där kreativa jag gör och binda ihop det i en förpackning kallad blogg. Ge utlopp för mitt skapande och på köpet så får jag er! Världens gulligaste läsare, ni ger mig kraft och lycka och lyfter mitt humör de gråaste dagar!

Vill bara att ni ska veta hur varm jag blir av o läsa era kommentarer som trillar in, hoppas att ni, min fina läsare, bara inte uppfattar mig som självupptagen eftersom jag inte hinner svara eller kika tillbaka till er som förr. Bloggen är en annan idag än när jag startade den och försökte vara 100%-igt närvarande med mina läsare. Får lite dåligt samvete när jag får så rara hälsningar var dag och flera frågor som jag tyvärr inte hinner besvara. (Kanske skulle ha en ny frågestund så ni får passa på att fråga allt mellan himmel o jord?)

Önskar er alla fantastiskt fina människor som besöker Happy Days en härlig och spännande fortsättning på veckan! Kram och tack för att ni tittar in! ♥

Stockholmslängtan



Hemma idag och kurera mig vidare och försöker få ordning på min hals. Hittade lite gamla bilder från Gamla Stan i STHLM som jag stannade till vid och drömde mig bort i... Fick sån otrolig längtan efter att gå de smala slingrande gränderna fram. Strosa i vårsolen med en gammaldags våffla fylld med egentillverkad glass från någon av alla caféerna längs gatorna. Spendera tid på ingenting, bara att få stanna upp o vara just där i nuet, ta in intryck från folkvimlet, dra sig undan på en skyddad plats vid blommande träd och lyfta ansiktet mot solen en stund när man vill ha ro... Promenera vidare och kanske unna sig lite shopping. Njuta av en fräsch lunch på en uteservering. Bara lata spontana planer och få uppleva Stockholms puls i gamla vackra kvarteren, hjärtat av staden... Åhh, längtan!

Funderar på att åka över en helg framöver, vore inte fel o få in det i kalendern. Kanske det kan bli en weekend i maj om jag har tur, o då beställer jag gärna även med mig soligt utan-jacka-väder, för det borde ingå tycker jag. ;-)


It is never too late

På hyllan, budskapsbrädan från Sockenvägens Söta, finaste glasskålarna från LillaTussilago.se, ljushus från Village och i vasen stenar från Gotland och kvistar från skogen utanför...



Det är en något "mörbultad" bloggerska här ikväll, känner mig lite sjuk och har ont i kroppen, tappar rösten och fryser. Får bli ett varmt bad för mig alldeles straxt... Har egentligen lite på to-do-listan att bocka av, speciellt när jag tittar i mailen, men näe, ger mig själv ledigt ikväll. Känner att ett bad följt av en skål med god glass är den bästa medicinen just nu och något jag borde ta och unna mig utan följt av krav och måsten.

Vad roligt att se att så många nya läsare hittat in hit föresten och att jag fått flera nya prenumeranter. Tack för alla era härliga rader ni lämnar efter er, glädje att läsa igenom dem, man blir lite varm inombords! :-)


Härlig forstättning på veckan önskar jag er!

Recept, frittatamuffins med fetaost och oliver



Du behöver för 12 st:
300 g potatis
20 cm purjolök, den ljusa delen
2 vitlöksklyftor
1 dl urkärnande kalamataoliver
150 g fetaost
8 ägg
1½ dl mjölk
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Gör så här:
Skala och koka potatisen, låt svalna.
Sätt ugnen på 175 grader.
Ansa och skär purjolöken i cm-tjocka strimlor, skala och finhacka vitlöken.
Fräs purjo- och vitlök mjuk i 2 msk olja, krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.

Skär den kokta potatisen i grova tärningar, hacka oliverna och fetaosten grovt. Blanda lökfräs, potatis, oliver och fetaost. Fördela blandningen i en smord muffinsplåt (för 12 st). Min muffinsplåt har jag precis fått kasta så jag fick ta kraftiga muffinsformar istället och det gick ju faktiskt lika bra.

Vispa ihop ägg, mjölk, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Häll äggsmeten över fyllningen i muffinsplåten.
Tillaga mitt i ugnen 35-40 minuter.

Tävling, skal till iPhone från Krusell



Härligt med fredag, men vi blundar för att den är den 13:e i almanackan idag och satsar istället på massa roliga happenings och sparkar igång helgen med en tävling tycker jag! Vad sägs om att ett av dessa tjusiga skal ovan kan bli ditt?

 


I samarbete med Gadgetkungen.se har jag nu för min blogg fått möjligheten att till mina läsare tävla ut ett kvalitétsskal till en vinnare för iPhone 4 i snygg design från Krusell värde 179 kr. Jag har själv ett eget skal från Krusell och gillar den exklusiv design samtidigt som skalet skyddar min iPhone mot damm, repor och stötar. De är tillverkade i klart Polykarbonat och har en snygg läderimitationklädd yta, du tävlar om det sandfägade eller rosa skalet.


För att delta:
1.) Gilla Gadgetkunden.se på facebook eller signa upp för nyhetsbrevet på hemsidan om du inte har facebook
2.) Motivera varför du vill vinna ett skal och berätta om du önskar vinna det sandfägrade eller rosa.


Som ett plus i kanten för en extra lott får du gärna gilla inlägget på bloglovin och/eller berätta om tävlingen i din blogg/facebook! Dela gärna bilden nedan med följande länk:

http://myhappydays.se/2012/april/tavling-skal-till-iphone-fran-krusell.html



Lycka till, tävlingen avslutas söndag 22/4!



Askan är den bästa jorden


Det är först när man ger upp som det blir nått nytt
När man släpper taget tar man steget
Jag vet hur ont det gör när hoppet dör
Men askan är den bästa jorden

Att resa sig mot solen...

Det kändes som en resa från moll till dur när solens strålar äntligen tog sig igenom ett envist flera-dagars-regnmolntäcke och spred glädje genom fönstret på jobbet då de landade så härligt på mitt skrivbord. Vad underbart man kan må av sol, hoppas lite solsken har nått er andra där ute med idag!


Sitter just nu hemma och hör fåglarna kvittra i skogen här utanför samtidigt som jag jobbar undan lite på inkommande uppdrag, ibland är det så mycket som spinner på och händer på en o samma gång. Känner mig så otroligt laddad och glad för alla möjligheter, det ger mig kraft och energi då jag som mest behöver det. Är glad för roliga saker att koncentrera mig på, positiva bitar i mitt liv ger glädje under andra gråa stunder. Nu ser jag verkligen framåt, fokuserar stadigt på det goda i livet och känner att framtiden kommer bli bra även om förändringar kommer ske. Det känns som att jag så gott som har landat på fötterna nu igen, känner en otrolig styrka inom mig som jag inte visste att jag besatt. Mitt i allt som den här vintern handlat om är jag glad över att ha fått växa ännu mer som person!


Happy Days är Veckans Matblogg!


Jag har fått den fina utmärkelsen att vara Blogg.se´s Mat blogg denna vecka, så himla roligt! Tack! :-)
De där frittatamuffinsen ska jag dela med mig receptet på med snart tänkte jag!

Kladdkaka med minimarshmallows



Resultatet efter mitt experimenterande med bakningen?

Jo, enligt sonens kompis som var med och fikade på marshmallowskladdkakan var det "världens godaste kladdkaka", de andra nickade instämande så det tar jag för en succé. ;-)


Vill ni ta del av mitt recept på kladdkaka med minimarshmallows så är det som följer:


Blanda 2 ägg + 2½ dl strösocker poröst.
Blanda i 3 msk kakao + 1,25 dl vetemjöl + 125g flytande margarin.
Blanda till en jämn smet. Häll i minimarsmallows, ca 2 dl.

In i ugnen 175 grader i ca 30 min.

Jag serverade den ljummen toppad med vispgrädde och färska skivade jordgubbar ovanpå, så det var lite som en tårta.



Provar slänga ihop en kaka

Bakning pågår, fick för mig att prova på att exprimentera med att göra en kladdkaka med minimarshmallows i, undrar om det kan bli bra...? Vi får se!!


Kickstart!

Solen stod högt på en klarblå himmel när jag slog upp mina mörkgröna imorse, en sån vacker vindstilla morgon kunde jag ju inte låta pasera utan vidare. På med sköna träningskläder och ut på en PW, blev en timmes promenad på 8,2 km ute i en kylig och sovande landsbyggd. Bara jag och hästarna i hagarna som var vakna. Älskar lugnet här ute i Gränslandet, stillheten och solen som värmde mitt ansikte är som medicin för själen. Kickstart på en härlig dag!


Nu sitter jag i köket och poppar vidare skön musik från min nya favoritpryl, iMini Cute. Det är en vit högtalare med inbyggd dockningstation för iPod/iPhone som ni finner på Gadgetkungen.se. Finns även möjlighet att använda den som väckarklocka och FM-spelare. Föresten på tal om radio, visste ni att jag praktiserat på en radiostation en gång i tiden? Inte för att jag fick säga något i direktsändning men det var ju lite spännande erfarenhet o vara med i studion. ;-)

Angående den lilla smidiga spelaren så tycker jag den gjorde sig riktigt fin och passar utmärkt på kökshyllan i hemmet. Men att den är så liten o smidig gör det ju även enkelt att ta med sig den över allt. Finns möjlighet att köra med batterier också så det är ju perfekt för sensommarkvällar om man är iväg på en picknick med ett gäng sköna vänner eller sitter på balkongen, eller på semesterresan, stranden, ja eller vad som... Jag har bara användt den ett par dagar hittills men är så nöjd och känner på mig att den kommer användas flitigt framöver.

Förresten vill jag även passa på att berätta något roligt, jag kommer att fortsätta recensera lite produkter för framför allt iPhone genom Gadgetkungen.se som jag startat ett spännande sammarbete med. Kikar ni in på deras sida, så ser ni även att jag är deras iPhone-bloggare. :-) Framöver väntar även något roligt för er läsare, häng med!

Happy Sunny Sunday!

Påskafton


Tjing!

Så här har jag dukat upp inför denna påskafton så här på kvällskivsten. Det blir lite småsnacks som kex med gorgonzolaost med krossade valnötter ovanpå toppat med honung som jag ringlat över, superenkelt och gott när salt möter sött! Till det en fräsch och syrlig rabarberdröm, skål!

Glad Påsk!


Nu är påskhelgen över oss och självklart vill jag hälsa alla personer i min närhet som jag håller av och alla fina läsare här på Happy Days en riktigt GLAD PÅSK!!! Hoppas att ni har fina och trevliga dagar framför er med mys, massa god mat och kanske ett o annat påskägg med.

Vår egen påskhelg kommer bli rätt stillsam i år då den tillbringas hemma med en febrig och hostig tjej. Känner mig rätt sliten och trött med om jag ska vara uppriktig efter en hektist tid bakom mig, så det ska bli rätt så skönt att bara ta det lugnt. Det finns just nu egentligen bara två saker som jag vill göra i påsk, det är att sova och äta god mat. ;-)


Vegetarisk långfredag

Blev klyftpotatis med ungsstekta grönsaker och ostfylld schitzel till middag idag, kan varmt rekommendera dessa från Hälsans kök!


Vårkänslor

Ville dela med mig lite av den underbara seneftermiddagspromenaden jag tog efter jobbet. Kände mig på riktigt gott humör där jag gick genom parken med solen i ansiktet och såg knoppar som ville brista, sprudlande vårkänslor.  Fotade i all hast med min iPhone, blir så pirrigt glad när man ser att våren börjat blomma ut när solen värmer på, love it!

 

Hoppas ni haft en skön dag, min har varit toppen!


Tisdagslasangen



Fick ett kraftigt sug efter lasange häromdagen, ville prova att göra en egen variant. Jag brukar höfta rätt mycket när jag lagar mat, tycker det kan vara spännande att prova sig fram och att ta av det som finns hemma. Därför kan det bli så att jag inte lagar samma recept varje gång, o att jag ibland önskat att jag skrivit upp vad jag hade i för att göra om det. Igår vart det alltså en lasange, vad hade jag i?

Nötfärs ca 400 g
Krossade tomater med basilika
creme fresch med smak av fraska örter
Champinjoner
2 klyftor vitlök
1 liten gul lök
1 st liten burk med majs
Soltorkade tomater
Feferoni
1 köttbuljong
Vit- och svartpeppar
Torkad timjan

Hmmm, kanske hade i något mer? Kändes som jag slängde i det mesta!

Varvade köttfärssåsen med tre lager lasangeplattor och ovanpå toppade jag med en ostsås (smör+ost+mjölk). In i ugnen 30 min på 250 grader och klaaart!

Ärligt, godaste lasangen hittills, barnen vart som tokiga! Önskar bara att jag hade en god sallad till toppad med svarta oliver och fetaost så hade det varit perfekt. O kanske med liiite rött till också. :-)

Något nytt


Det har varit intensiva dagar det sista, livet har snurrat på under högvarv i speedad hastighet med en överbokad kalender från morgon till kväll. Och jag står inför en stor förändring i mitt liv inom kort, det är svårt o förklara för er som på avtånd följer mitt liv. Jag har valt att hålla vissa bitar stängda i bloggen. När man driver en stor offentlig blogg, (den 15:e största mammabloggen i Sverige enligt bloglovin) så håller man ganska hårt i det som kallas privatliv. Det enda jag kan säga är att jag mår bra och ser positivt på framtiden. Mer får ni veta så småningom...

Ha en underbar påskvecka allihopa!

RSS 2.0