Recept, frittatamuffins med fetaost och oliver
Du behöver för 12 st:
300 g potatis
20 cm purjolök, den ljusa delen
2 vitlöksklyftor
1 dl urkärnande kalamataoliver
150 g fetaost
8 ägg
1½ dl mjölk
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Skala och koka potatisen, låt svalna.
Sätt ugnen på 175 grader.
Ansa och skär purjolöken i cm-tjocka strimlor, skala och finhacka vitlöken.
Fräs purjo- och vitlök mjuk i 2 msk olja, krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
Skär den kokta potatisen i grova tärningar, hacka oliverna och fetaosten grovt. Blanda lökfräs, potatis, oliver och fetaost. Fördela blandningen i en smord muffinsplåt (för 12 st). Min muffinsplåt har jag precis fått kasta så jag fick ta kraftiga muffinsformar istället och det gick ju faktiskt lika bra.
Vispa ihop ägg, mjölk, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Häll äggsmeten över fyllningen i muffinsplåten.
Tillaga mitt i ugnen 35-40 minuter.
Ser riktigt gott ut!
Mums!
Mumma! Det låter så perfekt att bjuda gäster på, kanske på en fest.. :)
Kram!
Det ser gott ut! Som små mini-tortillas med grekisk tuch...
Å det ser gott ut, mums.. :)
Oj vad det såg smaskigt ut :)
Jättefin blogg förresten, fantastiska bilder!
Mmm, mumsigt! Fin blogg...från en matbloggare till en annan ;)
Hejsan :)
Hur är det med dig idag?
Haft en bra helg?
Ohh ser supermumsigt ut
Det verkar jätte gott, tåls att testas :)! Mysig blogg du har :)
vad gott det låter!
Efter att ha haft receptet liggande i ett helt år så provade vi dem idag, och jag gillade dem skarpt :-)
Smaskigt! :)
ljuvliga foton!
Bra tips, ska testa det!:)
Hej. Vilken fin blogg. Har du gjort designen? Undrar i såfall om du har lust att hjälpa mig koda min sida. Letar just nu efter någon som vill hjälpa mig med det. Vore så snällt. Med sol/Åsa