Överraskning!

 
Den här veckan har fått starta upp med förväntningar och längtan.
 
 
Hej fina!
 
Kommer du ihåg att jag skrev om en överraskning som jag skulle fixa i början av veckan till barnen? Jag slog in två paket och gav som ledtråd till vad vi ska hitta på. Barnen blev väldigt förvånade över att få ett varsit paket så där en vanlig måndag men öppnade paketen med iver. Bara det var himla kul att se! När de öppnat och sett vad de fått var de väldigt snabba med att komma på vad överraskningen kommer att bestå av till att sedan pricka helt rätt. Jag som trodde att de skulle gissa nära och fortsätta att ställa tusen frågor hela veckan, haha! Så blev det inte, men båda är väldigt glada och förväntansfulla. Lillan har redan börjat planera och stora säger hela tiden att han längtar! :-)
 

Kan du lista ut vad jag har planerat att hitta på med barnen?
 
 

Bröllopsfeber

 
Ett urval av bröllopsbilder som jag fotat genom åren. Så här års brukar alltid längtan sätta in efter att fånga kärleken och alla vackra ögonblick på bild igen. Jag har en förkärlek att leka med ljus och skugga om jag får möjlighet att ha fria tyglar när jag fotar. Som bildern i ladan mot det enda ljusinsläppet ovanför brudparet, eller som i tunneln. Motljus, något jag verkligen gillar! Tycker om när det är mer konstnärligt, när det väcker känslor på riktigt och känns! En bild ska kännas, den ska upplevas, det ska gå att ta in alla känslor som fanns där och då. Jag fotar ögonblick och känslor. 

Pasta carbonara recept

 
Här kommer som utlovat receptet med pasta carbonara som jag bjöd på i fredags. Ett perfekt recept för en fredagskväll eller om du vill bjuda över en vän mitt i veckan. Så enkel men väldigt god! Här är det bästa receptet enligt mig, räcker till 2-3 personer:
 
Du behöver:
Ett paket färsk spagetti 250 g
280 g bacon (2 paket)
2,5 dl vispgrädde 
250 g champinjoner
2 äggulor
1,5 dl riven parmesan
2 st vitlöksklyftor
Grovmalen svartpeppar
Salt
 
 
Gör så här:
  1. Stek skivad svamp och tärnad bacon, pressa i vitlök och fräs med i slutet. 
  2. Koka pastan.
  3. Vispa ihop grädde med äggulorna, i med bacon och svamp.
  4. Salta och peppra, det ska vara mycket peppar. 
  5. I med pastan och sist i med riven parmesan, vänd om. 
  6. Lägg genast upp på tallrikar och servera, toppa med riven parmesan. 
 
Tips! Jag serverar surdegsbröd till som jag steker lätt med vitlök tillsammans med en liten skvätt olja, ytan ska bli krispig på ytan. 

Hem och inredning

 
Hittade en del bilder från mitt hem som jag fotade för några år sedan, kul att blicka tillbaka och minnas hur man inrett hemmet tidigare med olika detaljer, det kan ge inspriation och väcka nya tankar. Jag är ju ganska ombytlig av mig och tycker om förändring. Byter ofta ut inredningsdetaljer och möblera om för att få ny trivsel, känner någon av mina läsare igen sig i det? Det är kul att vara kreativ! 
 
Just nu trivs jag så himla bra i hemmet efter renoveringen i höstas, det nya golvet gjorde ett riktigt lyft tillsammans med nymålade väggar och tak. Har fått så mycket positiva kommentarer om just golvet, jättekul att fler gillar det! Jag passade ju även på att så gott som byta ut alla mina möbler då med, något som inte alls blev en extra kostnad. Sålde de möbler jag hade och köpte nya begagnat, win win! Bra ekonomiskt och hej miljön vad bra det är med återvinning! 
 
Härligt med helg, nu ska jag lägga undan mina studier för den här veckan och tänka ledighet! Hur ser fredagsmyset ut hos er föresten? Själv ska jag laga världens godaste carbonara att bjuda på ikväll, fick min väns recept häromdagen som verkligen är helt fantastiskt bra. Lägger upp det inom kort! 
 
Ha en fin fredag! 
 

Krispigt gnistrande vinterdag och en överraskning

 
Hur snabbt har inte januari swishat förbi, tyckte det var jul och nyår nyss? Rätt skönt ändå tycker jag, längtar efter mer ljus och värme men är även glad över att vi får ha det så vitt och vackert ute med snön nu, det ger ernergi. Håller ni inte med?!
 
Ska strax ge mig ut i denna vinterkrispiga solskensdag, har ett par ärenden på stan som väntar. Bland annat ska jag planera för ett litet bus jag ska göra för barnen. Har bokat upp något spännande för oss nästa helg som de inte vet om, alltid lika kul att få överraska! Vad tror ni det kan vara som jag har hittat på?
 
Tycker ni själva om överraskningar föresten eller har ni blivit ordentligt överraskade någon gång? Berätta gärna om du har varit med om någon kul överraskning! Vissa gillar ju inte sånt alls, men jag tycker bara det är så himla skojigt! Både att bli överraskad själv men även att få planera något att göra någon/några glada med. 
 
Nu är det bäst jag sätter fart, ha en fin dag alla! 
Kram

Vi väljer hur vi mår

 
5 saker jag har tänkt på senaste veckan.
 
Livet är en gåva om vi väljer att må bra
Ett citat som jag kom över förra året och som satt sig fast. Det finns mycket i livet som vi inte kan påverka, men vi kan välja hur vi ska förhålla oss till det. Det är lätt att fastna i en negativ tankespiral, till och med måla upp sig till ett offer och tycka synd om sig själv när man ser på saker ur ett giftigt perspektiv. Är vår verklighet dessa tankar, eller är det bara känslor? Kan vi välja hur vi ser på saker och hur vi väljer att agera för att må bättre? Ska ett handikapp ta över hela livet, eller kan vi hitta vägar runt det? 
 
Livet är vackert
När vi väljer att må bra ser vi hur vackert livet är. Man ser det i det enkla och vardagliga, i ljuset som silar sig genom januaris mörker och fyller oss med hopp. Man ser bortom problem och känner istället tacksamhet. 
 
Ge dig själv kärlek 
Du har huvudrollen i ditt liv, du äger ansvaret för att du mår bra. Du räcker till. Du duger. Var den du är. Tro på dig själv. Ge dig själv beröm och uppskattning. Se dina fina sidor, var inte självkritisk och dömmande. Den som tror på sig själv kommer alltid längre och det är när man attraherar in det man vill ha i sitt liv och tror på att man kan få det som man når sina mål. 
 
Intuition
Den där känslan i magen, som är svår att förklara men som bara berättar saker för dig, den har en förmåga att stämma in. Vad vill vår intuition berätta för oss? Det kan vara bra att försöka förstå känslor som uppkommer, ta tid att känna efter och lyssna. 
 
Boka resan
Livet går inte i repris, saker kan ibland var dumma att skjuta på för länge. Du lever här och nu, se till att må bra och förverkliga dina drömmar. Vill du ut och resa i världen? Vill du ha mer tid med familjen? Lägg prioriteringarna på rätt ställe. 
 
 
 
Det var ett tag sedan jag skrev i kategotin skapa positivt livsflöde. Skulle ni tycka att det var givande och intressant att läsa mer inlägg som dessa? Gilla gärna inlägget om ni tycker om det! 
 


Fruset liv vid bryggan

 
Det ligger en brygga vid vattnet, där isen lagt till. Där minnen av barfota fötter och skratt nötts in i numera murket trä. Här fanns livet och glädjen en gång, bara ryggar mot vått trä, soltorkandes med kisande blick upp mot en klarblå sky. Evighetslånga sommarlovsdagar med spring i benen och saltstänkta bus vid havet. Nu tornar bryggan upp sig som ett gammalt minne av något som var. Livet som gått vidare, från en plats som aldrig mer ska bli. Det är något vemodigt men vackert över den trasiga gamla bryggans förfall. Över hur den stängt för möjligheten att uppleva dessa dagar igen, inga mer hopp från kanten, inga lätta barnfötters springande över plankor. Det finns en värme kvar här, det bor minnen inborrat så djupt, beredda att falla samman med glömskan ned i havet. När inget längre finns kvar. 

Tulpanens dag

 
Min fina bukett från förra veckan i det varma vackra eftermiddagsljuset som brukar hitta in i mitt vardgsrum. Nu har den vissnat ihop, men jag har ju lovat mig själv att bli bättre på att belöna mig själv. Så nu har jag bytt ut denna bukett då jag fick ytterligare ett nytt VG! Tentan i digital marknadsföring gick kanonbra
 
 
 
Strösslar massor av tulpaner runt mig idag vilket ju är passande dagen till ära, tulpanens dag! Jag tänkte köpa mig en ny bukett men kom istället ut med ett jättefång tulpaner från blomsterbutiken idag. Det är tulpanens dag och det firades med extra bra priser i butiken, så då blev det extra många tulpaner köpta av mig. Åkte över till mina föräldrar och delade med mig till dem med, alltid kul att överraska! Hemma blev det istället för som tänkt en bukett, istället två! En på köksbordet och en i vardagsrummet. Nu kan jag väl säga att jag tar igen den där hårda tiden mot mig själv då jag inte firade mina framgångar? ;-) 
 
Kram och ha en fin tulpanens dag! 

Vandring i skogen

 
Två timmars frisk vandring i skogen gjorde vi under söndagen tillsammans med varm choklad och smörgåsar att luncha på vid en brygga. På hemvägen gjorde ett ihållande snöfall oss sällskap, det kom att snöa resten av dagen och kvällen så ute är världen nu återigen gömd under en vit filt. 

FRI-NALLY!

 
Äntligen fredag, Fri-nally!

Fredagskänslan smyger sig på här i hemmet där solen letar sig in genom januaridisiga fönsterrutor och fyller mitt nystädade hem med ljus. En av anledningarna till att jag verkligen föll för min bostad är just det härliga ljusinsläppet, jag mår som bäst i ett hem som flödar av ljus. Blombuketten står kvar på den öppna spisen, vilken skilland en bukett snittblommor gör i ett hem! Jag är glad att jag unnade mig tulpanerna för goda reslutat i skolan.
 
Desutom, vet ni vad...!? Jag förtjänade verkligen den här buketten extra mycket, för igår fick jag återkoppling på mitt senaste arbete som var en riktigt svår uppgift. I jul- och nyårstider när de flesta var lediga och njöt svettades jag över den tuffaste utmaningen i skolan  hittills. Ett arbete som jag drömde mardrömmar om på nätterna, trodde aldrig jag skulle klara det! Har man aldrig jobbat med marknadsbudget, gjort en content calendar och satt upp en egen kampanj så vet man knappt var man ska börja. Allra minst när ingen genomgång ens ägnats åt kalkyler, budget och marknadsplanering. Men herre gu, även det rodde jag hem högsta betyg i! Hur galet är det inte, att få VG i allt i skolan än så länge? Till och med den här uppgiften som jag aldrig trodde jag skulle klara av. Jag tror minsann jag ska sluta vara så elak mot mig själv och tänka lite större och positivare! Jag är bra och jag kan!! 
 
Ha en härliga fredag, kram och tro på er själva! 




Belöning till mig

 
Värme och myskänslor från brasan i vardagsrummet, skuggor som dansar i skenet från tindrande ljus och musik som fyller hemmet och värmer hjärtat. Där står det även en tulpanbukett. En bukett till mig, från mig, för att jag är värd den. Jag måste vara snäll mot mig själv och nu idag när jag har en pms-dipp behövde jag den här buketten extra mycket. Skulle ha gett mig denna för länge sedan för hårt skoljobb men unnade mig aldrig blommor som belöning. 

Jag har slitit med skolan, sett ned på alla mina insatser och tyckt inget räckt till. Men hittills har jag hamnat på högsta betyg genomgånde i alla kurser inkl alla olika delmoment. Hur kan man tycka att det man gör är så dåligt då? Fy mig! Ja som ni säkert förstår, jag är en högpresterande person och måste lära mig att tro på att det jag gör faktiskt räcker till och påminna mig själv om att ribban jag satt för godkänt ligger väldigt högt. Så ikväll ser jag till att vara snäll mot mig själv och tänker på hur bra jag faktiskt är!  

"Du räcker till, så var den du är."



10 saker att göra varje dag

 
Min 9-åriga dotter rymmer så mycket visdom, på ett sätt som verkligen förbluffar och överraskar mig gång på gång och gör mig varm av stolthet. Som den gången min lilla blyga tjej stoppade mobbning i skolan och alla vackra kloka saker hon säger. Igår kom hon med en hel lista som hon hade skrivit ihop själv, med saker att göra varje dag för att må bra. Hon berättade hur viktigt det är att få i sig ordentligt med vatten varje dag för det får kroppen att må bra på massor av olika sätt. Sen la hon till, ska vi gå en morgonpromenad imorgon mamma? Jättebra idé tyckte jag, så det gjorde vi och nu försöker vi att följa hennes må-bra-lista här hemma. 
 
 
 
Här är Mejas lista, som hon har skrivit helt själv, jag har kopierat rakt av:
 
 
10 saker du ska göra varje dag för att må bra
  1. ♥ Dricka ett glas vatten varje timme 
  2. ♥ Gå rak i ryggen för att inte få problem när du blir vuxen
  3. ♥ Ha det städat när du jobbar för då koncentrerar man sig bättre
  4. ♥ Ta en promenad minst en gång om dagen för då mår kroppen bra och promenaden kan vara typ 20 minuter lång
  5. ♥ Vara glad tänk alla problem positivt på vad som går att fixa istället för att tänka allt negativt, skratta och le för det gör så att man går vidare livet enklare
  6. ♥ Stressa mindre man kan tillexempel göra en lista på allt som man måste göra för allt går så mycket enklare då
  7. ♥ Sova, sömnen är jätte viktig,om man lägger sig och vaknar samma tid varje dag kommer kroppen vänja sig med den tiden
  8. ♥ Få frisk luft 
  9. ♥ Krama någon minst en gång om dagen
  10. ♥ Säg 3-5 saker som man tycker varit bra samma dag eller något man är stolt över hos sig själv, gör det varje dag
 
Gillar du Mejas lista, ge oss ett hjärta! 



5 år senare, på väg mot en dröm

 
 
 
Något som jag tycker om med min blogg är att kunna samla alla recept jag brukar laga här i en egen kategori. Det gör det enklet för mig att nå dem när jag behöver dem, samt så är det så klart roligt att dela med sig till er och kanske inspirera någon annan. 
 
Det var när jag häromdagen sökte efter ett recept jag publicerat i bloggen som jag istället hamnade på detta inlägg om Någonting annat som jag skrev 2014. Tänk, redan då längtade jag efter att få jobba med det jag nu utbildar med till, digital marknadskommunikatör! Det känns bra att titta tillbaka och se att man gör något av en längtan och en dröm. Det charmiga torpet som jag också skrev om då, ja det kan jag än i dag ha lite ånger över att jag faktiskt inte köpte, men det var väl en mening med det. Allt som ska hända har nog sin tid och gång och jag tror alltid att det som inte blir beror på att något bättre väntar. Eller vad tror ni?
 

Nyår och dagarna däromkring

Räkcocktail från nyårsafton. 
 
Ormbunkar i januaris första ljus.
 
Storgatan Vadstena från en av 2018:s sista dagar. 
 
Fotar alldeles för mycket som jag inte hinner att visa er i bloggen, så här kommer fyra bilder i ett litet hopplock. Nyårsafton var lugn och mysig, vi firade hemma med trerätters och att somna i soffan innan 12-slaget men vaknade i tid för att se fyrverkerierna på himlavalvet, så vackert! Någon dag innan gjordes en roadtrip till Vadstena med fikastop, vidare därifrån till Linköping med restaurangbesök och slutade sen med biobesök i Motala på kvällen. Mysig dag! Bilden med ormbunke i motljus från en promenad i januaris första varma eftermiddagsljus.

Vart tar stjärnorna vägen då de faller ner?

 
Det var stjärnklart ute igårkväll och en lust att fånga stjärnorna på bild kom över mig. Så utrustade med ficklampor tog jag och barnen oss ut på landet ett stenkast bort från oss. Men det är lite trixigt att få till bra bilder i totalt mörker, ställa in skärpan rätt osv. Skulle behöva en starkare lampa för att kunna ställa in skärpan bättre. Bästa vore nog att planera plats, reka på dagen och ställa in allt då. Nattfoto kräver nog lite planering och jag har en förmåga att vara spontan. Men det var kul, får öva och planera mer så kan jag nog få till de där bilderna jag har i huvudet.
 
Tror båda skatterna tyckte det var lite spännnande, ett litet äventyr som viker av från vardagen, vilken tokig mamma de har som tar dem med ut mitt i mörkret! Tur ingen tyckte det var läskigt, tvärtom var de fascinerade av hur många stjärnor det gick att se. Nyponrosen hoppades få se ett stjärnfall och sa en stor filosofisk fråga som jag tyckte var vacker "Vart tar stjärnorna vägen då de faller ner?"
 
 

RSS 2.0