Vi väljer hur vi mår

 
5 saker jag har tänkt på senaste veckan.
 
Livet är en gåva om vi väljer att må bra
Ett citat som jag kom över förra året och som satt sig fast. Det finns mycket i livet som vi inte kan påverka, men vi kan välja hur vi ska förhålla oss till det. Det är lätt att fastna i en negativ tankespiral, till och med måla upp sig till ett offer och tycka synd om sig själv när man ser på saker ur ett giftigt perspektiv. Är vår verklighet dessa tankar, eller är det bara känslor? Kan vi välja hur vi ser på saker och hur vi väljer att agera för att må bättre? Ska ett handikapp ta över hela livet, eller kan vi hitta vägar runt det? 
 
Livet är vackert
När vi väljer att må bra ser vi hur vackert livet är. Man ser det i det enkla och vardagliga, i ljuset som silar sig genom januaris mörker och fyller oss med hopp. Man ser bortom problem och känner istället tacksamhet. 
 
Ge dig själv kärlek 
Du har huvudrollen i ditt liv, du äger ansvaret för att du mår bra. Du räcker till. Du duger. Var den du är. Tro på dig själv. Ge dig själv beröm och uppskattning. Se dina fina sidor, var inte självkritisk och dömmande. Den som tror på sig själv kommer alltid längre och det är när man attraherar in det man vill ha i sitt liv och tror på att man kan få det som man når sina mål. 
 
Intuition
Den där känslan i magen, som är svår att förklara men som bara berättar saker för dig, den har en förmåga att stämma in. Vad vill vår intuition berätta för oss? Det kan vara bra att försöka förstå känslor som uppkommer, ta tid att känna efter och lyssna. 
 
Boka resan
Livet går inte i repris, saker kan ibland var dumma att skjuta på för länge. Du lever här och nu, se till att må bra och förverkliga dina drömmar. Vill du ut och resa i världen? Vill du ha mer tid med familjen? Lägg prioriteringarna på rätt ställe. 
 
 
 
Det var ett tag sedan jag skrev i kategotin skapa positivt livsflöde. Skulle ni tycka att det var givande och intressant att läsa mer inlägg som dessa? Gilla gärna inlägget om ni tycker om det! 
 


Kommentarer
Postat av: Anna

Jag har två boktips som berör ämnet ”må bra” här https://livskvalitetmedanna.com/2019/01/20/mina-basta-boktips-just-nu/

Svar: Tack för tips! :)
Josefin -My Happy Days-

2019-01-26 @ 08:20:46
URL: http://https://livskvalitetmedanna.com


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0