Taggar bröllop 1/6Imorgon har jag flera timmars bröllopsfotografering framför mig, en alldeles speciell fotografering som jag längtat efter. Är supertaggad och har suttit på balkongen i sommarkvällen och sugit i mig mängder av inspiration.

Love you


Kärlek så gränsllöst stor att de inte går att forma i ord, hjärtat flödar över.. Jag nyper mig i armen gång på gång och undrar, är det sant? Att jag, har verkligen jag den lycka att vara din mamma, kom du från mig? Kan knappt förstå, hur en så perfekt kille kom till världen som en del från mig...? Så ödmjuk, omtänksam, hjälpsam, charmig, full av livsglädje, humor och skratt, så klok och bekymersfri... Det är ett mysterium, men jag skulle inte kunna vara stoltare eller mer lycklig över att just du är min son! Jag älskar dina lockar i nacken, varjenda fräken i ditt ansikte och dina kramar kan värma mig de mest frusna av dagar.

Vad hon gör en onsdagskväll


Redigerar och går igenom foton på en liten Agnes och hennes härliga familj, det förgyller jag mina timmar med ikväll. Det är verkligen något speciellt med att fota små gosiga bebisar. ♥

Samsung Galaxy S4, tävling

 
Hejsan i regnet, ja här i Norrköping står det i alla fall som spön i backen idag. Därför tänkte jag att det kunde passa som uppmuntran med ännu ett tips på en härlig tävling med ett helt fantastiskt pris! Vill ni vinna en spillans ny Samsung Galaxy S4 klicka då in och tävla!
  
Något som jag vet att Samsung Galaxy S4 kan är att den känner igen din röst, ditt ansikte och känner av dina rörelser. Det innebär tex att du kan scrolla websidor och läsa din e-post bara genom att vrida en aning på handleden. Samsung Galaxy S4 är så smart att den läser av dina ögonrörelser och vet att du vill bläddra! Och du styra telefonen utan att ens vidröra skärmen, ser du på film och tittar bort pausar videon autmatiskt för att fortsätta spela upp från samma ställe när du tittar tillbaka. Hur coolt är inte det!?

Vinn MegaZoom objektivet från TamronKommer ni ihåg obkejtivet från Tamron som jag testade? Nu har ni chans att vinna ett eget megazoom, Tamron 18-270 mm objektiv!

Klicka in och tävla här och läs recensioner från tre andra duktiga fotografer!

I en sandlåda 26 år senare

 Jag har alltid haft ett väldigt bra och detaljrikt händelseminne, speciellt från min barndom minns jag vissa stunder alldeles glasklart. Något av det jag minns allra starkast var när jag träffade min vän Monica i en sandlåda i ca 4 års ålder...
 
 
Vi var nyinflyttade, det var en sån där gråmulen dag märkt av regnet. Jag stod i fönstret och tittade ut på granngården, där var de nu igen. Två flickor i min ålder som satt i en sandlåda och lekte. Kände mig ensam, stod där och tittade på och önskade att jag hade en vän att leka med i det nya omårdet vi flyttat till. Minns hur min mamma iaktog mig och fick se att barnen som hon pratat om var ute och lekte igen. Hon var bestämd när hon sa att nu går vi ut och frågar om du får vara med.
 
 
Jag var livrädd, så otroligt blyg och minns hur jag nästan fick ont i magen vägen fram till granndörren. Jag kan nästna ordagrant återge samtalet mellan grannfrun och mamma, hur hon berättade att vi bodde på andra sidan gatan och frågade om jag fick leka med flickorna. Minns gruset som rullade under mina skor när vi gick runt hörnet och hur jag lämnades där i sandlådan. Tystnaden när mamma gått och att två ögonpar tittade utforskande på mig. Jag slog mig ned på kanten framför dem, tog mod till mig och presenterade mig. Isen bröts, ett tu tre så hade jag kastats in i leken som inget annat fanns.
 
 
Och jag minns glädjen på vägen hem, jag hade fått två nya vänner! Varav en kom att bli min vän för livet. Det var Monica, den yngsta av systrarna som visade sig vara jämngammal med mig, vi höll ihop genom allt sen den dagen i sandlådan. Allt har vi gått igenom och det finns ingen i hela världen som känner mig så bra som hon. Jag är lyckligt lottad över att ha livsvän hela resan från barndomsben till vuxna stå på egna ben.
 
Och idag satt vi i en sandlåda på nytt, med våra barn. Det var en så konstig känsla som kom över oss. Shit, så här möttes ju vi för sisodär 26 år sedan, och nu idag, leker våra barn i en sandlåda... Livet är häftigt!! 
 
 
 
Tack för att du alltid finns i mitt liv i vått och torrt vännen, älskar dig!
 
 
 

Från en stad jag håller kär


Några fredagsbilder från mitt instagram @myhappydays_se som får pigga upp mig och kanske även er ikväll. Jag älskar verkligen den här vackra staden, varenda rännsten, varenda skorsten, gate upp o gate ned... Att se en rostig gamla cykel längs gamla kvarter väcker en varm nostalgin som ett kall i mina ådror, jag behövder den här staden och vill känna den, leva den... Tycker om spåren av gamal histioria i de putsade väggarna. Kan gå på promenad och bara titta på allt, någon dag snart ska jag ta en rejäl instagrampromenad i Norrköpings kvarter, då får ni hänga med som följer mig där.  

MegaZoom Tamron 18-270 mm

Mångsidigt, det bäst beskrivande ordet för Tamrons nya megazoom objektiv med en brännvidd på 18-270mm.  Detta objevtiv har varit med mig och provkörts under helgen för att recenseras i samarbete med Blogg.se och Tamron. Ett riktigt bra objektiv som är mycket trevligt att använda, jag har haft jätteroligt under mitt utforskande av objektivet och många gånger pirrade det i mig av förtjusning!
 
Tamron kallar det själva för ett reseobjektiv eftersom den stora brännviden täcker många olika fotosituationer vilket gör att man slipper byta objektiv stup i kvarten. Fattningen passar kameror från Canon, Nikon och Sony. Objektivet levererar fina bilder från så väl vidvinkel för landskapsfotografering till tele för att fånga motiv på längre avstånd. Den ger även möjligheter till makrofotografering samt att leka med vinklar och närgräns med brännnvidd 18 mm kan ge fisheyeeffekt på bilderna. Barnsligt roligt har jag haft när jag lekt loss med Tamrons superobjektiv!
 
Brännvidd 18 mm, iso 200, bländare 3,5 och slutartid 1/100 sek. 

Fantastiskt fint ljus med denna optik, jag blev helt frälst! På bilden ovan har jag lägsta brännvidden och får då med mycket större omfång av motivet, det lämpar sig väldigt bra vid landskapsfotografering till exempel, eller inredningsbilder när man vill få små utrymmen att se strörre ut.
 
Ser ni frisbeegolfkorgen där borta på bilden ovan, som en punkt i mitten? Zoomar man in maximalt med objektivet så kommer man så här nära som bilden nedan visar, då förstår ni nog hur stort zoomomfång det är med kameran.
 
Brännvidd 270 mm, iso 200, bländare 6,3 och slutartid 1/40 sek.
 
Nu hade jag ingen modell med mig så¨jag fick agera själv för att få en uppfattning av det som porträttobjektiv, funkar helt klart! Blir vackert ljusinsläpp och fin bokeh i bakgrunden. Synd jag inte hade en modell med mig den där vackra lördagskvällen när motljuset var magiskt perfekt... En bokning för porträttfotografering fanns under söndagen idag men regnet satte tyvärr stopp för mina planer.
 

Här nedan är ett anant bra exempel för att ni ska se zoomomfånget ordentligt, på den översta bilden har vi Industrilandskapet i Norrköping, ett av mina favortiställen i staden föresten. Men tittar man på översta bilden så ser man inte ens människorna som samlats i solen på bild nummer två, där jag har maximalt zoom 270 mm.

Brännvidd 18 mm, iso 200, bländare 3,5 och slutartid 1/1000 sek
 Brännvidd 270 mm, iso 200, bländare 6,3 och slutartid 1/125 sek.

 Här har jag provat macro-effekten och gått nära motivet med 270 mm brännvidd, iso 200, bländare 6,3 och slutartid 1/50 sek
Brännvidd 155 mm, iso 400, bländare 6 och slutartid 1/125 sek.
 

Brännvidd 18 mm, iso 200, bländare 3,5 och slutartid 1/1600 sek
Fisheyeeffekt på 18mm om man kommer nära objektivet och utnyttjar vinklarna vilket kan ge en cool effekt som i detta fall på pappas Cadillac.

Brännvidd 18 mm, iso 200, bländare 3,5 och slutartid 1/320 sek
 
 Så slutbetyg!? Jag är jättenöjd!! Det enda som är negativ för min del med fullformatskamera är att objektivet är anpassat för vanliga systemkameror. Det innebär att med min Nikon D700 så klipper den en del i formatet så bilderna blir mindre vilket ger en begränsad upplösning på cirka 5 Mpixel. Detta eftersom man inte kan nyttja hela bildsensorns storlek på en kamera som min med fullformat. OBS! Detta är inget unikt som har att göra med objektivet i sig utan beror på min kamera. Men bilderna blir av fin kvalité och även om jag inte kommer åt maximal upplösning med min kamera så är jag förbaskat nöjd!

På en brygga


Ibland infinner sig såna där rofyllda stunder av total närvarao av nuet, man liksom bara stannar upp och är. Jag hade en sån stund ikväll på en brygga i centrala Norrköping denna vackra sommarkväll. Var ute och provfotade med ett nytt objektiv jag fått hem som ska recenseras för er imorgon. Skulle bara ta en bild men så slutade det med att jag blev sittandes på bryggan bra länge, typ 45 min. Bara jag, lugnet vid strömmen och det härliga kvällsljuset som bäddade in stadskulliserna i varmt ljus... Rofyllt och avkopplande.

Min Nikon D700 med nya megazoom objektivet 18-270mm (!!) som jag ska skriva mer om imorgon :-)

En älva i vitsippeskogen (del 2)


Tack snälla ni för alla fina kommentarer av bilderna på älvan Meja i vitsippeskogen.Vad roligt att ni gillade dem jag publicerade här om dagen, här är två till!

Egen mjukglass!

 
 
I kyldisken stod den och lockade på sin uppmärksamhet, barnsligt galen som man är i mjukglass sa det bara svich och så låg den i shoppingkorgen. Nu har jag och barnen provat Arlas sommarnyhet, vi har gjort vår egen mjukglass och den var helt ok! Hade önskat den lite fastare och krämigare, för den rinner vädligt fort, och gärna mer vaniljsmak, åt det gameldagsa hållet. Annars klart godkänt och jättesmidig att fixa till, bara vispa 2 minuter, in i kylen 3,5 tim, vispa den fluffig igen och servera. Jag valde även att tillsätta blåbär och hallon i min smet för att få en extra fräschet, kan jag verkligen rekommendera!
 
Rabarbertider!Försommarens godaste paj fixades i helgen, så där att det kändes som ett fyrvekeri i smakupplevelse när skeden lämnade munnen... Mmm!

Fick hem sommarens allra första rabarber från mina föräldrars trädgård, det blev en smulpaj på den tillsammans med äppelbitar och jordgubbar. Och till det serverades egen mjukglass med hallon och blåbärsbitar i. Samt en bit hembakad kladdkaka, riktig fest hade jag och skatterna i söndags!
 
 
Ni måste testa min rabarberpaj, här, ta receptet!
 
Fyllning:
Två stora rabarbersjtälkar alt 4-5 mindre
Två små äpplen eller ett större
Ca 10 jordgubbar, jag använda frusna för att få pajen lite extra saftig

Smulpaj:
100g margarin
3 msk socker
2 dl vetemjöl

Skiva rabarber, äpple och dela jordgubbarna, lägg i en ungsfast form.
Strö över socker.
Rör ihop smulpajen och strö över i formen.

In i ugnen, 225 grader i ca 20 min. Busenkelt!

 
 

En älva i vitsippeskogen

 

Vakna till frukostbak på morgonen

När mina skatter kom sömndrucka utstapplandes från sitt sovrum imorse (efter att de tagit sovmorgon!) och gnuggade natten ur morgontrötta ögon fann de sin mamma stå i köket och baka frukostscones. Morgonsolen sken in genom fönstret och var det inte en liten glad trudelutt som hördes nynandes ur mammas mun?
 
Kanske inte en så konstig syn? Om det inte vore för att jag i dagarna tre varit sängliggandes. Ni kanske undrade vart jag hade tagit vägen och varför hon den här bloggerskan inte uppdaterade om sina happy days? Inte ett ljud sedan i torsdagsmorse efter att jag skrev att jag skulle ta helg, kanske antog ni (som inte följer mig på Instagram @myhappydays_se och visste om sjukläget) att det var just det som jag ordagrant gjorde? Inte riktigt.. Sanningen är att jag vaknade upp i torsdags efter att ha sovit efter nattens jobb med någon slags influensa, gissningsvis. Har varit helt däckad, legat i sängen/soffan i tre dagar med feber, ledvärk, matthet, illamående och mått rent ut sagt; skitdåligt.
 
Men idag, som ett under så orkade kroppen gå upp och jag mår skapligt. Men det sved att vara sjuk! Hade ju så många planer för min långledighet, allt roligt jag och barnen skulle göra... Och i fredags så hade jag sett mig själv framför mig med en syrlig drink i handen i bästa sällskap över en god middag ute tillsammans med kollegor, kanske även avslutat med en trevlig sväng ut i försommarnatten. Jag som aldrig kommer ut och ingen att gå ut med... Att det dessutom varit underbart väder, sommar med varma vackra kvällar gjorde inte dessto mindre ont...
 
Men, nu ska jag och barnen ta och fånga den här söndagen och göra det bästa av vår sista dag tillsammans av mammaveckan nu när orken återvändt. Mina hjärtan och jag! Kanske slå till på stort i köket och baka både kladdkaka, rabarberpaj och göra egen mjukglass? ;-)

Nu tar jag helg ♥


Magnolia fotad med mobilen i Vasaparken tidigare i veckan, staden blir så vacker denna blommande årstid då allt får nytt liv!
 
 
Två nätter jobbade denna vecka och nu stämplar jag ut från kontoret och tar helg, lååånghelg! Ska bli så skönt och ser fram emot att få mysa o rå om mina skater lite extra mycket min lediga tid. Tror vi ska lyxa till det med både kladdkakebak och rabarberpaj, om jag bara får fatt i några rabarber... I helgen väntar även en ny bröllopsfotografering, ser fram emot! ♥

Vi vann!


Saknar värmen i Turkiet och stranden på Moonlight Beach speciellt mycket denna gråruggiga tisdag. Det får mig även att tänka på något som jag glömt att berätta för er...

 
 
...Och vet ni vad det är?? Jo tävlingen Drömfångaren som Nordea anordnade där jag och barnen tävlade med vår dröm om en gemensam resa, vi vann!! Fick beskedet på sonens 10-årsdag, vilken bonuspresent! Nu ska här sparas för en utlandssemester! Nordea kommer att dubbla det jag sparar under ett års tid (maxbelopp de utbetalar är dock 24000.) Så nu kommer vi iväg, det blir kanske inte i år men vi kommer att kunna åka och det är helt fantastiskt!!
 
 
Tack alla ni som röstade på vårt bidrag, vi är otroligt glada och har dansat många lyckodansar på tårna här hemma sedan dess!

3 fotograferingar på lördagen

Min lördag började med familjefotograferingen på förmiddagen hos en familj som jag tidigare fotograferat vid 3 olika tillfällen. Det är helt underbart att få komma hem och leka loss med kameran och busa hos en familj, det blir något helt annat än att ställa sig i en studio. Nej studiofotografering är inget jag är så värst förtjust i, jag gillar att fånga ögonblicken! Fånga porträtt i vardagsmiljön där man är sig själv och allt är precis så som det är.

Familjen jag var hemma hos bor i ett nybyggt hus, inflyttade för bara drygt en månad sedan och wow, vilket vacker drömhem! Med sjönära läge kan man lugnt säga, huset är byggt precis intill strandkanten med panoramautsikt över sjön och härlig stor inbjudande terass! Tänk om man bodde så vackert och kunde förgylla sin blogg med en mängd fina interiörsbilder...

Hej hej, vinkar Alicia i trappen upp...
Hej söta sockerrosen, Agnes är nytillskottet i familjen!
Å Mickey, Mickey hey Mickey du är helt okej hey Mickey, hey Mickey...! Disco med pappa på vardagsrumsgolvet och humöret var på topp!

En hel rad med härliga porträtt blev det från vår förmiddag, kanske bjuder jag på några mer framöver, om ni vill se!?
 

På eftermiddagen var det dags för fotografering nummer 2, och även drömhem nr 2 kom det att visa sig... Jag skulle agera överraskning som mingelfotograf på en möhippa i en sekelskiftslägenhet. Eftersom det var en överraskning har jag inte kunnat nämna något i bloggen tidigare då jag vet att bruden tittar in här ibland. ;-) Vad roligt det var och vilken min vackra Frida som ska stå brud gav när jag helt plötsligt kom in, tror hakan föll i golvet. Det blev mingelbilder och tokiga porträtt på gästerna och blivande bruden. De behåller jag för mig själv däremot, än så länge... ;-)Drömkök, in love...! Åh!
Vackra Frida

Överraskning nr 2 på festen, en egen kock som lagade maten, vilken lyx!
 
 
Och fotografering nr 3? Jo då fick min egen kamera vila och så mötte jag upp skickliga porträttfotografen Gisela Ackerup som var på genomresa i Norrköping under en "Sverigeturné". Klart man måste ta tillfället i akt. Så för första gången hamnade jag framför en annan fotografs lins!
 
Jag är så himla nojig och har världens kontrollbehov o haft svårt för att låta någon annan ta mina porträtt. Jag vet ju hur jag vill ha dem och jag vet också vilka vinklar som passar mig och vilka jag ska undvika osv. Sanningen o säga så har jag inte haft så bra självförtroende när det kommer till kritan med mitt utseende men jag har valt att acceptera att det är som det är och lärt mig tycka om den jag ser i spegeln med åren. Att fotografera mig själv har även hjälpt mig tycka om mig själv mer.
 
Nåja, nu var det inte det jag skulle skriva om, haha. Jag tänkte bara berätta att jag stod modell i en vacker vit klänning barfota på mossig mark i underbart varmt kvällsljus som silade sig genom träden i skogen. Det var så galet vackert! Och bilderna såg magiska ut, så jag väntar med spänning... Hoppas kunna dela med mig av några favoriter inom kort!
 
 

Instagramtävling med ECCO Mind

Kommer ni ihåg när jag tipsade om de fina  Ecco MIND skorna? Kommer ni i så fall ihåg att jag även tipsade om en instagramtävling? Jag färskar gärna upp minnet, för det är busenkelt att delta så varför inte ta chansen?!
 
 
Vinn en weekend-resa till Köpenhamn inkl resa och boende!
 
Var med och tävla på Instagram med en egen outfit-bild (på dig själv, ditt barn eller en vän) som du tycker skulle passa ihop med Ecco-MIND skorna. Allt du behöver göra är att posta en outfitbild på Instagram och tagga bilden med #ECCO50år, klart!
Vinnaren utses under vecka 24
 

Ecco Mind på lillans fötter

Min Lycka

 

Söta jumpsuiten kommer från Mim-Pi, Meja har själv stolt och medvetet valt den. 
 
Det blev så många härliga bilder på Meja när hon gungade förra helgen, ja ni kommer säkerligen att få se fler framöver. Tillfällen som dessa mår jag som bäst. När jag får jobba med min kamera och fånga de där guldkornen av lycka i vardagen, minne som kommer värma mig i många år och troligtvis även kommer vara uppskattad för barnen... För tänk så fort tiden går, jag kommer vara så glad över dessa bilder inte bara idag utan även för framtiden. Det är det som är det fina med fotografering.
 
Idag ska jag hjälpa en familj att spara minnen på samma sätt på deras barn i ett nytt nybyggt hus, det blir spännande! Denna familj har jag redan fått äran att fotografera vid tre olika tillfällen tidigare, möhippa, bröllop och familjefotografering. Alltid extra roligt när man får återkomma, inte bara för att det är en av de finaste komplimanger som fotograf man kan få utan även för att det är så roligt att följa familjens resa och se barnen utvecklas. 
 
Trevlig lördag!!

Där jag mår som bäst!

Här. Precis här. Här mår jag som allra bäst. Det är på det ställe som jag kallar Gränslandet, ett stenkast från där jag bor idag. Det är något slags lugn som kommer över mig när jag är här och jag måste stanna till under dessa björkar och bara vara i nuet. Bilderna tog jag under löparrundan med mobilen idag. 
(Bilderna finns även på Instagram där ni följer mig på @myhappydays_se)   Det är så vackert nu när våren slagit upp sin dörr på vid gavel och låter allt det gröna knoppa ut. Det är som att man föds på nytt, får ny kraft, energi och livslust. Efter nära 1,5 timmar ute i löparspåret på Gränslandet idag är jag som en ny människa. Jag har varit ett spralligt leende hela dagen lång...

1 år som gifta idag, grattis!!


För ett år sedan fotade jag min finaste Anna och hennes man Andreas bröllop, så känslofyllt och vackert!
Och de är bara så galet härliga tillsammans att man blir alldels spralligt glad av att se dem!
Stort grattis på er dag!HappinessDo not educate your child to be rich. Educate him to be happy, so that when he grows up he knows the value of things not the price.
 
 

Härliga solskensdagar...!

 
Vågar knappt tro det, att det är vår nu, efter en evighetslång vinterdvala, äntligen! Körsbärsträden står i full rosa blom och hela staden känns som ett sorl av soldränkta vårkänslor!! Mitt hjärta är lyckligt så det studsar och slår dubbelslag, våååååår, välkommen tillbaka!!
  
Idag var första dagen på hela helgen och lite till som jag satte mig vid datorn. De senaste inläggen i bloggen har varit tidsinställda, tack för den funktionen, love it! Har njutit av underbart majväder med solskensdagar och sugit åt mig ny energi, så mycket som möjligt. Verkligen fyllt på förrådet som sinat helt efter den evighetslånga vintern. Årets första picknick i kvällssolen på en grön kulle har jag haft med, den första av många hoppas jag.
 
Mitt motionsspår på Gränlsandet en tidig morgon, björkarna har slagit ut!
Jag har varit ute och hittat lycka på marken i skogarna med...  Så fin bokeh det blir förreten med iPhone, samtliga bilder i detta inlägg mobilfoton som även delats på mitt instagram @myhappydays_se.

Ny favoritcardigan!


Min lördagsoutfit när jag var bröllopsfotograf
 
Alltså det här med mode och att styla mig, det är något som jag alltid gillat! Och jag vet egentligen inte varför jag inte bloggat så mycket outfits, kanske postar jag lite mer outfitsinlägg framöver...?
 
 
Fick hem en himla fin cardigan från Container förra veckan som blev en given favorit direkt i vår, underbar, älskar den! Den är så där lätt att matcha, både till vardags och fest. Den liksom klär alla tillfällen och man kan se både vardagligt fin ut i den samt stiligare på viktiga tillfällen. Bara älskar, den är väldigt Jos! Den vita blusen inunder är också av märket Container och så himla söt med spetsdetalj och hålstickat svagt rosmönster, lite romantisk. 
  
Ja jag är kär, den här koftan kommer nötas på både i vår och sommar, perfekt att ha istället för en jacka när det är småkyligt ute.

Fånga varje ögonblick!

Fånga varje ögonblick, ögonblick av lycka i hjärtat!

ECCO Mind

 Matchi matchi med färgglada skor från Ecco MIND
 
Det är ju så himla roligt att matcha med sin lilla och Meja älskar när vi är lika klädda och brukar alltid vilja ha det mamma har. Allt från samma frisyr, nagellack till att tjuvlåna mina heels...! Så hon var extra stolt när vi hade Ecco MIND skor i varsin härlig nyans på oss. Så himla sköna att gå i!

TIPS!
Ecco skor fyller 50 år och det firar de med att tävla ut en weekend-resa till Köpenhamn inkl resa och boende.
Var med och tävla på Instagram med en egen outfit-bild (på dig själv, ditt barn eller en vän) som du tycker skulle passa ihop med Ecco-MIND skorna. Allt du behöver göra är att posta en outfitbild på Instagram och tagga bilden med #ECCO50år, klart! Vinnaren utses under V. 24
 
 

Bröllopsfotograf idag

Kärlek när det är som vackrast, det är stort och magiskt och helt fantastiskt att få fånga alla dessa känslor på bild. Jag blir så där biten och tagen av alla lyckliga känslor som flyger i luften en sån här stor dag...

Idag var jag bröllopsfotograf i Svärtinge strax utanför Norrköping, första bröllopsfotograferingen i maj, har ett till (hemligt) bröllop om några veckor och där mellan familjefotografering och ett roligt överraskande fotouppdrag...!

10-årsdagen, vår Valborg

10 ljus för Pontus! Han valde en chokladtårta till sin 10-årsdagSerpentiner i ljuskronan över matbordet
Bullar i ett helt lass till gästerna som kom
Sonen blev glatt överraskad när han kom in i sovrummet och fick se ett nytt skrivbord överöst med paket!!
Coola födelsedagsbarnet fick något som han önskat sig och som blev en favorit direkt, en stråhatt och tuffa solbrillor. Sommarlooken är klar!
 
Happy Birthday to you!

Wishing you happiness
To welcome each morning,
Wishing you laughter
To make your heart sing.
Wishing you friendship
Sharing and caring,
And all of the joy
The birthday can bring!


Dekorativt för födelsedagen, "GRATTIS"-linan från Lagerhaus har jag hängt upp i en trädgren som är vitmålad och sitter på väggen.
Men det traditionellla avslutet vid majbrasan på Valborg fick sig en knäpp på näsan, för kraftiga skurar under dagen och blåst medförde eldförbud. Så vi fick nöja oss med fyrverkerier ovanför hustaken som avrundning på en alldeles perfekt 10-årsdag!

Årets vackraste dag, 1 maj

Vi tog brillorna på och hoppade på bussen in till city och gick på tivoli. Vilket underbart väder!! Klarblå himmel och varmt nog att bara ha tröja, stort gilla på det!Karusell, godis- och mjukisdjurregn, lotterier, prat med vänner, ballonger och...
...kasta boll på plåtburkar...
...slå sig ner i gröngräset med saft, bullar och titta på bilkortegen av gamla raggarbilar.
Sen in mot city och avsluta vår utflykt med sikte mot stora hamburgerestaurangen, har man lovat sina skatter så har man!
Häng med Svampbob Fyrkant i väntan på krubb...
...Sen vart det fest!
Och därefter mot bussen som skulle ta oss hem igen.
Den där Svampbob var med överallt...!
Tog en kvällspromenad hemma som avslutning på en perfekt mys med skatterna dag, underbart ljus!
 
 Underbara sköna maj, välkommen!

RSS 2.0