Året 2018 i bilder

 

Början av året bjöd på vinter på riktigt


Vintermånader av vita kylbitna dagar började ge vika för en värmande vår. 
 
 

Vackra vårdagar
 
 
Fotade modellbilder med rökbomb


Vår med familj, tid i naturen och porträttfotografering 
 
 
Grekland i mitt hjärta, starten på en lång underbar sommar. 
 
  
 
Som fortsatte med mer resa, magiska Norge!
 

Vidare mot vackra Gotland, hela två gånger besökte jag mina drömmars ö denna sommar.  
 
 
En av de mest magiska kvällar i år, med tända ljus ända in på natten. 
 

 
En rekordvarm sommar med torka resulterade i glädjeskutt ute bland vattenpölarna när regnet äntligen kom i slutet av sommaren. 

 
Mysigt i Östersund, en ganska spontan tripp med Rickard.  
 
 
En liten Molly, ny familjemedlem på distans, så söt att det gör ont i hjärtat! 
 
 
Fyllde kameran med vackra bröllop under sommaren. Känns varmt i hjärtat av att få fånga kärlek på bild! 
 
 
Vackra sommardagar, bästa sommaren ever! 
 
 
Sommarens varma dagar förde med sig åska. Hamnade rakt under åskmolnen mitt i skogen, var 25 meter från att bli träffad av blixten, en händelse som satte spår i mig.
"Vi var där blixten hittade ner"
 
 

Hösten, vackra årstid!

 
Mer bröllop, underbara vackra männiksor framför linsen! 
 
 

Renovering av lägenheten under sista delen av året. Nytt golv i alla rum, målat och tapeteserat alla väggar, målat tak, satt nya golvlister och bytt ut möblemanget. Ett hetl nytt hem numera! 

Fotade stjärnhimlen under den mest stjärnkalara natt jag upplevt. 
 
 
 
 2018 var mitt år! 
 
Tack för...
Mod till förändring att våga säga upp mig
Lyckan att komma in på utbildning till Digital marknadskommunikatör 
Personlig utveckling
Mitt tålamod
Lung och harmoni
Tid i naturen
Resor, äventyr och spontana härliga dagar.
En fantastisk sommar
Tid med familjen, mina vänner och alla nära och kära. 
Förtroende och ära att få fotografera så mycket
 
 För allt vad det här året betytt för mig!
 
Tack även för att ni orkade er genom hela mitt 137 bilder långa blogginlägg, rekord! Kanske svenskt rekord för ett enda inlägg till och med? 


God fortsättning!

 
Hoppas ni fick en mysig och god jul. Jag har fått så mycket varm energi efter de här dagarna och fått njuta av så god mat med mina nära runt mig. Känner mig glad och rofylld. Det kan behövas för nu ska jag grotta ned mig helt i slutuppgiften i digital marknadsföring som ska redovisas efter nyår, en stor och tidskrävande skoluppgift men nu är jag laddad!  
 
God fortsättning fina ni!

God Jul!

 
 
Bilder från vår julaftonsmorgon, vi önskar er en glad och kärleksfull god jul! 

En mysig dan före dopparedan

Så var det bara en dag kvar, dan före dopparedan.  Mysig start denna söndag med liten tomtenissa och brasa i öppna spisen. 
 
 
Lyckligare unge får man leta efter! Vi ägnade förmiddagen åt att spendera tid i pulkabacken. 
 
 
Eftermiddagen gick vi en långpromenad till änderna vid ån och gav dem julmat, bröd som blivit över. Älskar den sista bilden på mina två skatter, så fina! 
 

Se upp i pulkabacken!

 
Ännu en fördel med att bo så nära skog och natur som vi gör är att vi har så nära till flertalet pulkabackar så här på vintern, perfekt när man har en Nyponros som älskar fart och fläkt! Hon är så tuff och smått galen min dotter, på tivoli åker hon t.ex. så klart det läskigaste som går. Idag gjorde vi ett stopp vid inte mindre än 3 stycken backar. Den ena var desutom så hiskligt lång och brant att det bara blev ett modigt åk på snöbrädan under höga toner hela vägen ner. 
 
Så mysig utflykt vi hade hela familjen. Nu är vi hemma och värmer upp oss och väntar på besök till kvällen. Så kul när det kommer spontan "Tänkte höra om ni vill ha sällskap av mig lite senare?" Jaa, det är ju bara kul, älskar att få bjuda hem vänner och familj!
 
Fler som har passat på att åka pulka idag? Har ni snö kvar?
 
Ha en fin kväll, gilla gärna inlägget! 
 
Kram

Knäppingsborg

 
Ett mysigt kvarter som jag vill tipsa om ifall ni har vägarna förbi Norrköping någon gång är Knäppingsborg. Gamla vackra byggnader som rymmer allt från restauranger, delikatessbutiker, inredningsbutiker till kläder och mode. Det här är verkligen ett av mina favoritställen i stan, ligger mitt i hjärtat av Norrköping och ett stenkast bort har vi Industrilandskapet som också är ett absolut måste att besöka. Det är alltid så mysigt här och har en gammaldags känsla. Även Tomten trivs i Knäppingsborg som synes, hans kläder hänger på tork mellan husen. 
 
Idag tog jag och en av mina bästa vänner Linda en lunch på stan och strosade runt i butiker. Passade även på att ta några porträtt på henne i hennes nya baker hat hon köpte i London nyligen, så cool och passar henne så bra! Även jag råkade hamna på några bilder, inte alltid fotografen hamnar framför linsen. :P 
 
Ha en fortsatt bra fredag! 

Granen står så grön och grann i stugan

 
Julgranen på sin plats i hemmet bredvid den öppna spisen, julstämmningen kan inte bli mer maxad nu. Tindrande ljus i hemmet, julgranskulor som gnistrar i glitter och guld, sprakande värme från den öppna spisen och doften av gran som sprider sig. Det enda som fattas är klapparna under granen, men Tomten har ju inte varit här än. ;-)  Så de kommer ligga på plats först på julaftons morgon tillsammans med fyllda julstrumpor som barnen ska få sätta upp på kvällen dagen innan.
 
 
Idag väntar en lunchdejt med en kär vän nere på stan och en fotografering, det ser jag så mycket fram emot. Hoppas att ni får en strålande fredag, kram och kärlek! 
 
Ps, glöm inte bort att gilla om du gillar! 

Nedräkning till julafton

Band en krans av gröna kvistar (vad heter sorten, ser ut som lingonris?!) som blev så fin till mitt svarta gamla nyrenoverade högskåp
 
 
 En ljuscirkel fick flytta in och hänga i fönstret för en tid sedan. Det var svårt att hitta ett smalt blockljus först, men efter sökande fann jag på Lagerhaus som har samma diameter som ett vanligt värmeljus, tips! Dock hade jag inte köpt mitt än då jag fotade bilderna, men för er som letat som mig, så finns det så kallade cylinderljus där, måste köpa fler! 
 
 
Hur har ni det så här några dagar innan jul? Är det stress eller julefrid?
För min del är det julefrid vad gäller allt runt julen, årets julklappar inhandlades redan för en månad sedan, granen klädde jag och barnen i måndags och hemmet står julfint och redo. Däremot är stressen vad gäller mina studier i min utbildning till att bli digital marknadskommunikatör på en helt annan nivå, har en stor slutuppgift som ska in och en tentamen som ska göras, puh! Så där är det bara att kavla upp ärmarna och köra så det ryker, ända in i kaklet och hoppas på det bästa! 

Ha en fin dag vänner! 

Vinterlandskap


Från en vintrig promenad som jag tog häromdagen genom skogen upp till en utsiktsplats och vidare på en av snö övertäckt landsbyggd med hästar i hagarna, vackra vinterlandskap! Älskar verkligen att ha så nära till naturen, jag inser det mer och mer ju äldre jag blir, att det är i naturen jag mår som bäst och vill tillbringa mer tid i. Naturen ger mig sinnesfrid och ett lugn i min kropp, en känsla av ro som sprider sig och allt känns bara så härligt och lätt under höga tallar med doften av barr i min näsa eller vinandes fram i löparskorna längs med öppna ängar med vinden lekandes i mitt hår.  

Jag är inte uppväxt med att ha naturen i mitt liv, men jag minns de gånger jag var på utflykt till skogen med min mormor och morfar som barn, med smörgåsar och choklad i en termos, det var så spännande! Men som "stadsbo" har jag haft mer asfalt i mitt blod än begär efter lantluft tidigare. Det är först nu när jag har gått igenom svårigheter i livet som jag lärt mig var jag bäst hittar min kraft att läka och hela. Att det är genom att ta distans från allt och att tex sitta på en sten och se ut över ett stilla vatten som jag känner en energi och kraft i naturen. 

Det är föresten så vackert och magiskt med alla årstidsväxlingar och hur naturen med den förvandlas, som nu när snön täckt över landskapen. Det är svårt att låta bli att ta med sig kamerna ut då, jag trivs med att spendera tid till att fota det vackra i naturen. 
 

Låt oss hoppas att snön ligger kvar över jul!
Håller ni med? Tryck på hjärtat! 

Grilla korv över öppen eld

 
I helgen kom snön, det under tiden som vi satt runt en sprakande eld och grillade korv mitt ute i skogen. 
Det var verkligen en speciell känsla att sitta vid elden när snön dalade ner och började att täcka marken runt om oss mer och mer. 
 
 
 
En bits vandring in i skogen tog vi oss till ett skärmskydd på ett berg med utsikt över Bråviken, så vacker och mysig plats! Här slog vi oss ned och tillbringade eftermiddagen tills mörkret började falla över oss. 
 
 
 
Av medtagen ved tändes en brasa. 
 
 
Att grilla korv utomhus på vintern över en öppen brasa, så himla mysigt! 
 
 
 
 
Snön tätnade allt mer, den här kvällen och natten kom verkligen vintern på riktigt till Östergötland. På vägen hem när det hade blivit kolsvart ute så passerade vi ett par upplysta träd, här kan man verkligen se hur mycket det snöade då. Tycker det blev effektfulla bilder med ljuset.
 
 
 

Årlig lilljul hos mig

 
I fredags hade vi jag inbjudan till årlig lilljul hemma hos mig, en tradition jag och mina vänner har hållit i liv i vad vi lyckades räkna till 7-8 år nu. Det är en av de mysigaste kvällarna på året, som tyvärr går alldeles för fort. Men det är ju så när man trivs och mår bra, då tycks tiden aldrig stå stilla. Jag hade gjort min årliga glögg och gästerna fick en varsin flaska med sig hem tillsammans med lite annat smått från vårt julklappsbyte.

Vill ni prova att göra min glögg så har jag lagt upp recept på glögg förr, klicka på läken!
 

 
I går var jag ute på något riktigt mysigt, jag lägger in en liten blänkare så kommer mer bilder i kommande inlägg, håll er uppdaterade! ;-) Ni vet väl att ni kan prenumerera på bloggen? Ni som har facebook kan även följa My Happy Days där för att få uppdateringar direkt i ert flöde. Smart va? ;-) 

Luciamorgon med offentlig mobbning

Glad Lucia! 


Min dag började inte med att njuta av Luciatåg med skönsång utan med att anmäla offentlig mobbning. Det är något som verkligen engagerar mig, jag kan inte understryka starkt nog hur fel det är! Oavsett olikheter och olika åsikter, gå aldrig över den gränsen när du skadar någon genom att ge dig på en person på det sättet. Särskilt aldrig på en social offentlig plats, håll god ton, acceptera och försök att hålla tillbaka känslor. Det finns många olika sätt att utrycka sig på men det är inte rätt att på något sätt angripa en person och göra en social kanal till en öppen plats för mobbning där man öppet hackar på en person, oavsett vad som har hänt. Det är bara så fel. Möt varandra med respekt! 
 
Önskar att alla verkligen tar sitt förnuft till fånga och ingriper när de ser något som är fel, eller faktiskt tänker efter innan man skriver något nedlåtande och elakt. Är det så här du själv skulle vilja bli bemött?
 
Efter att jag gjort vad jag kände att jag behövde göra och kunde, så försökte jag att släppa alla negatvia känslor och följde Lucia-morgon på tv med vackra toner från körerna i kyrkan. Vackert, det var precis vad jag behövde efter tråkiga saker som jag mött på nätet denna morgon.
 
 
 
Till något annat roligt, uppskattar att så många gillade mitt förra inlägg där jag visar hur man viker dessa pappersstjärnor! Har du provat att göra egna? Berätta gärna! 
 
Ta hand om varandra, ge kärlek och värme, inte hat!
Gillar du mitt inlägg, gilla det gärna så det når ut till fler! 
 
Kram och glad Lucia 

Så här viker du stjärnor av papper

 
 
 
Dess vackra stjärnor av papper är så enkla att vika och går riktigt fort att göra. Du behöver bara ett rektangulärt papper (går lika bra med presentpapper som tapetbit), snöre lim och sax.
 
Så här viker du en pappersstjärna:
 
 
1. Börja med att vecka pappret, hela arket. 
 
2. Knyt ett snöre i mitten, så det blir som en fjäril.
 
3. Limma ihop ändarna. Vill man så kan man klippa ut mönster på långsidorna. Jag valde även att göra kanterna spetisg i båda ändar. OBS! Vill man klippa ska det göras innan man limmar ihop.
 
Jag valde att hänga upp några, så fäst bara en tråd i dem
 
Tycker de gör sig väldigt vackra som presentdekoration med, så himla kul att man kan variera hur man vill dekorera med stjärnorna. 
 
Det här var väl enkelt va!? Jag lovar att det är svårt att sluta när man väl har börjat, det är så himla roligt! 
 
Gillar du mitt tips? Glöm inte att trycka på hjärtat, det betyder mycket för mig! 

Pappstjärnor

 
Så mysig kväll med julpyssel och egengjord glögg framför bevakning av Nobelfesten. Kom över ett så himla kul och lätt sätt att vika egna pappstjärnor på som jag var tvungen att prova bums. Var hur enkelt som helst att göra och blev så fint. Ni får bara en liten glimt av pysslet ikväll, så ska jag snickra ihop en instruktion till er imorgon!

Glöm inte bort att trycka på hjärtat om du gillar inlägget! 


Recept på julens bästa godis

 
Pepparkakor har bakats i helgen och dekorerat med kristyr. Tycker alltid att det är så svårt att få till en riktigt bra kristyr, men den här gången blev den superbra! Även ett pepparkakshus har dekorerats med skatterna, knäck har kokats i två omgångar och mozartkulor av nougat, mandelmassa och choklad har rullats och dekorerats. Mer vi gjorde var att doppa clementinklyftor i mörk choklad och låta stelna i kylskåp. Att de inte finns med på bild är av den enkla anledningen att de var försvinnande goda! ;-) 
 
Här har ni recept på det vi gjorde! 

Kristyr till pepparkakor:
Vispa en äggvita till vitt skum.
Häll i en halv matsked ättiksprit.
Häll i 4-5 dl florsocker.
Rör för hand tills smeten blir så hård att den toppar sig.

Mozartkulor:
200 g marsipan eller mandelmassa
100 g nougat
100 g mörk bakchoklad
Hackade nötter eller strössel till topping att dekorera med
Rulla nougatbitar, täck med mandelmassa/marsipan.
Smält choklad och rulla bollarna i.
Dekorera och ställ sedan kallt. 
Tips! Jag hade lite flingsalt på några, mycket gott! 
 
Knäck:
2 dl strösocker + 2 dl ljus sirap + 2 dl vispgrädde
Blanda i en hög och vid gryta
Koka på hög värme i ca 6 minuter (smeten ska nå ca 120 grader)
Testa med kultricket för att veta när knäcken är klar; doppa lite smet i ett glas vatten, om smeten går att rulla till en boll är det klart! Se upp så att det inte kokar för länge, då blir knäcken hård och mörk. 
 
 
 
 

Öppen spis utan rök

 
Gjorde en egen julgirlang till min öppna spis att hänga på dess spiselkrans. Det är en grön grangirlang som jag har virat in en grönklädd ljusslinga i och pyntat med röd roset och ett hjärta. Tycker det blev himla fint och så lyser det så vackert i mörkret.
 
 
Vid min renovering bestämde jag mig för att förverkliga en dröm, att skaffa en öppen spis! Något jag saknat så enormt är att kunna njuta av en brasa i hemmet på vinterhalvåret, att kura ihop sig framför och värma sig vid. Det är något speciellt med öppen spis, jag har alltid drömt om att ha det i mitt hem. Men bor man i lägenhet så är det inte en möjlighet (i många fall) att installera en egen kamin eller liknande. Så jag letade efter ett alterantiv och fann Cambridge, en öppen spis i snygg design som påminner om en engelsk gammal klassisk öppen spis. Vet ni vad det bästa är?? Den går att elda i på riktigt!!! Ja det är sant, det kommer riktiga lågor men ingen rök! Den värmer upp rummet och skapar den där mysfaktorn som jag ville åt. Hur fungerar det? Jo det finns tre behållare som man fyller på med spisbränsle och sen tänder man på. Elden brinner tills dess att bränslet är slut eller man släcker elden (finns ett vertyg för det). 

Ni anar inte hur lycklig jag är nu, jag bara älskar mitt vardagsrum och mysfaktorn som sprider sig där inne när jag eldar! Jag tänder min spis flera gånger i veckan, på helgerna är det ett måste! Så mysigt att sitta framför brasan med varm choklad eller lite bubbel tillsammans med kex och ost. Jag fyndade min Cambrige på Blocket (i finaste nyskick för bara 700 kr, en ny ligger runt 4500kr). Vill man köpa direkt från butik vet jag att bland annat Ellos och Bauhaus har denna modell.

Favoritlasagne

Här kommer rykande heta bilder från vår middag ikväll, en absolut favorit här hemma som är himla god och snabb att slänga ihop, lasagne! 
 
 
Recept för 4 portioner
  • 400 g köttfärs
  • 2 gula lökar (kan uteslutas)
  • 2 vitlöksklyftor
  • Smör
  • 400 g krossade tomater (tag gäran med chilismak för sting)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 140 g bacon (kan uteslutas)
  • 9 lasagneplattor

Ostsås
  • 3 msk vetemjöl 
  • 7 dl mjölk
  • 3 dl gratängost
  • ½ tsk salt
 
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 225°. 
  2. Skiva bacon, skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör i en stekpanna. 
  3. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig. 
  4. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, peppar och buljongtärning. Låt såsen koka ca 5 min. 
  5. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. 
  6. Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning. Låt såsen koka ca 3 min. 
  7. Rör ner 2 1/2 dl av osten och smaksätt med salt. 
  8. Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med sås. Strö över resten av osten. 
  9. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
 


Choklad i kylan

 
Sitter och värmer mig med en kopp varm choklad (<--- länk till recept på min variant) efter att ha varit ute och gått en frisk promenad i solen här ute på landet. Måste passa på att ta vara på ljuset, så underbart när solen är framme! Men kallt var det, så där att det bet i kinderna och alla vattenpölar var frusna. Ska strax ge mig ut igen för att ta mig till blomsterhandeln och fixa granris att pynta hemmet med, tycker det är så fint att ha som dekoration i juletider.
 
 
Kom på att ni inte fick se någon hel bild på Howardsoffan igår! Så här ser den ut, en svängd klassisk modell med de tjusiga karakteristiska svarvade benen som slutar med silverhjul. Känner att rummet fick salongkänsla med den fina soffan och mitt renoverade gamla högskåp intill. Ställde soffan snett i rummet mot vägg och fönster för att få en fin vinkel på den i rummet Det blev fint tycker jag och med tanke på att soffan är svängd så följer den krönet på ett naturligt sätt. Känns kul att tänka i andra banor och bryta av alla oskrivna regler för hur man ska möblera. Högskåpet står också snett placerat i rummet föresten. 
 
Hoppas ni får en fin dag! Nu ska jag kila iväg sen ska jag mysa ner mig i soffan tillsammans med en varm filt, känner mig lite ruggig sen igår. 
 

Svart Howardsoffa i sammet

 
Soffjakt avslutad, i helgen flyttade en supermysig och vrålskön Howardsoffa in till mig i svartaste sammet. Den är verkligen så där stor och gosig att man kryper upp och nästan försvinner i soffan. Nu saknas det bara en snygg och skön matta att sätta fötterna på under soffan och ett fint soffbord. Är nog lite på jakt efter en ljusgrå matta med sammetslyster och soffbordet har jag gått från enkelt träbord med svängda ben till att vilja ha en som sticker ut med lyxkänsla på, något som bryter av och är iögonfallande. Spanat på olika modeller idag och snöade in lite på art deco stilen, hittade den här som taget ur The great Gatsby, blev helt nedkärad! Tyvärr inte riktigt inom min budgett, men det kanske finns någon look alike? Nåja, vi får se var det landar, jag behöver känna mig fram mer i hur rummet ska ta form innan jag går till ett beslut. Lättast nästan att bara ha ögonen öppna och se vad som kommer. 

RSS 2.0