Nyponrosen 13 år

 
I augusti en vacker och varm sensommardag fyllde min vackra dotter Nyponrosen 13 år! 
 
Vi bjöd in släkten till kalas på terassen med egenbakad tårta, det var verkligen en alldeles underbar dag och varmt o skönt. Nu är det nya tider, högstadietider på ny skola med nya klasskamrater, min stora tjej! Hon som var så liten när jag startade bloggen, fyllde 1 år då. Kommer ni ihåg om det är någon av mina allra första läsare kvar här? Minns ni den lilla tjejen från förr? Vi kan konstatera att åren springer iväg och jag är så glad över att jag har alla åren dokumenterade genom mitt fotograferande.
 
 
 

Semesterbilder

 
Semesterbilder från en av turerna när vi var iväg med vår Land Rover
 
Som jag skrev i förra inlägget så sitter jag uppe mitt i natten genomförkyld och kan inte sova. Så passar på att uppdatera bloggen med bilder som blivit liggande från sommaren.
 
Här är från en resa när vi var iväg på östgötaslätten. Badplatsen är i Ödeshög och nej vi var inte helt själva! Detta var en av årets varmaste dagar med grader som kröp ovanför 30-strecket. Men det gäller ju att välja sina vinklar, eller hur!? ;-) Jag vill inte genera någon badgäst att komma med på bild, så passade på att fota när det fanns lite luckor. Men det är en mindre badplats så någon trängsel var det absolut inte, bara några barnfamiljer som ville leka och svalka sig. Den fina ruinen med planteringar av lavendel är Alvastra klosterruin och finns utanför Vadstena. En vacker och mysig plats för alla åldrar att besöka! 

Land Rover

 
Under semestern införskaffades en Land Rover med tält på taket. Lillan som älskar bilar blev helt stormförtjust och ville sitta och köra den gång på gång på gång. När vi var inomhus ville hon gärna bli upplyft till fönstret för att titta ut på "Brumbrum". Nu var det under den kallare perioden vår semester var förlagd, så tyvärr blev det bara två äventyr med övernattning på taket. Men en spännande upplevelse! Har ni gjort något liknande? 
 
Jag sitter i skrivande stund strax innna 03 på natten med en kopp te i köket. Min helg har bestått i en dunderförkylning! Det var faktiskt flera år sedan jag senast var förkyld, tack vare hemmastudier i 2 år och sen 2 års isolering med Corona har jag inte varit ute och rört mig så mycket bland mäniskor. Men förra helgen åkte jag och en vän ner till Göteborg för att se Håkan Hellströms sista spelning på Ullevi och var med om att sätta puplikrekord med 72 000 på arnenan! Så min vilda gissning är att jag fått med mig något från resan hem. Så istället för att sova har jag nu i flera timmar försökt få luft genom en igenontäppt näsa. Nu fick det bli en kopp te och gå upp en stund istället. 
 
Hoppas att ni håller er friska i höst, kram! 

En sommarberättelse

 
När sommarkvällarna är långa och bäddar in det sista av dagen i ett varmt ljus, det är nog den tiden på hela sommaren som jag gillar mest. Kvällsljuset och kvällsbuset med lillan i trädgården.
 
I sommar har vi renoverat väldigt mycket på huset så sågen har gått varm. Det har lilla fröken tyckt varit väldigt spännande. Nyfiket har hon hängt efter pappa i hälarna in i snickarboden. Men sågen låter mycket, det har hon lärt sig!

RSS 2.0