Boxar med spänne

 
Nytt till hemmet, vackra boxar med spänne från R.O.O.M. De gör sig perfekt i vitrinskåpet som jag försöker organisera och få se mer städat ut. Perfekt att gömma småsaker i och vackert blickfång genom glasfönstret. 


 
Hej på er! Hoppas ni haft en fin vecka och njutit av härligt väder?

Jag har varit ett par dagar hos mina vänner i Stockholm. Blev en miss i planeringen med sportlovet så jag hade ett par fria dagar. Då packade jag min väska och åkte på eget äventyr i vår vackra huvudstad. Det blev en del shopping, museumbesök, middagar ute, promenad längs soldränkt Djurgåren men även en hel del mys med fina vännen med familj. Det var välbehövligt att komma bort, ta semester och få fylla på med energi och solskensglädje! Blev så bortskämd och överraksad med fin födelsedagspresent och firad med spansk brunch på Armémusem i Borgargården. Ni är fantastiska! Jag måste jag bara tipsa er om att inte missa denna brunch! Såå gott, vilken buffé det var uppdukat och jättemysig restaurangmiljö! Besök!! 

Nu längtar jag efter nästa vecka, även om den kommer innebära full fart med massa inplanerat. 

Dreams do come true

 
Dreams do come true, vackert ljus från min bästa vän som jag fick i födelsedagspresent. Idag slog en av mina drömmar in!


Idag blev det klart, ett snabbt beslut av Bolagsverket att jag nu fått mitt företagsnamn godkänt! Har fått registreringsbevis för FotoFin, ett namn jag lekt ihop med foto och sista delen av mitt namn Josefin, men som även blir en betydelse av fina foton. För det är just vad jag ska leverera! Men jag har företagandet lite på is än så länge då jag valt att lägga fokus på körkortet först. Så hoppas att ni orkar vänta lite till innan vi drar igång! 

FotoFin, så blev det äntligen mer än en dröm!

Kuddar och terrakotta i hemmet

För en tid sedan hittade två nya favoriter hem till mig, båda från H&M Home. Den svarta med texten "Loads of love & good vibes" kändes klockren då det är just vad jag vill fylla mitt hem och mitt liv med. Den rosa som skymtar bakom med elefanttrycket är en gammal favorit, även den från H&M Home.
 
Det här är den andra vackra kudden jag hittade för n tid sedan, likt en tavla och blev så kär i den! Den fick ta en hederplats på stolen och synas lite extra. 
 
Mer nytt i hemmet, vacker porslinsblomma på båge i en terrakottakruka med tillhörande fat. Min kollega hade tröttnat på den och sålde två lika till mig. Blev riktigt glad för behövde fylla på med gröna blommor! 
 
 
Om det är något jag har lite extra kärlek till när det kommer till inredningsdetlajer så är det kuddar. Har en förmåga att köpa på mig nya hela tiden trots att jag har oräkneligt många kuddar i hemmet redan. De ligger utspridda liter överallt. T ex i staplade högar på på golvet, i soffan, i sängarna, på fårskinnspallen, på stolar, i korgar och sommartid även utomhus. Det ger en ombonad känsla och det är så lätt att förändra ett hem med kuddar i olika fäger och modeller, sen tycker jag det är mysigt också. De är lätta att byta ut med nytt överdrag och jag brukar även välja kuddar efter säsong. 
 
Har ni någon speciell inredningsdetalj som ni gillar särskilt mycket i ert hem?

Sportlovsveckan är här

Sovmorgon började vi sportlovsveckan med, tyst i hemmet till fram mot halv nio på morgonen. Sen tassade jag upp och dukade frukostbordet till mina skatter. 

Varm choklad

En ny favorit, färskt surdegsbröd med fruktbitar i. Såå gott och speciellt om man brer på Bregotts havssaltssmör på, mm!

Hjärtan till mina hjärtan, lyxade till med ett varsit nougathjärta som var kvar från födelsedagafikan. Ibland får man göra det extra festligt till frukost. 
 
 
 
Hej på er! 
Hoppas er måndag börjat fint, kanske fler som är sporlovslediga? Jag och skatterna startade sporlovsveckan med en sen frukost kring ett fullt uppdukat bord. Härlig mysstart på dagen. 
 
Solen skiner så tänker att jag ska ta en långpromenad snart och gå av mig frustation och peppa mig med positiv energi, behöver den nu. Dagen fortsatte nämligen inte lika fridfullt tyvärr. Har haft ett långt icke givande samtal med Bolagsverket nu på förmiddagen. Ni kanske minns att mina första namnförslag inte gick igenom? Så jag fick en chans att skicka in nytt förslag vilket jag gjorde i tid. Trots att jag på alla vis försökt göra rätt för mig, är otroligt noggran, så slutade det med att de valde att inte ta upp ärendet och granska nya förslaget för de hävdar att det aldrig kom in.
 
Blev så chockad och ledsen då jag möttes av det oväntade beskedet. Har mailat och haft olika samtal för att försöka reda ut vad som hänt, blev lovad att bli uppringd av chefen i onsdags kl 15:30 då handläggaren jag pratade med då inte kunde ta några beslut. Chefen ringde först idag, nästan en vecka senare... Tyvärr så gav inte samtalet mycket alls. Ett svar jag fick var till exempel att de hade så mycket att göra att de inte kunde kontrollera enskilda fall... Hepp hepp, kanske därför mitt förslag "kom bort" på vägen också? Ledsen är jag men kommer skicka in en överklagan, eftersom det var vad som behövde göras nu. 

Nu på med gympaskorna och en rask promenad med musik i öronen, så vänder nog humöret snart igen!!


Vilken härlig födelsedagshelg!!

En bildkavalkad bjuder jag på från helgen då min födelsedag firades i efterhand. Här är fina kakburkar som jag fick i present av Linda som är en av mina närmsta vänner, så fina! 
 
Ljusbrickan med lycktor spred stämning i vardagsrummet på halvmånebordet.

En snabbis-selfie i spegeln på födelsedagsbarnet som färgat håret i mörkare toner, igen! Nu för stunden är det mörkt mahogny som jag trivs riktigt bra i. Men kommer gå mot ljusare toner igen snart.

Detaljbild på ljusfatet

En födelsedagspresent från sonen, träbokstäver som bildar ordet KRAM. Barnen hade köpt egna presenter och slagit in åt mig, så gulligt!
 
En födelesdagsblomma jag fick av mina föräldrar, en Camellia. Den kan man plantera utomhus sen, blir den första växt jag kommer planatera på min tomt när drömmen om hus slagit in. Det finns faktiskt ett väldigt speciellt hus ute till salu just nu som min mormor föddes i. Ett alldeles perfekt hus för mig och barnen som jag hoppas extra mycket på, håll en tumme...!
 
 
Födelesdagsfirandet igår fortsatte med Mello- och pizzakväll tillsammans med barnen och min bästa vän Monica. När båda busfröna somnat fortsatte vi med filmkväll och skrämde upp oss rejält när vi såg Sinister 2. Tror vi skrek högt både en och två gånger var, haha!! Tur att hon sov kvar sedan, annars vet jag en som hade blivit mörkrädd! Frukost på morgonen bjöd även på sänka skepp, kul! 
 
Meja klädde upp sig till artis idag och vi spelade in en musikvideo till "Jag kommer" med Veronica Maggio som är en av hennes favoritlåtar. Vilken inlevelse den här Nyponrosen hade, haha, hur underbar som helst!

Bryta ihop är helt ok



Hej bloggen, skriver av mig i dig nu för måste lätta på känslorna. Jag borde vara världens lyckligaste just nu, men istället rinner tårar utan slut. Under en tid har jag på ytan fått tillbaka gnistan i mina ögon och leendet har format mina läppar i en bekymmerslös kurva. Jag har haft jättefina dagar, både på jobbet och privat. Fyllt mitt förråd med glädje och välmående. Det känns som att saker börjar ordna upp sig nu. Jag har fått klartecken att starta mitt företag, har rensat ut på negativa vibbar och energitjuvar i mitt liv, skrivit upp mig för intensivkörning i vår och det går riktigt bra på jobbet. Hade ett chefsamtal igår som gjorde att jag helst bara ville dansa runt och ta mig an nya utmaningar. Framtiden ser ljus ut, jag tror på 2016 och att jag har fina saker att vänta.
 
Men jag bär fortfarande på stenar i min packning från förr. Det tar tid att komma tillbaka helt men det är helt okej att bryta ihop, att känna på känslorna och gråta när man behöver. Jag ser det inte som en svaghet utan en styrka att tillåta sig vara ledsen. Tänker mycket fortfarande på mitt ex som dog i höstas, sorgen tar tid. Utmattningen jag var sjukskriven för ligger inom mig och pyser hela tiden, håller mig tillbaka och drar i mig när det blir för mycket. Jag lyssnar på kroppens signaler nu. Det är bra.
 
Antar det måste få vara så här på resans gång till ett gladare och mer välmående jag. Kämpa, bryta ihop och komma igen. Mina prövningar i livet har inte stjälpt mig, de stärker och hjälper mig till ett bättre jag. 
 
På det hela mår jag bättre nu än på länge, orkar hitta på saker igen och ta mig an projekt. I måttlig grad. Känslorna får klappa mig på axeln och påminna mig om att där inne finns ett ledset jag också som läker. Ibland behöver jag nog bara stanna upp och släppa fram det innan jag reser mig och går vidare. 
 
Nu väntar en fin lördag med födelsedagsfirande, mello- och pizzakväll samt en natt med bästa vännen på besök tillsammans med rysare och godis. ❤️

Ingen vanlig dag igår


Hade önskat mig en sista minuten till värmen i födelsedagspresent men fick snökaos igår. Någon måste misstolkat mig! ;-) Men det var ljust och vitt ute så långt ögat nådde när jag vaknade, vilket i och för sig är härligt i vintermörkret. Så här såg det ut när jag gick till jobbet igår morse, vackert blev det i alla fall även om jag längtar efter vårvärmen nu.

Ett år rikare och kungligt uppvaktad blev jag, tack för alla gratulationer som trillat in via sms, mail, FB, Instagram, telefonsamtal... Överraskad med paket och bubbel på jobbet blev jag och hade myskväll med tacos tillsammans med barnen på kvällen. Fick paket från barnen som de själva köpt och slagit in som värmde mitt hjärta.  Imorgon lördag väntar firandet av min 34-årsdag med min närmsta släkt.

Idag taggar vi fredag och för mig väntar 9 dagars långledighet efter arbetsdagen!

Såpbubblor i solen

 
 
För två helger sedan tittade solen fram på söndagen. Jag och barnen passade då på att ta en härlig söndagspromenad ut mot landet, det är så vackra och mysiga promenadvägar hos oss. Vi fick med oss såpbubblor, det var väldigt uppskattat att stanna med stopp på vägen för att få blåsa bubblor. Både för barnen och mig som fick lyckan att ta fina bilder när de hade roligt. 
 
Hoppas er vecka har börjat fint!
 

How to be single

 


Igår låg jag under täcket och skakade tänder, frös ända in i märgen. Ni vet en sån kyla som inget varmt bad i världen kan råda bot på. Det var bara att klä sig varmt, ta med duntäcket till soffan och zappa bort lördagen. Mellomys i min ensamhet under täcket med hundra värmeljus i vardagsrummet och lördagsgodis från biodejten igår, var ändå helt ok lördag. Behövde lugnet och ensamheten, händelser i mitt liv denna vecka hade fått mig skör bakom mitt leende.  Då behövs paus och lugn, egentid. 

Alla hjärtans dag idag, den "firades" i förskott med en mysig dejt i fredags med fina singelvännen! Vi hade bokat bord på Il Cibo och började kvällen att njuta av Italiensk mat, så mysigt ställe och superott! De var riktigt duktiga på att göra mig en lyxigt god alkoholfri drink med, bra start på dejten som sen tog oss vidare till biosalongen. Passande nog var det premiär av "How to be single" så den underhöll oss med hög igenkänningsfaktor. Vilken myskväll man kan ha, även som singel! 

Att vara singel är föresten inget jag upplever som jobbigt alls, tvärtom skönt att ha all den tid jag behöver för mig själv. Jag har bestämt mig sedan länge för att bara fokusera på mig själv det här första halvåret. När jag har körkort, kommit igång med företaget och eventuellt även hittat nytt boende, kan jag tänka mig att vara öppen för en relation. Men som det är nu är jag väldigt nöjd med singelivet och möjligheten att göra vad som faller mig in. De gånger jag saknar romantik i tillvaron får jag skämma bort mig lite extra, som att tappa upp ett skumbad med rosblad som jag gjorde för en tid sedan. Jag tror att då tiden är rätt kommer den rätta in. 

 
En mysig alla hjärtans dag önskas er!

Att skriva på sin egna bok

 
 
 
Har återupptagit skrivandet av min bok nu som jag påbörjade för två år sedan. Jag började att skriva den i anteckningar i mobilen en morgon efter en dröm då orden bara rann ur mig, sen tog det stopp. Hade efter det svårt att veta hur jag skulle fortsätta och hur jag skulle binda ihop alla händelser men nu går det av bara farten och känner mig så ivrig. Suttit intensivt i flera timmar nu sen jag kom hem från jobbet idag och skrivit och skrivit. Känns spännande att få måla med ord och fånga känslor med berättarkonsten. Det är som terapi. Att utrycka mig i text och bild har alltid varit något jag brunnit för och nu fann jag väldigt mycket inspiration. Jag ser det här som ett sidoprojekt jag gör när andan faller på, inget ont måste utan bara kul. Därför får det ta den tid som det behöver ta. Det kanske tar två år till, eller mer?
 
Hm, det här med att dra igång nya projekt är jag tydligen väldigt bra på... Företag, körkort, skriva bok, fota på uppdrag... En sak i taget var det ja. Inte konstigt att jag går in i väggen när det är så mycket jag brinner för. Men om det är något jag lärt mig utav min senaste sjukskrivning så är det att lägga upp saker i tur och ordning, strukturera och välja ut det som är viktigst här och nu. För mig är det körkortet som har störst fokus nu, det ska jag bara fixa. Sen kommer företaget och däremellean kreativa infall som fotoskapande och bokskrivande. Känns bra! Jag har mer kontroll över min spontanitet och lust att kasta mig över nya saker nu. Man lär sig av att bli utbränd, man lär sig att säga nej, sätta ner foten och det har när jag tänker efter varit en vädligt nyttig och välbehövlig erfarenhet för mig.

Till sist vill jag säga TACK till er alla som varit så rara och kommit med pepp och tips i förra osäkra inlägget, kram!!



Dagen jag blev med företag

 
 
 


 
Det är onsdag och det känns lite långt tillbaka att prata om helgen nu, men jag gör det ändå för den hänger ihop med punkten jag står på nu. Helgen lämnade inget kvar att önska sig, jag hade en riktigt härlig långledighet. God mat, träffat härliga vänner, varit ute och dansat, haft tid för mig själv och kunnat koppla av och finna lung inom mig. Jag är så stolt över att jag växt så i mina val som jag gör nu idag, att jag verkligen till hundra procent går in för att fokusera på mitt mående framför allt annat. Att jag kan sätta mina gränser. Därför har mitt mående resulterat i ett leende på mina läppar och en utstrålning som fått min närmsta omgivning att reagera. Fått höra flera gånger senaste tiden att jag lyser, ser bra ut, om det är något särskilt som hänt, har jag ä n t l i g e n hittat kärleken...?? Svaret är att jag helt enkelt funnit min väg tillbaka ut i ljuset från den mörka hemska hösten/vintern. Allt beror på egen vilja, att få tillbaka mina glada dagar, att få tillbaka mig och få känna mig genomsyrad av kärlek.

Idag var jag som uppe i det blå av härliga lyckokänslor, skön arbetsro på jobbet, en härlig solpromenad på lunchen, fick en bakelse på vägen hem av min högsta chef bara så där och lyssnade på så skön musik som fyllde hela mig med energi! Och så när jag kom hem, då låg det en hel hög i brevlådan med post. Speciell post... Post som gjort mig helt skakig och fyllde på mina lyckobubblor ännu mer! 

Den här dagen, kommer jag minnas inte bara som en helt underbar glad dag för att jag mådde så bra, utan även för dagen som jag blev med företag!! Jag mötte problem på vägen och var bara för några dagar sedan på väg att ge upp min dröm. Kände att jag orkar inte med trassel nu, inte nu när jag måste fokusera på att må bra. Men, jag gav inte upp, jag fyllde i och kompleterade och ringde ett jobbigt samtal. Jag gjorde det. Chocken när jag öppnade posten idag och såg att allt gått igenom bara två dagar senare sitter därför fortfarand i tillsammans med en skräckblandad förtjusning! Jag är livrädd, men nu är jag här och sakta men säkert kommer mitt företag som blir en webbshop med egna prints och foton att byggas upp. 
 
Det kommer gå sakta, för jag kan inte skynda, men jag hoppas att ni vill följa med mig i resan till en av mina största drömmar, att vara egenföretagare. 

Det enda jag inte är helt klar med just nu är vad mitt företag ska heta, jag fick inte igenom de namnförslag som jag lämnat in. Tanken var att namnet skulle relatera till min blogg, men jag får inte använda mig av "Happy Days" i någon som helst kombination med andra ord... Så nu har jag bara till söndag på mig att hitta på något nytt, hjälp!

RSS 2.0