Skapa varmt motljus och lens flare i dina bilder

Original
 
Med lens flare
Slutresultatet med varmt motljus
 
Fick för en tid sedan frågan på min Instagram @myhappydays.se om jag inte ville visa hur man får dit en lens flare i sina bilder. Lens flare eller ljusöverstrålning är en effekt som man kan fånga naturligt i sina foton, om man fotar mot ljuset och får in reflektioner i sin kamera. Det kan göra en bild lite extra spännande. Om man nu inte lyckas att fota det naturligt, så finns det möjlighet att trolla in magin i efterhand i sina bilder.
 
Här kommer en liten guide hur jag har redigerar lens flare i photoshop.


1. Öppna bilden i Photoshop och välj Filter, Återgivning, Linsöverstrålning. Du kan där välja att rikta vart i bilden överstrålningen ska vara, vilken styrka den ska ha och linstyp. 
 
 
2. Markera hela bilden med markeringsverktyget och kopiera (Ctrl+C eller ⌘+C om du har en mac). Backa i Händelser till start, dvs innan du la in effekten om överstrålning. Välj där att kopiera in bilden med lens flare (Ctrl+V eller ⌘+V om du har en mac). Du har nu två lager att jobba med, bakgrunden är original och Lager 1 är den med linsöverstrålningen. Här börjar jag att jobba med Lager 1, jag väljer att sudda bort de cirklar som blivit av överstrålningen då jag inte vill ha med dem i just denna bild. Vill man ha dem kvar så behöver man inte göra dett steg. Men jag väljer att använda suddigummit och suddar bort det jag inte vill ha i Lager 1. 
 
 
3. När du är nöjd så lägg samman båda lager, högerklicka på ett lager och välj "Lägg samman Lager". Jag väljer att lägga ett varmt filter över hela bilden för att få känslan av varmt motljus. Välj Bild, Justering och Fotofilter. Där kan du välja färg på filter, du kan välja att gå åt ett kallare håll med om du vill och ställa in tätheten. Klart! 
 
 
Här kommer några exempel där jag redigerat bilderna enligt ovan. Några lät jag lens flare vara mer tydlig på. 
 
 
 
Hoppas att ni tyckte om min lilla photoshopkurs, gilla gärna inlägget då för det skulle göra mig glad! 



Plugga marknadsföring

 
Godmorgon och tack så jättemycket för all respons jag fick på mitt förra inlägg om sömnlöshet. Så mycket bra tips, råd och pepp ni kommer med, tack snälla för allt engagemang! Man märker att det här med sömnlöshet är ett stort ämne som många är berörda av. Fått mycket idéer att prova på och jobba vidare med.
 
Inatt så sov jag hyffsat. Det tror jag har att göra med att jag somnade först vid 1, eftersom jag varit så trött hela dagen och vilat så var kroppen inte riktigt redo för sömn tidigare än så. Men det gjorde att jag sov under de timmar jag normalt sett vaknar och märkte av hur den oroliga sömnen kom först timmarna innan jag skulle vakna men då kände jag mig utsövd. Så idag är en bra dag! 
 
En dag då jag kan plugga marknadsföring, för det fanns det ingen energi för igår. Det är så tråkigt att sömnlösheten påverkar så pass att man blir som "sjuk" i kroppen och går på låga batterier och sviktande humör. Hade hur mycket som helst att göra igår men jag var som förlamad av tröttheten och kände mig låg. Så idag finns det massor att komma ikapp med! Har min första inlämningsuppgift att ta mig an, det är lite nervöst faktiskt när man inte pluggat på så länge! 

Kram på er och hoppas ni får en fin dag! 

Sömnlösa nätter

 
 
Nu vet jag knappt vad jag ska ta mig till längre, senaste 2 månaderna så ligger jag sömlös om nätterna och vrider på mig hundra varv fram och tillbaka. Det spelar inte någon roll om jag har hållit igång hela dagen och tagit ut mig fullständigt, jag vaknar alltid mellan 2-3 på natten och sen ligger jag vaken och försöker somna om tills det blir morgon. Har haft svårt med sömnen och sovit oroligt till och från sen jag var barn, men under kortare period på 1-2 veckor, aldrig en sån här lång period i stöten.
 
Somnar utan problem om kvällarna, försöker hålla mig vaken till 22 för att inte somna allt för tidigt, men det hjälper inte även om jag somnar senare så vaknar jag varje natt. Vet inte varför, kan inte komma på en enda bra anledning till att jag kommit in i denna onda cirkel av rubbad nattsömn. Har inget jag ligger och grubblar på, jag äter bra, jag håller igång hela dagarna och har varit totalt slutkörd då jag gått och lagt mig. Ändå, efter några få timmars sömn vaknar jag och sen ligger jag och vrider på mig.
 
Känner verkligen av hur kroppen saknar ordentligt med sömn. Igår kände jag mig till och med nedstämnd, gråtfärdig till och från och idag uppgiven. Hur ska jag kunna få tillbaka min sömn? 

Tips mottages gärna! 
 

En kopp varm favoritchoklad

 
 
Jag äter ju inte godis sen 2,5 år tillbaka, men nån gång kan jag unna mig mörk choklad. Så här års när det är kyligare luft och man gärna myser in sig är det gott att göra sig en kopp fylld med varm favoritchoklad. Så idag tänkte jag dela med mig om ett gott  och värmande tips!
 
När jag gör min varma choklad så använder jag alltid minst 70%-ig choklad. Jag värmer upp mjölken under omrörning och vispar den skummig. Låter ca två rutor choklad smälta i koppen när jag häller i mjölken under omrörning. Toppar med skum från mjölken ovanpå, siktar över kakao och kanel tillsammans med några chiliflakes. Det ger lite sting och hetta till den lena chokladsmaken. 
 

Golvläggning hela helgen

 
Har laggt golv hela helgen här hemma och det blir så fint!
 
Vaknar upp idag med nytt golv, är så ovan ännu och kan knappt fatta att det är jag som bor här, för det blev sån skillnad mot de gamla golven jag hade innan. Hade ett väldigt slitet och gulorange parkettgolv i vardagsrummet från när huset byggdes som verkligen sett sina bästa dagar och ett laminatgolv där skarvarna svält och plankor lossnade, var verkligen golvkris här hemma!
 
Nu är mitt nya golv inte helt klart än, men hälften hann jag och Rickard med under helgen iallafall och då jobbade vi från fredagskväll till söndagskväll med bara några timmars uppehåll på lördagen då vi var ute och åt på restaurang med hans familj. Det var ett väldigt trevligt och välkommet avbrott i byggandet!
 
Jag har valt att lägga ett flytande golv i en varmgrå ek här hemma, det kommer alltså flyta mellan alla rum utan tråkiga skarvar. Vilken öppen känsla det blir och så härligt flow i hela lägenheten, speciellt så här mellan hall, kök och vardagsrum som binds samman med golvet. Man upplever redan lägenheten så mycket större, luftigare och ljusare fast allt inte är klart än, den kommer att bli såå fin!! Lite svårt att fånga rätt nyans på golvet så här på bild, men om ni vill jämföra med hur det såg ut innan då kan ni se bilder i bland annat det här inlägget. Om ni vill se det mer i "live" form så finns en inspelning på min Insta story som ligger kvar till i eftermiddag, om ni skyndar in och tittar på @myhappydays.se 
 

Så här bakar du populära äppelrosor

 
Jag fick önskemål att lägga upp recept på dessa söta äppelrosor som jag visade från härligaste helgen. Det är både väldigt dekorativa, god och enkla att göra med få ingredienser. 
 
 
För ca 8 st äppelrosor behöver du:
1 ark smördeg som du skär i 7-8 remsor. 
3-4 st äpplen
5 dl vatten
Saft från en halv citron 
Flytande honung
Kanel 
( Ev 2 msk hackade valnötter, kan uteslutas)
 
Till servering:
Florsocker och vaniljvisp eller gräddglass. 

Gör så här! 
  • Skär äpplena i tunna skivor
  • Lägg dem i blöt i vatten med citronsaft. 
  • Ställ formen med äppelskivorna och citronvatten i micron på högsta effekt i 3 minuter. 
  • Skär remsorna av smördegen. 
  • Häll över äppelskivorna i ett durkslag så att vatten rinner av helt. 
  • Bred ut honung på smördegsremorna, strö kanel ovanpå. Lägg äppelbitarna omlott på ena halvan av smördegsremsan med skalet utåt. Lägg på hackade valnötter om så önskas. Jag torrostade mina hackade valnötter i stekpanna med honung. 
  • Stäng igen remsan med den andra halvan, se gärna bilderna nedan för en klarare beskrivning. 
  • Snurra ihop till rosor! 
  • Ställ i muffinsformar eller använda muffinsplåt. 
  • In i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 35 minuter. Håll gärna lite koll, tid kan behöva justeras utefter ugn som används. 
Sikta över lite florsocker, serveras ljumna med vaniljvisp eller gräddglass.
 
 
 

På rätt plats i livet

 
 
Livet med alla dess vägar man ska komma att vandra på är ju faktistk väldigt spännande. När jag åkte hem från andra skoldagen i Tranås igår började jag reflektera över dåtid och nutid. Jag tittade tillbaka på mig själv ett par år i tiden och såg att jag under en lång tidsperiod varit vilsen och vissen, att jag varit ute på hal is och försökt få fäste under så många år. Det har känts orättvist, för jag har verkligen kämpat för att få må bra och få det liv jag drömmer om. 
 
Att säga upp mig i våras på mitt nya jobb, det var ett av mina viktigaste och bästa beslut även om det var läskigt, för det ledde mig rätt. Sen den dagen har allt i mitt liv känts så mycket lättare. Jag har inte behövt kämpa mig fram i den hårda motvind jag vant mig vid, vilket faktiskt känts ovant och konstigt. Saker har lite lagt sig framför mig istället och viktigast av allt, jag har fått må så bra! Nu är jag på rätt plats i livet, jag känner att bitarna börjar falla dit av sig själv. Det här året har varit väldigt helande för mig. 
 
Andra dagen på min utbildning till min nya framtid som digital marknadskommunikatör bestod av en hel dags föreläsning. Men vet ni, jag kunde inte få nog!! Jag är så intresserad av allt som sägs, jag vill snappa upp allt, lära mig allt som går för jag brinner verkligen för det här och längtar till den dagen jag får praktisera allt i min nya yrkesroll. Tänk att man kan känna så starkt för något?! 
 

Loddoboxen september

 
Loddoboxen i september inehöll en massa braiga produkter, jag får hem en box varannan månad som är fylld med överraskningar. Det är alltid lika roligt att öppna för man vet inte innehållet i förväg, lite som att få en present.


Innehållet denna gång var bland annat golvvåtsmoppar vilket ska bli intressant att prova på mitt nya golv sen.  Jag är även väldigt positiv till att innehållet i boxen många gånger är både sockerfritt och ekologiskt eftersom jag utesluter så mycket socker som möjligt i mitt liv och gärna äter bra råvaror i största mån. Denna gång fick jag till exempel med ProPud från NIJE som är en proteinpudding utan tillsatt socker som desutom går att förvara i rumstemperatur, perfekt som ett extramål när man är i farten eller inte hemma. 
 
 
Om ni är nyfikna att själva prova Loddos prenumeration på box med överrasknigar så kostar det 99 kr/box, ingen bindningstid. Värdet i boxen varierar mellan ca 150-350 kr. 

Hösten hemma och första skoldagen

 
Några återkommande höstfavoriter att dekorera med utanför hemmet är höstljung och prydnadspumpor. Jag har även haft förmånen att få hem en hel påse äpplen som ligger vackert i en stålkorg på entrén. 


Nu är jag student, på riktigt! Hemkommen efter upprop och inskrivning i Tranås där jag fick träffa alla mina klasskompisar, däribland ett bekant ansikte från bloggvärlden nämligen Cherie. Det kändes lite tryggt på något vis att ha en person med i klassen som man känner till sen innan. Även om vi aldrig träffats förr så känns det ju lite som att vi känner varandra till viss del genom sociala kanaler som blogg och insta. Kul att vi ska bli klasskompisar nu!

Jag känner mig så pepp på utbildningen, känner ännu mer hur rätt det här är för mig och hur mycket jag längtar efter att få lära mig allt! Det roliga med att jobba just med digitala medier, kommunikation och marknad är att utsikten för jobb är otroligt stora och att jobben finns i så gott som alla branscher. Så det innebär även att jag kan jobba med inte bara det jag tycker är otroligt roligt utan även i framtiden på en spännande arbetsplats som känns intressant sett till mina egna intressen. Sen är det ju så kreativt, jag kommer kunna använda alla bitar jag brinner för i ett jobb, så kul!

Jag måste även få skryta lite, för jag känner mig så otroligt stolt! Fick höra på skolan idag att det varit enormt tryck på att söka in till just Digital marknadskommunikatör, av 300 sökande från hela Sverige fick 35 elever en plats, däribland JAG!!! Det är ändå väldigt kul, något att vara extra stolt över! Tänk att jag fick en plats av alla dessa som sökte, jätteroligt ju, verkligen!  

Söndagsfrukost med barnen

 
 
Jag gillar att skämma bort mina älsklingar med en extra mysig söndagsmorgon så där sista dagen på helgen och innan veckobyte. Igår blev det hembakade varma scones (följ länk för recept) till frukost som jag vet är deras favorit på frukostbordet. Själv undviker jag gärna mjölprodukter och socker eftersom jag märker att jag och min kropp mår så mycket bättre då. Men lite då och då går bra. Måste ändå ge den nya marmeladen från Nicolas Vahé med smak av kokosnöt och passionsfrukt högsta betyg, omg vad gooood den var!! Föreställer mig att den skulle bli ett mumsig tillbehör till en ostbricka. 
 
Idag startar skolterminen! Jag är nervös, det var ju sisodär 17 år sedan jag senast gick i skolan, herregu, vart tar tiden vägen?? Upprop och inskrivning sker på plats i Tranås först imorgon så jag sysselsätter mig med att gå igenom bröllopsbilder från helgen att redigera idag, det hjälper mig att skingra tankarna och hålla den nervösa känslan borta. Imorgon blir en stor dag! 

Digital marknadskommunikatör

 
I början av året tog jag ett vågat beslut, jag sa upp mig från ett jobb som var långt ifrån vad jag hade byggt mina förväntningar och min tro på. Bestämde mig för att lämna en stol som var alldelse för enformig för kreativa mig att sitta på och inte gav mig de utmaningar jag behöver. Utan någon livlina eller någon plan B sa jag upp mig. Där stod jag sen, med bara 3 månaders anställningstid kvar och visste inte vad jag nu skulle hitta på. För en trygghetssökande person som mig var detta väldigt stort, jag hade aldrig satt mig i en sån här situatuion förr, men nu visste jag att jag inte kunde stanna utan att gå under bit för bit. Trots ovisheten så kändes stegen lättare och hjärtat gladare efter det beslutet. På något vis så visste jag att allt skulle lösa sig, att jag var på rätt väg nu. Min intution talade om det för mig, jag gick därför inte runt med varken ångest eller oro utan bara med ett lugn som landat i mig och med en tro på att jag gjort rätt. 
 
 
 
Kort efter mitt beslut att säga upp mig så fick jag ett tips av en vän att söka till utbildningen "Digital marknadskommunikatör". En YH-utbildning på distans under 2 års heltidsstudier med skolan belägen i närliggande Tranås. Jag läste på länken hon skickade och poletten föll ned, självklart, det här är ju just precis vad jag vill göra! Hade vid två tillfällen tidigare sökt tjänster jag så gärna velat ha inom marknad och kommunikation men inte ens fått komma på intervju. På en av jobben ringde rekryteringschefen dock upp mig, men av misstag, förstå vilken besvikelse att få det samtalet på ett jobb man så gärna ville ha. Jag förstod att det här med utbildning på pappret väger väldigt tungt trots erferenhet och färdigheter. 
 
 
 
Så jag skickade in min ansökan till skolan tillsammans med tre arbetsprover som jag la hela mitt hopp till. Ja, jag la ner så mycket jobb på dem. Köpte till och med en ny systemkamera, Nikon D810a, för att kunna filma en av arbetsuppgifterna på ett proffsigt sätt. Inlämningsuppgifterna bestod av tre delar, att lämna in en skriftlig del, en pitch och göra en film för att bl. a. mäta kreativitet och kommunikativ marknadsföringsförmåga. Jag hade bara en vecka på mig att fixa alla delar samtidigt som jag jobbade heltid, så det kändes rätt tufft o få ihop allt. Tur nog fick jag möjlighet att ta ledigt en dag och fick på så vis extra tid på mig. 
 
 
 
Jag la ner så mycket tid på mina uppgifter och jag kände någonstans att det bara måste gå vägen. Det fanns inget annat, att söka nya jobb kändes inte alls lockande för jag visste ju vad jag ville göra, börja studera till digital marknadskommunikatör. Att göra det på distans såg jag även som ett stort plus så att jag själv kan lägga upp mina dagar så det passar in i mitt liv, perfekt! Veckorna efter att ansökningstiden gått ut var nervösa, innerst inne kände jag att det kommer gå vägen, men tvivlet tog tag i mig ibland. Vad händer om jag inte kommer in, vad ska jag hitta på då?
 
 
 
Men så kom den där torsdagen, dagen före midsommarafton då det plötsligt plingade till i mailkorgen när jag inte alls var beredd på att få beskedet. Jag hann knappt få upp mailet innan dessa ord fastande på näthinnan "Du är antagen till utbildningen". Jag ville skrika, hade sett framför mig hur jag skulle skrika högt och börja dansa runt om jag kom in men strupen vart torr och jag kunde inte få fram ett ljud. Sen började jag skaka och tårarna rinna. I den stunden kände jag världens lättnad!!
 
 
 
 
Jaaaaaaaaaaaaa, jag kom in!! 
Jag ska bli sudent igen, ska plugga och lära mig ett nytt spännande yrke på högskolan! Så mycket jag ser fram emot att börja studera igen, få hjärngympa och lära mig nya saker, jag läääängtar så efter skolstarten nästa vecka, det här ska bli så sjukt kul!! 
 
 
 
Allt löser sig till det bästa, det gäller att våga för att vinna. Lyssna noga på ditt hjärta, följ efter och du kommer alltid rätt. 
 

Nattfoto med stjärnhimmel

 
Något jag längtat efter att prova sedan i våras men som helt enkelt inte blivit av är att testa nattfotografering med min nya kamera Nikon D810a. Kameran är faktiskt anpassad och byggd just för astronomifotografering, hur häftigt är inte det!? Det var jättekul att testa nattfoto förra helgen och få med den vackra stjärnhimlen, blev biten av detta och vill utveckas och fota mer!
 
Stjärnhimlen den här natten var helt galet magisk!! Varken Rickard eller jag hade upplevt den så intensivt klar och vacker tidigare. Det märkte vi direkt när vi gick utanför dörren fast det var lite upplyst runt om oss då. När vi tagit oss bortom alla ljus till en helt mörk plats vid havet, hjälp vad det var kolsvart där, så var himlen som en vacker lysande duk över oss. Det går inte att beskriva, hur vackert det faktiskt var. 

Spaning efter bäddsoffa

 
 
 
 
 
Vilken härlig onsdag jag hade igår, var faktiskt så uppe i varv att jag hade svårt att sova inatt. Anledningen? Bland annat så köpte jag mitt nya golv igårkväll och nu ligger det här hemma och väntar på att läggas ut. Jag valde en varmgrå ek, som kommer bli toppen här hemma! Det är så fin struktur på träet så man vill bara gå runt barfota och känna det under fötterna. Har ingen bild att visa nu så ni får hålla er till tåls. :)
 
Något mer som jag låg vaken och tänkte på var bäddsoffor och inredning över lag. Jag har kommit till det beslut nu att det får bli en bäddsoffa hemma. Tack alla igen som ville ge mig goda råd och bolla tankar i mitt inlägg gällande sovalkov eller bäddsoffa. Ni är så gulliga och guld värda! Eftersom jag vill ha tillbaka ytan i mitt vardgsrum och planen är att bo kvar här bara något år så får det bli bäddsoffa, känns mest praktiskt. Jag kommer även att ha möjlighet att sova varannan vecka i mitt förra sovrum då sängen ska in dit igen, men Meja kommer ändå att få ha det som sitt rum och sin säng. Så på det stora hela så får jag ju faktiskt två sovplatser här hemma, Meja med, eftersom hon många gånger väljer att sova i våningssängen i det stora sovrummet med brorsan. Tror det blir toppen för oss! 
 
Så nu spanar jag efter bäddsoffa! Den här vart jag verkligen störtförälskad i! Den går stilmässigt i en design som jag gillar, färgmässigt sticker den ut med. Jag har haft en crush i färgen petrol under några år nu, hade en period då jag plockade in en del detaljer i den färgen hemma. Men, just denna färgnyans på en soffa, jag vet inte om det är för vågat? Jag är inte helt överens med denna nyans av petrol, i min mening ska petrol ha liiite mindre grönt i sig, denna känns nästan så den drar åt turkost. Men det kan ju vara svårt att avgöra färger på en skärm. Såg att man kunde beställa hem färgprover gratis på de tyger som de erbjuder, så det får jag nog göra innan ev beslut. Vilken färg av de som erbjuds hade ni valt?
 
Bäddsoffan heter Räven, har sammetsklädsel, dåld förvaring för bäddkläder och kommer från Sweef.
 
 (Ej sponsrat inlägg!)

Overnight oats med chokladchiapudding

 
Gör en lyxig frukost med overnight oats! Förbered med att blanda ingredienserna till overnight oatsen och chiapuddingen på kvällen och låt dem stå till sig i kylslåp över natten. På morgonen är det bara att varva overnight oats och chokladchiapudding, toppa med protinella, hackad mörk choklad, färska bär och hackade salta cashewnötter!
 
 
2 portioner: 
 
Overnights oats
2 dl havregryn
2 dl mandeldryck
3 msk grekisk yoghurt
1/2 msk honung
1 krm vaniljpulver
1 krm malen kanel
 
Chokladchiapudding
2 dl kokosmjölk
4 msk grekisk yoghurt
4 msk chiafrön
1 msk kakao
1/2 msk honung
1 krm vaniljpulver
1 krm salt
 
Topping
2 msk protinella (orginalreceptet säger jordnötssmör)
2 msk hackad mörk choklad
1 dl färska bär
1msk hackade lättsaltade cashewnötter
 
  • Blanda samman alla ingredienser till overnight oats och chokladchiapudding i varsin burk med lock. Låt burkarna stå i kylen i minst 3 timmar eller över natten.
  • Varva overnight oats och chiapudding i burkar eller glas.
  • Toppa med protinella, hackad mörk choklad, färska bär och hackade cashewnötter.
  • Njut!
Receptet är inspirerat från Ica.

Skogen

 

 
Långpromenad i lördagskväll genom skogen och hemma igen vid skymning. Så vacker natur. 
 
 
Idag har jag varit så i farten från morgon till tidig eftermiddag. Har hunnit med att bocka av en massor grejor på min "Att göra lista" under tiden barnen var i skolan. Varit på en bygghandel och jämfört olika golvlister, köpt en del fix till hemmet, lämnat kläder till en hjälporganisation för barnhemsbarn och behövande i Lettland, planerat matsedeln för veckan, storhandlat, hämtat ut paket, satt isoleringstejp runt balkongdörren, tvättat och hängt tvätt, dammsugit, gjort en del nödvändiga inköp i olika butiker nere i centrum och passat på att äntligen lämnat in gammal medicin till Apoteket. Ja just det, jag rensade ut hela städskåpet med och dammade av alla överskåpen och rensade en massa saker att slänga. Jag planerade för kommande blogginlägg, fotogarferade och redigerade bilder med kom jag på, det är ju något jag gör dagligen så glömde bort det.
 
Haha, jag har varit helt galet effektiv idag! Jag gillar det, gillar när det går undan och man tar tag i saker. Förra veckans vardagar kände jag var lite mer "slow" så den här veckan är jag pepp på att få saker gjorda. 

Härligaste helgen

Den här helgen kändes nästan extra lång, för oj vad mycket som hanns med! Spontantripp till Eskilstuna och middag på mysiga Mocca Deli (rekommenderas!). Blev även lite strosa runt på stan där och kika i butiker. Vägen till och från Eskilstuna gick genom sörmländska landsbyggden som så sakta börjat skifta färg, väldigt vackra vyer att njuta av under bildfärden.  
 
Trädgårdsfix, äpplen i överflöd blev en skottkärra full med mat till djuren i naturen som fick ett härligt färgglatt hav av mumisga äpplen. 
 
Vi provade att baka vackra äppelrosor med äpplen direkt från trädgården. En dekorativ dessert som både var väldigt god och enkel att göra. Vill ni ha recept? 
 
En långpromenad i skogen blev det med, fick kameran full med bilder, fler ska ni få se senare. :) 
 
Lördagskvällen böd på ost, kex och marmelad på ingefära ute på punschverandan, så gott! 
 
Den extra lyxiga söndagsfrukosten, vi provade att göra over night oats. Det här blev verkligen supergott! Kommer nog ett recept på dessa inom kort! ;-) 
 
Jag fick även äntligen testa min nya Nikon D810A som är en kamera byggd för stjärnfotogrfering. Jätteroligt!! Vill ni se mer? 
 
Mer som har hunnits med, slängt min soffa och mitt soffbord! Det var inte alls planerat men de skulle ju ändå inte behållas efter renoveringen och var i dåligt skick så vi rev ut allt och slängde iväg av bara farten! Så nu står mitt vardagsrum väldigt tomt hemma och förberett för att gammalt golv ska ut och nytt ska läggas. Sen blir det att försöka hitta en bäddsoffa, tror det får bli den lösningen. Tack för alla kloka råd och idéer i mitt inlägg om sovalkov eller bäddsoffa

Trevlig helg till er!

 
 
Tittar in och hälsar en trevlig fredag och helg med några fler bilder från den dimmiga morgonen jag visade er tidigare i veckan. Vad har ni för spännande helgplaner? Jag hoppas på någon stjärnklar natt, för då ska jag prova mina nya kamera som är specialbyggd för att fota natthimlen med, så hoppas jag får chansen nu. 
 
 
Tack snälla för era synpunkter angående inlägget igår med ang val av sovalkov eller bäddsoffa. Har inte kommit fram till hur jag ska gör än, ni får gärna forstätta att tycka till i inlägget HÄR, uppskattas! 

Kram på er! 

Sovalkov eller bäddsoffa?

 
 
Jag håller ju som bäst på att renovera i min lägenhet nu, men jag har ett dilemma. Kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska bygga en sovalkov i vardagsrummet eller investera i en bäddsoffa. Ju mer jag landar i detta så känner jag att jag vill ha mitt vardagsrum som det är, känslan av att det är luftigt och rymligt.
 
Ni vet inte detta men jag har faktsikt levt i ett och ett halvt år (oj vad tiden går fort!!) nu med min säng i vardagsrummet, jag har sovit bakom soffan, där jag haft tanken på att bygga upp en vägg för att få en riktigt sovalkov. Det började med att jag ville provmöblera och "bo in mig" för att få en känsla för om jag ville bygga upp väggen där sen. Har trivts jättebra med denna lösning fram tills nu när jag tänker att jag saknar mitt stora vardagsrum, vill ha tillbaka rymden. 

Om jag bygger en sovalkov så tänker jag mig en vägg som kommer att ha fönster i, så att det blir ett ljusinsläpp och känslan av att rummet forstätter och det kommer nog göra mycket för att rummet inte ska "krympa" allt för mycket. Min sängplats hade jag tänkt piffa till riktigt lyxigt! Med en sänggavel i sammet, fina bäddlakan, stora pluffsiga kuddar och filt, få hotellkänsla att växa fram. Tänkt mig smart platsbyggd säng med förvaring inunder, snygg sänglampa på väggen och en tavellist med mina skatter inramade. Har verkligen tänkt igenom allt i detalj hur det ska se ut.

Men den enklaste lösningen, är ju egentligen att köpa en bäddsoffa. Behålla rymden i vardagsrummet och slippa lägga tid, pengar och energi på att göra få klart projekt sovalkov. Soffa behöver jag köpa en ny oavsett. Problemet där känner jag nog mer är att jag inte har suttit eller sovit i en enda skön bäddsoffa. De brukar vara stenhårda och jag gillar ju mysiga soffor som är mjuka och sköna att sitta i. Väldigt viktigt även att sängfunktionen fungerar och inte ger ont i kroppen. Har ni något tips på en bra och skön bäddsoffa?

Jag tänker ju bara bo kvar här i max två år, tills mina studier är klara. Så den här lösningen med sovalkov kanske inte är optimal den dag då jag säljer? Vill ju så klart att hemmet ska kännas stort och luftigt då hemmet ligger ute till försäljning och vardagsrummet kommer ju krympa om jag bygger upp en avdelare. Jag känner inte för att hänga upp gardiner, eller ställa upp någon vikskärm eller liknande. 

Vet varken ut eller in just nu, har ni några idéer att bolla med mig? Hur tycker ni jag ska lösa detta?? 

Loppisfyndet

 
 
Tada, mitt fina loppisfynd från helgen, ett porslinsansikte i form av en blomkruka. Hur fin är den inte!? Det finns en sak dock som jag tycker är lite märklig med den, kanske någon läsare kan berätta hur det hänger ihop...? När jag torkade av den med en våt trasa så blev den typ marmorerad, fick som synliga sprickor. Dessa försvann då den torkat. Och den "knäpper", små knäppninar till lite kraftigare kommer och går under dagen. Nästan så jag är rädd för att den ska spricka nu, vad tror ni??

Septemberljuset

 
Det är något magiskt med det varma septemberljuset som sänker sig på seneftermiddagarna, det är som att hela världen blir vackrare i de guldiga tonerna när solen står lågt. Jag har längtat efter hösten, alla färgerna och lugnet. Att ta en kvällspromenad nu som jag och barnen gjorde i helgen är så mysigt och att se hur naturen börjar skifta färg. Än finns värme kvar, vill verkligen ta vara på de sista varma dagarna i år. 

Tidig morgondimma

 
Dimman låg tät utanför mitt fönster i söndagsmorse. Tacksam över att ha landet intill gav jag mig iväg med kamerna över axeln och fångade hur tyst och stilla dagen vakande ute på landsbygden. 
 
 
 

Dags för hatt

 
Här har ni mig idag, lite rockigt boho i svarta boots, skinnjackan och slokhatt. Första september och dagen till ära kändes det helt rätt att köra på en höstigare look då graderna var svalare efter gårdagens regnoväder. Jag tog med mig mina hjärtan ut på landet och loppisrunda idag, kom hem med flera fina fynd! Bland annat en så galet udnerbar kruka som har formen av ett ansikte, visar er sen! Vill ni ha en tjuvkik redan nu så finns den på min Instastory @myhappydays.se
 
 
Vad gillar ni stilen? Det här känns så jag, tycker ni om får ni gärna gilla inlägget eller lämna en kommantar så blir jag glad! 



RSS 2.0