Så här bakar du populära äppelrosor
Jag fick önskemål att lägga upp recept på dessa söta äppelrosor som jag visade från härligaste helgen. Det är både väldigt dekorativa, god och enkla att göra med få ingredienser.
För ca 8 st äppelrosor behöver du:
1 ark smördeg som du skär i 7-8 remsor.
1 ark smördeg som du skär i 7-8 remsor.
3-4 st äpplen
5 dl vatten
Saft från en halv citron
Flytande honung
Kanel
( Ev 2 msk hackade valnötter, kan uteslutas)
Till servering:
Florsocker och vaniljvisp eller gräddglass.
Florsocker och vaniljvisp eller gräddglass.
Gör så här!
- Skär äpplena i tunna skivor
- Lägg dem i blöt i vatten med citronsaft.
- Ställ formen med äppelskivorna och citronvatten i micron på högsta effekt i 3 minuter.
- Skär remsorna av smördegen.
- Häll över äppelskivorna i ett durkslag så att vatten rinner av helt.
- Bred ut honung på smördegsremorna, strö kanel ovanpå. Lägg äppelbitarna omlott på ena halvan av smördegsremsan med skalet utåt. Lägg på hackade valnötter om så önskas. Jag torrostade mina hackade valnötter i stekpanna med honung.
- Stäng igen remsan med den andra halvan, se gärna bilderna nedan för en klarare beskrivning.
- Snurra ihop till rosor!
- Ställ i muffinsformar eller använda muffinsplåt.
- In i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 35 minuter. Håll gärna lite koll, tid kan behöva justeras utefter ugn som används.
Sikta över lite florsocker, serveras ljumna med vaniljvisp eller gräddglass.
Kommentarer
Trackback