Happy Friday

Tulpaner, brinnande Enjoy Candles och flödande dagsjus i hemmet, vackert så.
 
 Den speciella fredagsfeelingen har infunnit sig o dagen känns sprudlande glad. Ikväll blir det mys på en ny restaurang med en av mina fina vänner, kvalitétstid och många skratt ingår. Önskar er en Fab Happy Friday!
 

And sometimes...

Sometimes I feel like I can't run, I can't crawl
And sometimes I feel like I ain't nothing at all
Life is a journey where you stumble and fall

VIP-kryssing

Lördagskvällen började tjusigt med VIP-event i nya nattklubben Etage. Det bjöds på bubbel och snittar. Vi imponerades av snygg interiör och ett stort utökat dansgolv som en del av Cinderellas förvandling.
 
Hårt arbete låg bakom och prisades med applåder och beröm
 
Kvällen fortsatte stjärnspäckat med artisframträdande av Charlotte Perrelli, Andreas Weise, Mikael Rickfors och...
 
...Dansande Norrköpingstjejer framför scenen med Anna Sahlene.
 
Middag serverades senare i Seaview Dinning, där fick jag denna härliga bloggkollega och pingla till bords, Dianas drömmar. I hennes blogg finner ni mer bilder.
 
Kvällen och natten gungade vidare med klackarna i taket och bästa paryhumöret!
 
Vi minglade och lärde känna nya härliga och trevliga människor, som fotografen Peter Ortvik, även han dokumenterade festligheterna, bilder finner ni på frontface.
 
Söndagen passade vi på att gå på Bottegas Proseccoprovning, jag bara älskar designen på flaskorna och kan rekommendera vinerna, samtliga väldigt goda och välsmakande för olika tillfällen.
 
Och åker ni med Cinderella så missa för allt i världen inte Bottega Prosecco Bar, så snygg!
 
En härlig goodiebag följde med hem med bl.a. en fin kuvertväska från Escada och den fräcka klädförvaringen från Hugo Boss. 

Keep calm and Enjoy!

 
 
Min hall har uppdaterats och förändrats med ännu lite mer nytt, det är detaljerna som gör hemmet och får fram den där extra feelgood känslan. Två vackra vaxljus från Enjoy Candles har hittat till mitt hem och visst känns den ljusrosa färgen så vårig och fräsch? Passar finfint ihop med min Keep calm tavla med, matchi! Då ljusen är batteridrivna så har jag ställt in dem att de startar av sig själva lagom tills jag kommer hem så "brinner" de välkomnade. Det är mysfaktor!
 
Och jisses vad kommentarer som trillat in sista tiden, har ett 70-tal att gå igenom. Superroligt, verkligen, så tack för att ni tar er tid att lämna en hälsning! Jag ska ta mig tid att besvara alla frågor och så vidare, tack för att ni tittar in o lämnar så mycket kärlek efter er!♥

Smyginvigning av Cinderella

En liten bildglimt från vad som hände i helgen!
 
Smygpremiären utav nya Cinderella, som jag blev inbjuden till, överträffadealla alla mina förväntningar. Man brukar säga att tiden går fort när man har roligt och jag hann inte ens blinka innan resan var över. Försöker fortfarande smälta alla intryck och händelser under tiden som jag nu landar i vardagen igen. Jag återkommer med lite mer bilder och en närmare redogörelse i veckan, håll kollen!
 
Tips, lägga till bloggen som favorit på bloglovin så får ni en uppdatering varje gång jag postar ett nytt inlägg, smart va? Finns några fler bilder i mitt instagramflöde med om ni inte kan hålla er o vill se lite mer redan nu @myhappydays_se

Vecka 4

Saknade skatter,  kärlek till er!
 
Buller & Skratt

Fredagsmys

Räknar ned timmarna till fredagsmyset nu. Förra helgen med skatterna gjorde vi det extra mysigt och skålade  med bubbel av ciderkaraktär och frysta bär i finglas.
 
På menyn den gången en god och lättlagad klassiker, lasagnette.
 
Ljus i vinglas


Önskar en trevlig fredag, får se om jag hinner blogga något mer innan det bär av ut till havs och smyginvigning utav nya Cinderella. Är riktigt förväntasfull och laddad och ser fram emot en trevlig kryssning med spännande happenings.

På återseende!
 

Say something

 
Say something, I'm giving up on you.
I'm sorry that I couldn't get to you.
Anywhere I would've followed you.
Say something, I'm giving up on you
 
Vackraste tonerna just nu, den här låten fyller hela mig med berörande känslor...
 

Snabba svar

 
Har fått så många kommentarer på hallen. Så tänkte snabbt svara att skoskåpet är från Jysk och vasen som egentligen är en vacker ljuslyckta med visdomsord är från Majas Cottage och säljs till förmån för Barncancerfonden! Vinglasen med värmeljus på skåpet är de storkupade från Ikea.

Spontant kvällskalas

 
Vilken onsdag, jag är helt utmattad just nu efter att ha kört på i 100 knyck. Helt statisk av energi har jag fart runt hela dagen med ett enda stort leende. Har haft en sån där extra lycklig och härlig dag då allt känns fantastiskt rofyllt inombords... Utan egentlig anledning, men den underbara välbekanta känslan från förr får gärna stanna kvar!

Hemma på kvällen fortsatte jag sedan med att ställa till spontan våffelfest för vännen M som var på besök o barnens morfar som kom över en sväng. Gästerna o barnen bara skrattade åt mig som sprang runt o serverade dem, blev jämförd med en gammal mormor och moster som inte kan sitta still och bara springer runt o fixar. Jag o min fina vän hann även se ut outfits till lördag då vi är bjudna på kryssning och mingel för nyinvigning av renoverade Cinderella! Min outfits finns på instagram @myhappydays_se
 
Ledsen raringar att jag inte hunnit besvara alla kommentarer senaste dygnet, ett snabbt svar på vart jag köpt produkterna i tidigare inlägg kommer imorgon!

Att förnya en hall

Nytt skåp i hallen, och fina tulpaner på plats skapar längtande vårkänslor
 
 
Jag har gjort en lätt make over i min hall, i form av ett skoskåp. Den passade så bra in där vid avklädningsdelen angränsande till köket samt gav en perfekt dekorationshörna. Älskar planlösningen i min läghenhet för övrigt, den känns luftig, ljus och inbjudande. O nu blev det ännu mer inbjande att mötas av en fint i blickfången på skåpet när man kommer innanför döreen, tycker jag i alla fall.
 
Samtidigt med detta inlägg vill jag passa på att säga hej till alla nya läsare, sett en hel del nya kommentarer sista tiden. Tack för att så många tar sig tid o stanna upp o skriva ett par rader, det är alltid trevligt att få ett hej från sina bloggläsare och nyfiken som jag är även en chans i och med det att se vilka som tittar förbi. :) Jag brukar svara på alla kommentarer och även svänga förbi i länkade bloggar, så lämna gärna en rad om du vill ha besök tillbaka.
 

Vecka 3

 
Mitt bidrag till Buller och skratt vecka 3 blir en mysig bild från frukoststunden med mina hjärtan förra helgen.
 
Eftersom jag har barnen varannan vecka får jag fuska till det lite och kan inte helt följa att ta en dokumentär bild varje ny vecka. Föresten när man pratar om varannan vecka. Hatar uttryck som att "Jaha, du är också mamma varannan vecka?" NEJ! Jag är mamma jämt, oavsett om det är min vecka eller om de är hos pappan. Det gör mig så upprörd att man kan tänka så, att man bara är förälder den vecka när man har barnen. Att man liksom slår från sig allt ansvar som förälder annars. Man slutar inte vara förälder 100 % bara för att sitt/sina barn inte bor alla dagar under ditt tak. Eller vad tycker ni?

Finns det förresten fler av mina läsare som är ensamstående föräldrar? Kanske finns där fler bloggvänner i samma situation som mig? Länka gärna!

Hemlis väntar mina skatter

 
Mina busfrön förra helgen, vilken glädje jag samlar på mig i mitt skafferi när vi är tillsammans. Har saknat dem så mycket och längtar till måndag.
 
I hemlighet har jag pysslat med ett projket i deras rum denna vecka, har ändrat om och köpt nytt. Städat från golv till tak och skruvat o monterat så att jag fått blåsor i ena handen. Haha, så går det då man inte har någon snygg man som kan hjälpa till eller en skruvdragare. Hade önskat mig det av Tomten i julas men fick varken det ena eller det andra tyvärr. Men jag reder mig själv så bra ändå och älskar att bygga möbler. Min vän som flyttade för ett par veckor sedan sa "Vem behöver en man då man har Josefin!?" Blev såå full i skratt av den kommentaren, hade kommit hem till henne o tog över allt, plötsligt hade jag skruvat ihop alla hennes möbler.

Nåja, tror mina skatter kommer bli väldigt överraskade och glada när de får se vad jag gjort... Längtar efter att få visa dem deras nya rum! Ni kanske med vill ha en tjuvtitt?

Blombud krispiga tulpaner

 
Gissa om det piggade upp att få dessa vackra tulpaner i en bukett när jag öppnade dörren i förmiddags. Där stod pappa, fina pappa med en färgglad bukett till mig som råkat ut för matförgiftning. Vilka omtänksamma föräldrar jag har, lyckligt lottad. ♥
 
Matförgiftningen? En lagom tråkig historia. Var ute med vänner och åt middag igår, vi skulle förgylla kvällen med music quize. Men min mat var inte ordentligt tillagad, så den här fröken blev akut sjuk och fick ta sig hem med magkramper och illamående o lämna sina vänner att spela själva. Mår bättre nu på eftermiddagen efter att ha vilat mig men vilken otur man har ibland. Andra gången jag blir matförgiftad när jag äter ute inom loppet av 14 dagar! Och innan det var det år sedan...

Den här fredagen blir alltså lugn, fick boka av en date med fin vän ikväll och kommer istället mysa ner mig i soffan med ett glas cola. Och det känns faktiskt helt okej.

Happy Friday raringar!

Ta vara på glädjen ♥


Ibland blir saker väldigt fel och man får kämpa i stormig motvind, ensam. Men man blir stark av att kämpa och man lär sig. När det inte blir som man hoppats eller tänkt sig gäller det extra mycket att se det vackra i det lilla. Som jag alltid försöker att göra. Man är mycket rikare om man kan hitta en glädje i de mest enkla ting än om man är bunden vid materiell pengalycka.
 
På tal om det så fick jag ett så fint mail från en av mina läsare häromdagen som tycker jag verkar vara bra på att ta vara på glädjen och jag blev rörd till tårar av att läsa orden. Därför tänkte jag dela med mig av de fina raderna till er.
 

"Du måste ta vara på glädjen".

Du måste ta vara på glädjen där den går tyst omkring
Den enkla stilla glädjen i bara små enkla ting
Att ett barn har så klara ögon
Att möta din egen blick
Att fågel flög förbi dig på vägen där du gick

Att en blomma lyser på bordet när du kommer hem
Att du fick det vänliga ordet i brevet från din vän
Att du kan andas också idag Känna doft och se ljus
Att det ligger snö och smälter på taket från ditt hus

Att det finns ett hem att gå
Både nu och efteråt
Att det är dig förunnat att säga ordet förlåt
Du måste ta vara på glädjen där den går tyst omkring
Den enkla stilla glädjen i bara små enkla ting

Skriven av Eva i Small Towns Singers, tack Gunnilla för texten!

Morgonstund

 
Så här mysigt hade jag o mina skatter det på söndagens långfrukost när jag skämde bort dem med nybakade scones efter en härlig sovmorgon. Myser när jag tittar tillbaka på bilderna, tid och orörda dagar att göra vad man vill med tillsammans med de finaste människor i sitt liv är det bästa som finns. Älskar helger med skatterna.

Är så full av massa tankar o funderingar om litet o stort just nu. Om livet. Igår gjorde jag något ovanligt för o vara jag, när jag kom hem hade jag en väldigt rofylld känsla inom mig. Jag tände ljus men satte varken på tv, dator eller musik. Jag bara var och tog ett bad. Det var avkopplande. Sen fick dator och mobil vila så blev det blev bara en stund framför tvn. Är dålig på att koppla av o ta det lugnt, har alltid många projekt på gång. Så att ta en kväll av ingenting, var välbehövligt.

Ljus idé

 
Fick den enkla idén att lägga värmeljus i två vanliga vinglas, blev ju riktigt dekorativt och fint på bordet! Tips om man vill göra en fin dukning inför en fest eller middag, ljuset reflekteras så snyggt genom det klara glaset.
 
 

Vinter igen

Att fånga snö på tungan i ett virlande vinterland när snön "äntligen" kom.
 
Isande bitande måndag med 14 minusgrader och separationsångest, saknar mina skatter och att inte få krama om dem ikväll. Men veckan är fullplanerad med trevligheter tillsammans med vänner så den kommer nog att gå fort ändå. Hoppas att snön som kommit är kvar till nästa vecka så vi hinner busa lite mer i den ute då. Meja är sugen på att göra en snögubbe o själv vill jag bygga en snölykta som är bland det fianste jag vet. Är egentligen inte jätteförtjust i att det blev vinter igen när jag var på väg mot vårkänslor. Men samtidigt så är jag så glad för barnens skull och även för mig egen då jag får chans att ta fina vinterbilder. 

Vecka 2

 
Bild från idag som även är vecka 2:s bidrag till Buller och Skratt. Makalöst fina vardagsfotografier från alla deltagare, blir så inspirerad och kan titta länge på allas bildliga form- och uttryckspråk.
 
 
Skulle kunna skriva så himla mycket om denna söndag, ja visa ett överflöd av bilder också. Eller föresten, hela helgen magisk även om söndagen var lite extra fin! Jag mår så saligt bra när jag har mina skatter hos mig, finner ett lugn inom mig och blir harmonisk, fylld med glädje, skratt och lycka. Hade önskat att den här helgen aldrig tog slut, eller att jag fick ha dem lite längre. För jag känner mig inte alls redo att lämna över dem för pappaveckan imorgon. Jag har inte myst klart med mina skatter än... Vi har så många roliga idéer och tokigheter som vi inte hann med, får sparar dem till nästa gång.
 
Men vi hann med så himla mycket ändå.
Som att jag fick överraska och skämma bort dem med hembakade scones till frukost efter en skön sovmorgon för oss alla. Att vi sedan tog oss ut till pulkabacken där vi gjorde av med en himla massa energi och skratt, som synes på bilden. När vi tröttnat blev det mellis hemma i form av varm choklad och hemlagade kanelbullar. Söndagsmiddagen blev lite extra lyxig med fin dukning, ljus och glas att skåla i. Jag visar imorgon!

Finaste grabben

 
Pontus, min förstfödde, som inte fastnar på lika många kort som lillsyrran. Men när han väl gör det smälter mitt hjärta, den finaste av grabbar man kan hitta! O precis genomsnäll, finns inte ett uns av elakhet i honom. Jag är så stolt över att han är den kärleksfulla, känslofyllda och omtänksamma person som han är. Fotot från idag.
 
Hoppas ni har haft en fin lördag, kanske har det snöat hos er med? Vi bor i en vit värld nu och imorgon planeras för pulkaåkning!

Tacogratäng

 
Tänkte dela med mig av en perfekt helgrätt, galet god, enkel och festlig att bjuda på. Den brukar bli väldigt populär och kanske ska just du få hem gäster o inte vet vad du ska bjuda på?
 
Tacogratäng, ca 10 portioner
800 g köttfärs
2 påsar tacokrydda
1 st purjolök
1 gul lök
1 röd och en gul paprika
400 g krossade tomater
400 g philadelphiaost light
3 dl creme fraiche, gärna fettsnål.
ca 2 dl riven gratängost

Bryn köttfärs med tacokrydda, tillsätt lite vatten.
Blanda 400g philadelphiaost med 3 dl creme fraiche, bred ut blandningen i botten av en ungsfast form.
Tillsätt köttfärsen, bred ut krossade tomater ovanpå samt skivad lök+paprika. Toppa med gratängost.
In i ugnen 200 grader i ca 20 min.
 
Servera med ris, sallad och tacochips.
 

Tredje kvartalet 2013


Juli, vilken månad!! Semestertider och det uuunderbara solskensvädret fortsatte. En höjdpunkt från månaden var
helt klart den dryga veckan i Karlstad som pressfotograf på Putte i Parken. Var helt uppspelt och pirrig i veckor innan och det kunde inte bli bättre. Jag fick se favoritartister leverera i toppform på scen, stående i diket som fotograf! Det här är något som jag haft på min lista av saker jag velat uppelva, o nu var jag där. Tänk, ibland blir drömmar verklighet! Och är man i Karlstad måste man ju även stämma träff med min söta o rara bloggkollega Linda Blom för en fotografering. Men någonstans i juli började även mitt mående att dala...

...Augusti, händelserik månad fylld av både tråkigheter och roligheter. Meja fyllde 4 år och vi bjöd in en ballongkonstnär på kalaset. Jag fotograferade en av årets andra favoritbröllop på en hästgård i en lada. Under augusti var jag så trött om dagarna att jag inte kunde ta mig ut på en promenad och sov flera timmar mitt på dagen, 2-3 ggr varje dag la jag mig o sov. Läkarundersökning konstaterade B12-brist samt depression. Jag hade även fått tinnitus. Mitt i allt inträffade även sorgligast av allt på hela året, det gör så ont i hjärtat, olyckan där en 26-åring vän till familjen omkom. Familjen önskade sig fina kort från begravningen. Jag blev även lämnad på ett dumt sätt av en person som jag träffat under en tid mitt i allt detta, ja ni förstår nog att jag inte alls mådde bra denna månad...

September, jag var sjukskriven och försökte att återhämta mig från allt. Doktorn hade ordinerat mig att göra roliga saker som gav mig energin och glädjen tillbaka. Jag umgicks med vänner, hittade på saker med mina barn och fotograferade, tog allt i min egen takt. Tog bland annat vackra bilder på min dotter vid skeppsvraket i solnegång. Sakta började jag få tillbaka orken igen och jag lärde mig att allt har sin tid och man måste tillåta sig själv ta det lugnt ibland.

Som vår i hjärtat trots januari

 
I mitt liv finns det en palett av mörka toner och otalig gråskalor. Jag försöker att lägga på ljus och färg över det tunga som jag inte vill se, begraver det gråtrista med regnbågens hela spektra tills jag börjar att le. För jag vill se livet i färg igen och lämna en svartvit värld. Livets alla färger tar inte slut hur många motgångar man än möter, de lämnar bara skuggor efter sig. Man kan alltid börja om, måla över och använda en helt ny palett av färger, de vackraste och klaraste man kan finna som sprakar av livsglädje. Så jag gör det. Tar fram penseln, skrattar och försöker gå vidare med vänner i mitt liv som ger och inte tar energi. Det finns mycket mörkt kvar, men med tiden kommer det att försvinna, jag har mycket färg kvar att använda.
 
Ikväll hade jag min vän hos mig, efter att hon gått så var jag så fylld av glädje. Trots att vi pratade om det svåra i livet och tog upp stora ämnen kände jag mig glad i själen. För jag var ikväll omringad av kärlek. Mina älskade barn som får mitt hjärta att fullkomligt explodera av vårkänslor mitt i januari och min älskad vän som alltid funnits vid min sida liksom jag vid hennes. Vi bakade kladdkaka, drack te, myste framför Hart of Dixie med räkor och lime aioli samt dumlekolor. Små guldkorn som sätter lite extra lyx på vardagen och lämnar glädje efter sig.
 
'The best things in life aren't things.'

Mamma, jag vill bli Rapunzel!

 
"Mamma, jag får bli vad jag vill och jag vill bli Rapunzel. Fast jag kan inte bli kungen för vi har redan en gammal kung."
 
Min lilla 4-åring till skatt bubblar av så mycket tankar och frågor, igår inom loppet av några minuter hade hon hunnit med ovan söta kommentar och fortsatte sedan kvickt att över gå till frågan "Mamma, hur tog du på dig din tatuering?". Blev lite paff av den oväntade frågan o roliga formuleringen, precis som det vore en tröja man tar på sig, haha, men hann inte svara innan hon mötte upp med frågan "Mamma, är du skrattig idag?" då hennes söta funderingar gjorde mig så fnissig!

Håret börjar i alla fall bli långt nu vilket hon är så nöjd med (mamma gillar med!) och det är så fint att det lockar sig naturligt i topparna. Hon var ju jättelockig första två åren, precis som för hennes storebror och samma för mig när jag var barn. O vet ni, det här med lockar är jättemärkligt, senaste året så har mitt eget hår börjat locka sig igen, men mest bara där framtill... Är jag på väg att bli lockig igen? Galet det där med hår...

Om ni undrar vad hon gör på bilderna ovan så leker hon med mina nyårsörhängen som hon hittade, fina va? Reafyndade från BikBok för ca 30 kr, happy girl! :-)

Såpbubbellycka i solen

 
Soool, underbara fina solen visade sig denna lediga måndag och alla timmar är viktiga att ta tillvara på så här års. Jag o lillan tog oss därför ut till Gränslandet och satte oss på en sten vid skosbrynet och sög i oss all solenergi vi bara kunde! Hon hade själv tagit med sig såpbubblor, bättre sätt o fira det fina vädret på fanns inte. Vi satt där och myste, mamma-Meja-mys! Ja ni ser nog glädjen vi kände, olsagbart! Lilla Nyponrosen hade till på köpet toksaknat mig förra veckan, så det var extra msyigt o få kramas o pussas idag.
 
Hör ju inte till vanligheterna att jag slänger in iphonebilder så här i bloggen som jag försöker hålla en viss fotografisk nivå på, men dessa måste jag göra ett undantag för o bjussa på, glädje kan man aldrig få för lite av och jag hoppas den smittar av sig!

Fotoprojekt 2014

 Vecka 1
 
Under hela 2014 kommer jag att tillsammans med andra utvalda fotografer att medverka i ett fotografiskt projekt. Fotoprojektet går ut på att dela med sig av ett vardagligt och dokumentärt foto i veckan på sitt/sina barn, dessa samlas sedan under vår sida Buller och Skratt som uppdateras varje söndag. 
 
Det är verkligen inspirerande och framför allt roligt, jag som tycker om utmaningar kommer bli extra taggad och förhoppningsvis kanske även komma längre i mitt eget fotografiska utvecklande. Jag kommer att posta en bild här varje söndag för projektet och ni får gärna kolla in de andra fotografernas bilder samtidigt, hoppas ni blir lika inspirerade som jag!

Solpromenad

Bild instagram @myhappydays_se
 
Ni minns igår att jag smådeppade lite över det där tunga grådiset som bäddat in denna vinter? Idag visade sig solen, jag och den sken ikapp ute på en promenad. Måste ju passa på att ta vara på det härliga ljuset när molnen skingrar sig, jag är verkligen en soldyrkare på alla sätt och vis. Mår bara så himla mycket bättre med sol i sinnet och på skinnet!

Hoppas ni mår fint och har en trevlig lördagskväll!

Andra kvartalet 2013

April, jag kom hem från en underbar lyxig solsemester lycklig i sinnet efter att ha laddat med en veckas äventyr i fjärran land, Kemer. Minns hur alla tyckte jag var tokig som tänkte dra iväg helt ensam, jag ångrar inte en minut och känner att jag måste göra om det här, att åka ensam gav mig verkigen en kick. Fast ensam, det var jag aldrig, hittade så många vänner att umågs med där. När jag kom hem var jag värd för Chill out sessions på Spotify, häftigt! Sonen fyllde 10 år på valborg, hallå hur gick det här till, hur snabbt går inte åren när man har barn?
 
Maj, våren var som vackrast, jag tror till och med att sommaren kom och stannade långt in på hösten. Det behövdes, för jag var väldigt kall o frusen efter vargavintern. Våren kom med värme, jag blev som berusad och full av liv. Fotograferade mycket i maj, en lördag klämde jag in tre fotograferingar på en och samma dag, ett bröllop, Fridas möhippa och mig själv som modell i vitsippeskogen med talangfulla Gisela Ackerup.
 
Juni började med att bjuda på ett av årets favoritfotograferingar, vintagebröllop a la 50-tal. Tillbringade mycket ledig tid och ljumma nätter med balkonghäng, längtar redan efter en ny säsong. Fick den finaste rosen någon någonsin gett mig, det kommer den förevigt att vara, stolt över att ha en son som min Pontus! En morgon i joggingspåret mötte jag ett oväntat sällskap, buddhister! Det roliga var att jag i mina hörlurar just då hade passande bakgrundsmusik, så galet sammanträffande... Juni var vacker och full av pirriga förväntningar, inför juli...
 
 

En balja te

 
En sen frukost i januaris gråtunga ljus hemma i vardagsrummet. Sipprar i mig te med mjölk och honung från en kopp stor som en balja. En ny vana jag börjat med sedan i höstas, att även ha mjölk i. Kombinationen får mig att tänka på en textrad ur Niklas Strömsteds låt Sista Morgonen, vacker. Det är totalt färglöst ute och jag längtar efter mer än det här några timmar om dagen diset. Det är frustrerande att bli så begränsad när man är en fotograf som föredrar fotografering i befingligt ljus.
 
Funderar under frukosten på bloggen idag. Vill förbättra den, lyfta den med en snyggare o renare design. Har bara inte fått någon given idé ännu. Det här med första intrycket är viktigt, och just nu känner jag att jag tröttnat på utseendet som jag haft senaste året. Vill att mina foton ska hamna mer i fokus och skala av designen lite, men inte för mycket så att det blir opersonligt... Får fundera vidare o forstätta dricka baljan med te...

Fotografiska resedrömmar

 
Älskar mitt fina loppisfyndade fat, det får mig att tänka på Marrakech och drömma mig bort till tusen och en natt... Får så där galna idéer om att jag skulle åka iväg på en fotografisk resa. Fånga livet, inspireras av alla orientaliska intryck, människorna, gatustånden, vackra byggander, ruiner, mönster, moasik... Uppleva, utmana mig själv och kanske få material till en fotobok. Någon stans vill jag resa i år på en fotografisk upptäcksfärd.
 
Om du fick välja en valfri plats i världen, vart skulle du resa då och varför?

Första kvartalet 2013

Försökte att välja ut några få bilder som en resumé för 2013, det gick inte. Jag insåg att jag hade alldeles för många vackra bilder som jag ville få med i min bildliga berättelse. Så det får bli 9 bilder per månad.

Januari, en månad som jag minns med kärlek, diamantgnistrande vintervit och snabba spår i snön. Det var kallt och mörkt, men där fanns även värme och mysfaktor inomhus en tågstation bort.
 
Februari med en vinter som fortsatte ligga orubbligt vit utanför fönstret. Och kallt. Minns en morgon denna vinter när jag hade jobbat natt och skulle cykla hem, det var 15 minusgrader och mina ögonfransar frös till is på vägen hem, vilket såg hysteriskt roligt ut. Jag hälsade på vänner i STHLM och fyllde 31 år i februari, hade en väldigt mysig födelsedag som jag är så glad över.
 
Mars, vintern tog aldrig slut, hjärtat gjorde ont och blev kallt. Jag gjorde något galet och bokade en resa ensam till värmen. Enbart med kameran med mig som resesällskap tog jag mig till Turkiet och levde livets galna glada dagar på ett lyxhotell. Det var helt klart något av årets höjdpunkter och jag är sugen på att göra om det!
 

RSS 2.0