Pontus 10 år idag!

Jag köpte ett skrivbord som en överraskning till min 10-åring. Den står nu i hans och lillasysters rum fulllastad med paket och väntar på födelsedagsbarnet...
Mitt favoritporträtt på sonen från när han är 6 år fick göra sällskap med ballonger och paket.


Idag är ingen vanlig dag för det är Pontus födelsedag, hurra, hurra, hurra!

För 10 år sedan hade jag lyckan att få bli mamma till världens finaste Pontus, en godhjärtat, omtänksam, sprallig och glad pojke som har en alldeles speciell plats i mitt hjärta. Han får mig alltid att le och bli helt varm inombords och när jag tittar på honom så spricker jag av stolthet från djupet av mitt hjärta. Idag är det hans dag, den ska så klart firas kungligt med både tårtkalas och valborgsfirande!

Vi är bäst

Bild från mitt Instagram, ni följer mig där på @myhappydays_se

Det här är en av mina favoritbilder på skatterna från i somras, en enkel mobilbild, ibland behövs det inte mer än så för att fånga det vackra. En underbar kväll var det, värmen som dröjde sig kvar, barnen som skrattade hand i hand på vår kvällspromenad... Vad länge man kan leva på minnen, det är så fint att plocka fram dem ur hjärtat och den här bilden betyder så mycket för mig. Den säger allt, känslan när jag tog bilden som nyseparerad från deras pappa var att det är vi tre mot världen, jag och mina älskade busfrön, tillsammans klarar vi allt för vi är bäst!

Längtar efter att få ta med dem ut i världen på semesteräventyr till sol och bad! Och de längtar också, ja alla tre vill vi resa. Hjälp oss gärna därför att komma vår dröm ett steg närmre genom att lägga er röst på vår film i Nordeas tävling Drömfångaren. Klicka in på länken och trycka "gilla" inunder vår film. Det skulle betyda oerhört mycket.

IDUN Minerals Mascara Silfr

 

Fick önskan om att visa mer om IDUN mascara med en bild på borsten efter inlägget om skönhetsfavoriter. Jag är så toknöjd med IDUN att jag inte tänker använda något annat mascaraalternativ för en lång tid framöver. Den ger en hållbar stadga hela dagen och volymeffekt med separerade fransar utan klumpar. Den är även utvecklad för känsliga ögon och kontaktlinsbärare. Även om jag själv inte tillhör någon av de kategorierna så känns det som ett skonsamt val för ögonen när innehållet är noga testat och utvlat med höga krav.  


Torsdag med sol och en vädjan

Tre vårvarma dagar har vi haft och idag solskensläge, tror jag ska ta med mig en glass ut på balkongen och vila mitt ansikte i solskenet.


Ps, glöm inte bort att lägga er röst på vår film i Nordeas tävling så vi få möjlighet att få fånga vår dröm barnen och jag! Vi behöver fler röster för att ha en chans, så jag ber er snälla att klicka in på länken och trycka "gilla" inunder vår film. Det skulle betyda oerhört mycket och vara väldigt uppskattat!

Tack!
 
 
 

3 skönhetsfavoriter



Min tid i Apotekets bloggpanel har nu nått sitt slut, en fantastisk rolig period och jag är jättglad över att jag fick ingå i panelen. Under mitt halvår som ambassadör för Apoteket fick jag möjlighet att utvärdera en rad härliga produkter. Som ett avslut tänkte jag tipsa om mina tre favoritprodutker som är ett måste i mitt badrum numera.

1.) IDUN Minerals Mascara, helt amazing!! Vilket lyft och vilken stadga mina fransar får av den, helt klart toppklass och den bästa mascara jag provat under 15 års tid. Det borde säga en hel del va? Och då måste jag ändå erkänna att jag var skeptisk till borsten från början, den har korta taggar och inte långa täta som jag är van vid. Det här kan ju aldrig fungera tänkte jag men oj vad jag fick äta upp mina tvivel, den var ju verkligen kanon och nu har jag hittat en ny favorit som jag inte byter ut i första taget!
 
2.) Ansiktsserien från Apoliva Sensitive, mild och skonsam mot huden, den känns vänlig och vårdande. Min recension om produktserien kan man läsa om i länken.

3.) NOUBA Golden Tan Härligt solkysst hy med lite skimmer får man med Golden Tan. Sitter fint och bra , håller hela dagen och man ser lite extra pigg och fräsch ut i fuskad tan. Gillas starkt! En favorit sedan förr som alltid är en bas i min make up. Jag har användt samma solpuder sedan 1,5 år tillbaka så gott som dagligen och den ser fortfarande nästan som ny ut, otroligt dryg! Och så lämnar den en fräsch naturlig look på ansiktet vilket är toppen då man så här års har en förmåga att känna sig lite grå och blek.

Hallonsmulkaka

När jag får stå i köket med mina skatter, då trivs jag som allra bäst, vi tycker det är såå mysigt! Jag och min lilla minsta skatt hjälptes åt att baka hallonsmulkakor i cup cakesformar i torsdags. Så här blev det!

Söta blommiga cup cakesformar från Rice fyllde jag och Nyponrosen med ett eget spontant ihopimproviserat recept, hallonsmulkaka.

En liten bagare med redskap i fickan, det gäller att vara förbered! Söta rosa slickepotten med träskaft från Martinsens.

Nyponrosen hjälper till att plocka fram alla ingredienser...
...och fylla formarna.


Hallonsmulkaka i formar, ca 12 st

100 g margarin
2,5 msk socker
2 dl vetemjöl
 ca 150 g frysta hallon

Blanda alla ingredienser till en smulig deg.
Används fast fett så värm det med fördel så det blir mjukt, kallt fett skäres i tärningar.
Fördela i formar, toppa med de frysta bären.

In i ugnen 225 grader, ca 20 min tills kakorna börjar få färg.

 
Serveras förslagsvis med en klick vaniljvisp eller gammaldagsvaniljglass.


 
 
 

En gemensam dröm, hjälp oss att nå den!

Se filmen med mina barn och mig och rösta här

Man ska aldrig säga aldrig och aldrig heller ge sig!! Ibland är det på håret att man lyckas men när man gör det, och gör det i sista sekunden, då är man förbaskat glad över sin envishet, viljestyrka och drivkraft! Idag är en sån dag då jag lyckades sätta ihop denna roliga film, tillslut, efter mycket om och men!
 
Jag har sedan jag kom hem från Turkiet haft en dröm, en gemensam dröm med mina barn. Vi vill åka utomlands tillsammans. Och nu har vi möjlighet att få göra det, genom tur och röster från er har vi möjlighet att vinna sparpengar till vår första gemensamma utlandsresa! Som ensamstående tvåbarnsmamma är det svårt att få pengarna att räcka till, men Nordea med sin tävling Drömfångaren ger oss nu möjlighet att fånga vår dröm genom att dubbla månadssparandet i ett års tid! Sist åkte jag själv men det var inte fullt ut min dröm, min dröm är att få åka på semester med barnen! Det är vår gemensamma dröm. :-D


Era röster räknas, vi vill fånga vår dröm!!!
Så in med er på länken ovan och gilla vår film, den är söt och rolig! Och dela den jättejättegärna på facebook!

Bak med Nyponrosen


Innan helgen stod jag o lilla fröken Nyponros i varsit förkläde i köket och bakade kakor. Vad det blev? Det får ni se inom kort...

Söndagsoutfit



Oops i did it again...! Nämen hoppla, en till "dagens", plötsligt så händer det, igen! Så här matchade jag min outfit idag. Nyköpt mockajacka H&M, en vårfavorit! Tillsammans med vindröda jeans från Lindex (gamla) och en romantisk blommig blus även den från Lindex (gammal favorit) och på armen nytt fint wrap armband Lucky Lina, finnes på Nordljus.net.

Fredagens


Inte ofta det händer men här, en (morgon)dagens, nyköpt blus från H&M och under en klänning som också den är från H&M. Men, jag bytte om, det blåser lite för mycket ute idag för att det ska vara bekvämt med en lös kjol...
 
Nu ska jag hoppa upp på cykeln och ut o fånga äventyren denna härliga fredag! Börjar med att luncha med en av de finaste vänner jag känner på vår favoirtrestaurang, det blir grekiskt! Sedan följer bus med barnen på äventyrslander Busfabriken följt av tacoskväll och mysfredag med popcorn!


Ha en fab fredag alla!
 
Love Jos

Såpbubblor!



Hej våren med dina härliga 14 plusgrader! Lovely! Vi har bubblat på ute idag!

Måndagspepp!

Några bildpärlor från Turkiet får starta denna regninga måndag tillsammans med musikpepp i öronen
 
 
Och helgen går alltid för fort, men nu är det ny vecka och nya tag. För er med måndagsångest tänkte jag dela med mig av en lista med glädjefull musik som laddar kroppen med positiv energi. Så känner du att du behöver en dos måndagspepp så här i startgropen på nya veckan så tycker jag att du kollar in min spellista "Happy Days" i Spotify-appen, musiklistan innehåller en blandning av nya och gamla gobitar som förhoppningsvis piggar upp, enjoy!
 
 
Besök gärna Spotify-appen där kan ni ta del av mina musiklistor och inlägg som värd för Chill out sessions, passa även på att tävla om ett års premium-konto på Spotify!
 

Så här ser det ut i Spotify-appen
 
 

Turkiet, Kemer del 2




Det var inte badläge i havet när jag var i Kemer, men en utflykt till stranden på Moonlight Beach var jag tvungen att göra. Det var en något mulen dag just denna dag, men man kan ana att det måste vara en välbesökt plats när det är högsäsong.

Fredagens Chill

 
 
 
Heeeeeeelg!
Nu väntar efterlängtade lediga dagar och när jag kommer hem blir det att slänga sig i soffan och mysa ihop sig framför favoritprogrammet Let´s Dance! Ett glas gott somrigt rosévin får följa med mig, och den här kan jag verkligen rekommendera! Vanligtvis kan jag tycka att roséviner har en förmåga att vara beska och torra men den här har en fräsch sötma, man kan ana jordgubbsmak och redan vid första klunken förflyttades jag i sinnet till en picknick på en sommaräng... Såg framför mig hur perfekt vinet skulle göra sig i picknickkorgen tillsammans med rabarberpaj och chokladdoppade jordgubbar... Mmm! Så fort värmen slår till blir det picknick! Hörde btw att värmen var på väg till helgen, så kanske inte helt omöjligt att min dagdröm blir av snart, lovely!

Vinet är Chill Outs rosévin, Shiraz Rosé, från Kalifornien, USA. Jag har smakat vinet i egenskap av veckans värd för Chill out sessions. Smaken är bärig och har en fin sötma, den var fräsch och lätt. Doftar jordgubbar och hallon med en touch av smörkola. Vill man äta den ihop med mat skulle jag rekommendera den tillsammans med en god kycklingsallad eller fiskrätt, kan ju vara ett perfekt tips inflör helgen


Besök gärna Spotify-appen där kan ni ta del av mina musiklistor och inlägg som värd för Chill out sessions men även tävla om ett års premium-konto på Spotify!
 
  
Vinrekommendationer i samarbete med Altia Sweden Ab. Konsumtion av alkohol ska intas med försiktighet och enbart av myndiga.

Värd för Chill out sessions!

 

Något som jag måste ha i mitt liv är musiken, den får mig att känna mig levande och släpper ut känslorna, ger dem fritt spelrum. Musik har alltid haft en given plats i mitt liv även om jag själv inte spelat något instrument och sjunger mest i min ensamhet då jag inte stör någon när tongångarna har en förmåga att bli allt för höga. Och jag älskar att dansa till musik, få följa med rytmen... Eftersom musiken fyller min själ med så mycket glädje var det sjukt galet roligt att få bli tillfrågad att vara med i denna kampanjen genom Blogg.se som veckans ambassadör för Spotify och ett av mina favortiviner Chill Out! Klart jag tackade ja innan jag hann blinka!

Jag tänkte börja min vecka som Chill out sessions-värd i det kärleksfulla spåret och dela med mig av en kramgo lista full med mina lugna pärlor. Klicka på Spotifylänken så hittar ni min spellista, den kommer tillsammans med mina värdinlägg och nya musiklistor att hamna i Spotifys app den kommande veckan. Enjoy!
 
 

Rosor på jobbet


Tänk dig att du sitter helt insnöad i dagens jobb, lyfter blicken mot skärmen och ser ett mail blinka till. Du öppnar det, kastar en blick på innehållet och i samma sekund håller du andan. Läser raderna om igen, tittar på avsändaren, kontrollerar om och om igen att det verkligen skulle till dig. Kom det inte fel, var det till mig? Du känner hur pulsen ökar, blir pirrig i hela kroppen och med chockade steg går du bort till receptionen. Där möts du av en leende kvinna som räcker över en stor inslagen bukett i papper."De här kom till dig!". Du stammar fram ett tack, ler tillbaka med hjärtat som hoppat upp i halsgropen och vänder dig om. Går tillbaka mot din arbetsplats och passerar matsalen där nyfikna kollegor fångar dig med blicken och hejdar dig. Du sätter dig ner hos dem, hämtar andan och börjar försiktigt att öppna... Du möts av den vackraste bukett röda rosor du någonsin sett och suset sprids bland kollegorna...

Det hände mig idag... 

Beach House, kampanj

Skönaste pyjamas Shortie i den fina blå färgen Heaven från Beach House var med mig i Turkiet.
Finaste ljusblå färgen Heaven, me like!
.
 
Hej finingar!
Skön start på den nya veckan önskar jag er! Sitter på kontoret med ett leende och härligt förmiddagsljus som silar in och värmer mitt ansikte, drömmer mig bort till vackra Turkiet och lever på minnen från min resa... Tänk, vad fort tiden går, en vecka sedan jag var där och den solkysta brännan börjar redan blekna bort...
 
Hade redan på morgonen en härlig start på dagen, min måndag började utvilad i skönaste Beach House pyjamas Shortie. Den var även med mig i Turkiet och är tillverkad av samma mjuka tyg som Beach House berömda jersey sängkläder, riktigt härliga med mjuk följsam passform... Som en dröm att sova i och jag gillar verkligen färgen.
 
Och för er som tycker den är lika härlig som jag måste jag tipsa om att den finns till kampanjpris veckan ut på Nordljus, gäller den blå pyjamasen Shortie Heaven, nedsatt till 499 kr (ord pris 649 kr)!



Fina Beach House etiketten bak på shortsen och framtill på t-shirten

Happy Sunday med kladdkaka



Helgmys med barnen brukar oftast innehålla bakning, att vi slänger ihop en kaka eller bakar något annat gott tillsammans. Den här gången stod kladdkaka på sonens önskelista, så fick det bli! Recept på min kladdkaka har jag postat tidigare, klicka in på länken om ni blir sugna!

Happy Sunday!

Vinnare av lyxig middag...

Grattis Sara - Mamma till Max (-08) och Ebba (-13) som vann en lyxig middag för 4 i Touch of Taste-tävlingen.
 
Sara skriver så här:
"Jag skulle köpa nötytterfilé som är en favorit här hemma. Rödvinsmarinera den och helsteka och sen låta den bli lagom färdig i ugnen. Till det jordärtskockspuré som gratineras med parmesanost. Lättkokta sparris och så rödvinsreduktionen från touch and taste. Pricket över i skulle bli en chokladsufflé till efterrätt... oj nu vattnas det i munnen på mig...."
 
Maila mig dina adressuppgifter på josefin.landhagen@gmail.com så kommer du få ett middagskit inkl recept för att kunna laga och bjuda på Timjan och vitlöksbakad fläskfilé, rostad mandelpotatis, smörstekt grön sparris med knaperstekta bacontärningar, serveras med rödvin/marsala sås!

Turkiet i bilder del 1

 


Hemma!

Dagens jag med musik i öronen, en stor glädjekälla i mitt liv!

Sorry!! Här har uppdateringarna tyvärr sinat under min semester, vilket inte alls var tanken. Men sanningen är att den senaste veckan har varit ett riktigt äventyr för mig och den roligaste veckan i mitt liv då mycket har hänt på kort tid. Ni undrar säkert mer över resan i Turkiet som jag kom hem från i söndags. Utlovar en bilduppdatering inom mycket kort. Jag behöver bara tid att komma ifatt vardagen här hemma. Vinnare utav lyxig middag for 4 personer utlovas också redovisas denna vecka!
 
See ya soon!

RSS 2.0