Tillbakablickar till Rhodos

 
För en månad sedan på dagen satt jag på ett flyg mot Rhodos just nu, en fantastisk vecka kom att vänta mig och mina vänner. En vecka att vända sig tillbaka mot med ett leende och värme. Det här var precis vad jag behövde där och då. Att få dra en avstickare söderöver kändes som starten på något nytt, ett nytt liv, nya mål i sikte och ett lättare hjärta.

Snart, om en vecka cirka, så väntar nya semestermål! Det blir campinglife i Norge och uppleva den vackra naturen där, som jag längtar! 

Som fluffiga pompoms

 
 
Ingen tvekan om att pion är en av mina favoritblommor, jag har ju till och med en piontatuering på ryggen. Dessa ljusrosa har stått i en vas på köksbordet fullt utslagna som fluffiga pompoms-bollar, så vackert! Var tvungen att ta fram kamerna och fotografera dem. 
 
 
Har en så go fredagskänsla i kroppen idag, det pirrar av förväntan och glädje! Ikväll väntar Winnerbäck-konsert och innan det date på uteservering i grannstaden med en av mina bästa vänner!! Åh som jag längtat och räknat ned inför den här fredagen. En bra start på en fin helg som kommer att fortsätta med bland annat bröllop och bio.
 
Känner mig så harmoniska och tillfreds med mitt liv som det är nu, det är ett bra flow rakt igenom. Känner ett lugn inom mig och jag är så glad över att jag kommit in på utbildningen, det känns som en sån befrielse, att jag vet vad som väntar i höst och två år framöver och att jag slipper gå runt i ovishet längre. Jag har tagit itu med mina drömmar och jag kommer i framtiden att jobba med något som jag brinner för, där jag tillåter min kreativa sida att ta mer plats. 

Tänk vad mycket man kan vinna, om man bara vågar! Tänk att jag där i början av året, faktiskt vågade säga upp mig, utan att veta vad som komma skulle. Så kom det bästa!! Jag gjorde så rätt! 

Anna & Carl



 
 Bildmingel från fina Anna och Carls bröllop, båda är faktiskt fd kollegor till mig, så kändes väldigt speciellt att få närvara på deras dag och se dessa två säga "JA!" till varandra. 

Vallmofält

 
Kvällsutflykt till ett vajande vallmofält.
 
Hade fått tips av två vänner att det blommar vallmo utanför fälten runt om Vadstena, så jag och Rickard bestämde oss för att åka och titta igår kväll. Vi hittade ett fält intill Folkets park, där poppade de röda blommorna upp men mer än så såg vi faktiskt inte. Kanske var vi lite ute i sista minuten för säsongen, för tydligen ska det finnas flera fält? Vi kom iväg lite väl senare än tänkt på kvällen, så vi fick mer eller mindre kasta oss ur bilen och springa för att fånga de sista strimmorna ljus över ängen. Hade kanske varit bättre att åkt tidigare och rekat lite innför kvällsljuset o hängt en stund inne i mysiga Vadstena, men men, det blev ju bra ändå! 
 
 
Vi tog en liten sväng in i den mysiga kullerstensstaden med, vilket var tur! För bara några meters promenad inne i staden så fick vi se hur solens sista strålar färgade en mur röd och lockade oss ner mot strandkanten. Vi stannade till där ett tag och såg när solen gick ned över Vättern. Vilken mysig kväll det blev! 

Indian summer

 
Hittade en så söt blommig plåtburk inne på Normal för en tid sedan. Den innehåller Chai latte med smaken Indian summer, söt och god smak som snabbt blev en favorit hos Nyponrosen! Jag tycker med om den, men eftersom jag eftersträvar så lite socker som möjligt i min vardag så dricker jag bara chai latte när jag tillfället känns rätt. 

Söderköping

 
Fick en bonusdag med mina skatter så vi gjorde en mysig utflykt över dagen till grannstaden Söderköping. Det tar faktiskt bara drygt 10 minuter från oss att åka dit om det inte är broöppning vilket vi slapp, så det är bekvämt avstånd till en så mysig stad. Vi besökte Smultronstället, gick uppför Ramunderberget, strosade på stan, besökte olika trädgårdar och barnen passade på att ta igen sig i varsin hängmatta med som finns uppställda lite varstans. Ni får se videos från dagen på min insta @myhappydays.se om ni besöker min stories där. 
 
Här är bilder från när vi var i Söderköping förra året.

Midsommarhelgen

 
Ett riktigt midsommarväder har vi haft detta år, sol, regn och blåst om varannat. Faktiskt känts ruggit så både varma raggsockar och värmande te har gått åt hemma om kvällarna. I år hade jag ingen midsommarfeeling alls. Tyvärr. Jag skyller allt på hormoner i obalans, de liksom tar över mitt liv ibland och jag hatar när det händer. När jag plötsligt blir låg och tappar allt, bara försvinner in i någon meningslöshet och kan bli arg eller gråta för mindre. Det är inget kul, just då verkligen känns det som en förbannelse att vara kvinna och gå runt med alla dessa hormoner. Tänk om hormonbalansen kunde vara som en jämn linje, men det funkar ju inte så. Men jag vet att det bara handlar om ett par dagar och jag vet att det bästa jag kan göra när jag känner så här är att vara aktiverad och fokusera på annat, ha fullt upp helt enkelt, så jag glömmer bort "mig". Och nu var det ju midsommarhelg så firat har vi gjort, ätit gott umgåts med familj, vänner och haft bra dagar. Så det har gått bra och jag har även redigerat en hel hög bröllopsbilder som jag har förlorat mig i, det är roligt! 

 

LYCKODAG!

 

Det har bara rasat positiva överraskningar över mig inom en timme nu!
 
Fick för mig att jag skulle städa ur ett skåp och hittade då i ett kuvert inte mindre än 3 stycken gamla 500 sedlar. Första känslan, blev helt kall, sen dubbelkollade jag om det gick att lösa in dem trots att de är ogiltiga. Ja, fram till sista juni!! Snacka om tur, att jag bestämde mig för att städa just där av alla ställen nu innan det var för sent att lösa in pengarna. 

Strax därefter plingar det till i mailkorgen och jag började både skaka och gråta när jag läste det som stod, för lyckokänslorna visste inga gränser!! JAAA!! Jag kom in på utbildningen som jag har sökt och som jag varit så nervös över att få besked från. 

 

"Hej Josefin!

Du är antagen till utbildningen Digital marknadskommunikatör..."

 

Men när jag fortsatte att titta i mailkorgen så såg jag även att jag hade fått ett positivt besked från en annan person i en just nu ganska stor fråga inför en semesterresa. Så nu kanske även den biten löser sig, det känns ändå bra att ha en möjlighet då det började se mörkt ut.

Så jag sitter här just nu helt chockad, hur mycket positivt kan hända på en och samma gång!? Är lite i chock! 

 

 

Långa juninätter

 
Junidagar som övergår i ljusa långa nätter. Man finner mig allt som oftast sitta uppe långt in på småtimmarna och redigera bilder som jag fyllt min kamera med. Allt från bröllop jag fångat på bild till det vackra som blommar i naturen, som dessa bilder. Vill inte sitta med mina foton i onödan om sommarlovsdagarna när jag har barnen, då vill jag rikta uppmärksamheten till dem och hitta på saker. Så därför blir det sena kvällar/nätter jag tillåter mig att ta itu med det jag behöver. Jag föredrar ändå att redigera sent, det är då min kreativitet är på topp. Brukar ni med känna av att känslorna blir som starkast på natten och att det är lättare att utrycka sig då? 
 
Inatt släckte jag och stängde av datorn halv tre... Det var inte alls meningen att det skulle bli så sent men datorstrul och envishet stod i vägen. Fick en liten stund över för några bilder innan jag insåg att natten var på väg att övergå i dag och att det var på väg att börja ljusna på igen utanför mitt fönster. Kan så lätt förlora mig i tiden när jag sitter med det jag brinner för. Det finns liksom inget annat. Tänder upp med levande ljus, häller upp en kopp te, sätter på akustiska låtar och bara myser i stunden. 
 
Det är ändå något speciellt med ljusa juninätter, så det känns fint att ta vara på dem nu. När de är varma nog brukar det vara min balkong som är mitt kontor för natten. 
 

Tack för äventyret Rhodos!

 
En vecka var egentligen alldeles för lite tid, jag hade behövt en hel månad! Känner att jag lämnat Rhodos med mycket kvar att utforska, men ändå såå väldigt nöjd med resan. Man hinner ju trots allt inte mer än vad vi gjorde på en vecka.  Något som jag tar med mig från resan som en extra häftig uppelvelse var parasailing! Tänk att jag vågade mig på att hissas upp i en fallskärm efter en båt 100 meter ovanför havsytan! Det är något jag alltid velat testa, trots att jag har lite svårt med höjder. Så glad att jag bestämde mig för att göra det! Nu kan jag stryka den upplevelsen från min backet list. Det var faktiskt väldigt kul men lite läskigt när vinden högg tag i skärmen då vi var som allra högst upp. Då slog svindeln till ett tag och jag undrade vad jag gett mig in på, men det gick fort över och resten av resan bara njöt jag av upplevelsen ocanför det kristallklara turkosa havet. Får se om jag kan få några bilder av mina vänner o visa sen då jag inte hade möjlighet att fota själv. 

Sommarlov

 

Lindos, Rhodos

 
Lindos är en charmig bergsby som ligger en 20 minuters resa från Lardos på Rhodos. Det är så vackert med de vita husen som breder ut sig nerför på klipporna. Vi åkte in till kvällen och tog oss till en av alla takterassrestauranger. Så mysigt! Sitta där i kvällen som övergick i en vacker rodnad på himlen och se hur ljusen på taken började lysa starkare när mörkret la sig. Kommer inte ihåg vad restaurangen vi gick till hette men den var verkligen topp topp topp! Personalen så genomtrevliga och serviceminded och maten, mmm! Fick ingen bild på maten men åt en himla god sovlaki, det är ett måste när man är i Grekland. Och så tsatsiki så klart och oliver! Efter maten tog vi en promenad i shoppinggränderna. Var ute efter ett halsband i silver men hittade inget, så vi satte oss på Red Rose Bar och blev serverade våra livs godaste pina coladas! Är ni i Lindos och vill ha en god drink, då är Red Rose ett måste!  

Rhodos stad

 
Vi gjorde en dag i Rhodos stad, verkligen en av de bästa dagarna på resan! Vi såg solnedgången där ett skepp seglade in, vilken timing! På min instagram @myhappydays.se kan ni även se en filmsekvens från när skeppet seglar in i solnegången. Överlycklig på fotograferingsrus hoppade jag runt som ett uppspelt barn vid strandkanten och lät de de varma vågorna som glittrade i det varma ljuset skölja över mina ben. Så enkla ting i livet som kan göra en så glad och upprymd!
 
Vi åt en härlig och god middag på kvällen i en tjusig resaturang innan vi gick vidare till en bar. Intill denna bar uppmärksammade jag och Linda att de hade fiskspa. Så småfnittriga på pina colada bestämde vi oss för att det måste vi göra! Vi lämnade hennes andra hälft med en mojito i handen att läska sig med så smet vi på spa och fick lena fina fötter! Har gjort detta en gång tidigare, det kittlar lite till en början men sen vänjer man sig och efter de där 20-30 minuterna så är fötterna så lena! Det ingick även massage och salvan som de använde doftade helt underbrat! Vi tog en taxi tillbaka till Lardos där vi hade hotellet, det tar 30-45 minuter. Men taxi kör med fasta priser så det är bra, bussen tar lite runt 2 timmar.
 

Lardos, Elvita Hotel

Poolomreådet med utsikt över havet nedanför 
 
Min markterass, trevligt o samlas på för en liten fördrink innan vi skulle ut o äta på kvällarna. 

Mina vänner Linda och Magnus
 
Vackra stenar på stranden
 
Stranden nedanför hotellet
 
Från baren och restaurangen ledde vägen ned till stranden
 
 
Här är några bilder från hotellet Elvita i Lardos, Rhodos, som vi bode på, läget var ju verkligen helt peeerfekt! Här gick vi upp på morgonen, sprang eller gick en långpromenad längs med stranden nedanför hotellet. Så himla härlig start på dagen, lugnet vid havet, vågorna som skvalpade och solen som brände redan vid 7. Sen dusch hemma och frukost på markterassen (i mitt fall, mina vänner hade balkong) för att sen ta sig ner till poolen eller stranden för att hänga där. Hotellet var fräscht och väldigt fina planteringar, det såg lyxigt ut. Personalen var så himla trevliga med. Minus var strandlopporna, blev biten över hela benen och när jag kom hem fick jag antibiotika då betten varade och benen hettade och svullnade upp. Men nu efter halva dosen så är jag okej igen! Läste i efterhand att kokosolja skulle vara bra att smörja in sig med tydligen.

Livet utan bekymmer stavas semester

 
En vecka i ett vackert och varmt paradis tillsammans med fina vänner går för fort, alldeles för fort. Med begränsat nät har jag fått vara helt avkopplad och inte uppkopplad till vardgens alla påminnelser. Så skönt! Som att glömma bort att man har en vardag med bestyr som man ska lösa när man kommer hem. Har kunnat lägga tankar om framtiden åt sidan och bara vara i nuet, leva och njuta just i varje närvarande sekund. 
 
Under ett parasol har jag legat med kall piña colada, sett ut över turkos vågor som slår mot land, känt söta doften av blommande buskar slå emot mig med den salta vinden. Flutit på vattenytan i det varma havet (som var helt otroligt varmt!) och låtit saltvatten och sol blekt mitt hår riktigt härligt sommarljust! Utflykter har vi gjort med och äventyr har hunnits med, mer om det kommer! 


 
 

RSS 2.0