Skeppsvraket

 
Januari bjöd på rimfrost i trädkronorna under helgen. Jag var inte sen med att fånga den vackra vintervärlden med min kamera. Tog mig till ett alldeles speciellt favoritställe som jag återkommer till då och då. Nämligen i den lilla undangömda hamnen där skeppet ligger på grund. 2013 publicerade jag dessa bilder från samma plats, den gången glödde himlen i den vackraste solnedgång, denna gång var det helt annan känsla. Hade isen varit starkare hade jag gärna tagit min nyfikenhet över sjön till båten men nu vågade jag inte chansa, hellre ta det säkra före! 

En vecka i januari

 
Förra veckans tulpanbukett har bytts ut mot en ny. Denna i färgsprakande varma lila och orangea toner. Jag gillar att omge mig med glada fäger, det blir som en glad krydda för humöret. 
 
 
Helgfrukost med mina hjärtan, något av det mysigaste jag vet. 
 
 
Söndagslunch med pannkakor. Överraskade barnen med att erbjuda lyxigt goda tillbehör som körsbär, grädde, cocosflingor, glass och sylt. Det var oväntat med väldigt uppskattat! Sonen utbrast, det här var de godaste pannkakor jag ätit! Då ler man i hjärtat när extra ansträngning uppskattas. 
 
 
Dagarna går som vanligt hiskligt fort! Den här veckan har inte varit något undantag, tvärtom. Tyvärr får jag nog säga för det känns i hjärtat när det är sista dagen med barnen och man står inför en ny tystare vecka där man saknar ljudet av bus och alla våra kramkalas.
 
Nästa vecka kommer tillbringas i Stockholm en del med jobbet och de lediga eftermiddagarna ska träning in i schemat så jag kommer ha fullt upp även nästa vecka. Jag har haft en tuff vinter med problem med min rygg. Men nu börjar det kännas bättre efter dunderkurer och flera vänder hos läkare och sjukgymnast. Så nu ska jag sakta bygga upp musklerna igen. Men det är verkligen ett långsamt arbete, först till våren kanske jag kan börja träna som förr igen om min sjukgymanst ger mig klartecken. 

Hoppas ni alla har haft en fin vecka och helg! 

2 minuter över

 

2 minuter över mellan en tvättmaksin som brummar och en liten Nyponros som ska hämtas hos vännen slog jag mig ner här och tänkte lämna lite spår i bloggen efter tysta dagar. Bilderna ovan är ett plock från helgen, en lugn helg som var efterlängtad då veckorna rusar på så fort nu. 
 
Hoppas ni alla mår fint som kikar in. Jag har läst alla era kommentarer och även mail för den delen, tack för att ni delar med er av era tankar och ger härlig feedback! 

Nu har tvättmaskinen tystnat, vi hörs snart igen, kram! 
 
 

Vårkänslor i hemmet

 
Julen har hittat ut och in har våren fått komma in i hemmet då årets första tulpaner köptes hem häromdagen. 
 
Vardagen är tillbaka, skolorna börjar imorgon och jag är tillbaka på jobbet från julledighet och en slänga vab. Känns skönt med rutiner igen efter dagar där man tappade räkning på var i veckan man befann sig. Jag är laddad för en energifyll januari och februari då mycket roligt väntar, både med jobbet men även privat. 
 
Jag satt och funderade, om ni fick önska er ett valfritt inlägg här, vad skulle det handla om då? Vad vill ni läsa mer om? :)

Vintern kom

 
Sista dagarna på jullovet så kom snön till Norrköping till både barnens och min lycka. Det har varit tre dagar på raken av pulkaåkning och varm oboy efteråt. Systemkamerna fick hänga med mig och Meja ut på en tur också så klart, så vackert ljus det var då! 

Även idag var vi ute men kameran fick lämnas hemma, tyvärr! Jag tänkte när jag tittade ut att det var så tråkigt ljus ute att det nog inte var någon mening med att släpa med den ut. Men så var skogen helt sagolikt vit klädd från topp till tå i glittrande rimfrost! Så galet vackert och gissa vem som ångrade sig då! Haha, nåja, jag fick några fina bilder med mobilen ändå, även om det inte riktigt är samma sak. ;) 

Vill passa på att tack för fina ord till förra inlägget! Kram på er och hoppas ni får en fin start på nästa vecka! 

Att följa sitt hjärta

Follow your heart and make it your decision
 
Kanske just detta om något jag ska ta med mig in i det nya året, att lyssna ännu mer till vad hjärtat vill ha. Vad jag mår bra av, inte förblindas av för mycket borden och måsten. Eller förväntningar. Att inte bara lyssna utan även att följa den väg som hjärtat vill få mig att gå. Jag tror att man blir som lyckligast då, när man vågar trotsa sina rädslor för att göra det man egentligen vill. 
 
Jag vill vara mer kreativ och låta min estetiska sida ta mer plats i mitt liv nu. Jag vill ägna mig åt att skapa och förmedla i ord och bilder, jag skrev just om detta redan här. Jag ser i bilder vart än jag går och arbetar visuellt med mina sinnen. Jag har hela mitt liv känt det som om jag är ämnad för något kreativt där min talang kommer mer till sin rätt. Men det är som om jag tystat den där rösten inom mig för att bli bekväm, är det inte konstigt? 
 
Rädslor, de är där för att varna oss, få oss vara på vår vakt och var uppmärksamma. Ibland är de väldigt bra, men de begränsar oss även många gånger. Jag tänker fortsätta att utmana mig själv, att möta de hinder jag målar upp och ta mig över dem. Jag tänker öppna mitt hjärta och ge min lycka en chans nu och se vad jag då kan släppa in i mitt liv.  

RSS 2.0