Pontus 17 år

 
 
Min stora skatt fyller 17 år idag!! Kan någon tala om för mig vad sjutton (haha) som hände!?
 
För 17 år sedan föddes en 44 cm lång liten kille till världen, beräkad till juni anlände han redan på självaste valborgsmässoafton. Den finaste killen jag vet, med så mycket känslor och hjärta! Vi är lika på det sätt, båda har lika nära till skratt som tårar och vi skrattar väldigt mycket ihop! Jag kan inte riktigt ta in att min son blir myndig och vuxen om ett år, det känns som om han är på väg att växa om mig. Då menar jag inte på längden för det gjorde han redan för några år sedan. Nej jag menar att det känns för mig som att jag inte blir äldre, som jag mentalt stannat i en ålder runt 28 typ. Men barnen de växer fortare än ogräs. Får som en klump i halsen av sentimentalitet när jag tänker på valborgsprinsen som var så liten i min famn för 17 år sedan. Hur fort går inte tiden? 
 
Grattis Pontus, du är det finaste jag vet! 
 

Ny vecka, nya möjligheter och nya mål att sikta mot

 
Som ensamstående mamma och student har jag inte unnat mig så mycket saker till mig själv senaste åren. Men den här romantiska tekoppen med smårosor fullständigt förälskade jag mig i och kunde inte låta bli att skämma bort mig med när priset sattes ner. Den känns så "jag" på något vis. Nu ger den mig glädje varje gång jag plockar fram den och jag uppskattar stunden av ro och stillhet som dricka te ger mig. Det är sånna här glädjesaker som jag uppskattar i vardagen, när något kan ge en guldkant på tillvaron om och om igen och betyder något extra. Koppen köpte jag förra våren och den ger mig så härliga sommarkänslor så här års när jag återigen tar fram den. 
 
Ny vecka, nya möjligheter och nya mål att sikta mot. Jag har ett examensarbete att lämna in, en opponering att göra och en redovisning online för min klass, sen är jag h e l t i mål och och har min yrkesexamen för Digital marknadskommunikatör klar i maj. Det är inte klokt hur fort de här 2 åren har gått! Vemodigt på ett sätt, jag har ju haft en så intressant, lärorik och rolig tid. Ska den redan ta slut? 
 
Det är en aning nervöst att gå mot slutet av utbildningen i just dessa oroliga tider som har slagit till med en oväntad pandemi och ökad arbetslöshet. Samtidigt så ser fler företag värdet i att synas digitalt just nu och det är ju där jag kommer in i bilden och kan hjälpa till. Så jag väljer ändå att se ljust på framtiden. Ett kapitel avslutas och ett nytt kommer ta vid, en början på något större och drömmar som grott sig starka under lång tid kommer besannas. Det håller vi tummarna för! 
 
 

Sista dagen igår

 
 
 
Igår var min sista dag på kommunen, vemodigt men ändå redo att släppa taget och gå vidare mot nya mål och möjligheter. Jag är tacksam för den tid jag fick tillsammans med ett fantastiskt team och alla roliga uppdrag jag fick jobba med, verkligen! Vem vet, kanske blir det att återvända i framtiden men just nu är det inte en möjlighet i den oroliga och svåra ekonomiska tid vi hamnat i.
 
Även om jag inte är kvar så känns det som jag är det på ett sätt ändå. Jag har lämnat spår efter mig på kommunen som kommer att leva kvar, det ska bli kul att få ta del av vad som händer med det jobb jag gjort. Igår till exempel när jag öppnade tidningen fick jag syn på en av mina bilder som användes i en annons för kampanjen #stöttanorrköping, kul! Det ska även bli spännande att få se den nya webbplatsen ta form som jag tagit fram material till och skapat en digital marknadsplan och strategi för. 

Tiden på Norrköpings kommun blev halva delen förvandlad till hemmakontor med praktik och uppgifter på distans. Jag är ju van att jobba hemifrån efter mina 2 år med skolgång på distans med förelsäningar online och digitalt, så för mig har det inte varit ett problem och ingen omställning. Det enda tråkiga var att inte få träffa alla härliga kollegor som tidigare. Men dagliga möten över Skype har varit som rena vitamikuren för oss i detta oväntade läge. Det är viktigt att ta ansvar och jobba hemifrån i den mån som det är möjligt, vi måste hjälpas åt att bromsa spridningen av detta coronavirus. 
 
Så fort hela världen förändrades, det känns som en film och inte en verklighet. När ska mardrömmen ta slut, när får vi vakna upp från den och börja leva i en vanlig vardag igen? Blir allt någonsin som vanligt igen? 
 

Examensarbete med fördjupning i analys av data

 
Gomorgon!
 
Solen är på väg upp och dagens första strålar har börjat dansa in i mitt kök där jag sitter och skriver på mitt examensarbete som handlar om fördjupning i analys av data (bilderna är dock från tillfället då min marknadförings film i jakt på jobb spelades in). Visst är vädret helt fantastiskt denna vecka, i hela Sverige tror jag!? Hur är vädret där du bor? 
 
Jag har jobbat mycket under min utbildning med skarpa case i att ta fram digitala marknadföringsplaner och digitala strategier. Nu senast åt Norrköpings kommun där jag fått uppdraget att sätta ut riktning och planera upp kanalstrategi och marknadsföringsinsatser för deras nya webbplats som ska lanseras inom kort. När man gör en hel marknadföringsplan är just analysen en mycket viktig och stor bit som det är särskilt noga med att man gör grundligt från början. Annars kan de insatser man tar fram slå helt fel, som att du får hem fel vara när du beställt online, inte så kul. Man måste veta vad målgruppen vill ha och behöver och hur man ger det lilla extra som överträffar förväntningar och skapar förtroende, vilket leder till framgång. Jag tycker det är himla intressant, så det är detta mitt examensprojekt nu kommer handlar om, hur man tar reda på allt detta genom analys. 
 
Jag sitter och skriver alla stunder jag kommer åt just nu även om det vackra vädret ute lockar mig med små pauser emellanåt. Vilket är bra då jag kommit in i ett flow i skrivandet och fått svårt att slita mig loss. Har en förmåga att vara noggran och engagerad i saker jag tar mig för och ja, jag är detaljnörd och perfektionist. Tycker även om att få saker gjorda direkt och att vara effektiv. Snabb och noggran alltså, två motsatser på ett sätt men det fungerar för mig. 
 
Jag gör så här hela tiden utan att jag tänker på det även i vardagen. Som igår, jag tog en lång promenad från mina föräldrar och hem, vi bor på varsin sida av stan så en snabb power walk tar mig ca 1 timme och 40 min att gå. Men trots att jag gått så långt så ville jag inte vila som en förnuftig människa när jag kommit hem. Istället så tar jag fram pensel och målar om min utomhuspall som jag hade fått med mig färg till. Så 10 minuter efter jag kommit hem var pallen ommålad från det att jag spontant igår fick för mig att slipa den för att kanske måla den någon gång, haha, typiskt mig att inte kunna låta saker bara ligga. När pallen var målad satte jag mig dock och fortsatte att skriva på mitt arbete ute på balkongen, så skönt att kunna sitta ute och skriva, det var riktigt härligt! 
 
Detta fick bli ett inlägg med mer fokus på mina studier och det jobb som en digital marknadskommunikatör kan göra. Det är vad som upptar min tid just nu, examen om 22 dagar och examensarbetet är den avslutande delen så nu är det riktigt nära! Tänk vad fort de här åren har gått, det har varit väldigt kul och jag känner på ett sätt vemod över att utbildnigen är slut men samtidgt så redo att börja jobba och praktisera alla mina kunskaper. 
 
 

Påskäggsjakt 2020

 
Årets påskäggsjakt blev väldigt lång och med många överraskningar. Hade tillsammans med Rickard planerat och förberett jakten under en veckas tid, var så spänd och förväntansfull över att få överraksa mina barn denna påsk, så där att det bubblade i hela mig. Det är så kul att få överraska och göra andra glada! Väckte mina skatter på långfredagen till ett uppdukat frukostbord med scones, frukt och lite av allt man kan tänkas vilja ha. Men där mitt på bordet vid påskriset stod även något nytt som fångade min Nyponros uppmärksamhet, ett påskkort! 

"Påskharen är pigg och glad,
han tycker om godis och choklad! 
Kanske vill ni också smaka?
Leta där man bakar kaka!"
 
Sen var påskäggsjakten igång! Barnen for runt i hemmet och letade fram den ena ledtråden efter den andra, så kom de till sista hälsningen som ledde dem ut till gömman med påskäggen. Det var här det roligaste började. Jag hade inte något godis i äggen utan istället lagt i en varsin påse med "matsäck" bestående av dryck, banan, clementin och en chokladbit tillsammans med ett brev som löd:

"PÅSKKUL!
Påskharen vill bjuda med dig på ett äventyr!
Gör dig redo för att vara med om bus och en fortsatt påskäggsjakt.
Se till att du har kläder, jacka och skor på dig.
Ta med mobil, laddare och vänta på alla i familjen, gå sedan till bilen."
 
Sagt och gjort, vi tog bilen och så klart undrade de vart vi skulle. Meja gissade på att vi skulle till Rickard men då jag sa att vi skulle åka färja och sen tog en väg vi inte åkt förr blev de väldigt förvirrade och förstod inte alls vart vi var på väg. Det var så härligt väder, klarblå himmel och en sol som värmde, var underbart att åka iväg på äventyr. Givetvis skulle vi ju till Rickard ändå för där hade jag och han preppat med ledtrådar och till och med gräv ned en (!). Så det var ju perfekt att det finns en annan mysig väg över vatten att åka dit på. 
 
Förberedelser till påskäggsjakten 
 
 
Väl framme fick de börja med att leta efter en skattkista, i den låg en nyckel som gick till vedboden. I vedboden fanns ett nytt kort och varsin spade då nästa ledtråd var nedgrävd någonstans i trädgården vid en gul fjäder... 
 
 
I en burk som legat nedgrävd en vecka fanns en bit choklad var och en ny ledtråd som ledde till...
 
 
Ett nytt påskkort uppe i en tall med ny ledtråd! Den här gången var det sista ledtråden!
 
"Påskharen behöver inget pass, 
men ibland behöver han gå på dass! 
Kanske har han där lämnat sina påskägg?
Leta efter en fjäder mot en röd vägg."
 
 
Äntligen, två ivriga ungar fann sina påskägg på ett sedan många decenier oanvänt utedass. Deras ansikten verkligen lyste av glädje när de vände sig om med varist ägg i famnen och gick ut från gömstället. Hade bara plockat i speciellt och lite annorlunda godis, som jag hittat på TGR och Normal, tycker de har så kul utbud. Minsta skatten var verkligen lycklig över godiset, nästan chockad tror jag till och med. Bästa påskäggsjakten och godiset någonsin! 
 
 
Efter att ha gett mina hjärtan en 10 ledtrådar lång påskäggsjakt med bilresa och färja var vi alla värda ett riktigt våffelkalas på verandan! Tack för den här påsken! 

Glad Påsk!

 
Skickar en hälsning om en glad påsk till er alla med ett påskkort som jag fotade häromdagen.
 
 
Hoppas ni mår fint och att påskhelgen blir mysig! Hur firar ni påsk i år? För många blir den här påsken annorlunda med inställda resor och inga släktträffar i dessa karantäntider. Även här kommer vi att skippa påskfirande med släkten i år.
 
Men jag har planerat och styrt upp mysiga och roliga saker för barnen, som en överraskning idag...! Titta in på min story på Instagram så får ni se. Nyponrosen och jag har även pärlat påskmotiv och bakat påskiga chokladbollar rullade i färgglatt strössel. Även om jag inte längre får äta choklad på grund av den höga mängden koppar i bland annat choklad (är kopparförgiftad) så var det roligt att göra dem tillsammans. Vi har även varit ute och letat påskägg som den lokala Ica butiken anordnar varje år. Det har gett oss massor motion, frisk luft och sol på näsorna. 
 
Ha nu en skön påsk, ta hand om er! 


Digital marknadskommunikatör söker jobb

 

 

Hej, hoppas ni mår fint!

Idag kommer en video som jag satt ihop för att marknadsföra mig själv, i dessa tider blev det inte som planerat med arbetsutsikterna. I maj står jag redo på arbetsmarknaden som utbildad Digital marknadskommunikatör med kunskap och arbetserfarenhet bland annat inom kommunikation, sociala medier, digitala strategier, marknadsföring och webbanalys. Jag har även erfarenhet som fotograf och av bildredigering och har knåpat ihop en del grafisk design.

 

Jag står nu öppen för nya utmaningar, bor i Norrköping men söker även jobb i närliggande kommuner, alternativt på distans. Mitt CV finns online på LinkedIn, adda mig gärna där! 

 

https://www.linkedin.com/in/josefin-landhagen/

 

 Kontakta mig på josefin.landhagen@gmail.com

 

Dela, gilla och kommentera gärna för att rätt arbetsgivare ska hitta mig!


RSS 2.0