Påskäggsjakt 2020

 
Årets påskäggsjakt blev väldigt lång och med många överraskningar. Hade tillsammans med Rickard planerat och förberett jakten under en veckas tid, var så spänd och förväntansfull över att få överraksa mina barn denna påsk, så där att det bubblade i hela mig. Det är så kul att få överraska och göra andra glada! Väckte mina skatter på långfredagen till ett uppdukat frukostbord med scones, frukt och lite av allt man kan tänkas vilja ha. Men där mitt på bordet vid påskriset stod även något nytt som fångade min Nyponros uppmärksamhet, ett påskkort! 

"Påskharen är pigg och glad,
han tycker om godis och choklad! 
Kanske vill ni också smaka?
Leta där man bakar kaka!"
 
Sen var påskäggsjakten igång! Barnen for runt i hemmet och letade fram den ena ledtråden efter den andra, så kom de till sista hälsningen som ledde dem ut till gömman med påskäggen. Det var här det roligaste började. Jag hade inte något godis i äggen utan istället lagt i en varsin påse med "matsäck" bestående av dryck, banan, clementin och en chokladbit tillsammans med ett brev som löd:

"PÅSKKUL!
Påskharen vill bjuda med dig på ett äventyr!
Gör dig redo för att vara med om bus och en fortsatt påskäggsjakt.
Se till att du har kläder, jacka och skor på dig.
Ta med mobil, laddare och vänta på alla i familjen, gå sedan till bilen."
 
Sagt och gjort, vi tog bilen och så klart undrade de vart vi skulle. Meja gissade på att vi skulle till Rickard men då jag sa att vi skulle åka färja och sen tog en väg vi inte åkt förr blev de väldigt förvirrade och förstod inte alls vart vi var på väg. Det var så härligt väder, klarblå himmel och en sol som värmde, var underbart att åka iväg på äventyr. Givetvis skulle vi ju till Rickard ändå för där hade jag och han preppat med ledtrådar och till och med gräv ned en (!). Så det var ju perfekt att det finns en annan mysig väg över vatten att åka dit på. 
 
Förberedelser till påskäggsjakten 
 
 
Väl framme fick de börja med att leta efter en skattkista, i den låg en nyckel som gick till vedboden. I vedboden fanns ett nytt kort och varsin spade då nästa ledtråd var nedgrävd någonstans i trädgården vid en gul fjäder... 
 
 
I en burk som legat nedgrävd en vecka fanns en bit choklad var och en ny ledtråd som ledde till...
 
 
Ett nytt påskkort uppe i en tall med ny ledtråd! Den här gången var det sista ledtråden!
 
"Påskharen behöver inget pass, 
men ibland behöver han gå på dass! 
Kanske har han där lämnat sina påskägg?
Leta efter en fjäder mot en röd vägg."
 
 
Äntligen, två ivriga ungar fann sina påskägg på ett sedan många decenier oanvänt utedass. Deras ansikten verkligen lyste av glädje när de vände sig om med varist ägg i famnen och gick ut från gömstället. Hade bara plockat i speciellt och lite annorlunda godis, som jag hittat på TGR och Normal, tycker de har så kul utbud. Minsta skatten var verkligen lycklig över godiset, nästan chockad tror jag till och med. Bästa påskäggsjakten och godiset någonsin! 
 
 
Efter att ha gett mina hjärtan en 10 ledtrådar lång påskäggsjakt med bilresa och färja var vi alla värda ett riktigt våffelkalas på verandan! Tack för den här påsken! 

Kommentarer
Postat av: Cicci

Vilken mysig påsk :)

Svar: Livets bästa påsk! 🐣
Josefin -My Happy Days-

2020-04-16 @ 10:31:47
URL: http://ekoproffsenstockholm.se
Postat av: Amanda (Swedish Passport)

Men alltså åååååh! Är det rimligt att vara 24 år och bli avundsjuk på dina barn? Vill också gå på den här påskäggsjakten ju ;)

Svar: Haha, vad gulligt av dig! Ja, men jag hade själv minst lika kul som dem så förstår dig. 😊
Josefin -My Happy Days-

2020-04-18 @ 08:08:53
URL: http://swedishpassport.com
Postat av: Carina

Välgjort och riktigt kul!

Svar: Det var riktigt roligt, för både barn och vuxna! 😍
Josefin -My Happy Days-

2020-09-03 @ 14:41:19
URL: http://https://lagamobilen.se/


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0