And if things don´t work out...

...Take another shot

"Life is like a camera, just focus on what's important and capture the good times, develop from the negatives. And if things don't work out - take another shot."
 
 
Älskar det citatet, samma som jag har i min header på bloggdesignen. Det säger så mycket om livet och om det sätt jag försöker leva, om att se de posivita bitarna, fånga lyckan och ögonblicken. Försöka hitta något vackert även i de mest gråtunga dagar som hänger som skyar över än. Det går att komma vidare, det går att ta sig runt hörnet, uppför den jobbigaste backen och det går att se små glimtar av ljus i allt det mörka. Och det är så fint hur texten väver in min passion för fotografering. Har till och med funderat på att tatuera in det på kroppen, men det är bara en tanke än så länge, så kanske den med förblir.
 
Så nu när hösten kommer så tar jag adjö av sommaren och alla fina minnen från den, många sparade på bild. Jag går vidare in i en årstid som är förändringarnas tid, tar kameran med mig och siktar på nya äventyr.

Ragga på stan en lördagskväll

Cruising i stan!
 
Snygg-Carro anamade raggartemat i chic 50-tals look, vilket gav mig idén till en kommande fotografering med fröken. 
 
Cruisade till mörkret la sig över staden
 
Kungsgatan var avstäng för vanliga "Svenssonbilar" under 4 timmar på lördagskvällen.
 
Min vapendragare och jag som raggarbrudar, det ni!
 
Lördagskvällen bjöd på en annorlunda innebörd av ordet ragga på stan, för det var vad vi gjorde, typ... Vi; jag, mina skatter, min ena bror och fina vännen Carro cruisade i pappas Cadiallac längs Norrköpingsgatorna. Det var raggarträff och gamla amerikanska bilar som körde cruising i stan hela kvällen, klart vi hängde på och testade det här med raggarkulturen för en kväll.
 
Mycket fick vi se och höra, grabbar som hängde med gällivarehäng genom bilrutorna med bärsen i högsta hugg, tutor som skrek, anmärkningsvärd musik, sotiga moln av brända däck och de som drack direkt ur en dunk på taket och ja... Mycket mer... Men trevlig och roligt hade vi den kvällen, tack för den! ;)

Vid skeppsvraket ikväll

 Stark sol är inte min favorit att plåta i, för man kniper med ögonen o ser sur ut ;)
 
Skattjakt idag på övergivna ödeplatser, tycker det är så fashinerande och vackert med det bortglömda, avskavda och gamla som fått förfalla i sin ensamhet, fina fotomöjligheter! Jag hade fått en karta på ett hus som jag ville hitta men det visade sig att det inte var så lätt att ta sig dit då man var tvungen att korsa privat mark. Men jag tog mig till ett skepsvrak som min fina barndomsvän Jenny fotat så fina porträtt vid och gjort mig otroligt inspirerad av, så vacker plats. Har en massa idéer som jag ska ta med mig hit till ett senare tillfälle en gråmulen dag.
 
Någon med kännedom om ödehus eller andra spännande platser i Norrköpingsområdet?

Vacker vän med bebismage

Mötte upp min fina vän med vackra magen idag på eftermiddagen för att föreviga graviditeten. Hon är en sån naturlig skönheten den där Anna...!
 
Och så hamnade fotgrafen själv på några bilder.

Kärlek jag bara måste visa

Kärlek!! Så vackert par ni är Lisa & Niclas!
Sötaste tjejtrion, döttrarna hade tröttnat lite på att vara modeller på det sista kortet men ljuset, ljuset är ju underbart!!
 
 
Sitter och redigeringsjobbar ikväll, ler när jag minns tillbaka till sommarens sista bröllop jag plåtade och hoppas att brudparet kommer bli nöjda...

Fotografering i höst

 
Eftersom jag har ett ordinarie heltidsjobb att sköta, två små söta barn boende hos mig varannan vecka som jag vill passa på att pussa extra mycket på då, ett vardagligt liv mitt i allt och en B12-brist som gör sig påmind dagligen så blir bildredigering och fotojobb något som tyvärr kommit lite på efterkälken. Men mina modeller har som tur var varit väldigt tålmodiga och medvetna om detta då de anlitat mig. Här är lite bilder på senaste bröllopet jag plåtade, Lisa & Niclas som gifte sig ute på landet och hade bröllopsfest i en lada.
 
Det skulle underlätta för mig om jag hade ett smart och bra sätt att skicka över bilderna typ i en länk eller zipfil så att man enkelt och snabbt själva ska kan välja ut sina favoriter. Men jag har inte hittat något riktigt bra sätt än. Hur gör ni andra fotografer? Eller någon annan som har bra idé? Alla gör ju så olika så massa tips mottages gärna!
 
I höst har jag tackat nej till så gott som alla förfrågningar, jag behöver vara ledig och rå om mig själv nu. Jag fotar gärna, när jag vill o det jag vill, men jag gör det i så fall på mina vilkor och om jag tycker det verkar som en rolig utmaning. Jag fotar gärna för bloggens räkning och för min egen skull. Men det är klart, skulle det trilla in en extra rolig bröllopsbokning bland höstlöven eller en nyföddsfotografering, ja då skulle det nog gå att lösa. :)

När sensommaren kommer...

 
...Så längtar jag alltid bort. Det finns något i det sista av solens värmande strimmor som lockar mig att vilja sticka iväg och uppleva de guldkorn sommaren ännu inte levererat. Som att ta sommarnes sista glass i en våffla längs Gamla Stans kullerstenar. Eller känna en frisk havsvind leka i håret i Visby över ett glas öl på ett tömt torg när turisterna flytt tillbaka till storstadspulsen.
 
Och, jag minns solen i mitt ansikte på en uteservering över ett glas vitt i september förra året i Cork, Irland. Årets sista värme, sista dagarna i en sommarklänning, uteservering med vännerna samlade över skratt, shopping och massa tokigheter... Åhh! Minnen!! Ta mig tillbaka...
 
Eller ta mig till något nytt...! Har ni några egna sensommarpärlor att rekommendera?


Shopping i Cork, Irland september 2012
 Vinpaus med vänner på uteservering i Dublin, Irland 2012

Du är snart där

 

Första dagen efter sommarlov...

...Say no more...  ♥
 
Så här hittade jag lillstumpan sovandes kl 18, det tog på krafterna att vara första dagen på dagis efter sommarlovet.

Såg ni håret?

Vet inte om ni la märke till mitt plötsliga hårsvall jag hade på bilderna från Kräftskivan? Jag önskar att det gick så fort att få det växa, för jag sparar och sparar. Men här fuska jag till det med 50 cm längd på 10 min och några klick.
 
Har provat löshår från Rapunzel som jag klickat fast i håret, Det är äkta hår i färgen Summer Blond, så himla fin och går precis ihop med min egen hårfärg så det smälter samman perfekt. Nu tog jag i rejält på längden när jag beställde, vill man ha en lättare och mer "naturligt utseende" på längd tror jag 40 cm passar bra det med. Men det är ju faktsikt roligt att ta i lite ibland med. Jag kommer inte använda mitt clip on set dagligen utan bara när jag vill vara extra fin. Någon gång till vardags blir det väl med förstårs, det är ju roligt att piffa till sig lite extra ibland.
 
Så vad tycker ni?

Kräftskiva 2013

 
Tuuuuuut, här var det kräftskiva ute på altanen hemma hos fina vänner på deras lantställe.
 
Gårdagskvällen var efterlängtad sedan veckor och alla förväntningar infriades med råge! Det var skratt och prat långt in på natten i glada vänners lag, bästa sällskapet! Det enda som jag måste erkänna var att luften gick ur mig lite väl fort... De senaste dagarna hade tagit rejält på orken så jag gick faktiskt och la mig och sov bort två timmar av festen och vaknade när det var dags att åka hem, hrm, vilken festprisse man är då...
 
 
Kräftor, mmm, såååå gott!
 
Coola och mysiga hängbaren hos Roger och Kent, så snyggt!
 
Mys på altanen!
 
Spex och porträtttagning i roliga hattar!
 
Yngsta och sötaste festdeltagaren, Lego.
 
Hon hade roligt innan hon slocknade!
 
Presentöppning!
 
Hängbaren, just looove it!!
 
Finaste trion, mina vapendragare, love you!
 
Kräftskiva och värdparet!
 
Ingen kräftskiva utan snaps och visor. Fick lära mig två nya, en norrländsk som gick så här: "In´t nu. Nu." Och Ingmar Bergmans snappsvisa; "Tystnad! Tagning!!" Haha, humor!
 
Dukat till bredden med kräftor, räkor, alla möjliga sorters ostar, kex, bröd, druvor, aioli mm...
 
Såå trevligt!
 
Kommer gärna och hänger hos er snart igen!
 
Måste vara sista korten på mig innan jag sökte upp sängen, haha...
Mys i augustinatten mitt ute i skogen
 
Tända ljus
 
Kulörta lyktor
 
Tack för världens mysigaste, trevligaste, roligaste och bästa kräftskiva ever!!
 
 
 
 

Sjömansklänning

Sötaste lillbus letar smultron under trappan i sin fina sjömansklänning på födelsedagen för en vecka sedan. Så glad att jag fann den, är ju så klassiskt fint och med vintageanda. Har alltid varit svag för sjömanstema... 

Firar livet idag

Den vackra dopskålen kommer Agnes få som minne av dopet med hennes namn och datum ingraverat i botten. Så himla fin idé!
 
Igår sa tog vi farväl av ett liv men idag hyllade vi och välkomnade ett nytt, lilla Agnes! Mitt hjärta är fyllt till bredden av lycka idag efter att ha närvarat som fotograf på dopet. Det var precis vad som behövdes, solsken i livet igen. För även om det var gråmulet och nyregnat ute så lyste solen inom oss alla under den mysiga dopcermonin hemma i hennes familjs nybyggde villa vid vattnet.
 
Jag har så mycket känslor i mitt hjärta efter igår och idag. Har varit omtumlande dagar då jag även varit omringad av så mycket kärleksfulla fina männsikor, funnit så mycket styrka i andra och även en styrka i att finnas där för dem. Livet har sina vändingar, det har dalar och toppar. Men så länge man har kärlek och fina människor i sitt liv klarar man mycket mer än vad man tror.
 
Hoppas ni får en fin lördag, nu ska jag byta om och bege mig ut på landet där kräftskiva väntar, ta hand om er!!

Vila i frid

 
Tänker på livet idag och hur det gäller att fokusera på rätt saker. Livet är för kort för att kastas bort på tråkigheter som tar energi från det du kan lägga glädje på. Glöm inte bort hur viktigt det är att ta vara på det liv du har och fånga ögonblicken på bästa sätt. Allt kan gå väldigt fort, du vet inget om morgondagen men du har här och nu.
 
Idag satt jag på en bänk i en kyrka och lyssnade på Swedish House Mafias Don´t you worry child. Framme vid altaret stod en vit kista omringad av blommor och ljus, framför kistan ett stort inglasat porträtt på en leende bekymmersfri 26 år ung kille. En kille som jag bodde vägg i vägg med under många år. Hans familj är av den kärleksfull och generösa sorten och går rakt in i hjärtat, de kom in i mitt liv med värme. Älskar dem alla. Idag var vi där för att ta farväl, av ett ungt liv som lämnade jorden alldeles för fort, i en trafikolycka... Saknaden var stor, tårarna oändliga, hela kyrkan var fullsatt till sista bänkrad, det var en vacker cermoni.
 
I still remember how it all changed
my father said
Don’t you worry, don’t you worry child
See heaven’s got a plan for you
Don’t you worry, don’t you worry now
 

4-års kalaset

 
Don Feri gjorde fina ballongskulpturer till barnens stora glädje! Jisses vad många det blev och så duktig han är. Han kan även trolla, när Meja döptes var han med och uppträdde på dopet. Så kan varmt rekommendera andra Norrköpingsbor att boka honom! Har så många många ballongbilder att jag lär nog bjuda på några till! ;-)
Humlan luktar på blommorna
Kak- och bullfat!
Regnväder bjöd på kalasoutfit i Hunterstövlar och en favoritklänning från Tommy Hilfiger köpt på Irland.
Röd cykel i födelsedagspresent av mamma, kalasfika, tårta och uppträdande av ballongkonstnären Don Feri
Prinsesstårta till Nyponrosen!

Nyponrosen 4 år!

Min fina lilla skatt på sin födelsedag idag i den nya sjömansklänningen, är det okej att tycka att man har sötaste lilltösen ever!? ;-)


Vi har haft tårtkalas dukat på långbord under altanen hos hennes morföräldrar. Klart ett sommarbarn ska ha sitt kalas ute. Vädret var väldigt ostadigt, det regnade och åskade men just under fikan och föreställningen efteråt, vi hade en ballongkonstnär på plats, så var det uppehåll och solglimtar. Mer bilder kommer imorgon, just nu känner jag mig inte alls helt hundra, ledvärk och matthet har smugit sig på och jag anar halsont. Typiskt när man har en hel ledig eftermiddag att viga åt bildredigering och fotojobb som jag vill få klart... Men istället så ska jag bädda ner mig med te och hoppas på att känna mig piggare imorgon när jobbet kallar igen efter denna sköna underbar semester.
 
Kram på er!
 
Med famnen full av ballongkonstverk, ett mycket populärt inslag på kalaset, jag ska visa er mer bilder imorgon. Hon fick en krona på huvudet, en humla på en blomma, en kanin och en pistol. Alla gäster fick något fint med sig hem. :-)

Bröllopsfest i ladan

Denna fredagsnatt bjuder på bröllopsredigering, måste bara visa hur vackert och romantiskt dukat det var inne i ladan på Lisa och Niclas bröllopsfest förra lördagen, som en dröm...!!
 
 
 
 

När sista tonerna dör ut

 
Sitter uppe mitt i natten, försöker att hitta lite ork kvar för denna dag att jobba på alla de bilder jag har att gå igenom. Lyssnar på Gregory Alan Isakov, en ny favorit som tagit sig in i mitt hjärta med musik rofylld och känslomässig finstämd, precis vad jag behöver nu. Ljusen är tända i augustinatten, jag är trött men myser. Nej, jag inser nog att det inte blir mycket gjort inatt, tröttheten vinner och när sista tonerna dör ut går jag och bäddar ned mig...  Fredag imorgon, det innebär fredagsmys med skatterna! Kram på er och gonatt!
 
Ps, tack för att ni tittar in, läser och kommenterar, kärlek till er!
 

Onsdagsbilder

Abborreberg, en av stadens pärlor. Hit åkte vi för en fika och njuta av den vackra naturen med barnens morfar ikväll.

Känner ni också att hösten är på väg? Färgerna...
...Flyttande fåglar...
Vind i håret i min pappas gamla Cadillac när vi cruisade genom Norrköpingskvällen som badade i varmt sensommarljus.
Lycklig liten Lycka

Kärlek i helgen

 
I helgen vigde jag min lördagseftermiddag åt att fånga vackra kärleksparet Lisa & Niclas bröllopsdag, det var helt otroligt fint! Genomtänkt med massa vackra vintagedetaljer ute på landet i en lada, vackra vyer och fläderfält... Så romantiskt och som pricken över i, sommarens varmaste och vackraste dag! Lyckan och kärleken lyste över dagen! Grattis fina ni!


 

Hej sommar, jag gillar dig!

 
Det har varit intensiva händelserika dagar denna vecka, därav att blogginläggen lyst med sin frånvarao, men jag har det bra! Väldigt bra och njuter till fullo av här och nu, den här sommaren är rena lyckopillret! Har varit ute och träffat vänner onsdag-söndag, suttit på uteserveringar och druckit rosé, ätit middag ute, haft lyckan att få närvara som bröllopsfotograf på ett vackert bröllop utanför Nyköping, varit på födelsedagsfest med glada toner långt in på småtimmarna, sett ett kraftigt åskoväder exploderade i natten utanför, tillbringat en hel dag på en brygga vid en sjö med en fin vän och pratat om livet i stort och smått, brytit ihop av skratt men även bollat tankar om allt som man inte förstår... 
 
Nu väntar jag hem mina skatter, imorgon får jag krama om dem hårt och länge och bara njuta av en hel ledig vecka tillsammans. Lillskruttan fyller även 4 år i slutet på veckan, det ska firas!

RSS 2.0