Gott Nytt År!



Jag bjuder inte på någon årssammanfattning, 2015 tynger mig för mycket och gör ont. Har sår som läker och ännu blir till tårar. Det är för jobbigt för mig att gå igenom året, väljer istället att se framåt och blicka mot 2016 med förhoppning, nyfikenhet och beslutsamhet inom mig. Sätter min tro till att jag kommer fortsätta att sätta fokus på att attrahera in positiv kraft i mitt liv, att fortsätta jobba med mig själv för att må bättre och att hålla fast vid min positiva inställning. 

Önskar mig för 2016 ännu mer styrka i mig själv, att forsätta arbeta på att bli en bättre person och jag önskar mig framför allt en massa styrka och mod. Mod att våga ännu mer. Jag ska hålla fast vid mina drömmar och fokuserar på att en dag förverkliga dem. Att sätta mål är väldigt viktigt, det skapar en drivkraft och gör att jag känner mig hoppfull. Jag har en livsplan som jag jobbar efter och tror på. Jag ska börja med att ta körkort i vår, jobba på mitt företag och få ett sparkapital, ta mina barn på semester och köpa ett litet hus. Det är mina drömmar. Jag längtar även efter kärleken men det händer då det händer, jag låter ödet avgöra då mitt hjärta är redo. Jag tror på att allt har sin tid.

Till alla mina underbara läsare som under året lämnat så mycket peppande kommenterer och kärlek i era rader, som betytt mer än ni kanske kan förstå, stort tack och gott nytt år! Hoppas ni alla får en fantastiskt 2016!!

Givetvis önskar jag även min familj, mina vänner och alla nära mitt hjärta ett gott nytt år! Hoppas att lycka, välgång, välmående, hälsa och kärlek följer era steg i det nya året. 

Puss och kram 


Nyårsblåsan


När kärleken slår till, då gör den det som en kraftfull virvlande ödesläggande tornado, oförberett med ett hejdlöst jag-dör-om-jag-inte-får-dig-nu!! Så var det för mig då jag av någon anledningen plötsligt hade denna nyårsklänning framför mig på skärmen. Jag vet inte varför jag ens tittade på klänningen då jag inte hade tänkt ta något så fancy på mig utan planerat att sno ihop något glittrigt ur garederoben bara. Men jag kunde inte släppa kläningen ur tankarna och hoppsan så låg den hemma i ett paket på mitt köksbord. Känslan sen när jag med iver fått på mig den, haaaaallåååå där!! Då visste jag att kärleken var besvarad, det var vi.

Jag har inte haft något så tjusigt på mig förr, den är ju som till för att gå på röda mattan med, midnattsblå följsamt sammet med gnistrande stenar i länkade kjedjor på ryggen som är öppen. Vilket ju passade min nya tatuering väldigt bra. Jag läste en gång att man ska använda sina vackra kläder och inte ha dem hängande i garderoben, man lever bara en gång och vill jag vara tjusig på nyårsafton likt en Hollywoodkändis så tänker jag vara det.

Klänningen jag har på mig klickade jag hem från Nelly som jag även måste ge cread för ett otroligt proffesionellt bemötande via sin kundservice! 

Kreativ period

 
 
Just tårkat bort ett par tårar på mina kinder. Vissa dagar är jobbigare att lämna ifrån sig det dyrbaraste man har för pappaveckan. Speciellt efter en ledig vecka med massa kärlek och mys som matade mig full med energi och livsglädje. Det gör så omänskligt ont just för tillfället. Och nu när snön kommit som vi alla hade längtat så efter, men vi hann med en hel del utelek igår som tur var. Försöker att hitta tillbaka till den känslan jag hade igår och fokusera på alla planer jag då gjorde upp för den här dagen. Idag ska jag ta itu med en rad kreativa projekt som jag sett fram emot. 

Egentligen så känner jag mig så sjukt positivt laddad och kreativiteten flödar i mina vener just nu. Är inne i en explosionsrik och nyskapande produktiv period som jag bara vill ryckas med i. Idéerna och inspirationen pulserar oavbrutet, det är så himla härligt och jag känner ett inre halleluja moment i mitt nya liv. Det känns verkligen som en omstart nu. Jag är peppad till max inför flera förändringar och utmaningar nästa år. Heja mig! 2016 blir året då allting vänder och möjligheternas år, det vet jag för det har jag gett mig tusan på. Inget kommer stoppa mig, kommer själv vända på alla de stenar och klippor som behöver vändas på för att få mina drömmar att slå in. En kämparglöd utan dess like brinner inom mig och jag känner mig stark.
 
Så nu tar jag ett djup andetag och fokuserar på allt det kreativa jag har inom mig som vill ut och tar tag i första planen för dagen. 

Ha en härlig dag fina vänner!
 

Årets julgran

 
Även i år har vi julgran, en äkta så klart! Det luktar så juligt och ger en helt annan känsla än en plastig, även barren som nu börjar falla har sin charm. Vi har  tema guld, koppar och glitter i granen. Där hänger även barnes julkulor i glas som de fick av mina föräldrar förra julen.
 
Är väldigt nöjd med årets gran, den hade en så fin form och var så där fyllig och tät. Toppen tyckte jag var för tjusig för att sätta en stjärna i, så den fick faktiskt vara utan. :)

Hoppas att ni alla hade en mysig julafton och god fortsättning på året som är kvar!

God Jul


Vi firade jul idag den 23:e så bjuder på bilder från vårt julfirande och passar på att önska alla mina läsare en God Jul! Försökte att få mina skatter att ställa upp på ett enkelt julporträtt som var allt annat än lätt. Det här med att arrangera mina busfrön är inte det lättaste, så det här blev resultatet! Haha, så kan det gå!

Det var underbart eftermiddagsljus på min balkong i samma veva som vi skulle åka iväg på julfirandet, var tvungen att ta en julselfie. 
 
Och ett porträtt på julfina Pontus.
 
Mamma hade dukat julbordet fint!

Meja hjälpte till att se till maten på spisen.

Efter maten kom den olidliga väntan på Tomten...
 
 ...Då passade jag på att försöka mig på det här med julporträtt på mina två igen, men fick återigen ge upp, haha!! 

Det var vår jul! Nu sitter jag hemma mätt till brädden av god julmat och godis. Att vi firar en dag tidigare i år beror på att vi turas om, barnens pappa och jag, om att fira med barnen på själva julafton, i år är det hans tur att ha dem. Så för mig blir det en lugn julafton i eget sällskap. Om det blir vackert väder kommer jag ta med mig kameran ut och göra något jag längtat efter, fotografera! Ja, jag kanske tar mig en fotopromenad oavsett väder. 

Gjort något busigt!

 
 
Precis gjort något som får det att kännas som hundra fladdrande fjärilar flyttat in i min mage, känner mig lite busig faktiskt! (Även om jag ser nervöst sammanbiten ut på bilden, haha!) Har just skickat in ansökan om att starta företag och registrera mitt företagsnamn! Nu får vi hålla tummarna för att allt går väl! 
 
I veckan har jag även suttit och skissat på min logga, jag känner mig så fylld utav förväntan! Det är så många bitar att ta itu med och trådar att dra i. Som att kontakta olika leverantörer om samarbete, praktiska detaljer och givetvis att fortsätta utveckla mina idéer. Idéerna de avslöser varandra och jag brinner verkligen för att få göra det här, att få känna mig kreativ, fylld utav skaparlust att utveckla mina egna produkter. Det här är ju verkligen så jag, bara det gör mig så exalterad och glad!
 

Alternativa juldekorationer

 Jag har pyntat med alternativa dekorationer som ändå för tanken och känslan till jul. Som dessa söta små babyfårskinnstofflor. De var en julklapp till mig från barnens pappa som skickades från Gotland när jag var gravid med Pontus. Blev så himla glad över dem och de betyder än idag så mycket för mig. Även huset som skymtar bakom är gotländskt och köpt där på en resa för några år sedan. 
 
 En bricka i mörkt träslag (Lagerhaus) och höga ljusstakar i mässing från Indiska (köpt för många år sedan) utgör ett fint julstileben på mitt halvmånebord. ÄLG-tavlan som står lutad mot väggen åker alltid fram till jul, tycker den passar så bra då.
 
Stor ljuslykta från Indiska står framme året runt och passar alla årstider och högtider. 

Julstjärna är förvisso en traditionell juldekoration men i mina fönster har de lyst med sin frånvaro tills i år. Det är nämligen första julen sedan 2011 som julstjärnorna hittat plats i fönstren. Sen separationen från barnens pappa försvann min julkänsla helt, första året pyntade jag inget alls. Antar jag behövde tid att ställa om från alla traditioner i familjelivet vi hade då, hitta min egen julkänsla och skapa nya traditioner. Sakta har julkänslan kommit åter lite för varje jul, förra året och i år har vi till och med slagit till på julgran!! Känns helt fantastiskt bra att se stjärnorna i fönstren igen, i mitt nya hem och nya liv.

En dromdar i trä från en resa till Tunisien för många år sedan plockas alltid fram till julen. 

Kopparfärgade kottar som jag själv sprayfärgat blir fint blickfång på bordet. Bredvid står en liten gran i en glaskruka med silverdekor. 

Dryck mot stress



Känner mig lite splittrad kring vad jag ska delge er i bloggen ur mitt röriga liv just nu. Så idag får det bli ett tips i jultider om en god dryck som ska öka fokus och minska stress, tänkte att det kan passa bra!

Fick hem ett bud med Noa Relaxation som är gjord på naturliga örter och grönt te-extrakt. Den verkar perfekt om man är stresskänslig och vill få en balans och lugn inom sig, passar mig med andra ord! Tyckte flaskorna var så söta och gjorde sig på bild med, visst gör de? 

Jag som ogillar att hälla i mig flytande socker och föredrar något renare och fräschare är glad att det finns drycker som denna. Finns bland annat på Pressbyrån om ni vill prova. 

Ha en trevlig helg!

Avklarad utbildning

 


Så var jag utbildad och körklar för att starta företag! Har så många idéer jag vill bita tag i under nästa år, bara orken hittar tillbaka. Men att ha fått diplomet i min hand efter att ha genomgått en utbildning under en termin känns kanon! Det firade jag med att gå och köpa massa blommor och satte ihop en vacker färgsprakande bukett till mig själv, blir verkligen så glad av blommor! 

I min utbildning jag har gått genom Start Up ingår block som entreprenörskap, affärsmodullering, markandsföring, strategi, säljteknik, juridik samt ekonomi. Väldigt lärorikt, spännande och roligt har det varit! Nu ska vi se om jag bara kan få luft under vingarna som räcker för att jag ska få kraft att genomföra mina drömmar. Jag måse gå försiktigt fram eftersom jag känner av utmattningen. Men tänker att jag ska börja i liten skala o får bromsa mig själv när det behövs. Allt har sin tid!
 
 

Att se på när hemmet städar sig självt


Julen står för dörren men ingen stress här när hemmet städar sig självt! Ja en ny liten krabat i snygg design har fyttat in, vårt nya "husdjur" robotdammsugaren Cleanmate S 800, eller som vi kallar den, "Feedo". Alla husdjur måste ju ha ett eget namn, right!? Barnen vill att vi ska städa varje dag, de springer runt o ropar "Feedo" och trycker på fjärrkontrollen så att den styr åt deras håll om det är smutsigt där. När städningen bli rolig för både stor och liten är det väl så bra det kan bli!? Jag har till och med fått säga ifrån att städa, så ni kan ju gissa hur rent det är hemma hos oss nu, haha!

För rent blir det! Jag var lite skeptisk till hur bra dammsugaren skulle klara svåra utrymmen, men jag är faktiskt imponerad! Den tar sig in mellan trånga passager, in under soffan och sängen, mellan stolsben och ja det blir rent där den drar fram. Jag uppskattar verkligen att slippa ligga på knä och böja mig in under soffan och vitrinskåp, Feedo åker inunder utan problem, tack för det! Den klara av o svabba golven med och man kan styra robotdammsugaren att städa extra noga på särskilt smutsiga områden. Vill man schemalägga städning att aktiveras ett viss klockslag så går det med bra.

Jag fick chans att utvärdera Cleanmate S 800 i samarbete med Buildor.se som är ett byggvaruhus online där man kan beställa byggvaror och heminredning på nätet med snabb hemleverans. Jag är överraskande nöjd både med Buildor och med min nya robotdammsugare! Vill man ha en väldigt grundlig städning så får man komplitera lite med en översyn, men i stora drag så städar den väldigt bra och man sparar en masa tid som man kan lägga på annat. Jag tror att detta är årets julklapp, välanvänd hemma hos oss kommer den definitivt fortsätta att bli! 


Svänger in mellan stolsbenen under köksbordet utan problem! 

Robotdammsugare i snygg design, årets julklapp!
 

Släck ljusen

 

En påminnelse från min dotter i juletider, släck ljusen efter dig! Det är många ljus som tänds denna mörka och kalla årstid. Denna lapp skrev hon som en påminnelse till oss och sitter nu på vår ytterdörr. 

Hoppas att ni har en härlig december så här långt. Hos oss kommer helgen bestå av julmys, idag ska vi ge oss ut och köpa gran och sedan kommer vi rulla julköttbullar. Ha en fin helg, kram på er!


Ljusslinga i sovrummet

 

Mitt sovrum är inte stort, men det går att mysa till med små medel, som en ljusslinga. Denna med vita stjärnor hittade jag förra året på Clase Ohlson, vet ej om de säljer den än. Men visst blev det mysigt sken?
 
Mitt sovrum är egentligen en klädkammare, men bor man trångt får man hitta på kreativa lösningar och jag trivs väldigt bra med min lilla vrå. Drömde föresten igår natt att jag hade köpt ett hus, ett rött hus med vita knutar utanför stan som jag skulle renovera upp. Vaknade väldigt glad och lycklig, en sån härlig känsla inom mig... Hoppas att det där huset väntar runt hörnet på mig snart. 

Julfest, tatuering och ett frieri...

 
 
Oj, ja den rubriken visste var den satt, haha! Låter kanske helt galet speciellt om man tänker sig att allt utspelade sig under en julfest... Men lugn, så är inte fallet! Men den sammanfattar min vecka så här långt väldigt bra. 

Tidigare i veckan så gjorde jag en ganska stor tatuering på min rygg, tog 3,5 timmar i sträck att göra... Kommer ni ihåg att jag berättade att jag bokat tid för ja lite mer än en månad sedan? Har knappt kunnat tänka på annat, hjärnan har gått på högvarv och jag har funderat och letat inspiration för att den skulle bli perfekt. O det får jag säga att den blev! Det är rosa pioner jag har gjort, grymt nöjd är jag!! Bilder kommer :)

Julfest var det igår med jobbet, vaknade upp med ett helt fantastiskt stort leende och härlig glad känsla inom mig! Bästa julfesten någonsin var det. Godaste julmaten, dessertbordet som aldrig tycktes ta slut och en underhållning som fick fart på hela Borgen där vi var med jobbet, wow! Blir helt varm när jag tänker på så många underbara kollegor jag har, de bästa! Tack för en helt fantastisk oförglömlig kväll med så mycket dansa och skratt tillsammans! Det känns i benen idag att jag dansat flera timmar på Borgen och sedan dansade vidare på efterfest på småtimmarna. Men annars bara ler jag, skönt o slippa vara bakis med, bra beslut o vara nykter! Något jag framöver tänker fortsätta att vara. Ska jag läka så ska jag göra det ordentligt och håller mig borta från allt med negativ inverkan. Ogillar starkt att man inte har kontroll över sig själv och situationer när man dricker, det är obehagligt. Förresten så är utekvällar som nykter alltid de roligaste kvällarna! Och att släppa loss har jag då verkligen inget problem med utan alkohol.

Frieriet? Jo, hahah, så galet roligt! Gillar humor och spontana människor, den som följer mig på Instagram kanske sett frieriet redan? Annars får ni gå in o läsa dagens bildpost, funderar fortfarande på vad jag ska ge för svar... Bildposten är förestens en liten sneak peak på tatueringen! ;)

Förresten, fick hem ett trevlig paket i veckan, med ett nytt "husdjur" nämligen en robotdammsugare. Den kör för fullt här hemma hos mig just nu och hur gött är det inte att se på när hemmet städar sig självt?? Jag återkommer inom kort med en utvädering för er! 

Min panikångest i pressen

"Min son undrar varför jag gråter, och stoppar om mig med en filt i soffan"

Idag kan ni läsa på Nyheter24 om mitt inlägg jag tidigare publicerat här i bloggen gällande panikångest. Väldigt bra av nyheterna att lyfta ämnet ångest, vi är många drabbade och många av oss som mår dåligt i det tysta.
 
Jag fylldes tidigare idag av en sån stolthet över mig själv. Här står jag, när jag är som svagast, klär av mig och blottar mig inpå skinnet. Jag vågar vara stark när jag är som svagast. Visar det som varit en jobbig och hemlig del i mitt liv för andra. Det tog mig flera månader att publicera inlägget om panikångest, bara tanken att publicera det gav mig ångest under lång tid. Men sen fick jag nog, jag kände att nej jag kan inte rå för att det är som det är. Jag vill vara ärlig, jag vill berätta och träda fram. För att slippa gömma mig mer, för att skapa förståelse. För att slippa hitta på ursäkter och för att slippa känslan av skam i att ha ångest. 

Idag är jag stolt över mig själv och känner mig glad och tacksam över att jag vågade. Det värmer även enormt att jag fått så fin respons och att andra drabbade tackat mig för att jag gjorde det de själva inte vågat och funnit en styrka i min berättelse. En samhörighet, man kan lätt känna sig otroligt ensam med ångest och oförstådd. 

Läs artikeln!!

Skönsjungande Nyponros

 
 
När vi gick på julmarknaden i helgen så hittade Meja en tygdocka som hon kände starkt för att hon behövde ta hand om. Så fick det bli, "Alicia" fick följa med hem och blev så ompysslad så. Var tvungen att ta några bilder när Nyponrosen hade lagt sig så fint med Alicia på bänken med julkudden. Man får vara snabb och passa på! Men föga anade jag att jag även skulle bli bjuden på en operauppvisning som denna, haha! Fångade en del utav showen med mobilen, men måste nog varna er för höga toner om ni sätter på ljudet på klippet...

 

Årets pepparkaksbak

 
En fin tradition som jag och barnen har är att baka pepparkakor tillsammans, jättemysigt! I år blev baket mer seriöst än förra året, ja eller kanske mindre flamsigt men minst lika mysigt och roligt. Kommer ni ihåg korv med bröd pepparkakorna som Meja gjorde förra året?

Ett tips för dig som använder Instagram. Hashtagga barnens julbakning med #merdegtillungarna. För varje bild skänker Ica 25 kronor till Childhood. ❤️

RSS 2.0