Intensiva härliga dagar i Turkiet

Nyvaken och ligger här i ett främmande land och tänker på hur fantastisk världen är, det finns så mycket nytt att ta in och upptäcka. Hur lycklig jag är över att våga fånga mina drömmar som tagit mig hit på en ensamresa. Jag har ett fint rum med fantastisk utsikt, njuter av gästvänligheten, god service, mycket bra och god mat, all inclusive...

Visst en ovana att vakna av ylande bön från moskén kl 5 varje morgon, men samtidigt fascinerande med kulturskillnaden och roligt att uppleva något nytt, somnar ju i alla fall om direkt. Och så är jag alldeles för glad och positiv för att lägga ner negativ energi på sånt som kan uppfattas störande av andra. Det blir vad du gör det till.

Jag är så fantastiskt glad att jag gör den här resan, det är stärkande att prova resa på egen hand och jag har redan efter 3 dagar fått uppleva så mycket. Och jag är aldrig ensam här, Turkiet är ett vänligt, varmt, nyfiket och pratsamt land. Jag har träffat nya människor här, både turister och turkar, jag har även träffat bekanta ifrån Norrköping som semestrar samtidigt. I går kände jag mig till och med i behov av att vara själv så då låste jag in mig på hotellrummet efter middagen, det har varit oerhört intensiva dagar då mycket hänt på kort tid. Men jag älskar det, tycker om rörelse i mitt liv och att man känner att man lever.

Igår provade jag hamam, kändes som man var i himmelriket! Vilken lyxig behandling och så fräsch och len känsla i kroppen efteråt. Började med bastu och blev sen skrubbad från topp till tå, inlöddrad, tvättad, masserad. Avslutade med en inoljande massage och ansiktsmask. Så len i kroppen nu! Perfekt grund att bygga solbränna på.

Idag ska jag tillbaka till spa för ansiktsbehandling. Sen har en lokal fotograf här fått för sig att utmana mig, haha, får se hur det här går... Tänkte fånga timmarna med sol i solstolen om det blir läge, vädret har varit växlande så man får passa på stunderna som kommer. Räknar inte med att komma hem med någon stekarbränna men så är ju inte tanken heller, jag är här för att uppleva!


Turkiet idag

Vaknade av denna vackra utsikt på översta bilden! En oplanerad dag låg framför mig och det brukar bli som bäst när dagen får bli spontan...

Jag började med frukostbuffén... Den är galet stor, man vet inte var man ska börja eller sluta, den går från ett rum in till ett annat... Måste visa er senare! Efter frukosten gjorde jag en tripp på den lokala marknaden och hamnade sen på utflykt till ett av alla berg, vilken utsikt! Det var magiskt! Hann sola lite med innan det blev för mulet, var inte riktigt lika bra väder idag men man fick poolen för sig själv i alla fall... ;)

Nu väntar middag och troligtvis efter det underhållning på hotellet.

Bifogar lite iPhonebilder (hoppas kvalitén duger, svårt o se utan dator) som även finns på mitt instagram, bilduppdaterar där flitigt flera ggr dagen! @myhappydays_se


Gokväll från Kemer

Jag kom iväg till Turkiet! Sitter just nu på hotellet proppmätt efter att ha ätit middag, vilken buffé! Helt galet! Trivs väldigt bra, möttes av klarblå himmel och +25 grader, det blev solstolsläge vid poolen direkt tillsammans med en gratis öl, all inclusive... ;)


Pure & Clear



För en tid sedan fick jag möjlighet att testa och utvädera Ajax nya Pure & Clear rengöringsserie genom Blogg.se. Självklart tog jag chansen! För mig med ett barn som är överkänslig med både astma och allergier så känns det viktigt att tänka till en gång extra vad gäller skonsamma produkter vilket gjorde att jag var nyfiken på att prova Ajax nyheter.
 
Ajax Pure & Clear finns som universalrengöring, universalspray samt sköljmedel. Samtliga är helt fria från parfym, färgämnen och efterlämnar inga allergiframkallande ämnen. Hela produktserien är miljövanlig och belönad med svanenmärket samt har blivit godkänd av Astma- & Allergiförbundet. Mitt hjärta som alltid klappat  extra för miljön blev glad, mer miljövanliga alternativ i vardagen, ja tack!

Så vad tycker jag? Ja, skonsamma men ändå effektiva, det kändes precis lika fräscht som jag användt någon av Ajax vanlig produkter, men klart bättre ur hälsosyn!
 
  Lilla skatten ville ge sig på och leka att hon städade mitt i produktfotograferingen, ja men visst, varsågod! 
 
 
Ajax Pure & Clear Universalrengöring blandas ut med vatten när den ska användas. Själv tycker jag den är perfekt att använda för att skura golven. Den är speciellt på så sätt att den är extra lätt att dosera då vätskan är något tjockare och geleliknande. Den liksom de övriga produkterna i Pure & Clear rengöringsserie lämnar inte efter sig någon doft vilket är bra om man är känslig mot starka dofter.
 

Ajax Pure & Clear Universalspray är perfekt att använda på de flesta ytor i hemmet, dock inte gjord för fönsterrengöring. Den var tuff mot fläckar i så väl badrum som i köket, gillar när man kan använda en produkt till flera områden. Något som är extra bra är att rengöringsmedlet blir som en mousse när man trycker på munsstycket, vilket är extra bra för allergiker och astmatiker för att minska spridningen av partiklar i luften.

Softlan Pure & Clear Sköljmedel är även den fri från parfym, innehåller inga konserverings- eller färgämnen. Den är skonsam mot känslig hud och gör plaggen mjuka med ingredienser av naturligt ursprung. Det känns ju jättebra och den fungerar desutom perfekt.

 

Så, jag kan varmt rekommendera Pure & Clear om ni vill ha ett rent hem men med skonsamhet!


Magsjukepanik!

Lillan kräktes inatt men var tack och lov ganska piggeling idag igen, skönt!

Ja nu vet ju ni som följer mig på instagram @myhappydays_se redan vad jag gjorde inatt, jag låg nämligen på alla fyra och torkade golv... Komiskt nog så hade jag förinställt ett inlägg om att vi städa tidigare i veckan o nu var jag alltså i farten igen, men inte direkt frivilligt mitt i natten om man säger så...
 
Lilla Nyponrosen vaknade straxt efter två och några minuter senare var golv och barn nedkräkta. Magsjukan var ett faktum och jag som ska åka till Turkiet imorgon! Jag kände mig heeelt bedrövad och så ledsen där mitt i natten och undrade vad det var frågan om. Först halsont och sedan detta...Den här resan som jag sett fram emot så.... Men nu får det väl ändå räcka! Jag har packat klart o håller huvudet kallt, jag åker imorgon och hoppas på det bästa.

Till saken hör att jag trots att jag gör allt i min makt med vädring, tvätta händer, sprita, bädda rent, byta kläder, ha en handduk var osv alltid åker på magsjuka, det spelar liksom inte någon roll hur försiktig jag är. Den drabbar mig alltid, och alltid jag som blir sjukast. Under mina 10 år som mamma har jag bara kommit ifrån magsjukan vid ett tillfälle, det var i januari i år när lillan hade omgång 5 av magsjuka denna vinter. Då slapp jag undan! Så nu får vi verkligen verkligen hoppas att jag inte blir sjuk på resan... Ni håller väl era tummar!!?

Vi städar skonsamt men effektivt



Tidigare i veckan tog jag denna lilla härliga bildserie på Fröken Nyponros som var i farten. Hon var på sitt härligaste solskenshumör när hon hjälpte mig att städa i hemmet, vi provade nya rengöringsprodukter, kul! Ni ska få ta del av dem och en recension imorgon, kika in då!

Ditt bästa restips?


Halsen värker än men idag började jag att packa, man kan ju tro på min instagrambild (@myhappydays_se) att jag ska vara borta fram till sommaren och inte bara en vecka. ;-) Nej, jag ska inte ha med alla reseväskor, provade lite olika och packade ur, packade om och fram o tillbaka. Det här med kläder, ja det är faktiskt den svåraste biten... Tur man har en dag imorgon också...!
 
Har ni läsare något bra ovärderligt restips att dela med sig av? Packning, under resan, tänka på, hotellet? Ja vad som helst, vore roligt att få ta del av smarta tips!
 
Biodate med mina skatter har jag haft idag med, det blev Croodarna! Var det föresten någon av er som var med i Blogg.se:s utlottning och vann biljetter till förhandsvisningen tidigare i veckan? Tummen upp för filmen tyckte vi i alla fall!

Ha en fin start på heglgen, nu ska vi köra fredagsmyskväll här hemma hos oss!

Resfeber?


Nej nej nej, att vakna upp tjock i halsen och med ledvärk i hela kroppen var inte planen, om 3 dagar ska ju solstolsläge i Turkiet intas!!
Resfeber? Jag äter glass i stora lass och tar det lugnt dagarna till resan nu. Vaknade just upp efter att ha sovit en stund, vila är bra när man inte mår hundra. Att bli sjuk nu, nej det fungerar inte!

Annars är jag lugn inför resan, inte stressad eller oroad utan bara förväntsfull och full av längtan! Tror att jag har det mesta under kontroll, det viktigaste som ska packas ned har jag listat och kollat av. Nya passet hämtat, pengar växlade, biljetten utskiven... Så typ bara kläd- och skoval kvar, den svåraste biten... ;-)


Och klart ni får följa med på resan, jag kommer uppdatera både här i bloggen och i mitt bildflöde på Instagram @myhappydays_se veckan jag är borta, så häng med!

Undrar var min resa tar mig?

En dagens jag i maj för 2 år sedan. Saknar mina långa blonda lockar galet mycket, nu spara spara spara och gå mot ljusare tider igen!
 

Harmoni
Jag har kommit till en punkt i mitt liv där jag känner balans. Är en trygg, avslappnad, nyfiken och glad tjej som trivs väldigt bra med att vara yrvädret Jossan som fått smak för livet. Undrar var den här resan tar mig, o då menar jag inte bara Turkiet... Det känns så spännande och pirrigt med oskrivna blad i min bok, dagar att fylla, skapa nya kapitel... Man kan säga att jag hittat mig själv nu och jag märker hur bra jag mår på egna ben. Det är nog lite av det som den här resan jag gör nu handlar om, att klara mig själv och vara självständig. Och jag kan inte sluta fundera på vart den här nya stigen jag hittat att vandra på ska leda och vilka möten jag kommer få längs min väg, spännande som sagt var!
 
Det är nästan fånigt att erkänna, men jag sprudlar av så mycket liv inom mig nu att jag inte kan sluta le, jag går runt så där hög på livet och lycklig som jag vore nyförälskad. Det kanske jag är... "Kär" i mitt nya liv som jag landat ännu mer i nu...

Vinn lyxmiddag för fyra?

 
 
Påminnelse!
Just nu finns det stor chans att vinna i middagstävlingen hos mig i samarbete med Blogg.se och Touch of Taste, den avslutas på söndag så fram till 24/3 har ni chansen! Passa på, än är deltagarantalet inte så stort vilket ger er alla en större vinstchans. ;-)

Du tävlar om att ett middagskit inkl recept för att kunna laga och bjuda på: Timjan och vitlöksbakad fläskfilé, rostad mandelpotatis, smörstekt grön sparris med knaperstekta bacontärningar, serveras med rödvin/marsala sås! 

Klicka här till tävlingen!
 

Ett bildlass med vår!



Hittade så härliga bilder på lilla Nyponrosen 1,5 år... Tänkte passade att pigga upp med en dag som denna då det råder snökaos och yrande flingor i bitande vind utanför fönstret. Våren är inte allt för långt borta nu, snart är det barmark, plusgrader och krokusar i rabatterna... Håll ut!

Det är du och jag på äventyr


NikonD700 blir mitt resesällskap till Turkiet, bara vi!

Längtar efter äventyret!! :) Livet står inte still, det rör på sig hela tiden och jag äääälskar det! Att vara delaktig, inte sitta bredvid och titta på, fånga ögonblicken och leva sin dröm! O känslan av att inte veta vad som väntar runt hörnet... Spännande! Det här året kommer bli fantastiskt!

Nu räknar jag ned dagarna, planerar packning, kollar av det sista på att göra innan jag åker listan. Den här känslan som sprudlar inom mig, obeskrivlig, det ska bli så galet underbart! Att bara komma iväg, resa, bara jag och bara min kamera (och en drös sommarklänningar och skor). Det kommer bli oslagbart! Oavsett väder, oavsett temperatur, så ska jag njuta av att vara på äventyr på egen hand!

Mitt virrvarr till liv

Instagrambild @myhappydays_se från Stockholmsbesöket.
 
Jag hann inte riktigt med att uppdatera bloggen i helgen, det var så mycket inplanerat från morgon till kväll fred-sönd. Men jag har haft det bra och kört full fart fram!  Älskar när det händer saker och man inte känner att tiden står stilla, då kan jag lätt bli rastlös... I fredags var det som sagt var resa till Stockholm och ett möte (som jag kanske kan berätta mer om framöver). Sen middag med min fina vän L som ska ha bebis i vilken stund som helst. Mysigt o prata ikapp om allt som händer i våra liv just nu! Lycka till nu vännen! ♥
 
Min lördagen började jag på en av stans mysigaste fik, Bagarstugan. Där hölls planeringsmöte med ett par från Stockholm inför ett av mina kommande bröllop i sommar, blev så laddad av mötet och full av kreativitet och fotolust! Det här bröllosparet har tänkt till lite extra och hade många härliga och roliga idéer att jobba utefter! Jag blev riktigt peppad efter mötet, ser fram emot bröllopsfotograferingen!
 
Mer jag hunnit med, träffat 3 vänner vid olika tillfällen, fikat, lunchat ute, bowlat, shoppingtur på stan och suttit ute i solen och njutit av mitt virrvarr till liv just nu. Det snurrar på rätt bra och jag vet inte riktigt om det finns någon hejd på allt ibland, but just love it! Igårkväll var jag så trött efter 3 intensiva dagar att jag somnade för natten redan kl 9 och sov 9 timmar i sträck.
 
Hoppas ni alla har haft en härlig helg och är laddade för en ny vecka. Jag kavlar upp ärmarna och kör igång, har flera nya utmaningar den här veckan att kasta mig över. ;-)

Love Jos

Ta sista chansen

 
 
Hoppas att ni alla har haft en fin helg! Nu är det ny vecka och även sista chansen att vara med och tävla
om biobiljetter till den animerade 3D äventyrsfilmen Croodarna hos Blogg.se. Så jag vill passa på att påminna er om att tävla om förhandsvisningen den 20 mars i Stockholm, varje vinnare får 4 stycken biljetter vardera.
 
Vill du se storfilmen Croodarna före alla andra? Ta chansen och besök tävlingssidan och delta!
 

På äventyr i storstan idag


Hörrni, ha en GALET härlig, tokig och helt uuuunderbar FREDAG! Ta hand om er och fånga äventyren i vardagen, det ska jag göra!
 
I skrivande stund sitter jag med skor och halsduk på och är i farten att grabba tag i min väska för att rusa mot bussen. Idag är det nämligen off mot Stockholmo, ett spännande möte där väntar och så middag på kvällen med vännen min. Blir en intensiv helg för mig med mycket roligheter på schemat! Både lördag och söndag är ganska noga planerade de med, ska försöka hinna uppdatera lite här i bloggen när jag hinner. Ha det gott!!
 
 
 
Och två kommentarer som gjorde mig så hiiimla himla glad, tack!!!

Postat av: Esmeralda Edenberg http://esmeraldaedenberg.blogg.se
Alltså jag måste bara få säga att det är någonting hos dig som ger mig så mycket inspiration och styrka. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad - det bara är så... <3:

Postat av: Emmelie- Mamma till Ebba och Hugo http://www.emmgus.blogg.se
Jag tycker de är modigt gjort att bryta ett förhållande, stå på egna ben och resan blir bara pricken över it. Ha så skoj!

Modig?


Kom just hem, varit ute med vänner på trevlig middag, goda drinkar och underhållande musikquiz, toppenkväll! Tyvärr ingen vinst, men nästa gång, dååå! Och det första jag gör när jag kommer hem? Startar datorn... Ser den här roliga nyheten om att jag ska utomlands själv på egoresa som uppmärksammas på Everyday (blogg.se/everyday) där jag toppbloggar. Skoj!
 
Just det här med att vara modig, det är något jag har fått höra väldigt mycket senaste tiden. Modig, driftig och spontan... Har inte reflekterat över det själv, men ja, kanske är det modigt att resa själv? Om jag tänker tillbaka på mitt liv för några år sedan, då hade jag inte vågat. Men senaste åren har det hänt något, jag har totalt blommat ut och växt flera decimeter som person, idag känner jag inte det minsta tvivel. Jag fixar väl det här? Har ju desutom valt värsta glidarresan, bara att åka med... Charter liksom, flyg, transfer, hotell, all inclusive... Visst, hade jag bestämt mig för hoppa på en helt ospecificerad resa, kanske bara tagit en flygstol, ja då kan jag tänka mig att det skulle krävas en hel del mod.
 
För mig är det här en dröm jag burit på länge som bara måste förverkligas. Vill inte sitta och titta på när mitt liv paserar förbi. Jag lever här och nu och jag har bestämt mig för att leva det fullt ut! Jag tänker följa mitt hjärta och mina drömmar och ta chansen när den kommer. Den här resan till Kemer är något jag bara måste göra och som det känns nu blir det fler gånger jag reser själv. Men nästa gång jag åker utomlands, då vill jag ha med barnen. ♥
 

Hit längtar jag!!


Kemer, Turkiet, hit åker jag nästa vecka, själv! Det ska bli helt underbart och guuu så jag längtar. Jag längtar så jag nästan spricker och inom mig hoppar och dansar jag av lycka, det spritter i kroppen av nyfikenhet och jag vill bara kasta mig iväg, rakt ut i äventyret!! Och att åka helt själv, det känns faktiskt väldigt väldigt bra! Bara tid för mig, avkoppling, lugn och ro och inte behöva anpassa mig eller tänka på någon annan. En riktig egosemester ska jag unna mig. Skämma bort mig med spa-behandlingar, ligga i solstolen, vandra längs Moonlight Beach, njuta av all inclusive... Och kameran ska så klart med, jag och kameran, radarparet!! ;-)

Händelserikt liv just nu!

Imorse på väg till jobbet så såg jag ett ljusfenomen på himlen! Det såg ut som en ljuspelare i regnbågens färger. På fotot så såg jag i efterhand att det nästan ser ut som en cirkel runt solen, häftigt!! Jag tog det som ett tecken på att det skulle bli en bra dag, och det blev det! Mycket bra och mycket händelserik!

För det är otroligt mycket i mitt liv som händer nu, stora saker, går på högvarv! Och mitt i allt tror jag att jag rent spontant bokade en resa till Turkiet i nästa vecka, hoppla! Åker helt själv, sprang på ett så himla tokbra paket med ett hotell som var 4+, med all inclusive samt SPA! Hallå!! Nej, det gick inte att titta bort från, o jag hade ju redan tagit ledigt hela påskveckan men inget planerat så... Why not!? Kan behöva komma utomlands nu, visst kanske inte högsommarvärme, (ca +15 grader) men det är i alla fall inte minusgrader och snö! Det är i alla fall mer sommar där än här och SPA-paket... Ja tack!
 
Men det finns något som gör att jag kanske måste avboka resan, det beror lite på en annan sak som jag helt plötsligt blivit inkastad i... ;-) Hade nämligen ett mycket trevlig och givande samtal idag över en telefonintervju som ledde till att ett möte i STHLM bokades senare i veckan, jag kan inte avslöja mer än så, men det pirrar och känns så kul och spännande! Hoppas!! Ja, jag verkligen hoppas att inget vill gå emot mig nu!
 
Har btw en till telefonintervju nu i veckan och lördag uppbokad för möte ang bröllopsfotografering... Som sagt, mycket som händer nu och många möten och intervjuer! Samt att det trillar in erbjudande i mailen ang bloggen så att jag inte vet vad, bara i dag 4 st och flera som jag inte ens hunnit besvara sen förra veckan...Det är roligt när det rör på sig och det flyter verkligen på just nu, så jag hoppas så jag nästan går sönder att det är min tur att få surfa på vågen, efter ett jobbigt år med motgångar bakom mig är det väl ändå min tur!? Det här året måste bli mitt år!

Harlem Shake

Flygande känsla inom mig!

Vad fort tiden går när man har roligt, som ni vet...! Och vilken energiboost den här helgen har varit, minns inte när jag var så laddad sist! Känner mig nästan fånigt peppad och stark just nu, ja nästan som att jag skulle kunna flytta på ett berg om jag ville! Så jag tänker flyta med i den här känslan och se vart den tar mig...! ;-) Och nästa vecka har roligheter framför sig av olika slag, jag längtar faktiskt efter den! Mhmmm!

Vet ni något galet, jag och mina barn har gått fullkomligt bananas i heglen! Idag körde vi Harlem Shake för hela slanten, haha! Och vet ni, jag är så snäll att jag delar med mig en videosnutt på det!
 
 

Vinn förhandsvisningsbiljetter till Croodarna

 
 
Vill tipsa er om en tävling på Blogg.se där ni har chans att vinna biobiljetter till Croodarna, en ny animerad äventyrsfilm i 3D. Det finns 160 biljetter till en förhandsvisning den 20 mars i Stockholm, varje vinnare får 4 stycken biljetter vardera.
 
Vill du se storfilmen Croodarna före alla andra? Ta chansen och besök tävlingssidan och delta!
 

Making Happiness!


Vet ni vad, jag blir glad av att se andra glada, jag blir lycklig när jag gör någon annan lycklig, det ger mig så mycket tillbaka. Jag tycker om att vara den som lockar fram ett skratt och att få skymta en glimt av glädje i ögonen på någon som är nere, då mår jag bra. Det driver mig kanske, vad vet jag, den här bloggen handlar ju i stort om att finna glädjen och fokusera på det viktiga i livet, jag tycker kanske om att vända saker till rätta? Men jag kan inte alltid vara den, tidigare i veckan så var jag själv riktigt ledsen när en vän gav mig några kloka ord som följde med mig...
 
"Du är en "ljusbärare" som jag brukar tänka. Du lyser nog upp vägen för många i din närhet, med din klokhet, den positiva energin du sprider. Men det är okej att bryta ihop, gråta och känna sig maktlös, vi måste ner, rakt ner i botten för att kunna vända upp igen."
 
Det är så himla fint! Och jag blev varm när jag märkte att jag hade ett skyddsnät av vänner, de steg fram och fångade upp mig, såg mig när jag mådde som sämst. Tack!
 
Så nu tänker jag så här, nu är det fredag, helgen står för dörren så lets make happiness! Glöm inte bort att visa andra uppskattning, ge komplimanger, skicka en kram till någon du inte hört av på ett tag eller varför inte bara våga möta en främling på gatan med ett leende? Det kan göra skillnad!
 
Kram på er och happy weekend!

Trotsåldern, OMG!


Från den ena dagen till den andra, i ett andetag, förvandlades min lilla sötloppa, min Nyponros, den raraste lilla flicka man kan finna som kan charma hela världen med sina stora oskyldiga blå, till ett troll!! Ett gormande argt trotstroll som vill styra hela vardagen med ett hiskligt temprament, en fruktansvärd vilja och trots. Jisses, svetten bryter ut i tinningarna här för jämnan numera tycker jag när Fröken Tvärtemot sätter sig på tvären och surar ihop för minsta lilla. But what to do? Tur att jag har tränat upp tålamodet genom åren, för det behövs ett helt lass med barn! ;-)

Men det är bara att försöka rida ut stormen och jag och Nyponrosen pratar alltid igenom alla duster efteråt, vad som hände, var hon tvungen att bli så arg för så lite? Att man inte alltid kan få sin vilja igenom, man måste ta hänsyn till andra osv. Inte lätt, ibland är det en vågskål det här med trots, man får välja sina strider ibland kan jag känna...
 
Vad har ni för egna tankar/erfarenheter om trotsåldern?
 
 

Let Her Go


Staring at the bottom of your glass
Hoping one day you'll make a dream last
But dreams come slow and they go so fast
You see her when you close your eyes
Maybe one day you'll understand why
Everything you touch, oh it dies

Cause you only need the light when it's burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go
Only know you've been high when you're feeling low
Only hate the road when you're missing home
Only know you love her when you let her go
And you let her go
Tokfina låten Let her go med Passenger

Vinn lyxig middag för 4 personer

 
Vill du bjuda din familj eller vänner på en lyxigt god middag? Var då med och tävla om ett härligt middagskit för 4 personer här på Happy Days i samarbete med Blogg.se och Touch of Taste. Du tävlar om att ett middagskit inkl recept för att kunna laga och bjuda på: Timjan och vitlöksbakad fläskfilé, rostad mandelpotatis, smörstekt grön sparris med knaperstekta bacontärningar, serveras med rödvin/marsala sås!
 
 
Tävlingsfråga, besvaras med en kommentar i inlägget:
-Hur skulle du använda någon utav såsreduktionerna från Touch of Taste?e förslag på ett recept!
 
 
Vill du så gilla gärna inlägget på bloglovin och/eller berätta om tävlingen i din blogg/facebook!
Tävlingen avslutas den 24 mars


Hej happy blogg!

 
 
"Hej happy blogg!
Blir alldeles rörd och ödmjuk inför din vackra bloggsida. Fann din sida igår och den har skänkt mig en tröst att falla i. Är mitt uppe i en slitsam skilsmässa med tre barn.

Fortsätt skriv om livet, det vackra, sköra och vardagliga pärlor.
Tack, från Sofie"
 
 
För en tid sedan trillade dessa rader ned i min blogg och de berörde mig. För ett år sedan stod jag själv där i den situationen, hur skulle livet nu bli? Gjorde jag rätt, gjorde jag fel? Vad händer nu? Vi hade just byggt hus, bott i det 6 månader när insikten kom, att jag inte kunde fortsätta trampa runt i en vardag som gjorde mig ledsen och inte var fylld av kärlek. Så jag valde den där stigen som vek av.
 
När man verkligen vill att något ska fungera så kämpar man så länge att man till slut blir blind, i alla fall fungerar jag så. Jag är envis som synden och vill jag något så släpper jag inte taget, så skilsmässa var inget beslut över en natt, för klart att jag innerst inne ville att allt skulle bli bra igen, som de drömmar om ett lyckligt liv i det nya fina huset på höjden jag såg framför mig. Men hoppet som är det sista som sviker, det försvann det med och jag förstod att det inte gick längre.
 
Ett år sedan jag tog det beslutet nu och jag saknar inte huset och ångrar inte valet, men kärleken och att tillhöra en familj på "riktigt", det saknar jag. Det har alltid varit min dröm, en familj, ett hus, en trädgård för barnen med barfotaspringa på gräsmattan... Men förhoppningsvis finns det en fortsättning för mig på den nya stigen, vart den nu än leder... Någon dag någon stans kommer allt kännas rätt igen. Och kanske, en dag, att de drömmar jag har i mitt hjärta kommer blir sanna...
 
Just nu lever jag för dagen, trivs i min nya lägenhet, längtar efter vårvarma dagar och sitta på uteservering och ta en kall öl med en vän och skämta om livet. Längtar efter att få ta på mig mina vita converse, en öppen jeansjacka och solbrillor på näsan.Jag ser framåt med små korta steg. En dag i taget, tar inte ut något i förskott och tar sällan något för givet. Drömmer om att resa, se mig om i världen och fånga mina äventyr på bild, fotografering är min medicin. Jag kramar om barnen när jag har dem lite extra mycket och försöker att finnas där som den bästa mamma jag kan vara för dem när det är min vecka.
 
Dagarna kan vara tunga och orken sina mellan varven, men jag väljer i de stunder att försöka se det lilla i det stora och det finns ju så mycket fint i världen att glädjas åt, Man ska hellre se på det man har, än det man saknar, det gäller att fokusera på rätt saker. ♥

Lyxigt och snabblagat en måndag

 
 
Varför inte börja den nya veckan med lite vardagslyx? Jag bestämde mig för bjuda mina skatter på stekt ytterlårafilé med potatis- och ädelostgratäng, rödvin/marsalasås och kokt sparris när de kom hem efter skola/dagis idag. Såsen rödvin/marsala är en nyhet från nya Bong Touch of Taste, en såsreduktion där man enbart tillsätter grädde eller smör, smidigare och mer smakrikt kan det inte bli!
 
Vill du prova min rätt så är receptet för ca 6 personer som följer:
 
Du behöver:
 
1kg potatis
1 gul lök
5 dl grädde
75 g ädelost
smör
salt
2 vitlöksklyftor
Ytterlårfilé, ca 800 g
Sparris
 
 
Gör så här:
 
Smörj en eldfast form. Skär potatis i tunna skivor och lägg dem omlott i lager. Strö över lite salt.
 
Mosa ädelosten med en gaffel i en kastrull och rör i lite av grädden, smält ostblandningen på svag värme och rör ned resten av grädden.
 
Riv löken fint och blanda ned i ostblandningen, häll sedan ut över potatisen i formen. Klicka över lite smöt jämt fördelat över ytan.
 
Grädda i ugnen på 200 grader i 45 min.
 
Under tiden skar jag ytterlårsfiléer och stekte i olivolja, saltade och pepprade. Samt rörde ihop såsreduktionen rödvin/marsala med grädde och kokade sparrisen med lättsaltat vatten i 5 min.
 
Tada, god start på nya veckan!
 

Ett blomsterbud ringde på min dörr

 
När man minst anar men när man som mest behöver bli uppiggad så ringer det oväntat på dörren. Och där står en kille och räcker över ett bud blommor till mig... Oväntat men väldigt uppskattat och jag är oerhört glad över att jag har så fina vänner i mitt liv, dem håller jag hårt om! Tack min älskade hjärtevän Anna!
 
When it hurts to look back, and you're scared to look ahead, you can look beside you and your best friend will be there
 
 
 
 

Lördagens


Godishjärtan till er, i bildlig form ;-)
 

Idag var sinnesstämningen lättare när jag vaknade, så skönt! Är precis på språng för att ge mig ut på lördagens första happening, ska träffa min barndomsvän, se deras nya hus och hjälpa till med det lilla jag kan (med tanke på ryggen) så att de ska få komma i ordning. Så glad för deras skull, ska bli roligt att få se nya hemmet och umgås med familjen och de små liven. Kvällen får bjuda på spontana planer, så skönt att bara ta det som det kommer och göra vad som än faller än in!
 
Happy Saturday, smile!
 
 

Fredagserbjudande!!

 
 
Jag har ett fint erbjudande till mina läsare!!
 
Uppge rabattkoden "Josefin" så får ni fraktfritt på Mim-Pi barnkläder hos Lillatussilago.se denna fredag!!
 
 
Sötaste Bambiklännignen Mim-Pi barnkläder


Mejas favoritklänningar just nu

Sötaste designen!
 

Älskar den härliga glada designen från Mim-Pi, så underbara kläder till de små! Mejas klänningar är storfavoriter här hemma hos oss just nu. Ni skulle sett hennes stora ögon fulla av lycka när jag visade klänningarna, det var verkligen kärlek vid första ögonkastet hos lillan (och mamman)!
 
 
 Uppge rabattkoden "Josefin" så får ni fraktfritt på Mim-Pi barnkläder hos Lillatussilago.se denna fredag!!
 

Let the light in, today gonna be a happy day!

 
Vaknade med en ledsen känsla inom mig och på det en rygg som krävde sjukskrivning idag. Så jag låg och drog mig i sängen, kröp in under mjuka lakan och tyckte synd om mig själv en stund på morgonen. Sen fick jag nog av självömkan, bestämde mig för att trots allt det där som inte känns så bra så ska det här bli en fantastisk dag, en lycklig dag och jag ska låta allt det vackra runt om mig få lysa upp min väg. Let the light in, today gonna be a happy day!! Så nu sätter jag på mig en makeup som är lite extra fin, tar en tjusig favorittröja i glad ljusrosa korall och känner mig glad av att titta på dessa bilder av en sprallig fröken full med skratt och bus i ett vardagsrum som badar av det bästa måbra ljus!
 
Och föresten, det är ju fredag! Bara det är ju FAB, TGIF! (Thank God Im Fabulous)

RSS 2.0