Vecka 3

 
Mitt bidrag till Buller och skratt vecka 3 blir en mysig bild från frukoststunden med mina hjärtan förra helgen.
 
Eftersom jag har barnen varannan vecka får jag fuska till det lite och kan inte helt följa att ta en dokumentär bild varje ny vecka. Föresten när man pratar om varannan vecka. Hatar uttryck som att "Jaha, du är också mamma varannan vecka?" NEJ! Jag är mamma jämt, oavsett om det är min vecka eller om de är hos pappan. Det gör mig så upprörd att man kan tänka så, att man bara är förälder den vecka när man har barnen. Att man liksom slår från sig allt ansvar som förälder annars. Man slutar inte vara förälder 100 % bara för att sitt/sina barn inte bor alla dagar under ditt tak. Eller vad tycker ni?

Finns det förresten fler av mina läsare som är ensamstående föräldrar? Kanske finns där fler bloggvänner i samma situation som mig? Länka gärna!

Kommentarer
Postat av: Madelene Englund

Vilken fin bild:)

NEJ, man är ALLTID mamma, oavsett hur många dagar i månaden man har sina barn!!!

Svar: ♥♥♥
Josefin -Happy Days-

2014-01-19 @ 15:15:14
URL: http://madeleneenglund.blogg.se/
Postat av: Fröken K | amatörfotograf i Oslo

Är inte ensamstående förälder, men har en gammal väninna som är det. Hon kunde inte sluta prata om hur skönt det var att bara vara mamma varannan vecka. Det låter ju fint att få en paus från all vardag och stress ibland, men jag kunde inte förstå varför hon inte ville vara mamma varje dag. Jag skulle sakna ihjäl mina barn de dagar jag inte fick vakna upp bredvid dem. Men man tar ju det man får. :)

Svar: Antar att det är olika för alla, det kan vara tufft som ensamstående så har en förståelse för att man kan behöva den lediga veckan. ♥
Josefin -Happy Days-

2014-01-19 @ 15:23:08
URL: http://facutvivas1.wordpress.com
Postat av: ANKI

Håller fullständigt med dej.Själv är jag farmor alltid , inte bara när det är pappavecka. Men sen kan det finnas andra som sätter käppar i hjulet. Men jag bryr mej inte om dessa.

Svar:
Josefin -Happy Days-

2014-01-19 @ 19:36:59
Postat av: Therese

Här är en ganska ny läsare av din blogg och även jag är ensamstående mamma till två barn.
Underbar bild!

Svar: Det är alltid roligt att hitta andra i samma situation, ska kika in i din blogg :)
Josefin -Happy Days-

2014-01-19 @ 20:03:03
URL: http://thereselittlecorner.com/fotoblogg/
Postat av: michaela- mamma till tre 💗

åh. jag blir alltid lite ledsen när jag hör folk säga så. ätt de är förälder varannan vecka. jag förstår att det är enorm skillnad på hur veckorna ser ut de veckor man har barnen och de veckorna man är själv. men hur som har man väl alltid barnen med sig i hjärtat.

Svar: Mm, kan hoppas att det mest är slarv i tal när man säger så, men det låter så skärande illa i mitt mammahjärta. ♥
Josefin -Happy Days-

2014-01-19 @ 20:06:37
URL: http://minahjartanochjag.webblogg.se/
Postat av: Ivy

Från dag 1 då ditt barn föds är du mamma/ pappa och det är du resten av livet, vad som än händer. Men det är skillnad på att vara biologisk förälder och närvarande förälder.
Det är kanske ett tankefel många gör när dem säger att de är föräldrar bara två veckor i månaden. De menar kanske att omvårdnadsansvaret skiljer sig åt vecka från vecka. Det är ju ganska knepigt det där med varannan vecka. Vi är olika och en del har nog svårare att hitta en balans, hur de ska förhålla sig till uppdelningen. De kanske känner sig barnlösa veckan utan sina små.

Svar: Jag har tänkt så med, att det kan vara ett tankefel som låter plumpt när man säger det och kanske inte är av den meningen egentligen? Men visst kan det finnas många andra skäl till att vissa kallar sig för varannanvecka-föräldrar...
Josefin -Happy Days-

2014-01-19 @ 22:20:06
Postat av: Nina Ruthström - skjuter från spinnsidan

Jättesöt bild. Fick mig att le stort.

Svar: Vad härligt, tack!
Josefin -Happy Days-

2014-01-20 @ 08:39:03
URL: http://ninaruthstrom.se
Postat av: Sofia

Vilket dumt uttryck, har aldrig hört det förut, förstår verkligen att du reagerar! Måste vara urjobbigt att vara ifrån sina barn just eftersom man verkligen aldrig kan eller vill koppla bort dem. Skulle bli galen om någon insinuerade att man bara är mamma på halvtid!

Stor kram

Svar: Jag har hört det många gånger genom åren, men man kanske reagerar lite starkare på det när man är i samma situation.
Josefin -Happy Days-

2014-01-20 @ 10:46:23
Postat av: . Pjumas . ♥

En gång mamma, alltid mamma. :) Oberoende om du har ditt barn med dig eller inte. Nog är man ju en mamma också fast barnet skulle ha dött eller om man adopterat bort det. Eller?!

Svar: Jag håller med dig ♥
Josefin -Happy Days-

2014-01-20 @ 13:24:55
URL: http://pjumas.blogg.se
Postat av: felicia

sv: eller hur :D

2014-01-20 @ 14:09:25
URL: http://feliciaholmgren.blogg.se/
Postat av: monika johansson

Innan skilsmässan var jag ensamstående mamma till 100% i en relation där pappan aldrig tog ansvar. Kände mig totalt ensam i föräldraskapet. Nu efter att vi skilt oss får jag ta ännu mer ansvar, trots att ett av barnen är hos pappan varannan vecka. Det jag menar är att nu får jag kämpa mer då jag ibland finns på avstånd och alltid i en känsla av jour. Jag hatar att vara utan henne då och ser varje dag fram emot min vecka. Är bara hel när båda barnen är här.

Svar: Vad tufft det låter, förstår den där känslan, så känner jag när jag inte har mina skatter. ♥
Josefin -Happy Days-

2014-01-20 @ 15:24:02
Postat av: Charlotte - Lifestyle & Living

Varit i din sits, vet hur ensamt det kan kännas, speciellt när barnen är hemma och man inte "kan" hitta på annat för att skingra tankarna. Så kände jag iaf, o andra sidan hade jag en 5 månaders själv, lite skillnad ;) sällskapsmässigt iaf. STOR KRAM!

Svar: Ja det är klart en stor skillnad, då är man i större behov av att få egen tid och vuxet sällskap. Låter tufft att ha varit ensam med en så liten. ♥
Josefin -Happy Days-

2014-01-20 @ 20:53:39
URL: http://lifestyleandliving.se
Postat av: Gunilla

Läste om en kändis som hade barn tillsammans en man som var skild. Hon var avundsjuk på det där med varannan vecka. Jo för det barn de hade tillsammans var de tvungna att ha alla veckor!
Alla saknar sina barn den veckan de inte har dem. Men många tycker säkert att det är skönt att ha massor med egen tid. Tror jag mig förstå när jag hör hur människor pratar.
Föräldrar är man alltid till sina barn oavsett hur man lever eller bor!

2014-01-21 @ 09:59:56


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0