Skapa varmt motljus och lens flare i dina bilder

Original
 
Med lens flare
Slutresultatet med varmt motljus
 
Fick för en tid sedan frågan på min Instagram @myhappydays.se om jag inte ville visa hur man får dit en lens flare i sina bilder. Lens flare eller ljusöverstrålning är en effekt som man kan fånga naturligt i sina foton, om man fotar mot ljuset och får in reflektioner i sin kamera. Det kan göra en bild lite extra spännande. Om man nu inte lyckas att fota det naturligt, så finns det möjlighet att trolla in magin i efterhand i sina bilder.
 
Här kommer en liten guide hur jag har redigerar lens flare i photoshop.


1. Öppna bilden i Photoshop och välj Filter, Återgivning, Linsöverstrålning. Du kan där välja att rikta vart i bilden överstrålningen ska vara, vilken styrka den ska ha och linstyp. 
 
 
2. Markera hela bilden med markeringsverktyget och kopiera (Ctrl+C eller ⌘+C om du har en mac). Backa i Händelser till start, dvs innan du la in effekten om överstrålning. Välj där att kopiera in bilden med lens flare (Ctrl+V eller ⌘+V om du har en mac). Du har nu två lager att jobba med, bakgrunden är original och Lager 1 är den med linsöverstrålningen. Här börjar jag att jobba med Lager 1, jag väljer att sudda bort de cirklar som blivit av överstrålningen då jag inte vill ha med dem i just denna bild. Vill man ha dem kvar så behöver man inte göra dett steg. Men jag väljer att använda suddigummit och suddar bort det jag inte vill ha i Lager 1. 
 
 
3. När du är nöjd så lägg samman båda lager, högerklicka på ett lager och välj "Lägg samman Lager". Jag väljer att lägga ett varmt filter över hela bilden för att få känslan av varmt motljus. Välj Bild, Justering och Fotofilter. Där kan du välja färg på filter, du kan välja att gå åt ett kallare håll med om du vill och ställa in tätheten. Klart! 
 
 
Här kommer några exempel där jag redigerat bilderna enligt ovan. Några lät jag lens flare vara mer tydlig på. 
 
 
 
Hoppas att ni tyckte om min lilla photoshopkurs, gilla gärna inlägget då för det skulle göra mig glad! Kommentarer
Postat av: Amanda Niclasson

Så fina bilder!!

Svar: Tack så mycket, vad roligt att du gillar dem!
Josefin -My Happy Days-

2018-09-29 @ 21:33:59
URL: http://femtiotrekvm.blogg.se/


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0