Porterstek

 
Klassisk hösträtt som är så god och enkel att göra, kanske kan jag inspirera till söndagsmiddagen imorgon?
 
6-8 pers
 
1,5 kg högrev fransyska eller innanlår
 
Kokspad:
0,5 liter flaska porter eller mörkt öl
0,5 dl koncentrerad svartvinbärsaft
0,5 dl vatten
3/4 dl äkta soya
6-7 torkade enbär
6-8 vitpepparkorn
2 tsk oregano eller timjan
2 st skivade gula lökar
3 st köttbuljonstärningar
 
Sås:
Kokspad
1 dl grädde
4 msk vetemjöl
 
Lägg alla ingredienser till kokspadet i en gryta och låt koka upp, lägg sedan i köttet. Jag gjorde grytbitar denna gång, det gick lika bra. Låt koka på svag värme tills köttet blir mört, ca 1,5-2 timmar för en hel stek, vänd köttet några gånger. Nu när jag kokade grytbitar så kortade jag ned tiden till ca ca 70-80 min. Sila kokspadet och gör såsen. Serveras förslagsvis med kokad potatis och morötter samt svartvinbärsgele eller lingon.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: michaela- mamma till tre 💗

tack för inspiration fina du! har en stek i frysen som väntar på att bli tillagad. porterstek får det nog bli! det är ju sååå gott!

Svar: Perfekt ju! :)
Josefin -Happy Days-

2013-09-28 @ 21:05:21
URL: http://minahjartanochjag.webblogg.se/
Postat av: Marie

Smaskens =D

Svar: Väldigt!
Josefin -Happy Days-

2013-09-28 @ 21:56:23
URL: http://myflowergirl.blogg.se
Postat av: Frk M .

Ser jättegott ut! Låter jättegott!

Måste prova när jag åter äter mat :)

Svar: Det får du göra :)
Josefin -Happy Days-

2013-09-29 @ 09:58:32
URL: http://padetrettio.blogg.se/
Postat av: ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Hur mycket svartvinbärssaft ska det vara?

Svar: Ledsen att jag missade skriva ut det, har rättat nu. :-)
Josefin -Happy Days-

2013-09-29 @ 19:09:44
URL: http://bambi.blogg.se
Postat av: Johanna Andersson, Fotograf

Wow, det ser ju himmelskt ut. DET måste tillagas i detta hem snart. Tack för tipset. :) (f.ö har jag nog övergått från ordsamling - till denna blogg!)

KRAM

Svar: Härligt Johanna, gör det! :)
Josefin -Happy Days-

2013-10-03 @ 15:03:29
URL: http://johannakandersson.blogg.se


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0