Porterstek
Klassisk hösträtt som är så god och enkel att göra, kanske kan jag inspirera till söndagsmiddagen imorgon?
6-8 pers
1,5 kg högrev fransyska eller innanlår
Kokspad:
0,5 liter flaska porter eller mörkt öl
0,5 dl koncentrerad svartvinbärsaft
0,5 dl vatten
3/4 dl äkta soya
6-7 torkade enbär
6-8 vitpepparkorn
2 tsk oregano eller timjan
2 st skivade gula lökar
3 st köttbuljonstärningar
Sås:
Kokspad
1 dl grädde
4 msk vetemjöl
Lägg alla ingredienser till kokspadet i en gryta och låt koka upp, lägg sedan i köttet. Jag gjorde grytbitar denna gång, det gick lika bra. Låt koka på svag värme tills köttet blir mört, ca 1,5-2 timmar för en hel stek, vänd köttet några gånger. Nu när jag kokade grytbitar så kortade jag ned tiden till ca ca 70-80 min. Sila kokspadet och gör såsen. Serveras förslagsvis med kokad potatis och morötter samt svartvinbärsgele eller lingon.
Kommentarer
Postat av: michaela- mamma till tre 💗
tack för inspiration fina du! har en stek i frysen som väntar på att bli tillagad. porterstek får det nog bli! det är ju sååå gott!
Svar:
Josefin -Happy Days-
Postat av: Marie
Smaskens =D
Svar:
Josefin -Happy Days-
Postat av: Frk M .
Ser jättegott ut! Låter jättegott!
Måste prova när jag åter äter mat :)
Svar:
Josefin -Happy Days-
Postat av: ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥
Hur mycket svartvinbärssaft ska det vara?
Svar:
Josefin -Happy Days-
Postat av: Johanna Andersson, Fotograf
Wow, det ser ju himmelskt ut. DET måste tillagas i detta hem snart. Tack för tipset. :) (f.ö har jag nog övergått från ordsamling - till denna blogg!)
KRAM
Svar:
Josefin -Happy Days-
Trackback