Privatlivet, vart går gränsen?

 
Gomorron fina läsare!

 
Vaknade med en amazing oövervinnerlig känsla denna morgon, kändes som att jag laddat på med kraft och fått en ny inre styrka under natten. Sånna mornar gillas och är precis vad jag behöver idag efter några dagar som känts tunga. Jag har tappat så mycket ork och energi, det gör mig frustrerad. Jag vill bara vara mig själv igen, är trött på att vara trött och att inte kunna hålla samma tempo med en stark evighetsbrinnande låga som vanligt.
 
Jag vet inte om man kan anklaga B12-bristen för allt i mitt mående, allt jag varit med om och tvingats gå igenom senaste åren har ju också satt sina spår. Det har känts svårt att skriva om allt här, bloggen är ju offentlig och jag har inte haft lust att blotta hela mitt privatliv med mer än några bilder och rader från vardagen. Det kanske är så att jag vill koncentrera mig på det positiva här för att bloggen för mig hjälper mig att se det ljusa i livet vilket gör det lättare att gå vidare och må bra? 
 
Har senaste tiden funderat väldigt mycket på just det här med privatlivet, när man vill skriva allt man inte kan. Har alltid dragit en väldigt tydlig linje, kanske lite för hårt dragen, för vad jag lämnar ut i bloggen. Det kan bli så fel, det kan tyckas som att jag alltid trallar på, och hur jag egentligen mått senaste tiden syns inte ett spår av. Jag har inte skrivit för att skydda mig själv och de i min närhet. Och jag har inte haft något behov av att öppna mig här, har mina vänner att prata med, de är helt underbara och har lyft upp mig, fått mig se framåt och bara funnits där o lyssnat på ett evigt ältande och malande.
 
Men nu tänkte jag försöka att ändra på mig lite, och skriva till en viss del mer personligt, i den mån som det känns okej. Kommer fortfarande ha en gräns men jag måste få lov att må dåligt här med de dagar som är så.

Och hur mår jag då kanske ni undrar? Jag mår i det stora bra, jag mår som allra bäst när jag är med vänner och har roligt. När jag fotograferar och när jag bloggar, skulle jag inte ha de bitarna i mitt liv och få nya utmaningar och möjligheter iom dem så skulle jag gå sönder. Och självklart mår jag bra när jag är med mina älskade barn. Är glad för att jag har så många fina människor i mitt liv och även glad för att jag får lära känna nya personer. Men, jag är ständigt trött och energilös i bakgrunden. Har pratat med min läkare om detta men han ansåg inte att det fanns något behov av att höja min medicin för B12-bristen. Jag ska träffa en ny läkare förhoppningsvis nästa vecka och se vad han säger. Vill ju bara må bra! Det är väldigt frustrerande att inte få vara energiknippet Jossan som alltid har massa projekt på gång, som är driven och företagsam. Jag saknar mig och har svårt att acceptera läget, vill inte ha det så här.
 
Idag känns det i alla fall som en bra dag, jag är laddad fast tröttheten redan knackar mig på axeln, ska lägga mig och vila en stund snart. Idag blir nog sista vab-dagen hemma med sonen. Ska försöka att få med honom ut i friska luften idag, han har bara legat på soffan i två dagar nu så behöver komma ut innan han återvänder till skolan. Ska om jag hinner även passa på att beta av ytterligare lite bildredigering som legat och väntat på mig länge...
 
Ha en fin dag alla, och jag är glad att ni tittar in. Ni får gärna lämna en kommentar efter er om ni vill. Det är många som läser men samma fina personer som alltid lämnar rader efter sig. Vilka är ni mer som läser?

Kommentarer
Postat av: Anna Jedler

Puss på dig bästis❤❤❤

Svar: Puss och tack för att du finns! ❤
Josefin -Happy Days-

2013-09-19 @ 09:20:12
Postat av: Sofia

Förstår din frustration över att inte ha samma ork som vanligt. Jag hoppas att du får hjälp att komma till rätta med det! Jag har själv haft liknande problem och vet hur tufft det är när man inom sig har en massa saker man vill förverkliga men sedan inte orkar.

Ta hand om dig på allra bästa sätt!

Kram

Svar: Tack snälla, ja det är frustrerande när man har så mkt vilja... Kram!
Josefin -Happy Days-

2013-09-19 @ 10:13:01
Postat av: Jungarå Fotografi

<3

Svar: <3
Josefin -Happy Days-

2013-09-19 @ 11:46:44
URL: http://www.jfotografi.se
Postat av: Sara

Det kan ju också vara bra att skriva av sig lite :) så länge det känns rätt. Ta hand om dig! :)

Svar: Tack Sara, kram
Josefin -Happy Days-

2013-09-19 @ 12:29:13
URL: http://www.saralene.blogg.se
Postat av: Madelene Englund

Härligt med sådana dagar:D

Förstår dig att du icke vill skriv om allt i ditt liv, att du tänker på dina barn och nära och kära. Skriv det som känns rätt.
Håll hårt i det och dem som får dig att må bra och jag hoppas du får hjälp av läkare snart. Kram

Svar: Tack Madelene, väldigt kloka ord! <3
Josefin -Happy Days-

2013-09-19 @ 13:07:38
URL: http://madeleneenglund.blogg.se/
Postat av: Emma

Vill bara tacka för en fin och välskriven blogg. Blir alltid på bra humör när jag tittat in här! Och med din B12-brist, ge inte upp! Det kommer kännas bättre. Lider själv av en B-brist och det tog cirka ett år för mig att komma tillbaka till där jag var från början. Livet känns plötsligt mycket bättre ur alla perspektiv. Så stå på dig om du känner att du vill ha höjd dos, det är du som ska kunna fortsätta leva som du vill, inte doktorn. Kram! <3

Svar: Tack fina för dom kommentar och vad glad jag blir av dina ord. Värmer att läsa att min blogg uppskattas och tack för att du delar med dig av din egen B-brist erfarenhet. Kram
Josefin -Happy Days-

2013-09-19 @ 14:05:15
Postat av: Victora

Jag tycker att man själv ska skriva om det som känns bar 6 vad man vill dela med sig utav. Jag skriver väldigt sällan om mitt innersta privata (märkt att man sällan får kommentarer då) men har dock startat en privat blogg men lösenord som jag funderar på att börja skriva av mig då man mår som sämst. Alla behöver inte veta allt om en. <3

Svar: Nej så jätteprivat kommer jag aldrig att bli här, men lite mer än jag hittills vågat kommer jag nog glänta på dörren. Men inte för mycket. Kram och tack
Josefin -Happy Days-

2013-09-19 @ 15:04:32
URL: http://impalaa.blogg.se
Postat av: Bjassen

jag ar har och laser, men det vet du nog :)
tycker ocksa det ar svart med gransdragningar ibland. Hur som> saknar dig! kram!!

Svar: Saknar dig förskräckligt mycket!! <3
Josefin -Happy Days-

2013-09-19 @ 16:50:02
URL: http://www.bjassen.blogspot.com
Postat av: Angelica

Nu fick jag dåligt samvetet att jag inte är bättre på att lämna lite små rader.. :( jag kikar in då o då o läser hur ni har det och njuter av dina fantastiska bilder! Du är endast den person som själv kan bestämma hur mycket du vill dela med dig av..
Hoppas du mår bättre snart så att du slipper känna dig så himla trött.. Jag vet hur det är att va precis klippt slut :(

Ta hand om dig. Kram

Svar: Inte ha dåligt samvete men roligt att få en rad ibland så man lär känna sina läsare lite. :) Kram och tack snälla för fina ord!
Josefin -Happy Days-

2013-09-19 @ 19:20:09
URL: http://angelicasandberg.se
Postat av: Josefin

sådant är riktigt jobbigt, jag är konstant trött..inte utmattad som man har gjort mycket, men själen är trött på något sätt. man känner sig inte som vanligt och jag har en känsla att när jag är såhär trött tappar jag en del av mig själv, men kanske inte heller är så konstigt att jag är trött heller. varit påfrestande i nästan 6 års tid och det är väl nu som jag känner av det..

jag är inne hos dig nästan dagligen, men ack så dålig på att lämna spår men jag älskar verkligen din blogg, den får mig riktigt att bli inspirerad med att se det lilla i vardagen och göra det stort (hoppas du förstår mitt konstiga skrivande hehe :)!)
blev visst världens längsta inlägg av mig hehe! men lite skönt att skriva av sig!
ha en fin kväll! :)

Svar: Hej Josefin och tack för dina rader! Förstår dig precis, både i att själen känner sig trött och i att se det lilla i vardagen, känner ju igen mig i båda delar. Kramar till dig och vad roligt att du finner inspiration hos mig, hoppas kunna fortsätta ge dig det. Ta hand om dig!
Josefin -Happy Days-

2013-09-19 @ 19:49:03
URL: http://mamasliv.blogg.se
Postat av: Marie

Du har en helt normal nivå på bloggen lämnar ut dig i normal nivå, samma som jag försöker göra. Bra att du ska träffa en ny läkare så att du kan få klarhet helt i varför du inte känner dig pigg

Kraaaam till dig

Svar: Tack Marie, hoppas komma till rätta med tröttheten för det här är sjukt jobbigt. :( Kram
Josefin -Happy Days-

2013-09-19 @ 19:57:37
URL: http://myflowergirl.blogg.se
Postat av: Emmelie - Mamma till Ebba och Hugo

Jag lämnar ju spår efter mig lite då och då :) Kämpa på, du är inspirerande!

Svar: Ja det gör du och tack så jättemycket för alla rader, blir alltid lika glad. Tack och kram!
Josefin -Happy Days-

2013-09-19 @ 21:04:28
URL: http://www.emmgus.blogg.se
Postat av: Elin

hehe. du är bra som går till en läkare för att ta reda på problemet!
(för att jag skulle göra det måste jag bli kidnappad, stoppad i en säck, sen buren till en läkare, med någon som vaktar dörren så jag inte smiter :P
hatar allt med sjukhus och läkare osv... )

Svar: Jag var tvungen, att må så dåligt som jag gjorde då i början av sommaren var fruktansvärt.
Josefin -Happy Days-

2013-09-19 @ 22:20:05
URL: http://likeyoubetterdead.blogg.se
Postat av: lillapia.blogg.se

Jag brukar kika in din blogg, älskar din bilder för de är så underbar.
Å trötthet är inte roligt och jag har det också men nu känns det lite bättre för jag ändrade min matvanor och motionera mer men ändå kan känna trött ibland, så jag borde egentligen träffa läkare.

Svar: Ja trötthet är aldrig roligt men bra att du börjar ta hand om dig, kram och ta dig tid att träffa en läkare om du är orolig.
Josefin -Happy Days-

2013-09-20 @ 06:30:54
URL: http://lillapia.blogg.se/
Postat av: Eva

Jag befinner mig nog i lite samma sits som dig. Har alltid varit ett energiknippe och den mest optimistiska person man kan tänka sig.
Ständigt glad och med en positiv syn på livet.
Men liksom du har jag under de senaste två åren gått igenom mycket jobbigt i livet.
Separation, blivit sviken och nedtryckt och ledsen. Och nu har jag svårt att hitta tillbaka till mitt "gamla jag".
Har svårt att hitta orken och glädjen.
Svårt att planera framåt och unna mig själv lycka.
En ständig trötthet och "utmattning".
Det börjar kännas aningen bättre nu, men nog har jag en lång bit kvar, men jag hoppas att "tiden läker alla sår" och att jag en dag är samma gamla vanliga energiska Eva, och inte den där tjejen som håller fasaden uppe men inombords känner sig tom, trött och ledsen.
Men jag tror också på att jag måste låta mig gå igenom det här, ser det som en nödvändig sorgeprocess och att jag måste låta kroppen och själen läka, och att det får ta den tid det tar.
Det är okej att vara ledsen och nedstämd ett tag liksom.
Jag har ändå fortfarande hoppet om att det kommer att bli bättre, det måste det bli för såhär kan det inte fortsätta!!!

Jag hoppas att det blir samma för dig, att allteftersom tiden går så blir du starkare, piggare och gladare!
Kramar!

Svar: Dina ord träffade mig, känns som vi går igenom något liknande. Tack snälla för att du tog dig tid att kommentera och jag hoppas att energin återvänder till dig snart, kram!
Josefin -Happy Days-

2013-09-20 @ 08:57:23
Postat av: Leo

Hej Josefin! Jag uppskattar din blogg jättemycket och kikar in här i stort sett dagligen. Gillar blandningen av vackra bilder och välskrivna inlägg.
Jag vet inte, men jag tycker du varit väldigt tydlig med att du bara skriver om de ljusa stunderna i ditt liv. Sedan förstår vi läsare (i alla fall jag) att det finns mörka stunder också men dessa vill man av naturliga skäl kanske inte fläka ut på nätet hur som helst. De dagar då du endast postat en bild med ett tänkvärt citat tycker jag att man förstår att det finns en anledning att det citatet dök upp just den dagen. Men den anledningen vet ju bara du, och du har all rätt att hålla det utanför bloggen om du vill!

Svar: Tack för dina ord och fina tänkvärda kommentar. Tack även för att du förstår <3
Josefin -Happy Days-

2013-09-20 @ 08:58:16
URL: http://leossmarta.blogg.se/
Postat av: Carina

Jag är en av dina återkommande läsare, brukar skriva en rad här. Önskar att du snart återfår energi. Ta väl hand om dig!

Svar: Tack snälla Carina, för både dina rader och önskan. ❤
Josefin -Happy Days-

2013-09-20 @ 20:55:36
Postat av: Lotta

Hej. Jag är ganska ny läsare av din blogg. Min sambo Don Feri va o trixade lite på din dotters kalas o tränar ju även karate med din pappa.
Har ju själv varit där en gång med separation o småbarn o vet att orken kan ta slut. Men snart kommer den tbx säkert.
Fick för 4 mån sen mitt första barn barn o det va som att bli ung på nytt :)
Tack för en trevlig läsning o fina bilder.

Svar: Tack så mkt för dina rader och att du delar med dig av din erfarenhet. Måste vara underbart med barnbarn. :)
Josefin -Happy Days-

2013-09-24 @ 15:30:12
URL: http://frissanmormor.blogg.se


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0