Husvisning idag

 
Jag är fylld av funderingar, stora. Som gnagt i mig senaste dagarna. Allt började med en sömnlös natt i helgen o slutade med att jag idag var på husvisning! När jag låg där i mörkret den där natten trillade jag in på en husannons o nu vet jag varken ut eller in. Ska jag köpa det här huset som är precis allt jag någonsin drömt om eller ska jag fortsätta mitt liv här där jag är idag? Jag börjar i ärlighetens namn bli rastlös, vill ju vidare här i livet. Även om jag har det väldigt bra där jag är, så vill jag till någon ny plats...
 
Men huset, där skulle barnen få ett varsit rum, det har både öppen spis i vardagsrummet och kakelugn i "mitt" sovrum. O fina trägolv! O nyrenoverat kök och badrum! Sa jag att det är ett litet rött trähus med vita knutar och en äng utanför tomten??
 
Men varför denna tvekan? Jo, det ligger väldigt långt utanför stan, vilket förstårs förklarar att priset är lågt. Men det blir ju inte så lätt när man är separerad o har delad vårdnad om barnen. Vart ska de gå i skola? O jag som inte har körkort än, hinner jag klart med det till hösten och inflytt?
 
På tomten står ett extra litet hus som man kan inreda till gästrum eller fotostudio...
 
Ja, allt känns så rätt, förutom platsen långt från staden där jag idag lever mitt spontan liv. Där jag tar mig ner på stan hur o när jag vill, där jag kan boka in en fika eller en aw med vänner o vara där på en kvart. Jag är ju spontan... Jag gillar det här att ha min frihet o att kunna göra det jag vill när jag vill.
 
Ibland kan jag verkligen tycka att det är jobbigt o vara en sån optimist som bara ska hitta lösningar på allt. Idag vill jag bara att någon bankar in vett i mitt huvud o ryter i; "NEJ! Det här går inte!" Kväver den lilla rösten inom mig som skriker "Jooo, allt går, du klarar det, du kan!"
 
Så lilla röda fina hus, vad ska jag göra med min dröm...

Kommentarer
Postat av: Emmelie - Mamma till Ebba och Hugo

Åh va spännande. Förstår din oro men känns det rätt i hjärtat så löser sig allt de andra praktiska sedan. Körkort klarar du bergis om du bara lägger all energi på det, kram från en som heller inte har körtkort än :P

Svar: Ja det där körkortet vore väldigt bra att ha nu, blir hög prio på att fixa nu. :)
Josefin -Happy Days-

2014-06-17 @ 20:20:36
URL: http://www.emmgus.blogg.se
Postat av: AktivaDagar

Oj, vilket dilemma... Hoppas det klarnar vad som blir rätt för dig och er...

Svar: Jag hoppas att jag gått på rätt känsla nu, tack!
Josefin -Happy Days-

2014-06-17 @ 21:00:37
URL: http://aktivadagar.com
Postat av: Eva

Man måste våga för att vinna!!

Svar: Helt sant!
Josefin -Happy Days-

2014-06-17 @ 21:27:10
Postat av: Linda Jungarå - FOTOGRAF STUDENT FILMNÖRD SKÖNHETSJUNKEY MUSIKFREAK

Körkort fixar du och spontan tror jag att du kan vara ändå trots att huset ligger en bit från staden! Jag tycker du ska köra på det! :D

Svar: Tack Linda! :)
Josefin -Happy Days-

2014-06-17 @ 21:44:06
URL: http://www.jfotografi.se
Postat av: Therese

Kanske inte det här du vill höra men det är betydligt svårare att vara spontan om man bor utanför stan. Eller så är det helt enkelt så att man börjar prioritera annat. Jag bor 3mil utanför och har 2 barn, sambo, bil, körkort och bra förbindelser med tåg/buss. Mycket av tiden äts upp av pendling, hämtning/lämning etc och man f

2014-06-17 @ 21:48:34
URL: http://tezzybump.blogg.se
Postat av: Therese

Kanske inte det här du vill höra men det är betydligt svårare att vara spontan om man bor utanför stan. Eller så är det helt enkelt så att man börjar prioritera annat. Jag bor 3mil utanför och har 2 barn, sambo, bil, körkort och bra förbindelser med tåg/buss. Mycket av tiden äts upp av pendling, hämtning/lämning etc och man får planera storhandling och såna saker bättre. Men om jag ångrar flytten utanför stan? Nej.

Svar: Jag förstår dig precis, just så har mina tankar vandrat med. Mkt tid skulle gå åt till resandet. Men många pendlar ju idag. Kram
Josefin -Happy Days-

2014-06-17 @ 21:49:06
URL: http://tezzybump.blogg.se
Postat av: Cornelia

Vad spännande det låter! Förstår att det är ett svårt beslut och det enda rätta är väl att sortera ut vad hjärtat vill och vad hjärnan vill (för det är ofta inte detsamma) och sedan gå på magkänslan istället. Lycka till!

Svar: Ha det är helt sant, hjärtat vill en sak och förnuftet något annat. Tack!
Josefin -Happy Days-

2014-06-17 @ 22:25:02
URL: http://corneliae.blogg.se/
Postat av: Veronica

Å så jobbigt att bestämma sig.
Man vill ju inte göra något man ångrar men man vill heller inte missa en chans.
Jag tycker gå på magkänsla.
Är det så att du skulle ha råd att köpa det och i början ha det som sommarstuga? Då tycker jag kör på. Körkort fixar du galant det tror jag. Jag åkte på en intensiv kurs i flen. 1 Vecka sedan var det klart =) Ett litet tips.
Hur du än gör och bestämmer dig för så blir det det bästa.
Ha en fin dag.
Kram.

Svar: Det var en fin tanke att ha det som sommarstuga till en början, men rent ekonomiskt omöjligt för mig att ha två bostadslån och en hyra... Så antingen eller tyvärr. Kram!
Josefin -Happy Days-

2014-06-18 @ 08:22:25
URL: http://vonkasg.blogspot.se
Postat av: Karro och King :)

Oo spännande.. men ush för svåra beslut :/ Hoppas din magkänsla säger dig vad som är "rätt", lycka till! :)

Svar: Tack jag hoppas det med, just gjort ett val men känner mig inte helt övertygad.
Josefin -Happy Days-

2014-06-18 @ 08:49:19
URL: http://www.karroochking.se
Postat av: Ninnie

Men åh! Förstår precis din känsla. Skriv ner för och nackdelar! Överväger fördelarna så kör! ;)

Svar: Tack Ninnie!
Josefin -Happy Days-

2014-06-18 @ 08:57:09
URL: http://ninniesodergren.se
Postat av: EMELIECATRINE

Det såg himla fint ut! Men som sagt, utan körkort kan man nog känna sig låst. Den tiden du är barnfri kanske man vill kunna vara spontan som du säger, men är det drömhuset så kanske det är värt det? =) Hur långt är det från stan? Bor själv i Norrköping nämligen =)

Svar: Det är i Skärblacka så det är ju en bit utan körkort... Ja, väldigt fint hus o tomt är det iaf. 😊
Josefin -Happy Days-

2014-06-18 @ 12:21:45
URL: http://emeliecatrine.webblogg.se/
Postat av: Ivy

Drömhuset men inte drömplatsen?
Då tror jag inte det är din grej.
Antingen tycker man om landet och känner sig fri där eller så gör man det inte.
Kanske klumpigt sagt av mig? =)
Men jag tror nog att det är så.
Men du känner dig bäst själv och inga råd i världen ska du lyssna på, utan följa ditt hjärta och dina behov.

Svar: Landet älskar jag och skulle inte ha problem med att bo så. Bor ju redan idag med naturen inpå knuten och finner ett totalt lugn inom mig på landsvägarna utmed åkermark och skogar.
Josefin -Happy Days-

2014-06-19 @ 12:29:27
Postat av: H

En tanke ang att pendla: jag började pendla till jobbet med tåg, iom trängselskatten (Göteborg) så hade jag inte råd att betala bilkörandet. Det tar en timme jämfört med 20 min med bil. Tid till resande ökade alltså med mer än en timme per dag. Men jag älskar det, trots att jag går hemifrån kl sex på morgonen och kommer hem kl fem! Jag går 2 km från och till tågstationen i ur och skur och jag är mycket piggare! Jag ser det som egentid, jag lyssnar på musik och läser en bok/lyssnar på en ljudbok. Jag förstår att det är fler parametrar för dig, som har två barn som kanske har aktiviteter osv. Jag har ett barn och är ensamstående, har kvar bilen för att hämta och lämna dottern vilket är i tid och otid. Hon är så stor att hon tar sig till skolan själv också så det underlättar. Men allt som allt kan du nog hitta ett sätt att vända det till det positiva, eller hur ;)! Kramar

Svar: Tack snälla för att du delar med dig av egna erfarenheter, alltid bra med olika infallsvinklar. Jag älskar att åka tåg, så hade det funnits en station i närheten hade jag varit glad. Kram o trevlig midsommar!
Josefin -Happy Days-

2014-06-20 @ 12:29:22
Postat av: Johanna K Andersson, Fotograf

Om det är ett drömhus, så tror jag att bitarna runtom faller på plats. Bland det viktigaste i livet, är väl ändå att hemma är en plats man Älskar. Och älskar man sitt hem - då ordnar sig resten. Och i det här fallet, är ju körkortet en förhållandevis enkel lösning :) Gå på magkänslan fina du.
Själv sitter jag på hemnet, dag ut och dag in, och drömmer mig bort. Men när platsen man behöver (pga jobb...), (och troligtvis vill) vara på, är Stockholm - då känns drömmarna avlägsna. :(

KRAM

Svar: Tack för ditt kloka svar! Det är sant :) Jag stängde av o bara kände mig för o gick på första känslan jag vaknade till en morgon. Men tvekar fortfarande till viss del... Kram och hoppas dina drömmar infrias i framtiden
Josefin -Happy Days-

2014-06-23 @ 12:52:29
URL: http://johannakandersson.blogg.se


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0