Härliga söndag!

Bjuder på en bild från vår picknick på ängen i början av sommaren, en favorit i repris vore inte fel!

Vilken vacker dag vi haft! Mestadels har den spenderats på Höjdarbacken i solläge och med toppenhumör. Försökte att få den ovårdade minst sagt vildväxta ängen till gräsmatta i lite trim med en handjagare men insåg ganska snabbt att det inte var lätt att klippa halvmeterhögt gräs med den. Så jag tog en paus och solade i en vilostol istället. ;-) Annars så har vi även varit inne i huset och beundrat hur väggarna blir vackra och vita, snart är hela övervåningen inflyttningsklar! Det blir så snyggt och golvet blir vackrare ju mer jag tittar på det, kommer fram så fint mot de vita väggarna. Meja har fortsatt att dansa lyckodans på golvet i sitt rum och sprungit in och ur sin klädkammare och stolt berättat där kommer hennes kläder hänga och där kommer man sätta på lampan. Jo då, hon vet precis hur det ska vara! :-)

Vill passa på att sist men inte minst påminna om fotoskolan del 6, läxan där jag bad er att släppa loss med kameran! Kanske var det en svår läxa att bryta mönstret om att hålla fast i det perfekta i en bild och tänka i mer kreativa banor? För hittills har jag bara fått in en läxa, av Marie. Så kom igen nu, foto handlar ju egentligen som med övrig konst om att fånga intresset hos betraktaren o det är egentligen det som avgör om en bild är intressant att titta på eller ej, inte om den är "korrekt" utförd i sin helhet. För att citera läxan:

"
Fotografera vad som helst, hur som helst! Fotografier kan även vara abstrakta och ickeföreställande precis som i vilken konstart som helst. Kanske hittar du något intressant detalj i din omgivning? Något med vackra färgkontraster som kan vara fint i bild? Eller kanske fångar ett vackert reflekterande ljus i ett vattenspel din uppmärksamhet? Kanske vart den "misslyckade" oskarpa bilden rätt intressant i alla fall? Eller kanske har du valt att skapa en bild med hjälp av lång slutartid (se fotoskolan del 3) för att få ett spännande resultat med oskärpa och rörelse i bilden? Det är välkommet att utforska fotograferingen genom att experimentera med de manuella inställningarna om man vill. Liksom att man självklart även får ta nytta av övriga delar av fotoskolan, bara man inte känner sig låst vid att det ska bli ett så "korrekt" resultat som möjligt, för nu vill jag att man släpper loss och gärna tänker lite utanför ramarna. Fånga en intressant kreativ bild!"

Kommentarer
Postat av: Babbi - Bloggdesign & Foto

Jordgubbarna såg hur goda ut som helst!

2011-07-31 @ 22:53:21
URL: http://babbi.se
Postat av: Sandra

ett litet tips, för att locka lite mer intresse i fotoskolan skulle du kunna visa en eller två bilden från dina elever om du tycker att de är något som verkligen har lyckats med läxan, på så sätt ser man lite framsteg om man inte själv är med och tävlar och inte vill klicka runt på alla bloggar

2011-07-31 @ 23:27:26
URL: http://sralin.blogg.se/
Postat av: Lotta

Jag leker för fullt med kameran, ha gjort hela helgen! Roligt! Har bara inte haft tid att gå igenom alla bilder. Men min läxa kommer ikväll hoppas jag!

Kram Lotta

2011-08-01 @ 06:41:44
URL: http://casalalotta.blogspot.com
Postat av: Maja

Oj, vilken skillnad. När vi hade picknick vare kalla pannkakor med sylt ;)

2011-08-01 @ 08:24:03
URL: http://ameera.nu
Postat av: Linda-Mamma till Alfred

Bloggboken kommer komma till dig;)

2011-08-01 @ 10:36:09
URL: http://hummingbird.blogg.se/
Postat av: Johanna - Fotoblogg!

Härlig och mysig bild! Blir verkligen sugen på de där jordgubbarna! :)Ha en fin dag!

2011-08-01 @ 10:46:01
URL: http://lionfish.blogg.se/
Postat av: Karin

Låter underbart och vilken härlig bild!

Hoppas du får en kanonfin start på nya månaden

2011-08-01 @ 10:51:45
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Denize - Ensam morsa till E&E i Spanien - Foto - Personligt

SÅ mysig bild. Älskar allt med den! =)

2011-08-01 @ 11:00:04
URL: http://denize.se
Postat av: Annie

Min läxa är gjord, men jag får inte upp bilderna på bloggen, så fort jag ska ladda upp en bild står det "sidan kan inte visas". Jag hoppas att jag får upp dem snart. Läxan gjorde jag i fredags och i lördags. :-)

2011-08-01 @ 11:54:29
URL: http://selain.blogg.se/
Postat av: Nea

Två läxor faktiskt:P Min också:D

2011-08-01 @ 21:35:44
URL: http://palomitas.blogg.se/
Postat av: Tinefis

Har inte hunnt få till nån fotoläxa än. Men kankse imorgon eller på fredag!

Vilken underbar piknick ni såg ut att ha haft!

Mums!!

2011-08-03 @ 12:18:08
URL: http://tinefiskrivnaord.wordpress.com


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0