Att bygga hus

 

Har varit lite off på bloggen senaste två dagarna och det har sina orsaker. Det är inte alltid en dans på rosor att bygga hus. Just nu är jag så himla glad över att vi snart är färdiga, att det inte är mycket kvar att göra och att allt mer eller mindre börjar bli klart. Är otroligt tacksam för skyddsnät genom Fiskarhedenvillan som är vår husleverantör och det färdigställandeskydd vi har hos dem. Hoppas att det som återstår att göra nu blir gjort snabbt och klart i tid, för om en månad ska vi kunna flytta in. Annars står vi utan boende en ovis tid framöver...

Att bygga hus är otroligt tidskrävande och verkligen inte lätt att få allt att fungera då man samtidigt måste ta hand om sin familj, barnen måste gå i första hand och tiden räcker inte till åt bygget. Känner mig även sen igår en aning bedövad på glädje då problem med en underentreprenad tyvärr suddade ut en hel del lyckokänslor. Just nu skiter jag i alla småproblem som att visa eldosor inte sitter på rätt plats, att min nisch i badrummet inte blir av liksom den stora inkaklade spegeln jag sett framför mig inte hann med att sättas upp. Nu vill jag bara ha klart huset i tid, ha ett hem att flytta in i om en månad. Igår var en så otroligt rörig dag från början till slut och vi gick inte och la oss förens vid 2-tiden på natten mitt i sommarens argasta åskoväder med blixtar som sken upp rummet vart annat andetag...

Det är lätt att slå upp en obekymmersfri glad scen för sitt inre när man tänker tanken att bygga sitt egna hus efter de önskemål man har. Och visst, det är en häftig upplevelse och många lyckokänslor, men sanningen är även att man får räkna med att allt kanske inte blir in i minsta detalj så som man vill ha. Man får göra sina val och prioriteringar på vad som är viktigt och räkna med att det kommer problem längs vägen. Men kanske är det även en tjusning i det att man får hitta nya lösningar till det estetiska, det är ju egentligen små bekymmer här i världen och viktigast är egentligen att man har tak över huvudet.

Men ikväll efter två slitiga dagar i huset så försökte vi släppa bekymmersgrubblet genom att ta en familjeutflykt och åka över till ett smultronställe, grannstaden Söderköping. Så vackert i kvällsljuset, vi strosade längs kanalen och slog oss ned och åt stenungsbakade italienska pizzor i solen, tittade på båtarna i kanalen bredvid och kände en rogivande lycka över en mysig stund med hela familjen. Sen promenerade vi vidare och tog glass som efterrätt på ett fik längre ned. Mysig och vacker stad, glad att det är så nära att man kan ta små spontana besök när lusten faller på. :-) Vi avslutade kvällen med ett besök hemma i vår fina lekpark på höjden i nybyggeland.

Nu ser vi framåt med is i magen och hoppas det som återstår ska bli klart tid samt att vi slippa fler problem! Jag ser fram emot att pappa kommer och hjälper oss med att börja tapetsera imorgon, först ut Mejas rum! Vet att han har mycket att stå i själv och jag kan inte nog beskriva hur tacksam och glad jag är över att han trots det tar sig tid och ställer upp och att min mamma hjälper till så myclet med att passa barnen. Ledsamt i hjärtat att behöva lämna bort dem för att bygga o ledsamt att vi tyvärr inte har någon annan som kan ställa upp med passning... Vill ju inte tjata på lilla mamma jämnt.

 

Nu väntar fredagsmys med mannen framför tv:n, imorgon en ny dag med jobb på Höjdarbacken!

 

Söderköping denna kväll


Kommentarer
Postat av: Jennie & Fröken Flis

Det kommer bli så himla bra i slutändan, det lovar jag. Förstår att det kan vara lite tråkigt att man inte kanske får allt det som man önskade sig i huset men som du säger så är det viktigaste att man har tak över huvudet och inte är missnöjd med helheten. Ni kommer ju stormtrivas i vilken fall :-)Kramar

2011-07-22 @ 23:27:20
URL: http://jenniesays.blogg.se/
Postat av: ivy

Hm, det är en del strul och bekymmer med bygget kan jag utläsa här.

Du gör nog det rätta trots allt. Försöker se det positiva i det till synes jättejobbiga och irriterande och hitta nya lösningar.

Så gör en riktig vinnare.2011-07-23 @ 00:28:33
Postat av: Marie

He en toppenhelg

Kraaaaamar

2011-07-23 @ 05:30:57
URL: http://myflowergirl.blogg.se/
Postat av: Annie

Jag ska hålla mina tummar för att det blir som ni tänkt er i slutendan och att ni kan flytta in i tid.

2011-07-23 @ 11:27:40
URL: http://selain.blogg.se/
Postat av: Lottiz

Trist när det strular, men det blir ju fint och bra i slutändan. Jag är rätt glad att vi slapp byggprocessen själva, just då många beskriver hur mycket det tär på en. Fast o andra sidan fick vi ju inte allt precis så som vi hade önskemål om innen, men det blev ju bra ändå.

Angående barnvakt så kan ju andra en släkten ställa upp. Pontus är nog trygg med att komma hit en dag, Meja vet jag inte, men hon brukar ju tina efter en stund så kanske funkar det med henne med. Iaf ställer vi upp att ta hand om båda änglarna om ni vill och känner er trygga med det förstås, bara att ni hojtar. Vi är ju vana att ha huset fullt med barn, i veckan nu har vi haft fem barn hela tiden ;-) Vore kul o få se lite bilder också framöver på huset, eller om vi får komma förbi en dag? Vore jätte roligt :-D

2011-07-23 @ 11:34:24
Postat av: Catrin

Hoppas allt löser sig för er och att allt hinner bli klart i tid!

2011-07-23 @ 12:15:04
URL: http://cocobycatrin.blogg.se/
Postat av: Tinefis

Har du sett programmet "Grand Designs"?

Ett engelskt program där de följer folk som bygger hus. Jättekul att se på! Hoopas in har dokumenterat ordentligt under er resa, alltid kul att ha senare. =o)

Ska bli himla kul att se resultatet.

Lycka till vidare!

2011-07-23 @ 12:15:18
URL: http://tinefiskrivnaord.wordpress.com
Postat av: Sandras Värld

Jag håller verkligen tummarna för att ni får huset klart i tid :) Många kramar

2011-07-23 @ 14:39:19
URL: http://aronssonsandra.blogg.se/
Postat av: Sandra - Följ min gravidresa

USch, jag förstår exakt din känsla. Det är verkligen svajande känslor i ett husbygge. Man får vara med om oerhört många prövningar och snabbt och kvickt välja beslut som kanske inte alltid är det man önskat.

Skönt att ni känner er trygga med fiskarheden iaf.

Vi hade t.om en del strul med dom ettag.. men somsagt.

När man väl flyttat in så är det en fantastisk känsla som inte går att beskriva.

Man står där i sitt alldeles egna hus som man själv valt och varit med och byggt upp.

Jag hoppas det flyter på för er nu.

Lycka till!kramar

2011-07-23 @ 15:20:07
URL: http://sandrasblogg.se
Postat av: Lindha

Det är verkligen inte "bara" att bygga ett hus, jag förstår att ni haft många törnar också. Men när ni sedan sitter där i ert nya hem så bleknar allt det jobbiga. :)Vi har varit iväg på semester en vecka och det var underbart även att inte vädret var med oss i slutet.Stoooor kram till dig raring!

2011-07-23 @ 15:44:58
URL: http://hemmahoslindha.blogg.se/
Postat av: therese

Du har en sån intressant och söt blogg! Älskar att bara sitta och kolla på bilderna dina :) Keep it up

2011-07-23 @ 17:04:16
URL: http://tinythess.blogg.se/
Postat av: Elin Sigvardsson

Jag bodde i Skpg fram till dec förra året, måste säga att jag längtar "hem" nu när jag läser om er mysiga utflykt. Hoppas att resten av bygget flyter på nu den här sista månaden så att ni kan flytta in som ni tänkt. Kram!

2011-07-23 @ 20:05:25
URL: http://elinsfotoverkstad.blogg.se/
Postat av: Mrs. b

Så jobbigt med byggstrul! Hoppas det går bättre framöver och att allt löser sig! Det är ett stort jobb att bygga hus och man tycker ibland att vissa saker är så självklara, men ändå blir det fel, ibland så onödiga fel.

Vi byggde med generalentreprenad, så vi slapp att hålla ihop bygget. Och vår byggsnickare var guld värd - all heder åt sådana hantverkare som verkligen känner ansvar och vilja att göra det hela bra. Annat var det med el/vvs-entreprenaden...

Lycka till!

2011-07-23 @ 21:57:41
URL: http://mrsbandco.se
Postat av: Maria

Det är alltid roligt och spännande i början av husbyggetm förväntningarna stiger och allt är ett lyckorus. Men ju längre tiden lider så börjar man förstå vilken tid det kräver. Det märks att ni är i slutet av er bygge. Tänk det är snart klart och då sitter ni i huset som ni själva har fixat. Stort lycka till. Håll ut, det är sluttampen nu!

2011-07-23 @ 22:19:07
URL: http://mischomascho.blogg.se/
Postat av: Maja

Det blir mödan värt sen!

2011-07-26 @ 22:38:49
URL: http://ameera.nu
Postat av: Fredrik

Hoppas det går bra! :)

2011-07-31 @ 14:33:37
URL: http://bygga-hus.org


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0