Day 06 – Your day



Sov som vanligt halvt vaken hela natten eftersom en liten fröken sökte närhet o ville sova i sina föräldrars säng. Så klart jättemysigt o jag höll gärna om henne o kände vämen av hennes lilla kropp i min famn. Men... Hon sov oroligt, gnydde, spottade ur nappen o snyfftade efter den, så jag fick leta upp den gång på gång... Hade äntligen fått lite mer djupsömn på morgontimmarna när mobilens väckarklocka ringer. Lyfte ansträngt ett ögonlock halvvägs ur drömmen o undrade vad det var för oväsende. Såg ur en smal glipa hur Darling som tydligen redan var uppe kmmer in o tittar forskande på mig innan han stänger av larmet. Ögonlocket vart i samma stund blytungt och föll ihop, jag somnade om.

Meja väcker mig senare när hon satt sig klarvaken upp i sängen, jag får lite panik, vad är klockan? Rycker åt mig mobilen o ser att jag försovit mig 45 minuter! Första tanken, shit! Andra sekunden, äh vad gör det? Skönt o sova lite längre! Sen smilar jag o tänker att det minsann inte är likt mig, jag brukar aldrig försova mig. Men tyckte ändå att jag var värd att göra det bara för en gångs skull o kände att de tre extra kvartarna var just vad jag behövde för nu är jag pigg o laddad med energi. Så jag studsar upp ur sängen med Mejan på armen och går ner till skötbordet, ser på vägen ner att sonen redan är uppe o sitter bänkad framför tvn, vilken tur. Då slipper jag den fighten med att dra upp en sovande stock till klarvaken på 2 röda. Klär på stumpan o gör henne redo för dagen, går sen upp o gör mig i ordning. Drar på mig bästa första som ligger framme, inte så noga idag för jag har bestämt mig för att bara vara hemma o inte låta omvärlden se mig. ;-) Sätter på musikspelaren i mobilen, dansar runt i badrummet o mimar med i sångerna samtidigt som jag sminkar mig, måste ju vara lite snygg iaf när jag ska till skolan. Världens gladaste känsla i kroppen sprider sig! Lillan är med mig runt benen o poppar med samt plockar o styr med leksaker under tiden.

Går två trappor ner o gör frulle till ungarna. Hinner förhöra sonen på halva läsläxan och printa ned två rader om hur läxläsningen gått innan vi måste springa till skolan. Vi är framme precis när det ringer in, just i tid! Glider vidare med vagnen på en timmes morgonpromenad jag o lillan, målet är som vanligt stadigt inställt mot platsen som alltid gör mig så glad, varm, upprymd och förväntansfull. Sen gör vi den ordinarie usvängen vid nått mål och drar vidare fort hem igen.

Hemma så är det frukost som gäller för mig. Tar med mig två skivor mörkt fullkornsbröd med keso och en mugg mjölk till matbordet vid laptopen. Börjar med att titta igenom o godkänna alla kommentarer som kommit in i bloggen sedan igår. Sessan blir sugen på min frulle o vill ha lite mellanmål så hon får även hon en kesomacka som hon äter vid bordet mellan tuggor och sång. :-) Sen börjar hon bli lite grinig o man märker av att den sömlösa natten sätter sina spår nu för hon vill redan sova middag så jag tar henne i min famn och hon somnar i en kram. Bär upp henne till sin säng och får lite tid över till att uppdatera mig med andras bloggar o börja skriva detta inlägg. Gäller att vara effektiv. ;-)

Meja vaknar efter en timma och jag tänker att det passar med grötstund, men Meja skakar på huvudet o kniper igen. Nehej, ingen gröt, hon vet vad hon vill madame. ;-) Blir lite busstund o städning i köket istället fram tills Pontus ska hämtas i skolan. 

Vi hämtar Piraten o går hem. Tittar i hans väska och får se att fröken noterat ett "Bravo" på hans läsläxa. Känns mycket bra, ja verkligen toppen med tanke på hur han har fått slita så med alla dessa läxor denna vecka. Det har ju gjort att han inte kunnat lägga lika mycket fokus som vanligt men presterar ändå i ett "Bravo", sitt första skriftliga beröm från fröken! Jag blir så glad o stolt!

Eftermiddagen fortsätter med bus o mat varvat med att jag plockar o städar i hemmet. Lillan hjälper glatt till med att hänga tvätt o plocka ur diskmaskinen. Duktig hjälpreda jag har, min fina! :-) Vid 18:30 talar hon om att hon vill ha välling och sen slocknar hon på två röda för natten. Går ned o myser med sonen framför tvn en stund innan mannen kommer hem vid 19:22 efter att ha jobbat övertid.

Magen kurrar så jag fixar kvällsmackor, stekt ägg på. Mmmums! Mätt o belåten hoppar jag in i duschen, sonen nattas under tiden. Varm o rosig dras myskläder på o sen postar jag detta inlägg innan jag kurar ihop mig i soffan framför tvn resten av kvällen med tända ljus, gosig filt o kanske man kan stjäla någon puss från mannen. ;-)

Så mycket man kan skriva om en dag då det i stort sett inte hänt någonting!

Kommentarer
Postat av: JENNYHAMMARSTRÖM- MITT LIV SOM MAMMA

sv: låter som en härlig dag =)

2010-11-18 @ 21:26:19
URL: http://jennyhammarstrom.blogg.se/
Postat av: lottiz

Låter som en bra dag :-D

Nu får du allt berätta snart om er hemlighet. Du har redan "berättat den" i flera kommentarer nu så jag är rätt så säker på att ni ska bygga hus. Vill ju veta lite mer. Jätte nyfiken. Antar det är i smedby eftersom ni kan promenera dit. Kul iaf. Och grattis.

2010-11-18 @ 21:36:30
Postat av: HannahSthlm/Johanna Törnqvist

Vad mycket du hunnit med ändå;)!



Roligt att du är med och tävlar hos mig om den fina plattången från Philips!



Kram & Lycka Till!

2010-11-18 @ 22:47:27
URL: http://www.hannahsthlm.se
Postat av: Pernilla

Säger samma som de , låter som en bra dag :).



Hur gjorde du att få så bra bild, tycker det är lite svårt att ta bra bild på små barn när de rörde så det blev suddigt på bild om man inte använda lampa blinka.

Du kanske har en bra objektiv?



Ha en riktigt trevlig helg.

/ Kram

2010-11-19 @ 09:43:30
URL: http://lillapia.blogg.se/


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0