Day 09 – Your beliefs

Ni vet, det finns människor som alltid gör en glad, som alltid lurar på ett leende och verkar orubligt lyckliga glädjespridare oavsett vilken färgnyans dagen går i. De som skrattar och tror positivt, smittar av sitt ljus på alla smygande skuggor. Starkt sträcker ut sin hand, oavsett hur väl man känner varandra. Ja det finns faktiskt de som utan ansträgning eller medvetenhet ger andra värme bara genom sin närhet. Sånna människor har för mig alltid stuckit ut ur mängen och gett mig något att beundra och se upp till. Människor med stark positiv utstrålning som ger så mycket glädje och godhet av sig själva gör vardagen lite vackrare. Jag kanske aldrig kan bära ett så ständigt stort bekymmersfritt otrött leende i mitt ansikte, mina ögon kanske heller aldrig kan glittra i samma oskyliga ton och mitt hjärta kanske inte heller kan vara lika öppet eller modigt? Men jag gör vad jag kan, inspirerad till att leva i en gladare värld.

Jag kommer att tänka på filmen Pay It Forward, för den har ni väll sett? Det är verkligen en film som jag annars starkt kan rekommendera. Filmen handlar i alla fall om att man ska skicka vidare goda gärningar och det skapar på så vis glädje runt omkring. Har själv alltid trott på det goda i människan och att godhet föder godhet. Är själv en sådan person som tycker det är självklart att hjälpa andra då jag kan, det skänker i gengäld så mycket glädje tillbaka och det värmer att göra andra glada. Samtidigt så hoppas jag att lite av godheten i tankesättet smittar av sig och att de jag hjälpt/hjälper kanske själva gör något osjälviskt för någon annan en dag... Lite som i filmen, för det behövs egentligen så lite för att göra någon glad. Det kan räcka med att möta någon med ett leende på gatan!

Men de senaste åren har jag även fått börja lyfta lite på ögonbindeln o insett att det inte alltid är så att andra tänker likadant och vill återgälda en god gärning. Tyvärr har jag genom min vilja att finnas till hands för andra blivit både utnyttjad och lurad. Självklart är det sårande men mest av allt undrar jag hur det känns för den personen som medvetet ljuger och kallt lurar en person för egen räkning? Men fast jag fått det bevisat för mig att man faktiskt inte kan lita på alla och att många handlar själviskt så känner jag inte att jag vill ge upp min tro. Jag tänker fortsätta för det jag tror på, det goda och att sprida glädje och lycka!

GLÄDJE, är ni med?


Kommentarer
Postat av: Pernilla

Sv:

Kul att ni blev glad att se video på min son :D.Håller med det du säger och där filmen är jättebra.

Det är bra att du tänker fortsätta för det du tror på, gör det.. :).

Ha en underbart söndag..

2010-11-21 @ 14:50:32
URL: http://lillapia.blogg.se/
Postat av: Anna

Haha!

ja den var ju riktigt rolig ;)

2010-11-21 @ 19:54:12
URL: http://aannabelle.blogg.se/
Postat av: Lindha

Jag är lik dig här. Har själv blivit "lurad" av andra för att jag tror så gott om allt och alla. Jag ser nog världen lite mer rosa och fluffig än den egentligen är, men jag är sådan som person, vill inte gräva ner mig i bekymmer, vill inte deppa.

Tror vi är rätt lika, och det är intressant med internet, att man kan träffa på människor som man annars aldrig hade fått veta vilka de är.Nu börjar "Ensam mamma", dags att krypa upp i soffan!

Kram!

2010-11-21 @ 20:01:02
URL: http://www.angelofshopaholic.blogspot.com
Postat av: » j є и и ı ƒ є я ♡

SVAR jaa de var de ^-^

2010-11-21 @ 20:01:46
URL: http://prettyasme.se
Postat av: Anonym

Snygg header

2010-11-21 @ 20:39:23
URL: http://minvarklighet.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Många kloka ord du fick med i inlägget, som vanligt, tyvärr verkar inte alla människor vara så goda som du beskriver. Du är säkert en sådan varm och fin person, det har jag förstått av alla dina fina och öppenhjärtliga inlägg. Bara att hoppas att du får tillbaka lite av all glädje som du ger till andra människor. Det är ett nöje att få följa din fina, välskrivna blogg. Kramar

2010-11-21 @ 20:42:13
Postat av: elinjosefine

Det låter som fina och sunda värderingar! Otroligt tråkigt om man ska bli utnyttja bara för att man är godhjärtad!

Men man lär sig alltid något. Man får bara försöka gå vidare och fortsätta att lägga energi på de ma får god energi tillbaka i från.

2010-11-21 @ 20:47:53
URL: http://elinjosefine.blogspot.com
Postat av: jennie

Jättebra skrivet, många kloka ord! Du är riktigt duktig på att skriva tycker jag, om man ändå hade den talangen!

2010-11-21 @ 20:56:41
URL: http://jenniesays.blogg.se/
Postat av: J'licious & L'licious

gud vilken söt blogg :) skit fin!

2010-11-22 @ 01:13:24
URL: http://jllicious.blogg.se/
Postat av: josefin

åh så fint skrivet!

2010-11-22 @ 09:04:35
URL: http://emmajosefinwedin.blogg.se/
Postat av: uh-huh-me.com ~ Nettan

Hej!Hittade nyss hit och vilken fin blogg du har!Otroligt bra skrivet av dig, mycket klokt att ta till sig och påminnas om.Ha det gott!/Nettan

2010-11-22 @ 12:28:16
URL: http://uh-huh-me.com


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0