Day 03 – Your parents

Jag känner mig lyckligt lottad över att ha föräldrar som gett mig en trygg uppväxt och lycklig barndom. Att de alltid sett efter mig o mina tre syskon med största omsorg och satt oss först. Snälla, godhjärtade, generösa, alltid närvarande och beskyddande. De är sånna där rakt igenom goda människor som vill alla väl. Fick ofta höra av mina vänner att de tyckte så bra om mina föräldrar. För allt det gjorde som att de tex alltid ställde upp med skjuts om vi behövde och en självklarhet vara att de bjöd mina vänner på mat när det var middag eller lät mina vänner följa med då vi skulle göra någon utflykt.

I tonåren när jag ville slå mig fri och bli självständig var det nog jobbigt för dem med mitt uppror, mitt humör och det hormonmonster jag blivit som smällde i dörren. Det gör ont i hjärtat att tänka på idag, att man då inte uppskattade allt de gjorde för mig. Jag såg det inte då men jag ser det nu i efterhand, att jag hade föräldrar som brydde sig om mig och bara ville mitt bästa. Jag kunde t. ex. tycka det var jobbigt o pinsamt med hur pappa stod som en bodyguard utanför Hagadiscot varje fredag i högstadiet och ville se till att sin dotter kom hem ordentligt på natten. Fast innerst inne, även om jag inte ville erkänna det då, var jag nog glad att han gjorde det o var förvånad över att inte fler föräldrar såg efter sina barn på samma sätt... Jag tänkte inte på hur mycket tid mamma fick lägga ned på att sköta hemmet, oss ungar och att sätta lagad mat på bordet varje dag. Har tänkt på det där i efterhand, hur mycket de fick offra av sig själva och la mer eller mindre all tid åt oss barn. Att de sällan kostade på sig något åt sig själva, utan istället försåg oss barn med det vi behövde. De gjorde helt enklet allt för att vi barn skulle få det bästa.

 

Tack Karin och Kenneth för att ni är o alltid varit världens bästa föräldrar och morföräldrar och för den godhet ni lärt mig!


Kommentarer
Postat av: Emelie

Så fint du skrivit om dina föräldrar! ler Gissar att de är väldigt stolt över dig!!!Även jag hade turen med såna föräldrar som alltid fanns där och ställde upp, skjutsade, hämtade, såg kompisar som en självklar del av familjen. Många fina minnen!kram Emelie

2010-11-15 @ 11:12:45
URL: http://emeliealmhager.blogspot.com
Postat av: Mirre

Hejsan, ohh vad lik Mallan är dig som bebis, samt vad du är lik din pappa =DJag var likdan en tid i tonåren, allt var jobbigt då och jag slängde och smällde i dörrar osv och trotsade, tror att alla har olika sätt att hantera sådant.Men sedan lugnade jag ner mig, och tror att föräldrarna vet att man hade det jobbigt, så de vet nog att man älskade dem lika mykt, men jag hade också dåligt samvete sedan.ja, hehe kanelskorporna är såå goda =D

kramar

2010-11-15 @ 11:24:55
URL: http://myflowergirl.blogg.se/
Postat av: Linda

Ha ha ha Hagadiscot då :) lovely!

Tack för att du delar med dig.

kram fina fin

2010-11-15 @ 12:13:06
URL: http://lindasxtravaganza.blogg.se/
Postat av: Viola Vamp

Vad lika du och din mamma är över ögonen! :)

2010-11-15 @ 13:30:19
URL: http://blogg.amelia.se/violavamp
Postat av: Johanna

Ha ha, det där medhagadiscot känner jag igen mig i såå väl ;)Sååå lik du är din pappa :)Hoppas allt är bra!

Kram!

2010-11-15 @ 14:51:19
URL: http://johannnis.blogg.se/
Postat av: Karin och Kenneth

Vi älskar dig Josefin. Du är, och har alltid varit

världens bästa dotter, och vi är så stolta över

dig!

Mamma och pappa.

2010-11-15 @ 15:31:36


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0