4 sätt att nå lycka

 
Dagar som dessa, vårkänslor i hela kroppen på mig och mitt inre dansar en lycklig solskensdans! Idag njöt jag ute av solens strålar sittandes mot en stenvägg med blått glittrande vatten framför mig, musik i öronen och inre frid. Mer behövdes inte i den stunden! 
 
På väg hem däremot bubblade stressen upp inom mig, jag blev försenad då jag fastande i ett ärende och då knackade det där samvetet på axeln. "Hallå, du har barn att hämta! Du lämnar först och hämtar sist, skynda!!" Då mådde jag jätteilla ett tag och blev yrslig. Gillar inte alls det här med skuldkänslorna mot att lillan är på frita så länge, men vad ska man göra som ensamstående med kontorstider? Så jag blundade, andades och släpte taget om den känslan, nåja, till 80%! Jag gör så gott jag kan utifrån mina förutsättningar. Good is enough! 
 
 
 
 
Som ni vet jobbar jag mycket på att hitta balans i mitt liv och att leva med ett öppet lyckligt hjärta. Tänkte därför idag dela med mig av 4 steg som man kan prova för att öka sitt välmående. Prova en vecka och du kommer märka skillnad.
 
  • Stäng ute hat från ditt hjärta. Hat och negativa känslor tar såå mycket av din energi, släpp taget. Tillåt dig själv att känna på känslorna, men stanna inte i dem för länge. Då hamnar du lätt i en negativ spiral som kommer att dra dig djupare och djupare ner.
  • Grubbla inte för mycket, det skapar en inre oro. Det här är något jag jobbat på mycket själv. Jag känner mig mer avslappnad och välmående nu än när jag var yngre. Då gick jag runt o hade magont o var full av nervositet inför allt möjligt, verkligen sjukt jobbigt! Så en dag antar jag att jag bara kände för att nu får det vara nog och släppte taget. Hittade en trygghet i mig själv och litade till att allt ordnar sig, på ett eller annat sätt. 
  • Lev enkelt, ge mycket och acceptera lite. Lycka är inte saker, lycka är att må bra utan saker. För mig är det även en stor lycka att göra andra glada och se dem jag älskar må bra. Tror på att finna välmående i det man har, se de små guldkornen i vardagen. 
  • Sprid solsken runt dig, var inte självisk utan tänk på andra. Tänk bara på vad mycket ett leende kan göra, ett hej, ett tack eller en komplimang. Jag försöker utmana mig att ge komplimanger, tänk så mycet fint vi tänker om varandra som vi aldrig berättar. 

Kommentarer
Postat av: ISA

Du har så himla kloka och fina inlägg. Thanks for sharing <3

2016-03-17 @ 22:41:51
URL: http://isabyl.devote.se
Postat av: Suss

Jag hade också dåligt samvete för att mina barn var länge på dagis och fritids men nu när de är vuxna så kan jag absolut inte känna att jag försummat de på nåt sätt, viktigast är väl att vara mycket med de när man är hemma, finns nog de föräldrar som kanske jobbar lite men ändå inte tillbringar den lediga tiden med barnen... Tänkvärda ord du skriver. Kram Suss

2016-03-18 @ 07:07:26
URL: http://www.hemmapasjuan.blogspot.com
Postat av: Angelnrone

Hejsan fina du!
Ja instämmer - kloka ord jag brukar också leva så♡
Och...din bild är helt magisk och den symboliserar verkligen de kloka ord du skriver...
Kram o trevlig helg! Take care Angelnrone☆♡☆

2016-03-18 @ 11:27:25
URL: http://www.minmedialaresa.blogg.se
Postat av: Hanna Karlsson

Bra och konkreta tips!

2016-03-18 @ 19:42:22
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: Karin

Så kloka punkter!

2016-03-22 @ 17:14:30
URL: http://kakansemlanoliven.se
Postat av: Elin Källberg

Bra inlägg :)

2016-03-27 @ 09:46:49
URL: http://kaellberg.blogg.se/
Postat av: Fru Blomma

Jag tycker det är fina råd du ger. Jag har också fått jobba en del på det här med lycka och stressfri vardag. Jag fortsätter jobba på det, men något jag tycker hjälper är att ha kvällarna fria från inbokade aktiviteter. Jobbet och barnen tar mycket energi så på kvällarna vill jag bara hämta kraft.

Svar: Så sant, det är något jag själv märker av ger mig massa energi när jag får gå ner i varv och har min egen tid att göra det på. :) Kul att du gillar råden och tack för att du vill dela med dig, fortsatt lycka till i en stressfri vardag! <3
Josefin -Happy Days-

2016-04-07 @ 12:26:53
URL: http://www.djuparehalsa.blogg.se
Postat av: Emma

Hej Bästa Du
jag är livscoach och har precis startat upp min blogg! Behöver du bli av med stressproblem , relationsproblem eller till och med panikångest finns jag nu på nätet för att hjälpa folk!! Ps. Jag vill absolut inte göra reklam för min blogg - men såg att du skrev om LYCKA och det är precis vad min blogg går ut på.
Varm Kram! :-) Emma

2016-04-12 @ 23:07:21
URL: http://soulboost.blogg.se/


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0