Stärka barnens självkänsla

Vacker och hållbara Nejlikor står i tre vaser runt om i hemmet hos mig. Det är en så tacksam snittblomma, står sig länge och köper man en bukett kan man med fördel dela upp den i mindre buketter.
 
När lillasyster kommer hem från skolan och storebror står med famnen utsträckt och väntar på en stor kram, kärlek! 
 
Hon som har en extra anledning att le stort nu efterson hon igår blev ägare till en bil, nu är det bara körkortet som fattas! 
 
Syskonkärlek som värmer i hela hjärtat och gör mig så stolt! Meja sa idag att Pontus var bra på att ta hand om henne. Det är han, han är så mån om henne så det finns inte ord nog! 
 
 
Idag efter kvällsmaten hade vi en liten övning, i att se det fina i sig själv. Jag vill stärka mina barn i sin person, få dem att tro på sig själva och aldrig tvivla. Jag vet allt för mycket om hur osäkerhet kan förstöra när "jag-duger-inte-känslorna" sätter in. Har jobbat så otroligt mycket på att stärka mig själv i min egen person sen tonåren och fortfarande tvivlar jag och tappar bort mig själv, jag riktigt avskyr när det händer. De är ett tufft jobb att bättra på sin självkänsla.

Så idag bad jag var och en att säga 5 saker de var bra på eller kände sig stolta över hos sig själva. Sen berättade vi bra saker som vi tycker om hos varandra. Det var så himla härligt och jag märkte hur stolta barnen blev, när de insåg att det fanns så mycket hos dem som är speciellt och fantastiskt, som de ska uppskatta och inte förminska.
 

Kommentarer
Postat av: ajlimullersandvik.blogg.se

bra jobbat med självpepp, det ska man göra definitivt :)

sv: sno på, det vill jag verkligen :D

2016-04-28 @ 20:20:45
URL: http://ajlimullersandvik.blogg.se/
Postat av: Veronica Wallgren

Så himla fin idé och det var fantastiskt bra gjort att peppa varandra och lyfta varandra samt sig själv.

2016-04-29 @ 10:47:47
URL: http://wallgrenveronica.blogg.se/
Postat av: Carolina Thoor

Vilka härliga syskon bilder! :D

2016-04-29 @ 14:20:43
URL: http://knaset.blogg.se/


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0