Uppkörningen

 Så här tjusigt är det i Norrköping nu, älskar denna tid då körsbärsblommorna slår ut! Men nu var det ju något annat jag skulle skriva om och jag gissar att många av er är väldigt nyfikna över hur det gått idag?  
 
 

Körningen började så bra, hade skönt flyt och började känna hur nervositeten släppte i och med det. Hade berättat innan att jag kände mig nervös så inspektören som för övrikgt var lugn och trevlig visste om det. Men jag lyckades alltså komma ner i varv eftersom det gick bra o började känna mig trygg med min uppkörning. Tänkte att fortsätter det så här bra är det inga problem! Sen kommer vi till ett rödljus med en sopbil i höger körfält framför som ser ut att stå och vänta. Vi ska svänga höger så jag saktar in, håller ett bra avstånd o ställer mig för att vänta på grönt jag med. Men! Sen kommer sopgubbar dragandes med tunnor som de ska tömma. De tappar en tunna ut på gatan, gräs överallt far ut. De tar upp tunnan men tappar den från maskinen igen när de ska tömma den. Jag börjar iom detta bli stressad då jag märker att det tar tid o tänker att nu blir jag kuggad för att vi blir stående här med bilen igång ca 5-7 min. Jag funderar på om jag borde stängt av bilen och delar även med mig av mina tankar till inspektören. Han säger givetvis inget men för mig kändes det iaf bra att berätta hur jag tänker i situationen. Den här händelsen stressade upp mig o jag låste mig tyvärr vid att jag säkert skulle bli underkänd nu. Så när vi fortsätter åka är jag inte alls lugn inom mig längre, nervositeten har ökat och självförtroendet sjunkit.

 

Vi kommer till en parkering och jag får välja en valfri lucka att backa in i. Jag lyckades så klart välja en ruta där bilen bredvid stod snett och till och med över strecket. Grattis, smart val! Fick iallafall till en fin parkering efter att ha trixat in mig. Däremot var inspektören missnöjd med mitt val av parkeringsplats, även om parkeringen blev bra. Detta talar han inte om för mig då men jag kände ändå själv att jag var missnöjd med mitt val av parkeringsplats och kände på hans kroppspråk att han inte riktigt var nöjd med den heller.

 

Efter det här var jag riktigt uppstressad så när vi strax efter parkeringen ska svänga in höger missar jag en stoppskylt! Så ursäkta ordvalet, såå onödigt och jävla dumt!! Jag körde mot stoppskylt, har jag aldrig någonsin gjort förr o aldrig tänkt göra! Riktigt riktigt besviken på mig själv nu, usch!! Desutom hade jag ju kört jättemycket i detta område o visste att de satt flera stycken tätt inpå varandra. Men stress och nervositet gjorde mig tyvärr ouppmärksam. Efter det kände jag att det inte var nån mening med att fortsätta köra men "the show must go on", så vi körde klart o sen fick jag höra det jag redan visste, att jag inte var godkänd. 

 

Inget körkort till mig idag på uppkörningen.

 

Suuurt! Men bara att ta nya tag, det var iaf skönt att höra att han inte tyckte jag gjort något fel när vi stod o väntade med motorn igång bakom sopbilen eftersom vi inte visste hur lång tid det skulle ta. Tänk om jag bara inte hängt upp mig på det så kanske jag hade fortsatt att behålla mitt lugn och fokus hela uppkörningen! Nu är det knapert med nya uppkörningstider så nästa gång är först i mitten på maj. Då måste jag fixa det!

 

Ska inte hänga läpp över detta utan ha en trevlig torsdag i det fina vädret. Ikväll blir det middag ute tillsammans med vänner och kollegor, ska bli kul då jag inte sett dem på 3 veckor! Kommentarer
Postat av: Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

kämpa vidare kram

Svar: Tack! ❤️
Josefin -Happy Days-

Postat av: Ewelina

Så tråkigt :( Hoppas det går bättre nästa gång :D

Svar: Hoppas jag med, tack!
Josefin -Happy Days-

2016-04-21 @ 12:09:49
URL: http://nouw.com/ewelinagranberg
Postat av: SKRIVDIVAN

Men åH! Vad tråkigt. Påminner mig om när jag körde upp första gången, vi körde runt i ett litet bostadsområde typ 30-50 km/h, kom fram till en fyra-vägs-korsning med skymd sikt från alla håll där det är SJÄLVKLART att man måste bromsa in och smyga fram. Men nej. Det gjorde inte Jeanette. En trist sak att kugga på, samma sak som för din stop-skylt. Dock har jag efter den incidenten blivit proffs att smyga fram i små korsningar! Så något du förmodlingen vet säkert är att du inte kommer att köra förbi en stop-skylt igen ;) Vet du vad, jag fick en ny sista-minuten uppkörning typ en vecka senare och tog kortet. Snart har du dit också det är jag säker på.

Svar: Vad skönt att du fick en ny tid så snabbt! Här är det just nu stor press på tider så verkar svårt o få en ny tid tidigare men kan alltid hoppas så klart!! Trist när man kuggar på något så självklart, gah! Kram på dig!
Josefin -Happy Days-

2016-04-21 @ 15:22:48
URL: http://skrivdivan.se
Postat av: AnnaSmyckeform

Usch, jag kände verkligen ångesten inom mig under tiden jag läste din historia. Det var som om jag själv var där. Men vet du, det kommer gå fint nästa gång. Då kanske du känner dig lite mer lugn inför också eftersom du vet lite mer vad du kan förvänta dig.
Kram!

Svar: Ja ångest var just vad jag upplevde testen av resan och ville bara gå ut, hade inte minsta lust o fortsätta köra när jag tabbat mig så dumt! Försöker att inte fastna i tanken på ev fel jag gör nästa gång, kram ❤️
Josefin -Happy Days-

2016-04-21 @ 15:24:31
URL: http://www.annasmyckeform.blogg.se
Postat av: Anonym

Bättre lycka nästa gång!

Svar: Tack snälla!! ❤️
Josefin -Happy Days-

2016-04-21 @ 16:24:23
URL: http://bananajaana.blogspot.se
Postat av: Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

svar: "kul" att du känner igen dig (tror du förstår vad jag menar) Men den där känslan att man inte är ensam, att det finns fler som upplever samma sak kram

Svar: Så är det absolut! Kram
Josefin -Happy Days-

Postat av: Anna

Jä-la soptunna! Nästa gång sitter det!👊🏻

Svar: Hoppas det! ❤️
Josefin -Happy Days-

2016-04-21 @ 18:19:24
Postat av: Carolina Thoor

Tråkigt att du inte fick körkortet men tänkt positivt - tekniskt sätt gjorde du ju fint ifrån dig tills dem stressade upp dig. Du får tänka till nästa gång att inte vara så stressad och tänka typ att det här får gå som det går och stressa efteråt i värsta fall. För jag var nervös då jag hade uppkörning, delade med mig utav mina tankar jämt genom att diskutera med mig själv högt och hon som jag körde med tyckte att det var väldigt klokt. Så det är ett tips från mig att diskutera högt så att inspektörn får reda på dina tankar samt att du blir säkert mindre nervös eller mindre stressad då :) lycka till!

Svar: Tack snälla, jag gjorde som du och pratade högt när jag kände behov av att delge hur jag tänkte i vissa situationer. Det kändes bra men sen började jag tänka "tänk om inspektören inte märkt det jag märkte o det nu blir en nackdel för mig"... Haha, inte lätt!
Josefin -Happy Days-

2016-04-22 @ 08:37:06
URL: http://knaset.blogg.se/
Postat av: Karin

Tråkigt. Jag levde mig in i din uppkörning och jag kände hur nervositeten kom. Snart har du körkortet ~ så nära nu! Lycka till 💖

Svar: Tack ❤️
Josefin -Happy Days-

2016-04-22 @ 13:04:44
Postat av: Veronica Wallgren

Vad tråkigt :/ håller tummarna att det går bättre nästa gång :)

Svar: Tack Veronica
Josefin -Happy Days-

2016-04-22 @ 13:41:04
URL: http://wallgrenveronica.blogg.se/
Postat av: Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Så tråkigt, men du tar det nästa gång. Nu har du ju testat på det och kanske är mer förberedd på hur det känns. Försök tänka att det är som vilken övningskörning som helst typ (lättare sagt än gjort, jag vet) :P :)


Svar: Jag får försöka att ta det så, tack! 😊
Josefin -Happy Days-

2016-04-22 @ 19:37:10
URL: http://blogg.anniesfotografier.se
Postat av: Ivy

Tänk inte för mycket på det där.
Det är knappast unikt att kugga på första.
Upp på hästen igen och ta nya tag.
Du kommer fixat!

Svar: Tack för att du peppar mig! ❤️
Josefin -Happy Days-

2016-04-23 @ 09:34:12
Postat av: Elin

Så tråkigt! Bättre lycka nästa gång, då tar du det! Nu har du mer lärdomar i bagaget. He he he.

Svar: Tack Elin, vi får hoppas det 😄
Josefin -Happy Days-

2016-04-23 @ 16:19:20
URL: http://elinsskriverier.blogg.se
Postat av: Malin Wederberg

Vad tråkigt :( Nya tag. Du klarar det!

Svar: Tack för pepp!
Josefin -Happy Days-

2016-04-23 @ 16:20:43
URL: http://darksess.com/
Postat av: Lina

Förstår din frustration och nervositet. Min första uppkörning skulle jag svänga vänster på landsväg där det fanns en spansk sväng. Använde mig givetvis av den men blinkade till vänster hela tiden och upptäckte det precis när jag svängde höger för att ta den spanska svängen haha. Blev uppstressad av det men försökte lugna mig själv. I slutet slappnade jag nog av lite för mycket för vid ett övergångsställe missade jag att stanna och släppa över gångare så inspektören fick tvärbromsa med sina bromsar. Ville bara dö där och då och kliva ur bilen och skita i att köra tillbaka bilen för att få höra domen som jag redan visste vad den skulle bli. Andra uppkörningen gick felfritt och jag kände mig så välförtjänt av mitt körkort. 10 år sen i maj men minns det som igår. Lycka till nästa gång, du fixar det då. Om inte så är det en ny erfarenhet!

Svar: Åh som jag förstår hur du måste ha känt det! Tack för att du delade med dig ❤️
Josefin -Happy Days-

2016-04-23 @ 22:35:40
Postat av: Anna Schenk

Jag var supernervös när jag körde upp. Och tyvärr körde jag upp som privatist och då var dom stenhårda. Så ja jag fick mitt körkort på femte uppkörningen. Nu var det här 19 år sen 😊. Så mitt tips är var inte så nervös att du skakar, då blir det inte så bra. Ta det lugnt så fixar du det galant. Lycka till.

Svar: Jag ska försöka, tack! 😄
Josefin -Happy Days-

2016-04-24 @ 00:31:30
URL: http://svartaanna.blogg.se/


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0