Godkänd teori

 
 
Hej världen, jag har inte glömt bort er där utanför min bubbla men ja, det är inte för inte det kallas intensivutbildning. Jag andas körkort precis dygnet runt, vaknar ur drömmar på nätterna då jag befinner mig i olika trafiksituationer. Det händer varje natt, jag menar verkligen varje natt senaste veckan. Vaknade t.ex igårnatt två gånger ur två olika drömmar med ny trafiksituation i varje. Det är galet men bilar, körning och trafikregler är det enda som kretsar i huvudet på mig nu.
 
Har haft sjukt mycket stresspåslag senaste dagarna och försökt att varva ner med hjälpa av komedier, roliga klipp, musik och avslappningsövningar mellan pluggande och körningar. Men idag lossnade en stor stressfaktor, teorin! Den är klar och godkänd nu, så bara uppkörningen kvar. Vågar inte ens tänka på hur pass nervös jag kommer vara inför den, med tanke på att jag vid ett tillfälle idag kände mig nära att svimma av all stress... 

Har ni något bra knep att ta till när man är nervös och stressad? Hur kändes uppkörningen för er? 
 

Kommentarer
Postat av: Cherie

Grattis till att vara klar med teorin :) Själv hade jag teori på morgonen och 3 timmar senare körde jag upp så blev inte så mycket stress eftersom jag hade allt på samma dag. Håller tummarna för dig när du kör upp :)

Svar: Tack! Ah, ja det kan ju vara smidigt o lösa det så att man har det samma dag om det går. :)
Josefin -Happy Days-

2016-04-19 @ 17:14:24
URL: http://borjaspring.wordpress.com
Postat av: Emmelie -Mamma till två, ssk-student och kär.

Men vad grymt jobbat, heja dig!
Modigt att ta en intensivkurs sådär, jag själv är 30 nu o har fortfarande inte tagit körkort, även om jag borde. Men tiden o orken finns inte o jag har inte övningskört på 15 år :P

Svar: Jag har kommit av mig flera ggr tidigare o få ihop det med min vardag idag så var intensiv det enda som passade. :)
Josefin -Happy Days-

2016-04-19 @ 18:47:39
URL: http://www.emmgus.blogg.se
Postat av: Diana

Grattis till första steget mot körkortet!

Jag var nervös inför uppkörningen, men när det väl var dags var jag så fokuserad att jag glömde bort att vara nervös, och det gick bra :) Lycka till!

Svar: Hoppas jag med kommer känna mig så! ❤️😊
Josefin -Happy Days-

2016-04-19 @ 21:02:56
URL: http://dianas-memories.blogspot.com
Postat av: Ivy

Vad roligt att du lyckades med teorin. Grattis.
Jag var väldigt stressad när jag körde upp. Mitt högra ben skakade och gav ifrån sig en märklig känsla. =) Men det gick vägen ändå.
Vad göra när stressen tränger sig på? Erkänna stressen och varför den kommit, känna på den ordentligt och sedan släppa taget. Öva och öva på att bara släppa taget.
I sammanhanget tjänar den ju ingenting till för här finns ju varken fara eller hot. Hjärnan överreagerar därför att man tänker negativa, rädda, ängsliga och oroliga tankar.
Släpp dem och byt ut till kärlek och tillit.
Kolla in något bra mantra och upprepa. Det stillar tankarna och får dig fokuserad.
Och skulle man nita på första uppkörningen kvittar ju faktiskt det. Då provar man igen.
Pressen att lyckas på första ställer till så mycket lidande i onödan.
Var tolerant och generös mot dig själv.

Svar: Tack så mycket för så kloka ord och pepp, jag ska verkligen ta till mig dem och försöka göra precis så. ❤️
Josefin -Happy Days-

2016-04-19 @ 22:30:06
Postat av: Monica

Grattis till godkänt teoriprov! Bra kämpat :) Skönt att ha det avklarat och bara kunna fokusera på körningen nu. Givetvis vill man ju klara uppkörningen på första försöket, men lägg inte för stor press på dig själv. Nervös är man garanterat, vilket inspektören har all förståelse för. Ett tips som jag själv fick var att om du gör något fel, påpeka det för instruktören. Då vet han/hon att du är medveten om vad som blev fel och man kan få chans att rätta till det. Och var överdrivet tydligt med hur du tittar, i speglar och döda vinkeln. Ja, det har du säkert redan koll på :) Önskar dig stort lycka till när det väl är dags. Tror att det kommer gå hur bra som helst. Kram

Svar: Tusen tack för bra tänk på tips!! Jättebra, snällt av dig ❤️
Josefin -Happy Days-

2016-04-20 @ 08:49:50
Postat av: AnnaSmyckeform

Vad du är duktig! Så grymt! Jag har inget bra tips för nervositet och stress förutom det du redan har nämnt. Men när jag hade min uppkörning för snart tre år sedan så hade jag tur att få en jättesnäll kvinnlig instruktör. Hon frågade direkt om jag var nervös och jag svarade såklart ja. Ingen idé att låtsas som något annat tänkte jag. Bättre att hon vet svart på vitt. En stor stress för mig har varit att jag har sådana problem att skilja på höger och vänster. Genom hela utbildningen så hade jag skrivit ett V och ett H på tummarna om jag skulle få total blackout. Det som var såå skönt och som gjorde att en del av min nervositet släppte var att instruktören frågade rakt ut om jag har problem med höger och vänster. Jag svarade ja och då sa hon att det är en kvinnlig grej, något med våra hjärnor som jag inte kommer ihåg nu. I samband med det så sa hon att istället för att säga "sväng höger" så kommer hon peka åt riktningen jag ska köra. Det var fantastiskt att höra! Apropå det här med att ha svårt att skilja på höger och vänster. I såå många år gick jag omkring och kände mig superdum. Jag hade ju kunnat en gång i tiden men någonstans på vägen så föll det bort. Sen fick jag reda på att både min mamma och syster har samma problem. Efter det upptäckte jag massa vänner och kollegor med samma problem. Vilken lättnad! Att slippa känna sig dum längre. Så om du nu skulle ha problem med höger och vänster så skulle jag rekommendera att berätta det för instruktören om hon/han inte frågar. Alla korten på bordet bara så tror jag att det finns massa förståelse. Stort stort lycka till!
Kram

Svar: Det du berättar tror jag är väldigt vanligt då jag hört det av många andra. Själv har hittills inte haft problem så jag hoppas att jag inte blir för nervös o tänker fel nu imorrn. Men jättebra tips, jag tror liksom du att det är bra o vara ärlig. Förhoppningsvis har instruktören förståelse för att det är lite extra nervöst. Kram ❤️
Josefin -Happy Days-

2016-04-20 @ 10:55:49
URL: http://www.annasmyckeform.blogg.se
Postat av: Veronica Wallgren

Stort grattis! Underbar känsla när man har klarat teorin! Jag var jätte nervös vid uppkörningen men min körlärare var med samt en man från transportstyrelsen och dom satt och pratade hela tiden så då släppte min nervositet :)

Svar: Vad skönt att det kändes avslappnat efter en stund för dig, hoppas på samma känsla nu när jag kör upp :)
Josefin -Happy Days-

2016-04-20 @ 13:32:20
URL: http://wallgrenveronica.blogg.se/
Postat av: Josefin

Åh Grattis!! Förstår verkligen lättnaden med tanke på att det är mindre än en månad sen jag tog mitt körkort. Jag var verkligen hur nervös som helst inför uppkörningen, skakade i hela kroppen och kunde inte äta eller sova, men när jag väl kom dit och började köra blev jag helt lugn och det var inga problem. Mina tips är, ta det lugnt och försök att inte göra det till en så stor sak utan ta det istället som vilken körlektion som helst, det är egentligen ingen större skillnad. Dessutom har du ju fått en uppkörningstid för att de på körskolan tycker att du är redo för det så försök att bara slappna av och sen ta det lugnt och gör som vanligt :) Jag håller tummarna för sig, lycka till!

Svar: Tack för så bra pepptänk och grattis till ditt körkort, vad kul att du just tagit ditt! :)
Josefin -Happy Days-

2016-04-20 @ 13:49:42
URL: http://josefinnnilsson.blogg.se
Postat av: classica.blogg.se

åh så skönt att vara klar med teorin. Själv är det den jag fruktar mest nu när jag ska ta tag i körkortet igen. Har du tips på hur man kan plugga inför teorin så tar jag gärna emot det.

Tips för avslappning, ja, du har skrivit några bra, men något jag kan nämna är att du ska tänka på din andning att ta djupa andetag precis innan du utsätter dig för de du tycker är jobbigast, nämn som sagt att du är nervös och är stressad. Blir mycket lugnare då för båda parter när man nämner det.

Svar: Jättebra att tänka på, tack! Ang teorin så läste jag hela boken 2 ggr under en 2 veckors period, gjorde dagligen skolans datateater och skrev ner det jag tyckte var svårt. Jag fick 59/65, så det gick jättebra!
Josefin -Happy Days-

2016-04-20 @ 14:32:27
URL: http://classica.blogg.se/
Postat av: Cissi

Jag håller alla tummar&tår för att du klarar uppköringen snart också <3
Det är sån frihetskänsla med körtkort (och bil) :)

Svar: Lånar gärna dina tummar och tår inför imorgon, så gulligt av dig! ❤️
Josefin -Happy Days-

2016-04-20 @ 14:35:50
URL: http://cissileandersson.blogg.se
Postat av: Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Grattis, härligt att teorin är avklarad! Hoppas att uppkörningen går minst lika bra :D

Svar: Ja nu är det pirrigt!! :P
Josefin -Happy Days-

2016-04-20 @ 18:08:01
URL: http://blogg.anniesfotografier.se
Postat av: Angus

Då tittar jag på paradise hotel! hahaha det är det enda och bästa när jag är orolig och har ångest.. herregud

Svar: Haha, ja det kan jag förstå! 😂
Josefin -Happy Days-

2016-04-20 @ 21:31:56
URL: http://angusfoto.blogg.se
Postat av: susanas.blogg.se

All lycka till med uppkörningen, lyssna på lite mindfullness innan det är dags å tänk positivt. va lugn så kommer de gå bra.

jag hade med min pappa i bilen när jag körde upp de hjälpte hehe

Svar: Tack för dina tips, jag hoppas det ska gå vägen nästa gång! ❤️
Josefin -Happy Days-

2016-04-27 @ 22:16:27
URL: http://susanas.blogg.se/
Postat av: Annie

Grattis! :-D Öva på att småprata medan du kör. Det dem bedömmer är främst hur säker och trygg du är bakom ratten. Och se till att du kör upp någomnstans du hittar, det gör dig mindre stressad. Lycka till, du fixar't!

2016-05-05 @ 08:36:54
URL: http://narannie.se


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0