Bloggbilder i bättre kvalité

 
 
Jag fick frågan om hur jag spara mina bilder för bloggen för att få bra kvalité. Så här sparar jag mina bilder för webb och blogg i Photoshop:
 
  1. När jag är klar med min redigering (och har slagit ihop eventuella lager) för bilden så ändrar jag bildstorleken. Jag har en standardstorlek som är anpassad just till min bloggdesign om 780px bred. Storleken ändrar jag via Image --> Image Size (Bild --> Storlek på bild).

  2. Då bildstorleken förminskas kommer skärpan att bli sämre, därför behöver man justera detta som ett sista steg innan bilden sparas för användning till bloggen.
    Jag lägger därför på skärpa via Filter --> Sharpen --> Smart Sharpen (Filter --> Skärpa --> Smart Skärpa). Radius/Radie ska ha ett värde om 0,3 och Amount/Mängd brukar jag ha runt 55. Har något högre om bilden är stående och har lite högre upplösningen än en liggande. Jag brukar även ha reglaget Reduce Noise/Reducera Brus på 13%. 

  3. Sen är jag klar med bilden och sparar i jpeg.
 
Att tänka på:
Jag har detta redan inställt så behöver inte gå in och ändra manuellt varje gång, men bilden ska vara sparad i 8 bitar via Image --> Mode --> 8bit (Bild --> Läge --> 8 bitar)
 
Sen jag började använda min MacBook Pro 15" Retina för ett år sedan har det varit lite pilligt att få till kvalitén alla gånger. Eftersom min Retina-skärmar har en pixeltäthet som är så extremt hög. Så det jag uppelver på min skärm, upplever man bakom en "vanlig" skärm på ett annat sätt. Jag ser detaljerna bättre och för mig kan en lågupplöst bild då se lite "kass" ut, vilket så klart ställer till det lite då man jobbar med bloggbilder i låg upplösning. Men genom att hålla mig till denna modell för webbilder brukar det bli bra!
 
Har ni fler önskemål eller frågor om foto/regdigering osv får ni gärna ställa era frågor i inlägget här!

Kommentarer
Postat av: Linn Strömberg

Jättebra inlägg!

2016-04-04 @ 19:09:40
URL: http://cigarettesncush.blogg.se/
Postat av: Lili

Bra tips! En fråga dock: jag gör redan allt detta, men tycker att när jag laddar upp bilderna på bloggen tappar de främst färg. Vet du vad detta beror på? Det händer bara på blogg.se, när jag laddar upp dem på andra sajter ser de ut som de gjorde i min förhandsvisning på datorn.

Svar: Har du en ny dator, en med Retinaskärm? Eller har du haft detta problemet sedan tidigare? Antar att du valt 8 bitar? Kolla in den här sidan så hittar du tips på vad du kan behöva ändra! Lycka till :)
http://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/PsWebb.pdf
Josefin -Happy Days-

2016-04-05 @ 12:03:05
URL: http://zilverka.blogg.se/
Postat av: Elin

Tack för bra tips ! :)

Svar: Varsågod! :D
Josefin -Happy Days-

2016-04-05 @ 16:01:39
URL: http://sennivikens.se
Postat av: Hanna Karlsson

Bra tips! Jag brukar inte redigera mina bilder, tar mig inte tid till det men kanske ska börja med det.

2016-04-05 @ 22:05:09
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: Netti Starby

Bra tips att tänka på! Kram

2016-04-06 @ 13:41:42
URL: http://nettistarby.blogg.se/
Postat av: SKRIVDIVAN

Skitspånig fråga säkert, men kan man förbättra en bild man tagit med sin iphone 6 ? Jag är ny på ämnet så det är värsta djungeln för mig. Tack på förhand!

Svar: Det går att ändra även mobilbilder så att de upplevs bättre. Till exempel kan man ta bort brus, öka skärpa, höja kontraster osv. Så visst kan man förbättra enklare mobilbilder med! :)
Josefin -Happy Days-

2016-04-06 @ 20:58:21
URL: http://skrivdivan.se
Postat av: FREEDOMtravel

Jättefina bilder här på bloggen! Vi funderade ett tag på att skaffa photoshop eller indesign, men det passar inte vår ekonomi just nu, så vi får klara oss utan ett tag till... Vissa enkla funktioner för att förbättra bilderna finns som tur är i datorerna som basic, även om man inte kan göra allt...

2016-04-10 @ 16:36:44
URL: http://www.freedomtravel.se


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0