Ett år närmre examen

 
 
Om ett år, så är jag en nyexaminerad Digital marknadskommunikatör, känns galet att det första studieåret redan går mot sitt slut! Nu har jag bara 4 veckor kvar innan sommarlov tar vid. Jag är som jag redan berättat ute på praktik nu, så kallad LIA (Lära i arbetslivet), där jag får jobba med kommunikation och marknadsföring på företagsinkubatorn LEAD.

Jag har kanske inte nämnt så mycket om min praktik tidigare, enbart på grund av tidsbrist. Men ni fick ju se en glimt av min uppstart, då vi hade event på Vildmarkhotellet, vilken början på praktiklivet att få bo på hotell, äta gott i två dagar och gå på spa! Drömigt värre! Jag jobbar halva mina tid i Linköping och halva i Norrköping. Det innebär att jag pendlar en del i veckorna men det har jag trivst med, det är kul med variation och det tar ju bara ca 40 minuter med bil.

Här ovan kan ni se hur vackert det är utanför vår byggnad i Mjärdevi i Linköping just nu, våren verkligen har blommat ut, det är så ljuvligt och man blir som pånyttfödd! Även i Norrköpings lokaler som vi sitter i är det fint, jag är på Strykbrädan, som ligger mitt i Norrköpings hjärta, Industrilandskapet. Där har jag ett vattenfall utanför mitt kontorsfönster, det är nog inte många som har den förmånen att jobba med en sån häftig utsikt! Vill ni se bilder därifrån med? 

Vad gör jag då på min praktik? Det är en salig blandning! Vilket är bra, för jag gillar variation och kreativitet! Det roligaste under praktiken hittills har varit att jag tillsammans med en medpraktikant fått sätta ihop en hel kampanj själva som ska gå live i dagarna i sociala kanaler. Där vi har gjort precis, A L L T. Allt från design, texter, foto, film, redigering, uppbyggnad, intervjuer, planering mm. Utöver kampanjen har jag skrivit mycket artiklar, delat inlägg i sociala medier, gjort intervjuer, fotat porträtt och event, gjort efterforskningar och mycket mer. 
 
Det som jag nämt ovan kan man bland anant göra när man jobbar som Digital marknadskommunikatör, bredden av olika yrken och uppgifter är stor. Mer eller mindre alla bolag idag är i behov av någon som kan jobba med digital kommunikation och marknadsföring, så utsikten för jobb är stor efter examen. Det är därför denna yrkesutbildning har tagits fram, man har helt enkelt tittat efter behovet på marknaden idag. 

Åh, om jag får drömma, så önskar jag i framtiden att få jobba med marknadsföring för Norrköpings kommun, jag tycker det är en så fantastisk vacker stad med mycket liv, idéer och som satsar stort, vi är på väg att bli en ny stad som växer i olika riktningar. Om så inte för Norrköping så skulle jag tycka om att jobba för kommunen på en mindre ort, på deras kommunikationsavdelning och få chans att lyfta fram kommunen där. 

Kommentarer
Postat av: Sanna

Vad spännande att få läsa om din utbildning! Har själv sökt samma utbildning i Linköping, och nyligen gjort urvalsprov och inväntar nu besked.

Kram Sanna

Svar: Vad roligt! Då håller vi tummarna, lycka till! 😁
Josefin -My Happy Days-

2019-05-23 @ 23:43:37
URL: http://mammasvardag.se


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0