Vår trädgård i maj

 
I trädgården blandar sig den söta doften från vippande grenar av syren med äppelblom och spirea. Själen får ett lugn i denna nyfödda tid när färgerna kommer åter och ljuden stannar mellan grönskande trädkronor. Världen kläs in i en spirande blomsterprakt och på något vis känns allt lättare. Man kan gå ut barfota, bara det. 
 
 
 
Växthuset i maj, där står det stolt och redo för sin första säsong. Jag har fyllt en av jordbäddarna med tomatplantor och snart ska chili och paprika få ta plats. Men jag tar det lite varsamt, vill se hur växterna trivs på denna plats först innan de åker ner i jorden. Så jag flyttar runt och lär mig tyda hur de trivs bäst. Ena sidan i växthuset är lite mer skuggig än den andra som badar i värme och kräver mer soltåliga växter. Har ni något bra tips på vad vi kan plantera där? 
 
 
 
Syrenernas tid, här gäller det att ta tillvara på den korta blomstertiden, njuta och vara här och nu, närvarande i nuet och ta in blomningen så långt det går. Just nu står alla trädgårdar runt om i kvarteren i full blom och jag älskar det. Njuter lika mycket av att titta in i andras grönskande oaser som att vara i min egen. 
 
 
 
Nya utemöblerna till växthuset som vi köpte på en loppis, fina gedigna gamla tunga gjutgärnsmöbler i snirklig stil. Visst gör de sig fint där inne!?
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Gurka 😊

2023-06-19 @ 15:40:51


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0