14 Gotlands tips

 
Ska du åka till Gotland i sommar? Här kommer 14 Gotlands-tips, alla besökta sommaren 2018. Jag har delat upp tipsen så de är samlade i närheten av varandra. 
 
 
Bungenäs, norra Gotland (öster om Fårösund)
 
På norra Gotland ligger Bungenäs kalkbrott, ett stort och kargt område som tidigare var försvarets. Uppleves bäst med cykel, området är stort och när jag besökte Bungenäs förra sommaren så fanns tyvärr inga lånecyklar kvar så vi fick helt enkelt traska runt. Blir man hungrig finns häftiga Kalkladan med servering i området, standkanterna är långa och solsängar finns att låna om man bor på hotellet i området. Natruen är häftig och vacker, ett måste att uppleva! 
 
 
Fint o Fult, Fårösund
 
Fint o Fult är en loppis och vintagebutik på norra Gotland, Fårösund. Här finns en salig blandning av de mest härliga ting till helt okej priser! Gillar du att gå på skattjakt och leta fynd bland begagnat och nytt ska du absolut ta en tripp hit om du är i närheten. 
 
 
Prima Gård, Fårösund
 
Vi fortsätter på norra Gotalnd och kommer till Prima Gård vid Fårösund, ett måste, måste, måååste att besöka!!! Det här var en pärla som vi mer eller mindre ramlade över förra sommaren då vi var på jakt efter ett mysigt lunchställe. Här blev det härligt gårdshäng, besök i deras butik och en så god sommarsallad på närproducerade och ekologiska råvaror. 
 
 
Smöjen kalkbrott och badplats, norra Gotland
 
Smöjen i Hellvi  liknar inte något annat, här kan man tro att man är utomlands och blickar ut över medelhavet. Kalkstensbrottet bjuder in till bad i klart turkost vatten men det blir djupt direkt, viktigt att tänka på. 
 
 
Helgumannens fiskeläge, Fårö
 
Åk över till Fårö och gör ett stopp vid Helgumannens fiskestugor, ett välbesökt fotomotiv. 
 
 
Raukarna, Fårö
 
Jag skulle verkligen rekommendera att göra en cykeltur genom vackra Fårö, den karga naturen här är något alldeles speciellt. Vid Fårösund kan man vid flertalet ställen hyra en cykel, antingen innan man åker över med färjan eller på Fårö. Här går lammen fritt och man ser dem lite överallt, så tar du bilen tänk på att köra lugnt på de mindre vägarna. Besök raukområden i naturreservatet Digerhuvud och Langhammars, lugnet här ute om man tar sig förbi turistklungorna är väldigt speciellt. 
 
 
 Crêperie Tati, Fårö 
Wow, vilket sälle Crêperie Tati på Kutens Bensin är!!  Det här är faktiskt min favorit av alla på Fårö. Deras franska crêpiers är kungliga, vill inte äta några andra än deras för det går inte ens att jämföra. Sen är ju Rockabilly-miljön bara så cool och måste upplevas!! 
 
 
Hall-Hangvar naturreservat, norra Gotland
 
Hall-Hanvar är ett nästan 30 kvadratkilometer stort naturreservat beläget på västkusten på norra delen av Gotland. Här kan man njuta av den vackra naturen, lugnet och se solen stiga ned i havet. 
 
 
Botaniska trädgården, Visby
 
Innanför Visbys murar nära havet och Strandpromenaden ligger den lummiga oasen Botaniska trädgården med Kärleksporten i närheten. En varm dag är det skönt att fly hit för att strosa runt i den vackra trädgråden och söka svalka. 
 
 
Visby
 
Visbys gamla stad innanför ringmurarna är nästan bäst att upptäcka på egen hand, genom att promenera i trånga gränder som Fiskargränd och dofta på alla rosor som klänger på fasaderna sommartid. På kvällen skulle jag rekommendera att ta en promenad längs ringmuren. Vacker utsikt når man via Domkyrkoberget.
 
 
Leva Kungslador, Visby
 
Vid besök i Visby rekommenderar jag ett stopp vid LEVA Kungslador, här finns någor för både stor och liten. Njut av hembakat från stenugnsbageri, en god lunch eller strosa runt i gårdsbutiken och den stora trädgården.
 
 
Pannkaksträdet, Visby
 
Med barn med på resan är Pannkaksträdet ett stopp som hela familjen skulle uppskatta, ligger strax utanför Visby. Parken är skapad av en pappa som ville hedra sina två små pojkar som omkom i tsunamin 2004 i Thailand. Och jag kan int ens skriva den meningen utan att börja lipa...  Parken bjuder på massor aktiviteter som passar hela familjen. 
 
 
Villa Villerkulla, Visby
 
I Visby ligger Pippi Långstrums hus Villa Villerkulla som användes som inspelningsplats när filmerna om Pippi spelades in. Vill man besöka huset och busa runt i det går det bra, men då måste man betala inträde till Kneippbyn. Väl inne på Kneippbyn finns även vattenland och åkatraktioner. 
 
 
Nisseviken, söder om Visby
 
Vill man äta fantastiska pizzor och njuta av skön atomsfär och vacker solnedgång vid havet är det tll Nisseviken 6 mil söder om Visby man ska bege sig. 
 
 
 Avslutningsvis, gilla gärna inlägget!  ❤
 
 

Kommentarer
Postat av: Sanne

Du har verkligen lyckats fånga det bästa av Gotland

Svar: Åh tusen tack, vad glad jag blir av att du säger så! <3
Josefin -My Happy Days-

2019-06-28 @ 09:09:47
URL: http://smajl.se/


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0