Stress över lägenhetsfotografering

 
 
En vecka ledigt, som skulle ha inneburit en veckas avkoppling, njuta i nuet och bara må bra blev en veckas ångestladdad stress för den här perfektionisten med kontrollbehov. I alla fall så är jag det när det kommer till fotografering och även till mitt hem. Nu ska dessa två bitar sammanstråla, men inte med mig bakom kameran och det gör mig ångestfylld. Mitt hem behöver sylas till inför fotograferingen och jag måste lite på att fotografen gör sitt jobb. Ett jobb jag egentligen helst gjort själv. Det är som när jag bestämde mig för att fotografera mitt eget bröllop, jag vet att jag har svårt för att bli riktigt nöjd om jag lägger kameran inkl redigering i någon annans händer, för jag vill göra allt på MITT sätt och jag vet precis hur jag vill ha det. Riktigt jobbigt är det, men jag känner oftast att jag inte blir nöjd annars. 

Nu blev det hastigt bestämt att mitt hem ska läggas ut som kommande försäljning i väntan på att nytt boende dyker upp. En fotografering är bokad om två veckor och jag måste styla till hemmet inför fotograferingen. Prylar ska tas bort, tavelväggen i vardagsrummet ska göras om, hål spackas igen, väggar målas om, växter införskaffas osv osv... Mycket som snurrar i huvudet nu och inte mycket sömn den senaste tiden. 
 
Och som om det inte vore nog med att tänka igenom stylingen och planera, göra inköp och utföra jobbet på kort tid så har jag på detta en enorm ångest över att bilderna inte kommer bli så som jag vill ha dem. Jag kan ju gå runt i mitt hem och fota när jag vill under hela dagen i förhållande till ljuset, för att få de bästa bilderna. Vill ju visa mitt hem så som jag visar det för er här, som denna bild ovan jag tog i det underbara kvällsljuset. Vill ju att man ska känna sig inbjuden, sugen på att flytta hit och slå sig ner, ja ni fattar... Jag vet inte alls hur det kommer kännas när fotografen är här och har en timme på sig. Har sett smakprov som ser bra ut från andra objekt men jag känner ju mig själv och vet att jatg är petig så ororar mig ändåt. 
 
Jag vet när radhuset skulle säljas, då kompleterade jag mäklarens fotograf med egna bilder, hälften var nog mina på hemnet, haha!! Och när jag sålde min första lägenhet en gång i tiden var jag superseriös, gjorde en egen försäljning privat där jag byggt en egen hemsida, webadressen med gatunamnet, stylade bilder och välskriven text. Var flera mäklare då som hörde av sig och var imponerade och blev till o med erbjuden att hoppa in som mäklarfotograf. 
 
Har alltid varit så förbaskat envis och "kan själv". Allt ska jag fixa själv. Så här kommer det troligtvis att bli denna gång. Fotografen gör sitt jobb, men jag kommer att fotografera också, för att ha egna bilder om jag inte blir nöjd. That´s me... 
 

Gilla gärna inlägget, kommentera och följ my Happy Days på Facebook
 

Kommentarer
Postat av: Maria Dahl

vilken härlig bild!

2016-07-09 @ 09:50:59
URL: http://dahlmaria.blogg.se/
Postat av: J

Jag måste säga att när jag ser dina bilder av lägenheten så blir jag sugen på att flytta in! Är det ett lugnt och trevligt område ni bor i? Är det långt från stan? Är det långt från Vrinnevisjukhuset? Lägenheten ser väldigt mysig ut på dina bilder så om du inte blir nöjd med fotografens bilder så tycker jag att du ska komplettera med egna bilder.

Svar: Vad kul, är du seriöst intresserad så får du gärna återkomma till mig per mail josefin.landhagen@gmail.com
Området är väldigt lugnt, tryggt och skönt. Trivs kanonbra! Med bil är det 5 min in till stan, två busslinjer åker även hit med 15 min in till stan. Vrinnevisjukhuset ligger på andra sidan till, tar ca 10 min med bil alt att du tar bussen in till Söder tull och byter där.
Josefin -Happy Days-

2016-07-11 @ 11:22:55


Följ min blogg på bloglovin!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0